Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η κοινωνία είναι σε θέση να δει ότι λίγοι, επιχειρούν να πείσουν πολλούς, ενώ δεν εκφράζουν τους πολλούς αλλά τους πολύ λίγους.

Η ιδιότητα του Καθηγητή και του δασκάλου το αύριο δεν είναι να ενθαρρύνει το παιδί να αποστηθίσει !

Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή





"Η κοινωνία είναι σε θέση να δει ότι λίγοι,επιχειρούν να πείσουν πολλούς, ενώ δεν εκφράζουντους πολλούς αλλά τους πολύ λίγους"


Δεν θα αναφερθώ στα γεγονότα διότι αυτά είναι ήδη γνωστά.

Έχουμε μια Κυβέρνηση, μια παρέα πιο σωστά, αυτός είναι ο σωστός όρος, που έφερε στη χώρα 2 μνημόνια, δις ευρώ στις πλάτες της, το προσφυγικό πρόβλημα τσάκισε στη κυριολεξία τα νησιά, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα ως προς την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, έχει οργανώσει παρακράτος, ο Ρουβίκωνας είναι παρακράτος, προσωπικοί φίλοι του Τσίπρα και του Τόσκα, ένας στρατός που έχει μια αποστολή και μόνο. Να υπάρχει στην κοινωνία ως κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ όντας αντιπολίτευση......

Έχει διχάσει την κοινωνία. Έχει τσακίσει την μεσαία τάξη. Έχει δημιουργήσει ένα ρεκόρ... η χώρα μόνη πρώτη στις μερικής απασχόλησης θέσεις εργασίας... Έχει μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε αίθουσα επιθέσεων και ύβρεων με δήθεν σκάνδαλα.... έχει φέρει στη δημόσια ζωή τέτοια θλίψη που αναρωτιέται ο πολίτης..... Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που με αυτή τη παρέα απασχολούν την σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας.

Πάρα πολλά. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα δεν έχει βιώσει ποτέ, από την Μεταπολίτευση μέχρι και το 2015, μια τέτοια κατάσταση ατμόσφαιρας. Θα έλεγα και το πιστεύω απόλυτα, ότι η Δημοκρατία μας όπως και ο Πολιτικός μας Πολιτισμός, το αίσθημα δικαίου της Πολιτικής, βρίσκονται μπροστά στις πλέον σημαντικές αποφάσεις για την πορεία της χώρας. Το πως αντιλαμβάνεται ο Πολιτικός την ευθύνη, ήρθε η στιγμή να φανεί.

Το πως ο Πολιτικός θεωρεί την Πολιτική αξιοπρέπεια, ήρθε η στιγμή να φανεί. Το πως ο Πολιτικός θεωρεί ότι πρέπει να είναι η συναίσθηση του δικαίου της Πολιτικής, ήρθε η ώρα να φανεί. Και το πως ο Πολιτικός θεωρεί την άριστη Δημοκρατία... ήρθε επίσης η ώρα να φανεί... Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το λέω εγώ ως κατάληξη συμπερασματική, το λέει ο ίδιος με το παρελθόν και τις επαναλαμβανόμενες πράξεις του, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο εκφραστής ενός ακραίου κομματιού της διεθνούς ξεπερασμένης κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Ένας "διεθνιστής" που δεν θέλει για την χώρα του το καλό αλλά θέλει το καλό των άλλων χωρών εις βάρος της δικής του... αυτό όμως δεν είναι διεθνισμός... αυτό είναι μια εγκληματική θεώρηση της Πολιτικής σκέψης και νοοτροπίας. Και ας δούμε τι επιχειρεί αυτός ο τύπος.

 Να μετατρέψει το σύνολο, επαναλαμβάνω για να είμαι σαφής, το σύνολο του Πολιτικού κόσμου, ως φορείς της ξεπερασμένης κομμουνιστικής ιδεολογίας που δεν αναγνωρίζει Έθνος αλλά δίνει το δικαίωμα σε πληθυσμούς να καπηλεύσουν ιστορία που δεν έχουν.. Πραγματικότητα; Ας μιλήσουμε λίγο για αυτήν.
 Αν θέλει το σύγχρονο Πολιτικό μας περιβάλλον να σταθεί αντάξιο της φήμης που συνοδεύει αυτή τη χώρα για αιώνες, είναι να αντιληφθεί άμεσα το ρόλο του Τσίπρα και της παρέας του.

 Που δεν είναι άλλος από την πλήρη ισοπέδωση κάθε αισθητικής του δικαίου της Δημοκρατίας, όπως εξίσου επίσης και της περιφρόνησης του κοινωνικού ιστού.

Ο κ. Τσίπρας με συνέπεια λοιπόν, φτωχοποίησε στην κοινωνία, έσπειρε διχόνοια, για να αδυνατίσει την Πολιτική σκέψη, νοοτροπία των πολιτών αλλά επίσης να βρει τρόπο να πλήξει την Πολιτική όπως αυτή εκφράζεται από το σύνολο του Δημοκρατικού τόξου με το περιβόητο... που έχει αφήσει να εννοηθεί.. ίδιοι είμαστε όλοι...

Δεν είμαστε όμως.. και ο Τσίπρας είναι προ των πυλών πολιτικού αφανισμού. Δεν είναι το ζήτημα λοιπόν τι θα πράξουν οι αντιπρόσωποι της Βορείου Ελλάδος ως αντιπρόσωποι αυτής.

