Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ποιος ανασχηματισμός; Νομίζετε ότι ασχολείται κανείς εδώ στην ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα με τον ανασχηματισμό του κ. Τσίπρα;





Η Ομιλία του του προεδρου της Νεας Δημοκρατιας
στην Κόρινθo.
 #Κυριακος_Μητσοτακης :Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία. #onned#onnedsummerschool
Τη δέσμευσή του για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά επτά εκατοστιαίες μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο "summer school" της ΟΝΝΕΔ, που ανοίγει σήμερα την αυλαία του στην Κόρινθο. "Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά επτά μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεσμεύτηκε, παράλληλα και για την κατάργηση του λεγόμενου "υπο-κατώτατου" μισθού, κάνοντας λόγο για αμοιβές της ντροπής.
"Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα", ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, στην ομιλία του προς τους νέους της "γαλάζιας" παράταξης έδειξε να κινείται εμφατικά στο δρόμο των ανοιγμάτων σε ολόκληρη την κοινωνία.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή, σημειώνοντας ότι το κυβερνητικό "δίδυμο της καταστροφής" Τσίπρα-Καμμένου έχει πάρει μία κατηφόρα που πολλαπλασιάζει τα λάθη και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις. Απηύθυνε, δε, κάλεσμα σε όλους τους νέους. "Σας καλώ σε ετοιμότητα όχι μόνο για να ηττηθεί αλλά και για να απαξιωθεί πολιτικά ο παλαιοκομματισμός που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι εκλογές θα είναι οι δικές σας εκλογές. Οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας, μίας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων σε μία αναγεννημένη Ελλάδα", είπε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στο στόχαστρό του τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, την οποία και εγκάλεσε όχι μόνο για το…φτερό στο άνεμο αφήγημα της "καθαρής εξόδου", αλλά και για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το Σκοπιανό και τις κάτω από τη βάση επιδόσεις της στα καίρια ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.
"98 ψυχές και χιλιάδες περιουσίες χάθηκαν στο Μάτι αφού ένα πλήρως αποδιοργανωμένο κι εντελώς διαλυμένο κομματικό κράτος, στάθηκε ανίκανο να μας προστατέψει. Παρακολουθήσαμε όλοι μία αδίστακτη κυβέρνηση που έβλεπε τι γινόταν και δεν αντιδρούσε ως όφειλε. Και που ενώ ήξερε, έκρυβε την αλήθεια ψάχνοντας να βρει πώς θα ρίξει αλλού τις ευθύνες – που ήταν εξ ολοκλήρου δικές της…Οι "εμπρηστές" του κ. Τόσκα ουδέποτε υπήρξαν, τα στοιχεία από δορυφόρο του κ. Παππά αποδείχτηκαν πλαστά και ο μηχανισμός της κ. Δούρου ήταν ανύπαρκτος, όπως δεν υπήρξε ποτέ και κανένας συντονισμός των ενστόλων…Όλα αυτά, ενώ ο κ. Πολάκης σιωπούσε παρότι από τις 9 το βράδυ τού ζητούσαν σάκους νεκρών. Τρεις ολόκληρες ώρες αργότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε τηλεοπτικό σόου, επικεφαλής συσκέψεως όπου δεν έβρισκε κανένα λάθος και ρωτούσε αμέριμνος "πότε θα πετάξουν αύριο τα αεροπλάνα". Μόνο που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα. Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί. Οι ευθύνες για αυτήν την εθνική τραγωδία θα εντοπισθούν και θα αποδοθούν", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι το Μάτι έγινε φωτογραφία της κυβέρνησης. "Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός. Απόδειξη διάλυσης μιας χώρας, που έφτασε να θρηνεί ένα νέο παιδί κάτω από την Ακρόπολη. Και να αφήνει χωρίς νερό και ρεύμα πότε την Ύδρα, πότε την Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και πότε την Κίμωλο", ανέφερε.
Λένε ψέματα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύοντας ευθέως το…success story πέριξ της οικονομίας, που επιχειρεί να κρατήσει στο προσκήνιο το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το μόνο που τελείωσε για τη χώρα είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. "Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο των ομολόγων της είναι στο 4,4%, όταν της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%. Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές. Όλα αυτά, υπό αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060. Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε ψέματα. Όμως, οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ. Τα 100 και βάλε δις που μας στοίχισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πληρώνουμε. Για το "λογαριασμό" αυτό σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού", είπε. Για να βάλλει κατά του οικοσυστήματος Τσίπρα-Καμμένου τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για το πρόσφατο ρετουσάρισμα του υπουργικού συμβουλίου:
-"Είναι μία "συμφωνία", που μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού και των άλλων κομμάτων. Που, στρεβλώνοντας την εθνική γραμμή είκοσι επτά χρόνων, παραχωρεί στους γείτονες "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα. Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει. Ούτε σε αυτή, αλλά ούτε και στην επόμενη Βουλή. Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι εθνικά επικίνδυνες και παράγουν αμέσως αρνητικά τετελεσμένα", είπε για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.
-"Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβούλιου. Είπε, λέει, να "διευρυνθεί", αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά. Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό", επεσήμανε για τον ανασχηματισμό.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη ΔΕΘ "για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα". "Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε".
Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου
Ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά του κ. Τσίπρα για το μοτίβο της άκρατης παροχολογίας που επιχειρεί να στήσει, τον κατηγόρησε για τη φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό και τη δημιουργία της γενιάς των 360 ευρώ, ενώ ήταν οξύς όσον αφορά στα παιδιά που θα μείνουν εφέτος εκτός παιδικών σταθμών. "Είναι πραγματικά απίστευτο και εξοργιστικό ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αφήσει έξω από τους παιδικούς σταθμούς της χώρας περισσότερα από 35.000 παιδιά. Δεσμεύομαι και σήμερα. Με κυβέρνηση της ΝΔ κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Τελεία και παύλα", είπε και επεσήμανε ότι:


-Από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι το δικαίωμα ψήφου στους εκτός συνόρων Έλληνες.

