Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Η αξιοπρέπεια της πολιτικής.- Να μιλάω για το μέλλον, να μιλάω για ενότητα και για τη μεγάλη ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση.


31 Αυγ 2018

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο summer school της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο.



Φώτιος Μαυρόφτας Πολιτευτής με την Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών


 Η σημερινή αρθρογραφία πηγάζει ως ιδέα από πρακτικές που βιώνει η Πολιτική που την μειώνουν. Και φυσικά κανείς δεν ασχολείται με τον ανασχηματισμό Τσίπρα. Και όσο κυλούν οι ημέρες, αυτός ο ανασχηματισμός ξεκαθαρίζει στα μάτια των Πολιτών ότι ο κ. Τσίπρας με αυτό το σχήμα το μόνο που πράττει είναι για ακόμα μια φορά στις τόσες πλείστες που έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν, να έρχεται σε αντίθεση με τα δικά του λόγια.


 Θα ήθελα όμως να προχωρήσω στην ουσία των όσων ζήσαμε. Και η ουσία είναι η Πολιτική και η σχέση της με την Κοινωνία.

 Η σχέση αυτή έχει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία την δυναμώνουν αλλά υπάρχουν ταυτόχρονα και στοιχεία που την αποδυναμώνουν.

 Η σχέση στηρίζεται στην Αξιοπρέπεια της Πολιτικής, έχει η Πολιτική ως έννοια και όρος Αξιοπρέπεια, 
ναι και θα δούμε στη πορεία
 το γιατί έχει και 
το πως έχει, και 
στο πως αυτή η Αξιοπρέπεια είναι και η Αξιοπρέπεια των πολιτών στη σχέση τους με την Πολιτική. 

Η Πολιτική είναι η ιδεολογία του Προσφέρω την παρουσία μου για το συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους και της Πολιτείας. 

Υπερασπιζόμενος παράλληλα αρχές και αξίες της Πολιτικής αλλά και της Κοινωνίας. 

Αρχές π.χ., 
σεβασμού, 
αξιοπιστίας, 
ευγένειας,
 ήθους, 
πνευματικής καλλιέργειας κ.πλ αρχών που εντοπίζονται σε μια οργανωμένη κοινωνία που αποδίδει σεβασμό προς το Πολίτευμα της Δημοκρατίας.

 Φυσικά και μια Κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να συνάπτει συνεργασίες με πρόσωπα που ίσως να μην βρίσκονται στο κόλπο ενός πολιτικού οργανισμού. 

Μια παγκόσμια εξάλλου πρακτική είναι αυτή , και όχι άγνωστη και στη χώρα μας. Όμως σε αυτή την περίπτωση αυτό που συμβαίνει είναι να δούμε αν με αυτή την πρακτική επιτυγχάνεται πάντα η υπεράσπιση της Αξιοπρέπειας της Πολιτικής.

 Η υστεροφημία της, και η ουσία της υπαρξής της στη κοινωνία. 

Τι γίνεται στη περίπτωση που μια Κυβέρνηση συνθέτει το σχήμα της με ανθρώπους, πολιτικούς όπως θέλουν να χαρακτηρίζονται αυτοί, που πριν συμμετάσχουν είχαν επιδοθεί σε σωρεία δηλώσεων ενάντια σε Κυβέρνηση αλλά και προσωπικά ενάντια στον επικεφαλής αυτής... 

Θα πει κάποιος και ίσως σίγουρα θα έχει και δίκιο, ότι αν μείνουμε στον όρο συνεργασία, αυτό δεν είναι πάντα κακό. 

Ναι, αλλά την ίδια στιγμή κάποιος άλλος θα πει ότι η συνεργασία δεν γίνεται με αυτούς είσαι σε έντονη λεκτική και ιδεολογική διαμάχη για μια ολόκληρη πολιτική πορεία...

 Η Αξιοπρέπεια της Πολιτικής έρχεται να χτυπήσει ένα ηχηρό καμπανάκι. Ενώ υπάρχει ήδη μια πορεία, και αυτή η πορεία θέτει εκτός ενός πολιτικού οργανισμού ορισμένους, αφού τελικά εμφανίζονται να μην εξυπηρετούν την ενότητα, αλλά θέλουν να βολευτούν σε μια καρέκλα, τότε είμαστε σε πολύ κοντινή απόσταση από το να δεχθούμε ως αρχή της Πολιτικής, ότι η αξιοπρέπεια ενός πολιτικού οργανισμού είναι και η αξιοπρέπεια της Πολιτικής που υπερασπίζεται και την αξιοπρέπεια των Πολιτών.

