Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Η Κυβέρνηση επιδίδεται πάλι σε κρυφή διπλωματία




Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών


"Τι είναι Κράτος"

Αυτό θα είναι το θέμα της αρθρογραφίας αυτής. Και θα είναι το πρώτο από μια σειρά άρθρων που θα βασίζονται στο τι είναι, και στο πως μπορεί να γίνει καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Και τα βασικά ποια είναι. Και εδώ, εκπτώσεις δεν χωρούν.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο πως η παρέα του κ. Τσίπρα αντιμετώπισε την πρωτοφανή αυτή Εθνική Τραγωδία.
Τις δηλώσεις.
Τα σόου.
Τα "αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά δεν παραιτούμαι" δηλαδή... "δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη".
Τα γνωστά τα προσβλητικά του κ. Τσίπρα είναι αυτά, η αγωνία του να εφευρίσκει εχθρούς, τώρα είναι τα Μ.Μ.Ε. που κάνουν αυτό που επιτάσσει η δεοντολογία, να ενημερώνουν δηλαδή, η αγωνία του να δείξει ότι υπάρχει ανάληψη ευθύνης αλλά μόνο για κάμερες, και να δείξει ένα πρόσωπο υπεύθυνου, ενώ δεν μπορεί ούτε τα κορδόνια από τα παπούτσια του να δέσει... την κοροϊδία π.χ. του κ. Σταθάκη ο οποίος υπέγραψε σχετικό Φ.Ε.Κ. για το Κόκκινο Λιμανάκι, ένα Φ.Ε.Κ. που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, καθότι είδαμε μια προσπάθεια να κατηγορηθούν άνθρωποι ως "καλά να πάθετε", που δείχνει ότι εδώ μάλλον κάτι άλλο έχει συμβεί.

Την γενική αναφορά πάνω στο πως η Κυβέρνηση κινήθηκε, θα γίνει πολύ σύντομα. Και θα γίνει διότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δούμε τι άνθρωποι είναι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα.

Κάποιος θα τους χαρακτήριζε ως δειλούς, φοβισμένους και τρομοκρατημένους ανθρώπους, που έχουν μια φασίζουσα αντίληψη και συμπεριφορά, άνθρωποι που διψούν για εξουσία και καρέκλα και δεν λογαριάζουν τίποτα ακόμα και αν μπροστά τους υπάρχουν άνθρωποι που κείτονται... Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.

Τι είναι ΚΡΑΤΟΣ.
Ώστε να μπούμε και το θέμα μας.
Κράτος είναι η οργανωμένη κοινωνία εγκατεστημένη σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο (χώρα), η οποία ανήκει στα μέλη της, αυτοδύναμη εξουσία.
Τι είναι όμως Κράτος.
Είναι η κοινωνία;
Είναι οι δομές του;
Είναι ο σεβασμός προς το δίκαιο;
Είναι ο σεβασμός στο νόμο και στο περιβάλλον;
Είναι η Παιδεία του;
Η ασφάλειά του;
Τι είναι;

Θα μπορούσα να αντλήσω πολλές πληροφορίες από την νομική ερμηνεία του τι εστί Κράτος. Θα ήθελα όμως να μιλήσω και να απευθυνθώ με λόγια που πιστεύω ότι θα είναι άμεσα κατανοητά.

Η Παιδεία είναι το βασικό θεμέλιο της κοινωνίας των πολιτών. Από τη παιδεία χτίζεται το παρόν, και το μέλλον.

Η Παιδεία δεν είναι ζήτημα απλό. Επηρεάζει τα πάντα και καθορίζει τη πορεία του Κράτους ανά τα έτη.

Κράτος θα μπορούσα να πω, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο ως έννοια με το αίσθημα του δικαίου. Δηλαδή το δίκαιο της αξιοκρατίας.

Κράτος είναι εκείνο που έχει τοποθετήσει ανθρώπους με τις κατάλληλες γνώσεις στο κατάλληλο πόστο. Είναι αυτό που έχει ήδη σχεδιάσει πορεία ετών μπροστά του και δεν καλείται να διαχειρίζεται καταστάσεις παρόντος.

Κράτος είναι εκείνο που βλέπει τα λάθη του παρελθόντος και συνεχώς βελτιώνεται.

Κράτος είναι οι πολίτες. Οι οποίοι έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να εκλέγουν τους άριστους, αξιολογώντας τους πάντες.

Κράτος είναι ένα κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον, που μέσα σε αυτό ο άνθρωπος κινείται και ζει.

