Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Και δυστυχώς το πορτοφόλι του κάθε νοικοκυριού είναι ο πρώτος μάρτυρας της αλήθειας




Επιθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μεταγωγή «στα μουλωχτά» του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, στις αγροτικές φυλακές Βόλου.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου».

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης διερωτάται: «Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;».


«Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η βράβευση του #KonstantinosDaskalakisμε το Rolf Nevanlinna Prize 2018» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε, «είναι χρέος μας να δουλέψουμε σκληρά ώστε οι νέοι επιστήμονες να έχουν την ευκαιρία να λάμψουν και στην πατρίδα».




«Είναι ξεκάθαρο πως έγιναν λάθη. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι ασυγχώρητοι», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εθελοντές δασοπυροσβέστες στον Υμηττό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο πυροφυλάκιο Βύρωνα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση για επινωνιακά παιχνίδια, σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, λέγοντας πως «το κύριο μέλημα των κυβερνώντων ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και όχι η ουσιαστική ενημέρωση της κοινής γνώμης. Αυτό για μένα είναι εντελώς ασυγχώρητο».

«Αλλά, αυτό το οποίο με ενδιαφέρει πάντα είναι τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο την επόμενη μέρα. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στην Πολιτική Προστασία, αυτό είναι δεδομένο. Είναι ζήτημα προσώπων, αλλά είναι ζήτημα οργάνωσης και δομής. Ένας υπεύθυνος πρέπει να είναι και πρέπει να είναι άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και με δυνατότητα ουσιαστικής και επικοινωνιακής διαχείρισης του προβλήματος», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε και με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής που είναι υπεύθυνοι και εκπαιδεύουν τους εθελοντές.
«Χρειαζόμαστε ειδικά σχέδια διαχείρισης για τα περιαστικά δάση και για τις περιοχές μεγάλης επικινδυνότητας. Αν είχαμε κάτι τέτοιο στο Μάτι και στην περιοχή της Πεντέλης δεν θα θρηνούσαμε σήμερα 100 νεκρούς», είπε και συζήτησε για το πλαίσιο που θα καλύπτει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εθελοντών.