Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Oι διαδικασίες για το 12ο Τακτικό Συνέδριο που θα γίνει στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.







Στη ΖΑΚΥΝΘΟ ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.


Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας 

κ. Κυριάκος_Μητσοτάκης συνεχιζει τις περιοδείες και την επικοινωνία του με τους πολιτες,σε όλη τη χωρα,την Παρασκευή 24 Αυγούστου,θα βρεθεί στη Ζάκυνθο, επίσκεψη η οποία είχε αναβληθεί τον Ιούλιο, εξαιτίας των τραγικών πυρκαγιων στο Μάτι.


Φώτιος Μαυρόφτας Πολιτευτής
με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών




18/08/2018

Πόλωση;

 Έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Η οποία όπως διαφαίνεται ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κρίνεται το μέλλον σε αυτές. Δεν είναι εκλογές απλά για μια Κυβέρνηση. Είναι εκλογές για τη Κυβέρνηση του μέλλοντος.
Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε αυτή την περίοδο έτοιμος να δυναμιτίσει το κλίμα. Σε αυτή την άποψη καταλήγω βλέποντας ότι στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Τσίπρα όχι μόνο εντός της Κουμουνδούρου αλλά κυρίως εντός του Μαξίμου, έχουν ενεργοποιηθεί ώστε να εκφράζουν μια ακραία, επιθετική, διχαστική και προσβλητική ρητορική... που είναι απόδειξη ότι έχει χαθεί η ψυχραιμία.
Αναγνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για ήττα, αλλά πρόκειται για συντριβή.

Θα μου πείτε... ξέρουν και άλλο τρόπο από το να εκφράζονται;
Δεν ξέρουν, είναι αλήθεια αυτό.

Όμως τώρα θα δούμε και θα ακούσουμε απίστευτα πράγματα. Το ότι ο κ. Τσίπρας έχει παραδώσει τα κλειδιά του Μαξίμου στον κ. Καρτερό, αυτό είναι κάτι........................................
Πάμε να δούμε όμως την τρέχουσα κατάσταση.

Έχουμε δημοσιεύματα ξένου τύπου που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια ομάδα ερασιτεχνών πρώην κομμουνιστών.

Βλέπουμε ότι ο διεθνής τύπος είδε μετά από διάστημα 3 ετών ότι οι όποιες κινήσεις αυτής της ομάδος δεν εκινούντο προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά μάλλον προς μια ρεβανσιστική διάθεση έναντι της Δημοκρατίας.
Κάτι που εύκολα μπορεί να χαρακτηρισθεί και κόμπλεξ... Αυτό δείχνουν εξάλλου πολλά γεγονότα.
Έχουμε στην επικαιρότητα επίσης το γεγονός ότι ο Ρουβίκωνας καλωσόρισε την σεζόν, όπως χαρακτηριστικά είπε σε ανάρτηση ηγετικού του στελέχους.
Αναφέρθηκα και μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό μου στο twitter σε αυτό το θέμα.
Ο Ρουβίκωνας δεν έχει την αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση που απαιτείται.
Είναι η χρυσή εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί ως αντιπολίτευση να δημιουργεί προβλήματα στο Κυβερνητικό Έργο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η οποία είναι Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, αλλά μάλλον δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει την ενότητα του λαού. Είναι μια ακραία ενάντια στην έννομη τάξη και ασφάλεια του Πολίτη παρακρατική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τοποθέτηση Σκουρλέτη στη θέση που είναι δεν είναι τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το παρελθόν................. Υπάρχουν όμως και στοιχεία στην επικαιρότητα που χρίζουν προσέγγισης.
Είναι δεδομένο, το γεγονός χαιρετίστηκε καθολικά από την κοινωνία, ότι η επιστροφή των 2 αξιωματικών στη χώρα ήταν ένα χαρμόσυνο νέο για όλους μας.
Όμως τι είδαμε και μας προβληματίζει πολύ.

Είδαμε να επιχειρείται μια εκμετάλλευση επικοινωνιακή του γεγονότος.

Είδαμε να επιχειρείται κάλυψη μέσω αυτού πολλών δυσάρεστων γεγονότων.
Και βλέπουμε ότι επιχειρείται μια ρητορική της επιτυχίας, ενώ μόλις σήμερα διαβάζουμε ότι το δημόσιο χρέος στο πρώτο εξάμηνο του '18 αυξήθηκε...
Επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας σε ρητορική επιτυχίας;
Είναι δρόμος πόλωσης αυτός;
Με μια ταχεία ματιά ναι είναι.