-Η Παιδεία θα απαλλαγεί από τους νόμους Φίλη και Γαβρόγλου και θα μπει σε νέα τροχιά, με άμεση επέκταση της τεχνολογίας σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία.
-Επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
-Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με αξιολόγηση παντού και για όλους.
-Δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα, φοιτητική κινητικότητα μεταξύ σχολών και ειδικό βάρος στην έρευνα.
"Δεν κρύψαμε ποτέ πως συμφωνούμε με τη λειτουργία της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης…Δεν κρύψαμε, όμως, ούτε την προτεραιότητα που δίνουμε στη δημόσια εκπαίδευση. Να το περιγράψω αλλιώς: Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν "χολέρα την καριέρα". Ούτε με αυτούς που βαφτίζουν πανεπιστήμια τα ΤΕΙ με εισαγωγικό βαθμό "3”", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Όρθωσε διαχωριστικές γραμμές.
Κινούμενος σε τόνους δηκτικούς κατά της συγκυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης όρθωσε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη ΝΔ και στην Κουμουνδούρου. "Αυτοί είναι οι "Μαυρογιαλούροι" των ρουσφετιών, εμείς είμαστε η παράταξη της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών", τόνισε, ενώ έδειξε και πάλι το δρόμο των ανοιγμάτων της "γαλάζιας" παράταξης.
"Αυτή η νέα αντίληψη για την οποία μιλώ, μπορεί να περιλαμβάνει πολλές τομές "τεχνοκρατικού" χαρακτήρα, είναι όμως βαθύτατα πολιτική. Γιατί προϋποθέτει εθνική ενότητα και υπέρβαση παλαιών διχασμών, ώστε η χώρα να κερδίσει το χαμένο χρόνο. Δεν προτείνει "δεξιές" ή "αριστερές" πατέντες, αλλά πρακτικές λύσεις για όλους. Και αφορά όλες τις εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, που είναι καιρός να συμπορευτούν έχοντας απέναντί τους μόνο τα ζητούμενα του αύριο", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ανέφερε προς το δρόμο προς τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διστάσει να χτυπήσει κάτω από τη μέση με άγρια προπαγάνδα ("στόχος τους είναι οι εκλογές να είναι βρώμικες") και πρόσθεσε: "Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, δίχως συμπλέγματα. Δεν αρνούμαστε διδάγματα από λάθη, αλλά δεν επιτρέπουμε αυτά να συμψηφίζονται με τα εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε χαρίζουμε σε κανέναν τις επιτυχίες μας. Επικαλούμαστε το δικό μας καινούργιο δρόμο, του εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης. Και τους πείθουμε πως η επιλογή της Ν.Δ. δεν αποτελεί, σήμερα μία στενή, κομματική επιλογή. Αλλά το δικαίωμα στην ελπίδα για την αναγέννηση της πατρίδας μας".


#Κυριακος_Μητσοτακης :Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν «χολέρα την καριέρα». Είμαστε με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Που τελείωσε ένα δημόσιο σχολείο και σήμερα πρωταγωνιστεί στον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Σπούδασε στη Βαρβάκειο Σχολή. #onned






