Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Προσέλαβε Καθαρίστριες με τι Συμβάσεις ;

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων.








07.06.2018

Αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ


Δεκαεπτά χιλιάδες περίπου υποψήφιοι, απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, ρίχνονται από σήμερα στη “μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το μάθημα τω Νέων Ελληνικών.
Από αύριο Παρασκευή αρχίζουν οι Πανελλαδικές για 87.000 υποψηφίους, αποφοίτους των ΓΕΛ, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει στις 74.692  (από 70.726 πέρσι) , δηλαδή σε σχέση με πέρσι οι θέσεις είναι   κατά 3.966 περισσότερες, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Το μήνυμα του υπ Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Οι ευχές μου για καλή επιτυχία θα ήθελα να συνοδεύουν τις προσδοκίες που ο κάθε υποψήφιος έχει από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Κυρίως, όμως, εύχομαι να επιτύχετε σε όσα θα ξεδιπλωθούν στις ζωές σας όταν ο κύκλος αυτής της δοκιμασίας κλείσει. Δηλαδή, στον προσωπικό αγώνα που θα δώσετε μέσα από τις σπουδές και μέσα από τους πολύμορφους τρόπους κατάκτησης της γνώσης και της εργασίας, όποια κι αν είναι η έκβαση αυτής της δοκιμασίας.  
Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με ηρεμία και σθένος, διεκδικήστε το αύριο και ανοίξτε τους δικούς σας δρόμους. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ποιος δρόμος σας ταιριάζει. Κι εμείς, αρωγοί των προσπαθειών σας, σας εμπιστευόμαστε.
Ως Υπουργείο έχουμε διασφαλίσει πλήρως το αδιάβλητο των εξετάσεων και ευχόμαστε καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας που συμβάλλουν στη διεξαγωγή τους. Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες!

Kyriakos Mitsotakis
Στο Μόναχο με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Καγκελάριο Μέρκελ.


06.06.2018



Κ. Μητσοτάκης: Αμέριστη στήριξη της ΝΔ στο θεσμό των Σχολικών Συμβούλων


"Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και για τη δραματική υποβάθμιση του ρόλου των Σχολικών Συμβούλων και για την ξεδιάντροπη προσπάθεια που γίνεται να αλωθεί η διοίκηση της εκπαίδευσης από κομματικά στελέχη"
Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου “Γαβρόγλου”, ενώ σε περίπτωση υπερψήφισής του, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το σχετικό νόμο.
Αυτό είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.  
Ο κ. Μητσοτάκης, συγκεκριμένα, επέκρινε τόσο τη διαδικασία επείγοντος που αδικαιολόγητα επέλεξε η κυβέρνηση για τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά και την ουσία του.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο θεσμό των Σχολικών Συμβούλων και επεσήμανε ότι η εκδικητική υποβάθμιση του Σώματος των Σχολικών Συμβούλων και ο αποκλεισμός τους από τις επιλογές στελεχών αποτελούν συνειδητή στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης ενάντια στην αριστεία και την αξιοκρατία.
Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:
Α. Έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί ο κ. Γαβρόγλου. Και ως προς τη διαδικασία αυτή καθεαυτή η οποία είναι απαράδεκτη -ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει στοιχεία κατεπείγοντος να συζητείται εντός πολύ ασφυκτικών κοινοβουλευτικών προθεσμιών- αλλά και για την ουσία του νομοσχεδίου.
Β. Για την κατάργηση της έννοιας της αξιολόγησης και για τα απίστευτα ψέματα τα οποία είπε χθες ο κ. Γαβρόγλου -τα οποία ανέδειξε η Τομεάρχης μας- συνδέοντας το Προεδρικό Διάταγμα περί αξιολόγησης με δήθεν απολύσεις, όταν ήταν τελείως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ των δύο.