Το Κράτος όμως καθορίζεται και από το Σύνταγμά του. Από τους νόμους του. Άδικοι νόμοι δεν τηρούνται. Ενώ οι δίκαιοι νόμοι πάντα θα τηρούνται.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο νομοθέτης καλείται να εντοπίζει το δίκαιο για ένα Κράτος και όχι το αυστηρό.

Κράτος τι είναι.... Είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό είναι μια ερμηνεία του Κράτους στη σύγχρονη εποχή. Και γιατί. Ο πολίτης συμμετέχει στα του κράτους, στις υπηρεσίες του, στις παροχές του, με ποικίλους τρόπους.

Είτε εργάζεται για αυτό είτε συμπράττει με αυτό. Είναι λάθος να πιστεύουμε στη χώρα μας ότι το να έχεις την ιδιωτική πρωτοβουλία για θέματα που το κράτος θα πρέπει να φροντίζει ως μια χείρα βοηθείας, στήριξης καλύτερα για να είμαι σαφής στα γραφόμενα μου, αναιρεί την έννοια του Κράτους... Καθότι αν αυτή η νοοτροπία υπάρχει, τότε καθιστά η Πολιτική αυτόματα τον πολίτη εκτός του Κράτους.. εκτός της κοινωνίας των Πολιτών... Κράτος...
Είναι αυτό που συνταγματικά είναι υποχρεωμένο να σέβεται, να προστατεύει και να εξασφαλίζει την ανθρώπινη αξία.

Βλέπουμε λοιπόν μέσα από το παραπάνω ότι το Σύνταγμα, που είναι δικαίωμα της Πολιτείας να το έχει, ταυτόχρονα υποχρεώνει την Πολιτεία να σέβεται τον άνθρωπο.

Την αξία του.
Η Πολιτεία..
Άρα το κράτος είναι η βασική πολιτειακή οντότητα. Που μέσα σε αυτό, όλο αυτό που εκφράζει η Πολιτεία ως έννοια που μας έρχεται από το παρελθόν, είναι οντότητα επιδίωξης του κοινού καλού.

Κράτος και Πολιτεία είναι το ίδιο;

Πηγές μας αναφέρουν ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Αλλά αν θέλουμε να πάμε στην νέα εποχή, καλούμαστε να δούμε ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία είναι ο τόπος για το κοινό καλό, έτσι και το Κράτος πρέπει να είναι και ο τόπος για το επίσης κοινό καλό.

Κράτος... Κράτος είναι αυτό που επιτρέπει στο πολίτη να καθορίζει το μέλλον του. Δεν είναι αυτό που θα καθορίζει το μέλλον του πολίτη.

Μένω και οδεύω προς το κλείσιμο για το πρώτο άρθρο μιας μίνι σειράς άρθρων πάνω σε αυτό το θέμα, που το θεωρώ κατεξοχήν κοινωνικό, λέγοντας και αναφερόμενος στη φράση του Προέδρου της Ν.Δ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα γεγονότα που ζήσαμε όλοι, για την Εθνική τραγωδία...

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι που μόνο ένας Ηγέτης με συναίσθηση μπορεί να το αναφέρει.

Είπε.. "να γίνουμε καλύτεροι"

Είναι η πρώτη φορά που εγώ προσωπικά βλέπω στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, Πολιτικό άνδρα να λέει... ναι... έχουμε κάνει λάθη πολλά σε αυτό το τόπο....
Μια γενναία φράση.

Μια φράση που σηματοδοτεί μια νέα σχέση Πολιτικής με τον Πολίτη, μια σχέση που ξεκίνησε από την φράση... Συμφωνία Αλήθειας...
Η Ν.Δ ως ένας πολιτικός οργανισμός, μια παράταξη που έχει παρελθόν αλλά και μέλλον είναι η μόνη μέχρι και αυτές τις γραμμές, που αναγνώρισε τα διαχρονικά λάθη που έχουν γίνει στη χώρα...

Όταν κάποιος εντοπίζει τα λάθος, είναι σε θέση να κάνει τα σωστά..
Ο κ. Τσίπρας δεν εντόπισε κανένα λάθος.. άρα κανένα σωστό δεν μπορεί να φέρει σε αυτή τη χώρα...

Η Ν.Δ και ο Πρόεδρός της, ομιλούν πλέον για ένα νέο Κράτος.

Και η συγκυρία αυτή είναι ίσως η κατάλληλη, ώστε εμείς όλοι, πολίτες άπαντες, να δούμε το πως αυτή η χώρα θα αποκτήσει αυτό που έχει χάσει.. Την ηρεμία της...

Ν.Δ. - Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτοδυναμία

Σας ευχαριστώ.