Όταν ο Τσίπρας ναυάγησε
 στην Ιθάκη…

Λοβέρδος Γιάννης 
Όταν ο Τσίπρας ναυάγησε στην Ιθάκη…, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Οδυσσέας, ο μυθικός ήρωας του Ομήρου, είχε βρει την Ιθάκη του αφού καταπολέμησε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, αφού ξέφυγε από την αγκαλιά της Κίρκης και της Καλυψούς, αφού ξεπέρασε την Σκύλλα και την Χάρυβδη κι αφού ναυάγησε στο Νησί των Φαιάκων (την σημερινή Κέρκυρα, που έχει βουλιάξει στα σκουπίδια). Ο Αλέξης Τσίπρας, ο μυθομανής ήρωας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αντίθετα από τον Οδυσσέα, στην Ιθάκη δεν βρήκε καταφύγιο. Με τον διχαστικό του λόγο «ναυάγησε» στην ίδια την αδυναμία του να υλοποιήσει τις ψευδείς κι απατηλές προσδοκίες, που είχε καλλιεργήσει στους πολίτες, που τον εμπιστεύθηκαν το 2015 και τους πρόδωσε σε όλες του τις φρούδες εξαγγελίες.
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας κι οι σύντροφοι του αναζητούν εναγωνίως ένα νέο απατηλό αφήγημα, ένα ακόμα μυθικό «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», που αναμένεται να ξεδιπλωθεί πλήρως στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Μόνο, που τώρα, οι πολίτες είναι πονηρεμένοι. Έχουν καταλάβει την αλήθεια. Κι η παροχολογία του δεν τους αγγίζει πια. Οι υποσχέσεις από πρωθυπουργικά χείλια ελάχιστη αξία έχουν. Και δεν πείθουν παρά μόνο τους φανατικούς, εναπομείναντες οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαρκώς απομειώνονται. Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, μείωση φόρων κι εισφορών, «κοινωνικό μέρισμα», κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις13η σύνταξη, κοκ, αναμένεται να περιλαμβάνονται στην πρωθυπουργική παροχολογία στην Θεσσαλονίκη. Αλλά αν δεν συνοδεύονται από πρακτική εφαρμογή, δεν πείθουν. Άλλωστε τα περισσότερα εξ αυτών θα εφαρμοσθούν, αν εφαρμοσθούν το 2019. Και κανείς δεν πιστεύει εξαγγελίες, που δεν τις βλέπει. Αλλά κι αυτά, που όντως θα εφαρμοσθούν, όπως η διανομή νέου «κοινωνικού μερίσματος», υπό την μορφή πιθανότατα «13ης σύνταξης», μικρή επίπτωση θα έχει στην εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ακόμα κι αν δώσει όλες τις παροχές, που υπόσχεται, η διαφορά του από τη ΝΔ δεν πρόκειται να συρρικνωθεί, όπως η εμπειρία διδάσκει. Όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, όπως η σημερινή, οι παροχές της τελευταίας στιγμής δεν την σώζουν. Θυμάμαι τον Γεώργιο Ράλλη ως πρωθυπουργό να περιοδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 1981 και να μοιράζει επιταγές στους αγρότες. Όλοι τους τις έπαιρναν ευχαρίστως και μέσα στην τρελή χαρά. Και κανά δυό μήνες αργότερα προσήλθαν στις κάλπες και τον «μαύρισαν» μεγαλοπρεπώς, δίνοντας στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το τεράστιο ποσοστό 48% πανελληνίως, που έκτοτε κανένα άλλο κόμμα δεν έχει φτάσει.
Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό. Και το 2016 και το 2017, που έδωσε «κοινωνικό μέρισμα», οι δικαιούχοι το έλαβαν ευχαρίστως αλλά η δημοσκοπική του διαφορά από την ΝΔ δεν μειώθηκε σε καμιά περίπτωση. Οι παροχές δεν σώζουν. Μόνο μια κυβέρνηση με όραμα και μεγαλείο, που μπορεί να εμπνεύσει τον λαό, μπορεί να ξανακερδίσει την ψήφο του. Και αυτή δεν είναι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και τούτο διότι το αφήγημα περί «εξόδου από τα μνημόνια», δεν πείθει τους Ελληνες.
Έχετε παρατηρήσει ότι ακόμα κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι οι επιτελείς του έχουν πάψει να ομιλούν περί «καθαρής εξόδου»; Μα φυσικά, γιατί αυτή δεν υπάρχει. Ήταν μια από τις πολλές ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες των κυβερνώντων. Απόδειξη ότι δεν μπορούν να βγουν στις αγορές εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων. Ορισμένοι Έλληνες ίσως να μην έχουν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα από δω και πέρα θα χρειάζεται να δανείζεται από τις αγορές, μεγάλα ποσά, που ορισμένες χρονιές, μπορεί να προσεγγίζουν η να ξεπερνούν τα 10 δις ετησίως. Αυτά είναι τεράστια ποσά, που αν τα επιτόκια θα είναι υψηλά, όπως είναι τώρα, θα καθιστούν τον δανεισμό αυτόν αδύνατον. Αλλά για να πέσουν τα επιτόκια, θα πρέπει να πείσει η ελληνική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητα και τα αποτελέσματα της να κάνει την χώρα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Κι αυτό σήμερα δεν ισχύει. Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χάρις στα δάνεια των 20 περίπου δις, που έχουν μαζέψει από τους Ευρωπαίους, να έχουν ένα «μαξιλαράκι», που τους επιτρέπει να μην δανεισθούν από τις αγορές την επόμενη διετία. Αλλά αν αρχίζουν να το «τρώνε», τότε τα επιτόκια θα εκτοξευθούν. Κι η χώρα θα μείνει εντελώς απροστάτευτη. Στην πραγματικότητα, η πολιτική της κυβέρνησης είναι κι επικίνδυνη κι ανεύθυνη. Αλλά δεν τους νοιάζει. Ξέρουν ότι θα χάσουν τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην πάρουν ο Κυριάκος κι η ΝΔ την αυτοδυναμία. Κι ας αφήσουν πίσω τους «καμμένη γη»…



ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,
Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ –
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης κάνει γνωστό στους πολίτες, ότι την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, στην Κοζάνη θα βρίσκεται η Βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη. Στη σύντομη παρουσία της και ως επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας & Ανάπτυξης του Κόμματος, μεταξύ των άλλων θα επισκεφθεί παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες της περιοχής, επιμελητηριακούς και αυτοδιοικητικούς φορείς και η περιοδεία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, με αποκορύφωμα την παρουσία της -ως Κύρια Ομιλήτρια- σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στην πόλη της Κοζάνης. 