 Ποια είναι η εντύπωση που αποκομίζει ένας πολίτης από ανθρώπους τέτοιου επιπέδου. Αφενός μεν ερχόμαστε να αποδεχθούμε ένα γεγονός. 

Με το μυαλό του Πολίτη δεν παίζει κανείς.

 Οι εποχές που αυτό ήταν μια πραγματικότητα.. έχουν περάσει ανεπιστρεπτί..

 Τα social media είναι εδώ και η έρευνα υπάρχει διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή.

 Παγκοσμίως, δεν εντοπίζουμε το γεγονός μόνο στη χώρα μας για τα της χώρας μας. Η αναφορά είναι γενικής φύσεως. 

Ένα Κυβερνητικό σχήμα τι μας λέει... Ότι αυτό πρωτίστως καλείται να υπερασπίζεται την Αξιοπρέπεια της Πολιτικής έτσι ώστε μέσα από την υπεράσπιση αυτή ο Πολίτης να σέβεται την Κυβέρνησή του, και να την στηρίζει διότι αντιλαμβάνεται ότι η Ηθική είναι η μέγιστη αλήθεια αυτής.

 Σαφώς και συνεργασίες στην Πολιτική υπάρχουν και 
θα υπάρχουν και
θα υπάρχουν και 
θα υπάρχουν. 
Μην λησμονούμε... ότι οι εποχές Αριστεράς - Δεξιάς έχουν τελειώσει.

 Η εποχή μας πάει αλλού σε μια άλλη οπτική γωνία της Πολιτικής. 
Μια οπτική που μας λέει ότι το ποιος εργάζεται για το μέλλον της Κοινωνίας σε πολλαπλά επίπεδα. ακόμα και στο επίπεδο της Πολιτικής Αντίληψης,... είναι και αυτός που θα καθιστά το μέλλον μια χειροπιαστή πραγματικότητα. 

Στην προσπάθεια αυτή όμως, να γίνει σύνθεση ενός σχήματος τέτοιου, η κίνηση είναι προς μια και μόνο κατεύθυνση. Δεν μπορείς να δέχεσαι συνεργασία ή να αποζητάς συνεργασία με αυτούς που ενώ σου λένε για ενότητα... χωρίζουν το Έθνος... 

Αυτό είναι καιροσκοπισμός.
 Καιροσκόποι στην Πολιτική υπάρχουν και υπήρξαν. 

Σίγουρα τα πράγματα πλέον δυσκολεύουν πάρα πολύ για αυτούς όμως. Και δυσκολεύουν πολύ εξαιτίας του κ. Τσίπρα. Ότι έχει απορριφθεί από την σύγχρονη Πολιτική είναι στον κ. Τσίπρα. 

Όπως αυτό που έχει ο κ. Τσίπρας είναι επίσης κάτι που έχει απορριφθεί από την σύγχρονη Πολιτική. Δεν μπορείς να στηρίζεις έναν Ηγέτη ενός Πολιτικού Οργανισμού ταυτόχρονα να είσαι ενάντια στην ενότητα του πολιτικού οργανισμού και ταυτόχρονα να ήσουν ενάντια εκεί όπου πήγες και επιχειρείς να μετατρέψεις την λογική σε παραλογισμό του ότι ξαφνικά μιλάμε για ενότητα ενώ ήσουν ενάντια σε ενότητα ενός πολιτικού οργανισμού...

 Πως γίνεται όλα αυτά να συνδυάζονται; 
Ο Πολίτης βλέπει και κρίνει.

 Μια τέτοια νοοτροπία στηρίζει το πως ο Πολίτης θέλει να υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του; 
Όχι βέβαια. 

Ο Πολιτικός εκλέγεται από τους Πολίτες. Όταν ο Πολιτικός ενώ εκλέγεται από τους Πολίτες, προσβάλλει με την στάση του και τη νοοτροπία του την ψήφο εμπιστοσύνης και στη πορεία αναπτύσσει συμπεριφορά αντίθετη από αυτή που πίστευαν οι Πολίτες ότι είχε, τότε ο Πολιτικός εκθέτει σε μεγάλο βαθμό τον Πολίτη στα μάτια άλλων Πολιτών. 