Είναι το τι θα πράξουν ως Βουλευτές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κανείς δεν εκπροσωπεί την Περιφέρειά του. Άπαντες εκπροσωπούν μέσα από το ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας - Βουλή, τις αρχές του Συντάγματος.

 Πόσες φορές έχετε ακούσει, όλοι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προσέγγισης της Πολιτικής, την λέξη παραίτηση, θα παραιτηθώ, από τα χείλη στελεχών της Κυβέρνησης; Αρκετές είναι η αλήθεια.

Ο λόγος που αυτές δεν έγιναν ποιος είναι; Η εύκολη απάντηση.

Η καρέκλα. Πάμε όμως στην ουσιαστική απάντηση, διότι οι εξελίξεις της τρέχουσας εβδομάδας, μας ωθούν σε άλλου είδους σκέψεις της κατάστασης.

Η απάντηση είναι μια, κρυστάλλινη, κάθετη και απόλυτη. Ο λόγος των μη παραιτήσεων είναι η ταύτιση της

Πολιτικής με την δειλία. Να συνηθίσει ο λαός τις υποχωρήσεις. Είναι όμως αυτή η εικόνα της Πολιτικής;

 Αυτή η εικόνα αφορά μόνο αυτούς που θέλουν να ευτελίσουν στα μάτια των πολιτών την Ηθική της Πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί καθαρά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα συνονθύλευμα ακραίων, που βρήκαν την ευκαιρία τους καλλιεργώντας το μίσος και ρητορικές εγκληματικής οργάνωσης, για να βρουν το χώρο τους μέσα στη κοινωνία, μια κοινωνία που δεν είδε εξ αρχής το τι εκπροσωπούν οι άνθρωποι αυτοί.

 Ή εξαπατήθηκε; Ο Πολιτικός Πολιτισμός όμως, ως ένα θεμέλιο της Δημοκρατικής μας υπόστασης ορίζει τα εξής. Να αναγνωρίζεις την αποτυχία σου και να αποχωρείς.

 Όμως ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να χτυπήσει στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Ως γνήσιος εκφραστής των ακραίων, διατηρεί ζωντανές τις σχέσεις του με κύκλους που απεργάζονται την κοινωνική αναταραχή.

Ο λαός τώρα καταλαβαίνει που βρίσκεται. Καταλαβαίνει το ποιος είναι ο Τσίπρας και η παρέα του. Και λειτουργεί ως οφείλει να λειτουργήσει.

 Ως μια ενωμένη κοινωνική οντότητα ώστε να αποτραπεί η εγκαθίδρυση καθεστώτος.

Ο Τσίπρας συμπεριφέρεται όπως στα εφηβικά του χρόνια και φοιτητικά παράλληλα.

Αναρχικά. Ένα παιδί των Εξαρχείων, αντιεξουσιαστής και αρνητής γνώσης.

Προ των ευθυνών τους επομένως άπαντες. Βουλευτές όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν στη κοινή ζωή αυτού του τόπου.

Το Δημοκρατικό τόξο πρέπει να δηλώσει παρών, στην ιστορική αυτή καμπή της μεταπολίτευσης. Γιατί όμως.

Η Κυβέρνηση είναι ο μόνος λόγος;

Τα Σκόπια ο δεύτερος;

Είναι η αφορμή, η Πολιτική ζωή της χώρας να δημιουργήσει ένα νέο status στη Δημοκρατία.

Η κοινωνία είναι σε θέση να δει ότι λίγοι, επιχειρούν να πείσουν πολλούς, ενώ δεν εκφράζουν τους πολλούς αλλά τους πολύ λίγους.

 Η θέση ευθύνης του Βουλευτή, είναι να υπερασπίζεται το περί δικαίου αίσθημα της Πολιτείας, της κοινωνίας των Πολιτών.

Είμαστε παρόντες όλοι, σε στιγμές που είτε θα προάγουν την Δημοκρατία είτε θα την μειώσουν στα μάτια του λαού, και από εκεί αρχίζει μέγα πρόβλημα.

Η Βουλή των Ελλήνων, καλείται να δώσει στην καθημερινότητα του πολίτη, την ομαλότητα και την ποιότητα που επιθυμεί.

 Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας την διορατική ματιά της Ηγεσίας, έχει δει ήδη τον κίνδυνο του τι σημαίνει η Πολιτική να μην συμβαδίζει με το αίσθημα του δικαίου της Δημοκρατίας.

Και καλεί σε εγρήγορση το Δημοκρατικό τόξο, να μην γίνει θύμα και φορέας ιδεοληψιών και καταστροφής.

 Η πρόταση μομφής είναι ιστορικής σημασίας για την Δημοκρατία μας και την ποιότητα αυτής.

Η χώρα μας αξίζει καλύτερα. Οι πολίτες αξίζουν καλύτερα.

Η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία επίσης αξίζει καλύτερα.

 Είμαστε εδώ για την Ιστορία και όχι η Ιστορία για εμάς...

Εκλογές ώστε να υπάρχει εκκίνηση μιας νέας δημιουργικής περιόδου της Πολιτικής στη χώρα μας, μια νέα γενιά Δημοκρατίας.

Σας ευχαριστώ.