Πιο συγκεκριμένα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Κας ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018
10:00πμ.​Κοζάνη - Επίσκεψη στο Δήμο Κοζάνης και στον Δήμαρχο κ. Λ. Ιωαννίδη.
10:30πμ.​Κοζάνη - Συνάντηση με το Δ.Σ. και Μέλη του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Ε.Β.Ε.) Κοζάνης.
12:00.​Επίσκεψη σε Μονάδα Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων, στην ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας.
1:00μμ.​Σιάτιστα - Επίσκεψη στο Δήμο Βοΐου και στον Δήμαρχο, κ. Δ. Λαμπρόπουλο.
7:30μμ.​Κοζάνη - Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης / Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε..
8:30μμ.​Κοζάνη - Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, με κύρια Ομιλήτρια την Βουλευτή κα Ντόρα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, στο «Αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης» (οδός Φιλίππου Β’ 30).
Για τη Ν.Δ. - ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Να καταγράψουμε κάθε πρόβλημα. Να κινητοποιήσουμε κάθε πολύτιμο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας. Να ενσωματώσουμε κάθε χρήσιμη ιδέα που θα ακούσουμε από τους πολίτες.




Τα Γρεβενά που επισκέφθηκα χθες είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Η Πίνδος και τα χωριά της είναι μέρη μαγικά που τα θυμάται για πάντα όποιος τα επισκεφθεί.

Κατεβαίνοντας από τη Σαμαρίνα, το ορεινότερο χωριό των Βαλκανίων, όπως μου είπαν με υπερηφάνεια οι κάτοικοί του, συνάντησα στο δρόμο τον Μιλτιάδη. 45 χρόνια βοσκός. 
Στο τέλος κάθε καλοκαιριού κάνει, όπως πάντα, με τα πόδια τη διαδρομή από τη Σαμαρίνα στο θεσσαλικό κάμπο. 22 μέρες στο δρόμο με το γιό του, τον Κώστα, και 10 τσοπανόσκυλα που φυλάνε περισσότερα από 600 πρόβατα.
 Ο Κώστας έχει σπουδάσει, αλλά μου είπε ότι αυτή τη δουλειά αγαπάει και αυτή θέλει να συνεχίσει να κάνει. Να μείνει στον τόπο του και στον κλάδο της ορεινής μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

Ο Μιλτιάδης, ο Κώστας και χιλιάδες άλλοι κτηνοτρόφοι προσφέρουν πολλά στη χώρα μας. Τα ορεινά χωριά ζουν από την κτηνοτροφία. 
Ζουν από τους βοσκούς μας. Δεν μου ζήτησαν ούτε διορισμούς, ούτε επιδοτήσεις, ούτε φορολογικές απαλλαγές. Μου ζήτησαν το αυτονόητο.
 Να ελέγξουμε τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος για να μην βαφτίζεται το εισαγόμενο ως ελληνικό και να μην πέφτουν οι τιμές της εγχώριας παραγωγής. Φέτος το ελληνικό γάλα είχε τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 15ετίας.

Το θέμα αυτό θα το λύσω. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας απέναντι στους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.
«Είναι ακόμη καλός ο καιρός, γιατί κατεβαίνετε από τώρα;» τους ρώτησα λίγο πριν τους αποχαιρετίσω. «Έχουμε χαρές. Παντρεύω την κόρη μου» μού είπε με ένα πλατύ χαμόγελο ο Μιλτιάδης. Του ευχήθηκα κάθε καλό και σύντομα και παππούς.




ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης κάνει γνωστό στους πολίτες, ότι την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, στην Κοζάνη θα βρίσκεται η Βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη. Στη σύντομη παρουσία της και ως επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας & Ανάπτυξης του Κόμματος, μεταξύ των άλλων θα επισκεφθεί παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες της περιοχής, επιμελητηριακούς και αυτοδιοικητικούς φορείς και η περιοδεία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, με αποκορύφωμα την παρουσία της -ως Κύρια Ομιλήτρια- σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στην πόλη της Κοζάνης. 

Πιο συγκεκριμένα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Κας ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018
10:00πμ.​Κοζάνη - Επίσκεψη στο Δήμο Κοζάνης και στον Δήμαρχο κ. Λ. Ιωαννίδη.
10:30πμ.​Κοζάνη - Συνάντηση με το Δ.Σ. και Μέλη του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Ε.Β.Ε.) Κοζάνης.
12:00.​Επίσκεψη σε Μονάδα Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων, στην ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας.
1:00μμ.​Σιάτιστα - Επίσκεψη στο Δήμο Βοΐου και στον Δήμαρχο, κ. Δ. Λαμπρόπουλο.
7:30μμ.​Κοζάνη - Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης / Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε..
8:30μμ.​Κοζάνη - Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, με κύρια Ομιλήτρια την Βουλευτή κα Ντόρα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, στο «Αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης» (οδός Φιλίππου Β’ 30).
Για τη Ν.Δ. - ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης



Ας μην υποκύψουμε στον μιθριδατισμό…

Λοβέρδος Γιάννης 
Ας μην υποκύψουμε στον μιθριδατισμό…, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών για το μπλακάουτ, που συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο μεγαλύτερο τμήμα της Αθήνας. Μου θύμισε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις μετά την τραγωδία στο Μάτι. Κανείς τους δεν φέρνει ευθύνη. Υπήρξε ένα ακραίο γεγονός. Ήταν ουσιαστικά, όπως θα έλεγε κι η Ρένα Δούρου, «μια στραβή που έκατσε στην βάρδια μας». 
Το κακό με αυτή την κυβέρνηση ότι συνεχώς τους «κάθονται στραβές» στην βάρδια τους. Κι αυτές οι στραβές δεν οφείλονται σε τυχαία γεγονότα αλλά σε πρωτοφανή ανικανότητα. Στα 32 χρόνια, που ασχολούμαι με την δημοσιογραφία έχω δει ικανούς κι ανίκανους κυβερνήτες, Ποτέ όμως κάτι παρόμοιο με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙZANΕΛ, που είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση, που, κατά τη γνώμη ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού του ελληνικού λαού, έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της πατρίδας μας.
Θα μπορούσε ενδεχομένως να ισχυριστεί κάποιος ότι καλά δεν έγινε και τίποτα φοβερό με το μπλακάουτ της περασμένης Τετάρτης. «Δεν πέθανε και κανείς», μου έλεγε ένας από τους λίγους προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑτηλεθεατές μου. Αυτή είναι η νοοτροπία του μιθριδατισμού, που φαίνεται κυριεύει ένα μέρος της κοινωνίας μας. Παρόμοιο μπλακάουτ δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θυμάμαι πότε ήταν το τελευταίο με τόσο εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Πάντως όχι την τελευταία δεκαετία. Κι είναι βέβαιο ότι αν είχε συμβεί τις νυκτερινές ώρες θα είχε πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις στον ψυχισμό τουλάχιστον των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής. Αλλά αφού δεν είχε νεκρούς όπως στο Μάτι και την Μάνδρα, δεν τρέχει και κάτι.
Συνηθίζουμε σαν τον αρχαίο βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη στα δηλητήρια, που κατακλύζουν την ζωή μας. Και στην ανευθυνότητα των κυβερνητικών και κρατικών αρχών, που δεν πράττουν το καθήκον τους με συνέπεια και σοβαρότητα. Επιδεικνύοντας ένα μίνιμουμ προνοητικότητας κι ικανότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διακοπές του ρεύματος σημειώθηκαν τις ώρες εκείνες, που συμπληρώνοντας 30 μέρες από τότε, που συνέβη η πρωτοφανής, εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 96 νεκρούς. Κάποιοι θέλουν να την ξεχάσουν για πολιτικούς λόγους. Άλλοι γιατί πρέπει να συνεχίσουν την ζωή τους. Μέχρι να έρθει η επόμενη συμφορά. Που πολύ φοβάμαι ότι δεν αργεί, με τα μυαλά εκείνων, που κατέχουν κρατική εξουσία.
Προσωπικά δεν πρόκειται ούτε να ξεχάσω την τραγωδία στο Μάτι, ούτε να αναζητώ τις ευθύνες εκείνων, που με την στάση τους, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους την προκάλεσαν. Όχι φυσικά για να πάρουμε κάποιου είδους εκδίκηση. Αλλά για να επικρατήσει ο νόμος.
 Για να ξαναγίνει η Ελλάδα κράτος δικαίου. Και κυρίως για να θωρακισθεί ο κρατικός μηχανισμός και να μην ξαναγίνει η πατρίδα μας, κυριολεκτικά, παρανάλωμα του πυρός. Ο μέσος πολίτης νιώθει απροστάτευτος, ανασφαλής. 
Πρώτιστη προτεραιότητα ενός σύγχρονου κράτους είναι να εμπεδώσει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες του, που γι’ αυτό πληρώνουν τους φόρους του, συχνά τεράστιους και ληστρικούς. Όμως κάθε μέρα που περνά στην Ελλάδα το αίσθημα ανασφάλειας; Διευρύνεται. Ο πολίτης αισθάνεται απροστάτευτος από τις πλημμύρες, από τις πυρκαγιές, από την εγκληματικότητα, από το χαμηλό, και συχνά προκλητικά επιθετικό, επίπεδο των κρατικών υπηρεσιών. Αν αυτό το αίσθημα δεν αποκατασταθεί, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ένα σύγχρονο, κανονικό κράτος.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

 "Ολική Πολιτική" - Αυριανός Πρωθυπουργός τού Τόπου μας... Κυριάκος Μητσοτάκης ... στη πόλη των Γρεβενών... κοντά σε κάθε πολίτη...


Γρεβενά 
 Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

στα Γρεβενά για τον ανασχηματισμό.



Στην φωτογραφία ο κ. Φώτης Κουτσουπιάς και ο Αυριανός Πρωθυπουργός τού Τόπου μας...
Κυριάκος Μητσοτάκης ... στη πόλη των Γρεβενών...

κοντά σε κάθε πολίτη...








29/08/2018

 "Κοινωνική Πολιτική"

 Ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο, και τώρα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, ώστε να δούμε επ' ακριβώς τι είναι Κοινωνική Πολιτική.
Ξεκινάμε να προσεγγίσουμε το μεγάλο θέμα αυτό, προχωρώντας σε μια διαπίστωση.

Ο Πολιτικός είναι μέλος της Κοινωνίας.
Ζητεί την εμπιστοσύνη αυτής.


Ορκίζεται εφόσον εκλεγεί Βουλευτής στο Σύνταγμα της χώρας,
και ασκεί τα καθήκοντά του πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον της κοινωνίας, για την ομαλή λειτουργία του Κράτους και της εμπέδωσης εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας - Κράτους - Πολιτών.


Για να ασκηθεί Κοινωνική Πολιτική, κοινωνική πολιτική ως ακριβώς είναι ο ορισμός αυτής, περιλαμβάνει μια σειρά επιμέρους μελετών στα ζητήματα του τόπου.

Η Κοινωνική Πολιτική έχει ως επιμέρους θέματα της... αντλεί πληροφορίες δηλαδή από...

- Κοινωνιολογία
- δημογραφία
- νομική
- οικονομική και
- πολιτική επιστήμη
- κοινωνική ανθρωπολογία
- ψυχολογία
-στατιστική


Τα στοιχεία από όπου αντλεί πληροφορίες είναι γνωστά, δεν θεωρώ ότι παραθέτω κάποια γνώση που ενδεχομένως να μην υπάρχει ή να μην μπορεί να αναζητηθεί.

Ωστόσο κρίνω απαραίτητο και απολύτως αναγκαίο να εισέλθουμε σε βαθιές έννοιες Πολιτικής έτσι ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε στη χώρα μας, την αληθινή έννοια της Πολιτικής, μια έννοια που γνώρισε απίστευτη "βιαιότητα" το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εξαιτίας του λαϊκισμού...........
Για να ασκηθεί Κοινωνική Πολιτική προέχει η τοποθέτηση κατάλληλων ανθρώπων που να έχουν γνώσεις.


Γνώσεις Διοίκησης.
Γνώσεις Ψυχολογίας.
Γνώσεις Οικονομικών.
Γνώσεις Πολιτικών Επιστημών.
Ιστορία.
Νομικά.
Κοινωνική Εργασία.
Κοινωνιολογία.
Και Φιλοσοφία.


Βλέπουμε λοιπόν, ότι η Κυβέρνηση καλείται να συγκεντρώσει ανθρώπους που να μπορούν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους ώστε να καταρτιστεί αυτό που εύκολα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, ομάδα κρούσης.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις.

Έχει τονιστεί ως κεντρική επιλογή και φυσικά αυτή η επιλογή περικλείει τα πάντα. Και ειδικά στα της Κοινωνικής Πολιτικής.

Κοινωνική Πολιτική είναι μια καθολική άσκηση Πολιτικής που συμπεριλαμβάνει από ότι βλέπουμε τα πάντα που αφορούν τη ζωή του Πολίτη.Για να ασκηθεί Κοινωνική Πολιτική προσεγγίζεις τον άνθρωπο.

Πιστεύω ότι αυτό είναι απολύτως κατανοητό, και ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για Δημοκρατία είναι δεδομένο ότι ο Πολίτης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ασέβεια, όπως πολλάκις έχει συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα..........

Η Πολιτική είναι Κοινωνική;
Άμεσα μπορούμε να απαντήσουμε.
Ναι είναι.
Και είναι γιατί φροντίζει να ασκεί την σωστή Κοινωνική Πολιτική έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Κοινωνίας, τα οποία εντοπίζονται στα της γενικότερης ανάπτυξης.


Ανάπτυξη έτσι ώστε να υπάρχουν συνθήκες κάλυψης αναγκών και ευημερίας.
Τα στάδια είναι και έχουν τον χαρακτήρα βημάτων ένα προς ένα.

Άμεσα σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να συμβεί. Υπάρχει το στοιχείο του εντοπισμού. Και εφόσον εντοπιστεί το τι λάθος γίνεται κατά την άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής, τότε αναδιοργανώνεις όλη την φιλοσοφία περί Πολιτικής.

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην Κοινωνική Πολιτική.
Ερώτημα.
Απάντηση. Ναι.
Γιατί.. είναι το επόμενο ερώτημα.
Γιατί χάθηκε στη πορεία η αληθινή έννοια της Πολιτικής... Η έννοια της Κοινωνίας.

Χάθηκε η έννοια του προγραμματισμού.
Της στοχοθέτησης.
Της χρονοοριοθέτησης.
Των χρονοδιαγραμμάτων.


Τα ως ανωτέρω στοιχεία αφορούν την αύξηση όλων των δεικτών που μια Ολική Πολιτική καλείται να κάνει. Και όταν αποκαλούμε την Πολιτική ως Ολική αυτομάτως λέμε ότι αυτή έρχεται να προάγει την θέση του Πολίτη στην Κοινωνία και όχι να υποβαθμίσει το ρόλο του σε αυτήν.

Τι σημαίνει προάγω τον Πολίτη. Εδώ είμαστε σε ένα ζήτημα καίριο για την εποχή μας. Ήδη είμαστε στην αρχή μια μεγάλης πορείας από την οποία θα κριθεί αν η Ελλάδα θα μπορεί να βρει τη θέση της στο κόσμο των επενδυτών.

Αν ένα Κράτος δεν έχει Ολική Πολιτική, τέτοια ώστε να φροντίζει από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, που πιο μεγάλο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την Υγεία και την Ασφάλεια, τότε ο κόσμος των επενδυτών εύκολα μπορεί να θεωρήσει ότι το Κράτος αυτό δεν σέβεται τους Πολίτες του άρα γιατί να έρθω να τοποθετήσω τα χρήματά μου σε αυτό το Κράτος που ενδεχομένως να μην επιδείξει σεβασμό και προς εμένα.