Και βρισκόμαστε μπροστά σε γεγονότα δυσάρεστα ως προς την αξιοπρέπεια και της Πολιτικής και των Πολιτών.

 Η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα του Ηθικού Πολιτικού Λόγου. Και ο Πολιτικός Λόγος κρίνεται καθημερινά όχι μόνο μέσα από τα λόγια αλλά και μέσα από συμπεριφορές.

 Συμπεριφορές αντάξιες ήθους και συμπεριφορές ανάξιες του ήθους. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς στη Πολιτική αν και πολλοί θα ήθελαν να είναι η λογική του 1+1=11, η λογική είναι 1+1=2 πάντα.

 Αν η λογική πάει στο 1+1=11 τότε τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια όπως αυτά που βιώνει η Πολιτική από Τσίπρα - Καμμένο. 

Ένας λοιπόν ανασχηματισμός που ήρθε να μας πει ως Πολιτική ανάλυση πάντα και προσεγγίζοντας το θέμα από άλλες πτυχές, ότι όταν δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στην πολιτική θίγεται η αξιοπρέπεια του πολίτη, και όταν υπάρχει αξιοπρέπεια στη πολιτική η αξιοπρέπεια του πολίτη τυγχάνει σεβασμού και υπερασπίσεως. 

Είναι μια αμφίδρομη σχέση και αυτή η σχέση πρέπει να δυναμώνει και όχι να αποδυναμώνεται. 

Οι εποχές αλλάζουν. Και οι αλλαγές είναι πολλές. 

Η εποχή λοιπόν αυτή θα χαρακτηρίζεται από την εποχή των 40άρηδων που ερχόμενοι από ένα πολιτικό περιβάλλον όπως αυτό που γνωρίζουμε εμείς οι παλιοί, που διαπιστώνουν ότι δεν έχει κάτι να τους προσφέρει.

 Αυτό το έχει αντιληφθεί προ πολλού η Ηγεσία της Ν.Δ. Ότι το μέλλον είναι σε αυτούς τους ανθρώπους με αυτούς τους ανθρώπους.

 Πάντα όμως με την εμπειρία των παλαιών. Είναι σκυτάλη. 

Μια εποχή λοιπόν που τακτικές όπως αυτές που είδαμε, που βλάπτουν την Αξιοπρέπεια της Πολιτικής, δεν είναι πια ανεκτές.

 Με αυτές τις λίγες γραμμές, έρχομαι να τονίσω το εξής.

 Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται 
για να ενώσει τους Έλληνες και 
να υπερασπιστεί την Ηθική της Πολιτικής, 
την Ηθική της Αλήθειας. 
Την Ηθική της υπερασπίσεως της αξιοπρέπειας. 
Αυτοδυναμία

 Σας ευχαριστώ.




ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,
Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ –
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης κάνει γνωστό στους πολίτες, ότι την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, στην Κοζάνη θα βρίσκεται η Βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη. Στη σύντομη παρουσία της και ως επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας & Ανάπτυξης του Κόμματος, μεταξύ των άλλων θα επισκεφθεί παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες της περιοχής, επιμελητηριακούς και αυτοδιοικητικούς φορείς και η περιοδεία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, με αποκορύφωμα την παρουσία της -ως Κύρια Ομιλήτρια- σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στην πόλη της Κοζάνης. 

Πιο συγκεκριμένα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Κας ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018
10:00πμ.​Κοζάνη - Επίσκεψη στο Δήμο Κοζάνης και στον Δήμαρχο κ. Λ. Ιωαννίδη.
10:30πμ.​Κοζάνη - Συνάντηση με το Δ.Σ. και Μέλη του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Ε.Β.Ε.) Κοζάνης.
12:00.​Επίσκεψη σε Μονάδα Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων, στην ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας.
1:00μμ.​Σιάτιστα - Επίσκεψη στο Δήμο Βοΐου και στον Δήμαρχο, κ. Δ. Λαμπρόπουλο.
7:30μμ.​Κοζάνη - Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης / Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε..
8:30μμ.​Κοζάνη - Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, με κύρια Ομιλήτρια την Βουλευτή κα Ντόρα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, στο «Αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης» (οδός Φιλίππου Β’ 30).
Για τη Ν.Δ. - ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης