Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστός στο ραντεβού του με την Ιστορία"

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστός
 στο ραντεβού του με την Ιστορία"



Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.

στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών



 Οι Κινέζοι λένε για την αλήθεια : Είναι εύκολο το να γνωρίζεις την αλήθεια δύσκολο όμως να την ακολουθήσεις. Για να ακολουθήσεις την αλήθεια που γνωρίζεις πρέπει να υπάρχει ένα χαρακτηριστικό. Να μην υποχωρείς από τις αλήθειες.

 Ας ξεκινήσουμε με τη σημερινή αρθρογραφία που δεν θα είναι μακροσκελής. Θα ήθελα να προσεγγίσω το θέμα του Σκοπιανού με μια αυστηρά δομημένη σκέψη και οπτική της νέας πραγματικότητας.

 Η νέα πραγματικότητα λέει ότι ο κ. Τσίπρας για μια γραβάτα έδωσε αυτό που οι Κυβερνήσεις της χώρας, ανεξαρτήτως των ιδεολογιών των Κυβερνήσεως, δεν εισήλθαν ποτέ σε διαδικασία παραχώρησης.

 Η Κυβέρνηση του Τσίπρα όμως, με αποσπασματικές κινήσεις διακίνησης εγγράφων, επιχείρησε να παρουσιάσει την υποχώρησή της, ως ένα γεγονός που έχει συντελεσθεί από άλλους και όχι από την ίδια. Απλά η ίδια ήρθε και έβαλε μια υπογραφή.

 Η Υπουργός των Εξωτερικών της χώρας μας κατά την τελευταία διαπραγμάτευση με την Σκοπιανή πλευρά, η κα. Ντόρα Μπακογιάννη, μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, αυτό που είδε ο Ελληνικός Λαός ήταν η απόλυτη κατεδάφιση της προπαγάνδας της Κυβέρνησης του Τσίπρα, που ως στόχο είχε να πλήξει όχι μόνο την Ν.Δ. αλλά τα Εθνικά Συμφέροντα της χώρας σε σύνολο.

Ήταν διπλό το χτύπημα του Κοτζιά. Φεύγω από αυτή την αναφορά και ξεκινάω την ανάπτυξη της σημερινής αρθρογραφίας.

 
Η Μακεδονία δόθηκε για μια γραβάτα.

 Όμως αυτό που έχει συμβεί είναι κάτι που φέρνει σε δυσχερή θέση, συγκεκριμένους πολιτικούς οργανισμούς που ενώ θέλουν να θεωρούνται πατριωτικοί, εν τούτοις διαπιστώνει ο πολίτης ότι επικρατεί ένα κενό, που παρουσιάζεται ως γεμάτο. Δηλαδή. Εξαπάτηση.

Την στιγμή αυτή έχουν δημιουργηθεί δεδομένα. Το δεδομένο που εγώ προσωπικά θέλω να θίξω σήμερα είναι ότι ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Μιχαλολιάκος και ο κ. Θεοδωράκης, έχουν σοβαρό πρόβλημα πολιτικής ύπαρξης αφού εμφανίζονται να μην εκπροσωπούν καμία ιδεολογία.

 Ο κ. Καμμένος αυτή τη στιγμή μετρά όχι απουσίες... οι άνθρωποι που φεύγουν από τους ΑΝΕΛ, είναι άνθρωποι που θέλουν να εμφανισθούν στη κοινωνία έχοντας πιστά μείνει στις ιδεολογίες τους.

Προσέξτε τι έχει συμβεί δηλαδή. Η Χ.Α. αυτή τη στιγμή, είναι άνευ ουσίας ύπαρξης. Αντί να μείνει στη Βουλή με μια παρουσία αξιόλογη... έστησε με τον κ. Τσίπρα ότι είδε το πανελλήνιο σε μια στιγμή κρίσιμης επιχειρηματολογίας για Εθνικό Θέμα.

 Το Κ.Κ.Ε.
Η ανάλυση εδώ είναι μια και συγκεκριμένη άνευ δυνατότητας αμφισβήτησης. Το Κ.Κ.Ε. αποχωρώντας, έδωσε την εικόνα του δεν δίνω στα Σκόπια ότι δίνει ο Τσίπρας, δίνοντας όμως στον Τσίπρα τον αριθμό των Βουλευτών που ήθελε έχοντας ήδη αποχωρήσει η Χ.Α. μη τυχόν και οι ΑΝΕΛ δεν τηρήσουν τη γραμμή του Καμμένου. Δηλαδή που ΝΑΙ και βρεθεί ξαφνικά η χώρα χωρίς Κυβέρνηση.

Είναι μέγα ψεύδος, πλάνη ιδεολογική, είναι μια κατεδάφιση αυτό που γίνεται της Αριστεράς σε σύνολο στη χώρας μας.. Για κανένα ΝΑΤΟ και Ε.Ε. δεν αποχώρησε το Κ.Κ.Ε. Η ειλικρίνεια των πολιτικών οργανισμών, είναι αυτό που δένει τον οργανισμό με τον πολίτη.

Ο κ. Θεοδωράκης. Είναι θέμα καθαρά του ΚΙΝ.ΑΛ. τι θα πράξει, αλλά φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, ενώ ήθελε να παρουσιαστεί ως ο Τα αλλάζω Όλα, έμεινε κοντά στο Τσίπρα ώστε όλα να μείνουν ίδια κ. Θεοδωράκη.. Επομένως υπάρχει συμπέρασμα το οποίο λέει στον πολίτη.

Η ιδεολογία γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να λένε ότι εκπροσωπούν τον λαό, αλλά εκπροσωπούν πολιτική σκοπιμότητα. Αυτή την στιγμή στο πολιτικό πεδίο υπάρχει ένα μέρος του εκλογικού σώματος που βλέπει ένα άλλο μέρος του εκλογικού σώματος να έχει μόνο Εθνική Ταυτότητα, Έλληνας Πολίτης.

Δείτε ανατροπή από μια φράση του Ζάεφ και από μια συγκατάθεση του Τσίπρα.
Μέσα σε ένα λεπτό έγινε ανατροπή στις ζωές των ανθρώπων.

Η ανατροπή οφείλεται ξεκάθαρα στη Κυβέρνηση, αυτή κυβερνά, στην συγκυβέρνηση δηλαδή στους ΑΝΕΛ, στην αποχώρηση του Κ.Κ.Ε. που θέλει να θεωρείται πατριωτικό............ και στη συμμετοχή της Χ.Α. που επίσης θέλει να θεωρείται πατριωτική............. τους αφήσατε εκτεθειμένους στη κοινωνία............................ Γυρίζω λίγες γραμμές πίσω.

Η Κυβέρνηση κυβερνά. Η Ν.Δ. όφειλε να πράξει το αυτονόητο. Να εμποδίσει με κάθε μέσον θεσμικό μια τέτοια ανατροπή στις ζωές των ανθρώπων. Πιστή στις αρχές της, πιστή στην ιδεολογία της, και πιστή και αυτό είναι εξίσου σημαντικό, πιστή στην ουσία του Πολιτεύματος. Η Δημοκρατία είναι Φιλελεύθερη και Πατριωτική. Είδαμε ότι πολιτικοί οργανισμοί συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

Να μην υπάρξει η ανατροπή αυτή στις ζωές συμπολιτών μας. Πρακτικά ερχόμαστε σε ένα νέο δεδομένο. Την Δημοκρατία την κοιτάς πάντα face to face. Το δημοκρατικό τόξο αυτόματα άλλαξε από το Σάββατο το βράδυ. Και έχει γίνει το εξής σε ότι αφορά τις ιδεολογίες. Οδηγούμαστε σε μια νέα πολιτική ιδεολογίας.

 Της Εθνικής ιδεολογίας. Δηλαδή σε αυτό που πάντα υποστήριζα ότι έρχεται, η 4η γενιά Δημοκρατίας. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η ανατροπή που έχει συμβεί. Την στιγμή αυτή υπάρχουν στο σύνολο της χώρας, άνθρωποι που υποστήριζαν μια ιδεολογία αλλά βρίσκονται τώρα στο κενό. Και το κενό οφείλεται ότι η ιδεολογία ήταν πολιτική σκοπιμότητα........................... Η Πολιτική είναι τώρα σε πρώτο πλάνο.

Ο καιρός και το διάστημα εκείνο που η Παραπολιτική έδωσε στη κοινωνία μια πλαστή εικόνα της πραγματικότητας, έφτασε στο τέλος της. Είναι η ώρα των αποδείξεων περί Πολιτικής. Η περίπτωση πολλοί να μείνουν εκτός είναι τώρα πιο ορατή από ποτέ. Και ο λόγος είναι ότι η αλήθεια της κοινωνίας εκφράζεται από την αλήθεια των ιδεολογιών. Όχι αν στην ιδεολογία υπάρχει σκοπιμότητα.

 Ο Πολίτης είδε μέσα σε ένα βράδυ ότι η απαίτησή του για επιστροφή της Πολιτικής είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο Βουλευτής εκπροσωπεί εκλογικό σώμα. Εκπροσωπεί ανθρώπους. Αυτό και μόνο, αυτή η ουσιώδης επιστροφή είναι ικανή να μας δώσει την εικόνα μια νέας κοινωνικής δομής. Μια κοινωνία που θα έχει αφήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που επιχείρησαν να ξεγράψουν την ιστορία και να πλάσουν μια νέα χωρίς όμως να έχουν φροντίσει τα συμφέροντα της ιστορίας.

 Αυτούς που με το λαϊκισμό παρουσίασαν τα λάθος μονοπάτια ως σωστά μονοπάτια....................... Εδώ έχουμε να κάνουμε με την κοινωνία της αλήθειας. Και η Πολιτική έρχεται ως σφραγίδα αυτής της επιστολής, αυτής της νέας χάρτας.

Δεν είναι υπερβολή. Το πιστεύω ότι δεν είναι. Η ώρα συνάντησης της Πολιτικής με τους Πολίτες της Πολιτείας είναι η στιγμή που για τη χώρα θα σημάνει μια νέα εποχή. Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Μιχαλολιάκος, ο κ. Θεοδωράκης, δημιούργησαν ορισμένα δεδομένα αυτή την στιγμή. Τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα δεδομένα που ο λαός γνώριζε.

Η εποχή των δικαιολογιών τελείωσε όμως.

Είμαστε στην εποχή των πράξεων.

 Στην εποχή που ο πολιτικός λόγος θα είναι σύγχρονος έχοντας αφήσει πίσω του λαϊκισμούς και λοιπές ιδιότητες που αμέσως τον υποβαθμίζουν.

 Η Ν.Δ έμεινε πιστή
.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστός στο ραντεβού του με την Ιστορία
.

Και η χώρα έτοιμη να επιστρέψει στην Πολιτική.

Για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις είναι, και δεν φταίει κανείς σε αυτό παρά μόνο οι ίδιοι.... θύματα του κ. Τσίπρα... ή και σύμμαχοι του.......
Οι πολίτες όμως όχι.....
ούτε θύματα αλλά και ούτε σύμμαχοι του κ. Τσίπρα.....

Σας ευχαριστώ





Ντόρα Μπακογιάννη

Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

"Κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων 
κατάρτισης – «Καμπάνα» της Κομισιόν"




Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη και Εργασίας κα. Αχτσιόγλου
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε έλεγχο στη Διαχειριστική Αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Σκοπός ήταν να εξακριβωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών του ΕΣΠΑ και κυρίως της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΚΤ στους νέους Κανονισμούς. Τελικά, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε με ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με το έργο «Επιταγή εισόδου για νέους από 25-29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», προϋπολογισμού 108.000.000 €.
Στο πλαίσιο του έργου, το Υπουργείο Εργασίας εκδίδει πρόσκληση για να καταρτίσει πίνακα ωφελούμενων – ανέργων. Ο κάθε ωφελούμενος επιλέγει από σχετικό μητρώο του Υπουργείου το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης που θα παρακολουθήσει, και υπογράφει σύμβαση μαζί του. Η πρακτική άσκηση γίνεται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Το έργο άρχισε να υλοποιείται στα τέλη του 2015, υπό την ευθύνη της τότε νέας υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου.
Δυστυχώς, τα αποτελέσματα του ελέγχου της Κομισιόν αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση υλοποίησε το ανωτέρω έργο, καθώς και την αξιοποίηση των δράσεων προς όφελος των κομματικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ:
  • Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι πραγματοποιήθηκε η πρακτική άσκηση των ωφελουμένων. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδείξεις που δημιουργούν βάσιμες υποψίες παράτυπων και μη σύννομων πρακτικών.
  • Οι συνεντεύξεις συμβουλευτικής με τους ανέργους έχουν γίνει πλημμελώς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθόλου αποδεικτικά στοιχεία για το αν έχουν όντως πραγματοποιηθεί.
  • Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λειτούργησαν, κατ’ ελάχιστο, προβληματικά. Π.χ. από τα στοιχεία του συστήματος προκύπτει ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι μπαίνουν ταυτόχρονα στο σύστημα και αποχωρούν επίσης ταυτόχρονα (ακόμη και τις Κυριακές), πάροχοι κατάρτισης δεν ήταν σε θέση να δηλώσουν την προέλευση του υλικού κατάρτισης, δεν υπήρχαν συμπληρωμένα τεστ από τους καταρτιζόμενους κλπ.
  • Η Διαχειριστική Αρχή δεν έχει υιοθετήσει τεκμηριωμένη μεθοδολογία κοστολόγησης των υπηρεσιών κατάρτισης. Χαρακτηριστικά, το κόστος της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι ίδιο με εκείνο της κλασσικής, στην οποία υπάρχει κόστος για εκπαιδευτή, γραμματεία και αίθουσα.
Επομένως, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε το πρόγραμμα με το δέοντα τρόπο. Το Υπουργείο Εργασίας δεν έλεγξε τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης και η Διαχειριστική Αρχή δεν έλεγξε πλήρως τα προγράμματα, ούτε τεκμηρίωσε το κόστος. Για το λόγο αυτό, η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας από το Υπουργείο Εργασίας να προβεί σε ενδελεχείς ελέγχους και να κοστολογήσει τις δράσεις κατάρτισης.  Η εικόνα της Ελλάδας πλήττεται για έναν επιπλέον λόγο: η Κομισιόν επέβαλε διόρθωση στις δαπάνες του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι  το Δημόσιο δεν θα εισπράξει από την Ε.Ε. ποσό 7.000.000 ευρώ.
Δυστυχώς, αυτές οι κυρώσεις αποτελούν προϊόν της κακής διαχείρισης της κυβέρνησης στο ζήτημα των προγραμμάτων κατάρτισης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο νέας «καμπάνας» μείωσης της κοινοτικής συνδρομής κατά 25.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, είναι πιθανή η αναστολή πληρωμών στις δράσεις κατάρτισης. Δηλαδή, η χώρα δεν θα εισπράττει την κοινοτική χρηματοδότηση έως ότου η Επιτροπή πειστεί ότι έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.
Η αμέλεια και η αβελτηρία που επέδειξαν η Διαχειριστική Αρχή και το Υπουργείο Εργασίας στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι παροιμιώδεις. Η μη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων από την κυβέρνηση οδηγεί σε απώλεια χρημάτων και πλήττει τη διεθνή εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
  1. Για ποιο λόγο έγινε πλημμελής έλεγχος στις δράσεις κατάρτισης που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης; Γιατί η κοστολόγηση των δράσεων είναι ελλιπής;
  2. Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, για να συμμορφωθεί η χώρα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και να αποτραπεί η απώλεια περαιτέρω πόρων από τις δράσεις κατάρτισης;