Συνεχίζουμε την αναφορά μας σε αυτό το μεγάλο θέμα συζήτησης περί Πολιτικής και Κοινωνίας. Και εισερχόμαστε σε νέες ίσως έννοιες που άπτονται αυτού του θέματος, λέγοντας ότι για να ασκείται ορθά η Κοινωνική Πολιτική, η Διοίκηση καλείται να αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αντιληφθεί και μάλιστα υπηρετούν έννοιες Δημοκρατίας.

Και μια έννοια καθοριστική για την ποιότητα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, είναι η έννοια της εξασφάλισης και της διασφάλισης.

Η χώρα εξήλθε από μια μακρά περίοδο και εισήλθε όμως σε μια ακόμα μακρύτερη. Εξαιτίας εγκληματικών λαθών και παραλείψεων της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
Έτσι έχουν τα πράγματα.

Και καλούμαστε να αποδεχθούμε το λάθος μας να εμπιστευτούμε τη χώρα σε 2 ανθρώπους που συνεχώς αποδεικνύουν το πόσο λίγοι είναι για να βρίσκονται στη Πολιτική.

Σε αυτή τη μακρά περίοδο που ακολουθεί, ένας στόχος είναι αυτός που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Την πλήρη αναδιοργάνωση του Κράτους και την νέα προσέγγιση της Πολιτικής της Κοινωνίας ή αλλιώς της Κοινωνικής Πολιτικής.

Η σύγχρονη Πολιτική είναι η Πολιτική της Ιεράρχησης. Καλείται η Πολιτική να ιεραρχήσει τις ανάγκες.
Τους τρόπους επίλυσης θεμάτων.


Και να καθορίσει το πλαίσιο εκκίνησης ενός ευρέος φάσματος όχι παρεμβάσεων αλλά καινοτομιών.


Σύμφωνα με βιβλιογραφία, η Κοινωνική Πολιτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι κοινωνικού σχεδιασμού. Και όταν η αναφορά γίνεται για κοινωνικό σχεδιασμό δεν αφορά μόνο κοινωνικές δομές. Αφορά το σύνολο του οικονομικού σου προσανατολισμού.

Έρχομαι στο κλείσιμο ενός άρθρου που σίγουρα η θεματολογία του δεν εξαντλείται εδώ. Η συζήτηση και η αναζήτηση εννοιών στη Πολιτική ποτέ δεν παύει. 
Είναι συνεχής και καλώς είναι έτσι ώστε η Πολιτική Φιλοσοφία συνεχώς να εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία, ώστε ο Πολίτης να έρθει ακόμα πιο κοντά στην πραγματική φύση της Πολιτικής.

Η Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφώς προσανατολισμένη σε μια προσέγγιση της Πολιτικής ως έχει η Πολιτική την έννοιά της.

Η Πολιτική της Κοινωνίας ή η Κοινωνική Πολιτική είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε στο να δει και να χαράξει δρόμους ολικής αλλαγής.

Το μέλλον, όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και αυριανός Πρωθυπουργός και Ηγέτης της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να περιμένει.

Η Ηγεσία της παρατάξεως έχοντας καθαρό πλάνο μπροστά της, σχεδιάζει την Κοινωνική Πολιτική με τέτοιο τρόπο ώστε αυτή να επιστρέψει στον ορισμό της.

Τα της Οικονομίας καθορίζουν την ποιότητα του Κράτους. Και η ποιότητα του Κράτους καθορίζει αν υπάρχει η εξασφάλιση και διασφάλιση.

Η Ηγεσία λοιπόν έρχεται να τονίσει ότι η Πολιτική επιστρέφει ως και έννοια Ολικής Πολιτικής.
Παραθέτω ως κλείσιμο του άρθρου μια φράση.

Με την δύναμη της αλήθειας μπορούμε επιτέλους να πάμε την πατρίδα μας μπροστά.

κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτοδυναμία


Σας ευχαριστώ.