Το να προκαλείς με έναν τέτοιο λόγο την κοινωνία, ενώ η κοινωνία βλέπει και ζει την αποτυχία σου, σίγουρα θα προκαλέσει έντονες διενέξεις.
Άρα βλέπουμε ότι μια τέτοια ρητορική της Κυβέρνησης δεν αποσκοπεί στο να μιλά για τις...επιτυχίες... της... αλλά αποσκοπεί στο να προκαλεί... για να ξεκινάμε να βλέπουμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία επομένως...
Σήμερα επίσης έχουμε μια μήνυση εναντίον Σκουρλέτη - Τόσκα και κατά παντός υπεύθυνου για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.
Σχετική αναφορά επίσης από το προσωπικό λογαριασμό στο twitter. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την Κυβέρνηση.
Και μόνο η κίνηση αυτή δείχνει ότι η κοινωνία δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο από
την υπευθυνότητα,
την οργάνωση,
την δικαιοσύνη,
την εντιμότητα.
Το σεβασμό.

Θα έχουμε εξελίξεις. Οι ευθύνες είναι κάτι που κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου δεν μπορεί να τις συγκαλύψει.
Είναι λόγος αυτός να υπάρξει πόλωση;
Ναι και σαφώς είναι.

Θα έχουμε σίγουρα κινήσεις έντονης δραστηριότητας Ρουβίκωνα, και επίσης τοποθετήσεις στελεχών της Κυβέρνησης που θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να καλύψουν τον κ. Τσίπρα. Και από την στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το θέμα.
Ας μείνουμε λίγο, και να δούμε αν οδηγεί η τραγωδία αυτή, την Κυβέρνηση σε πολωτικές κινήσεις.
Κατόπιν της αποκαλύψεως των sms, ναι. Δεν είναι τυχαίος ο ρόλος Καρτερού. Ανέλαβε άμεσα δράση με σχετικές οδηγίες, αν και θεωρώ ότι δεν τις έχει ανάγκη.
Γνωρίζει καλά το ρόλο του, από το παρελθόν γνωστή φυσιογνωμία ο κύριος αυτός. Αποκαλύφθηκε μια τεράστια πλάνη... μια καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος... και τι πιο μεγάλο δικαίωμα.. από την ζωή και από το σεβασμό σε εκλιπόντα...
Αυτό πως μπορεί να καλυφθεί;
Να κλείσει η επικαιρότητα;
Είναι αδύνατον.


Εδώ έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με δημοσιογραφική δεοντολογία, ο δημοσιογράφος καταγράφει είδηση και την μεταδίδει στη κοινωνία, αλλά έχουμε να κάνουμε και με θέματα ανθρώπινης συνειδήσεως... και μόνο η συνείδηση φτάνει να κρατήσει το ζήτημα πάντα στη κορυφή της επικαιρότητας.

Αυτό δεν το θέλει το Μαξίμου.

Ο λόγος της επίθεσης σε δημοσιογραφικό οργανισμό ήταν αυτός. Και μέσω αυτού.. σε όλους εκείνους που πιστά υπηρετούν το λειτούργημα του δημοσιογράφου.
Η κίνηση ήταν επιθετική και διασπαστική...
Είμαστε λοιπόν ενώπιον μιας στρατηγικής πόλωσης που συμπεριλαμβάνει και το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Είναι κάτι νέο στο τραπέζι. Και είμαι πολύ κοντά στο να σιγουρευτώ ότι δεν θα είναι και η μόνη κίνηση από εδώ και στο εξής.
Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας θέλει ανθρώπους που να συμφωνούν με αυτόν και να διαφωνούν με το καλό και το μέλλον της χώρας... ευτυχώς βλέπουμε ότι αυτός ο κύκλος συνεχώς μικραίνει και περιορίζεται.
Έχουμε και την αμφισβήτηση του κ. Τσίπρα ως προς ικανότητες και μέσα από την Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα.

Είναι λόγος πόλωσης η εσωτερική αμφισβήτηση του κ. Τσίπρα από στελέχη του.
Ναι.
Ναι.
Ναι.
Σήμερα τι άλλο έχουμε.

Λίγες ώρες πριν το τέλος των μνημονίων... και της εισόδου σε επιτροπεία.. τόσο μεγάλη είναι η επιτυχία αυτής της παρέας... έχουμε ένα αδύναμο Χρηματιστήριο και επίσης πιέσεις στα ομόλογα μας.
Φαίνεται και ο διεθνής τύπος το φωνάζει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον με μια τέτοια πολιτική όπως αυτή ασκείται από τον κ. Τσίπρα.. φτάσαμε έστω και στο τέλος της σύμβασης.. και ακόμα η χώρα.. σέρνεται.. αντί να τρέχει.. άρα.. τι έγινε αυτά τα 3 χρόνια;
Απάντηση... ΤΙΠΟΤΑ.....

Στο φωνάζει το Χρηματιστήριο σου ότι δεν έγινε τίποτα..... Ξένοι αναλυτές φωνάζουν... ότι η Ελλάδα έτσι όπως είναι τώρα... με αυτό το στίγμα στην πολιτική της... είναι ασύμφορος τόπος για επενδύσεις.
Είναι μια χώρα που δεν έχει κάτι να δώσει.

Είναι παράγοντας πόλωσης αυτός από την Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου;
Ναι είναι.
Κάτι πρέπει να κάνεις, μια αντίδραση για να καλυφθούν αυτές οι φωνές. Ποιος άλλος παράγοντας που μας λέει ότι θα υπάρξει πόλωση, υπάρχει.

Η κατάσταση στους ΑΝΕΛ. Το ακροδεξιό κόμμα του κ. Καμμένου, το κόμμα της καρέκλας όπως αλλιώς μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε, είναι σε τέτοια δημοσκοπικά μεγέθη που έχει εξαφανιστεί από την κοινωνία.
Ουσία και δεδομένο... ο κ. Καμμένος δεν έχει ακροατήριο.

Πως μπορεί να ακούγεται;
Μόνο με κραυγές, θεατρινισμούς και επικοινωνιακές εκμεταλλεύσεις γεγονότων όπως μόλις και πρόσφατα.

Ένας παράγοντας πόλωσης είναι και ο κ. Καμμένος λοιπόν. Οι της Κυβέρνησης θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το έργο τους.. και μόνο η λέξη έργο.. ακούγεται ως ανέκδοτο όταν συνδυάζεται με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του.
Θα προσπαθήσουν όμως και κάτι άλλο... να μεταφέρουν στη κοινωνία ένα κλίμα.. ότι μετά τις 20/08 θα έχουν μια ευλυγισία ως προς κινήσεις τους.
Μίλησε σχετικά για αυτό το θέμα, ο κ. Γ. Τσίπρας, σήμερα. Και έδωσε και στίγμα για την Δ.Ε.Θ. όπως διάβασα στις δηλώσεις του.
Ο κ. Τσίπρας εκεί θα πάει με βαριά καρδιά... ξέρει ότι η Μακεδονία δεν θέλει ούτε ζωγραφιστό να τον δει... θα επιχειρήσει να μιλήσει για το αύριο... αν και δεν ξέρω αν έχει καταλάβει ότι ο κ. Γ. Τσίπρας τον εξέθεσε στο μέγιστο λέγοντας ότι η Δ.Ε.Θ. θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις... τον άδειασε και ο ίδιος... τον αποκάλεσε ψεύτη δημοσίως για όλα τα παρελθόντα έτη, αλλά ταυτόχρονα όμως προσπάθησε να σχηματίσει μια εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει με γλώσσα που ποτέ μέχρι και σήμερα δεν είχε ακουμπήσει...
Μάταιος ο κόπος.
Η κοινωνία έχει απαξιώσει πλήρως την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ όπου τον οδηγεί σε ποσοστά... πρωτοφανούς φθοράς και πτώσης..
Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει το βηματισμό της.
Δεν πέφτει στη παγίδα της πόλωσης, απαντά όμως, αλλά δεν πέφτει, σχεδιάζει κάθε κυβερνητική της κίνηση... η Ηγεσία ήδη έχει σχηματίσει εικόνα του τι χρειάζεται η χώρα άμεσα με την ανάληψη της ιστορικής ευθύνης που φέρουν αυτές οι εκλογές.
Και το σπουδαιότερο.. τι χρειάζεται για να έχει συνέχεια αυτός ο τόπος... Δεν ακολουθούμε τον κ. Τσίπρα σε ότι έχει σχεδιάσει από εδώ και στο εξής.
Τον παρακολουθούμε όμως. Να είναι σίγουρος ότι βλέπουμε τι γίνεται.
Πολλά χαρακτηρίζουν την Ηγεσία της Ν.Δ Θα επισημάνω ένα χαρακτηριστικό από τα πολλά.

Η αποφασιστικότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να δει την Ελλάδα μια χώρα που θα έχει ενδυναμωμένους θεσμούς,
ένα σύγχρονο Κράτος,
μια χώρα σε συνεχή δημιουργική κίνηση,
μια χώρα που θα σέβεται τον πολίτη,
 
είναι δεδομένη.....

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μια

Ηγεσία της Αποφασιστικότητας.

Και ακριβώς αυτή θα έχει.
Ν.Δ - Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτοδυναμία
Σας ευχαριστώ