Η απάτη με την έξοδο από τα μνημόνια…


Λοβέρδος Γιάννης  Τρίτη, 21 Αυγ '18


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζει το τελευταίο της χαρτί στην (δήθεν) «έξοδο από τα μνημόνια», το «καθαρή» ξεχάστηκε διότι ακόμα κι οι πιο απλοϊκοί και φανατικοί των ψηφοφόρων τους αντιλήφθηκαν ότι δεν υφίσταται τέτοια κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην Ιθάκη για να βγάλει το διάγγελμα του και να πανηγυρίσει γιατί επιτέλους η δικαιοδοσία για την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής επιστρέφει στην ελληνική κυβέρνηση. Και ετοιμάζει μπαράζ παροχολογίας, υπό την μορφή ενός νέου «Προγράμματος Θεσσαλονίκης», 4 χρόνια μετά από το βήμα της ΔΕΘ την μεθεπόμενη βδομάδα. Θα έχει προηγηθεί ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός, που γρήγορα θα έχει ξεχαστεί, καθώς όλοι οι ανασχηματισμοί κυβερνήσεων, που βρίσκονται σε αποδρομή, γρήγορα αποδυναμώνονται, όπως η εμπειρία διδάσκει.
Εκτίμησή μας είναι ότι αν ο κ. Τσίπρας κι οι επιτελείς του, που δεν φημίζονται για την μόρφωση και την παιδεία τους, είχαν διαβάσει το ομώνυμο αριστούργημα του κορυφαίου Ελληνα ποιητή Κ. Καβάφη, θα είχαν αποφύγει να εκπέμψουν το μήνυμα τους από την Ιθάκη. Αλλά η αλήθεια είναι πως ότι κι αν επιχειρούν τον τελευταίο καιρό δεν τους βγαίνει. Οι γκάφες ακολουθούν η μία την άλλη. Κι ακόμα κι η προσπάθεια να εκμεταλλευθούν την απελευθέρωση από το καθεστώς Ερντογάν, των δύο στρατιωτικών, που κρατούντο άδικα επί 6μηνο στις φυλακές των Τούρκων στην Αδριανούπολη, δεν είχε τα θετικά αποτελέσματα, που περίμεναν.
Η κοινωνία συνεχίζει να βράζει με οργή και αγανάκτηση για τους άστοχους και προκλητικούς χειρισμούς, που ακολούθησαν την εθνική τραγωδία στο Μάτι, με τους 96 νεκρούς. Κι αυτή η αίσθηση, ακόμα και να καταλαγιάσει, δεν θα πάψει να υπονομεύει τις όποιες, (δεν ήταν και πολλές) ελπίδες του κ. Τσίπρα να ανακάμψει. Οπότε δεν έχει άλλα περιθώρια από το να τάξει και πάλι τα πάντα στους πάντες. Όπως είχε κάνει το 2014-2015. Κι όποιος «τσιμπήσει» αυτή την φορά. Μόνον, που αυτοί, που είναι έτοιμοι να παρασυρθούν από τις έωλες και απατηλές υποσχέσεις του πρωθυπουργού και των συντρόφων του είναι εξαιρετικά λίγοι πιά. Εν τη παλάμη κι ούτω βοήσωμεν, είναι η άποψη τους. Αλλά η παλάμη τους, δηλαδή η τσέπη τους δύσκολα θα γεμίσει, ότι προεκλογικές παροχές κι αν κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντίθετα, ο κυβερνητικός φόβος να υπονομευθεί ο πανηγυρικός χαρακτήρας της…»εξόδου από τα μνημόνια» έχει ήδη επαληθευθεί. Ας δούμε γιατί:
Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες συνειδητοποιούν ότι μετά το τέλος του γ’ μνημονίου, η χώρα μας θα πρέπει να συνεχίσει να δανείζεται. Αυτή τη φορά όχι από το ΔΝΤ η από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αλλά από τις αγορές, που συνήθως είναι πολύ πιο σκληρές, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Και για να το κάνουν πρέπει να εμπιστεύονται τα ομόλογα μιάς χώρας, που δεν έχει και το καλύτερο όνομα παγκοσμίως. Αυτή η εμπιστοσύνη δεν έχει αποκατασταθεί. 
Αντίθετα, καθώς το δημόσιο χρέος σκαρφάλωσε και πάλι σε δυσθεώρητα ύψη, πιο πάνω κι από ότι ήταν το 2010, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων υνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, άνω του 4,3%. Καθιστώντας τον δανεισμό από τις αγορές απαγορευτικό.

Μάλιστα τα στοιχεία από την πορεία της οικονομίας το τελευταίο διάστημα, δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία. Οποιος τα βλέπει ψυχρά, θα καταλάβει ότι η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη από το 2010, όταν η τότε κυβέρνηση χρειάστηκε να αποτανθεί στο ΔΝΤ. 
Το ΑΕΠ είναι κατά 40 δις ευρώ μικρότερο από ότι ήταν το 2010. Το δημόσιο χρέος είναι κατά 40 δις μεγαλύτερο από ότι ήταν το 2010. Τα spread των ελληνικών ομολόγων είναι στο 4,5%, ελαφρώς καλύτερα από το 6%, που ήταν το 2010, αλλά κι αυτό είναι απατηλό. Διότι όλοι γνωρίζουν πως αν χρειαστεί να βγει η Ελλάδα στις αγορές, τότε θα εκτοξευθούν τα επιτόκια ακόμα περισσότερο. 

Η παραγωγικότητα κι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι στο ναδίρ. Εκτός του τουρισμού, κανένας άλλος τομέας δεν γνωρίζει ορατή ανάπτυξη. Το μόνο θετικό σε σχέση με το 2010 είναι ότι δεν υπάρχουν ελλείμματα αλλά δημοσιονομικά πλεονάσματα, που όμως κι αυτά επιτεύχθηκαν με τεράστιο κόστος για τους Ελληνες και με υπερβολική φορολόγηση τους. Κατά συνέπεια, η πραγματική οικονομία δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από το 2010. Απλώς έτσι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε οι εκπρόσωποι των δανειστών, που θέλουν να μας ξεφορτωθούν, κι η κυβέρνηση, που δεν θέλει άλλη εκλογική κατάρρευση.


Το μόνο όπλο, που διαθέτει αυτή την στιγμή η κυβέρνηση είναι με το «μαξιλαράκι», που έχει φτιάξει με τα δανεικά, που έχει πάρει από τον ΕΣΜ, δεν έχει λόγο να βγει στις αγορές για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Αρα έχει αρκετό προεκλογικό χρόνο, αν θέλει να λειτουργήσει ανεύθυνα ( και μάλλον αυτό θα κάνει), να τα κάνει όλα κούγκι, να δώσει ότι έχει και δεν έχει, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα. Και να αφήσει εντελώς «καμμένη γη» στην επόμενη κυβέρνηση….