Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Πόσο παράλογο είναι να χαρακτηρίζονται ως ακροδεξιοί οι 8 στους 10 Έλληνες που έχουν ευαισθησία για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και της «Μακεδονικής» Εθνότητας και της «Μακεδονικής» γλώσσας.

31 Αυγ 2018

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο summer school της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο.



Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής
 με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών



Αμφισβήτηση  - Απαξίωση 


Τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε από την Βοσνία λόγω ενημέρωσης και άμεσης πληροφόρησης ότι στην Ανατολική Αττική αυτό που εξελισσόταν ήταν μια τραγωδία. 

Γνώριζε, και ο λόγος του σόου ήταν ακριβώς αυτός. Να εμφανισθεί ο κ. Τσίπρας ότι είναι ο ενεργών το συντονισμό, αδύνατον βέβαια να κρυφτεί ότι δεν ήταν επί της ουσίας, καθότι ο τρόμος στο βλέμμα του από τα όσα είχε πληροφορηθεί ήταν εμφανής. 
Ανόητες ερωτήσεις, είναι γνωστά αυτά, μαρτυρούν την αγωνία του να μην δείξει κάτι..

 Ο κ. Τσίπρας έδωσε σχετικές οδηγίες, ώστε να αντιμετωπισθεί η τραγωδία αυτή το βράδυ της 23ης Ιούλιου ως μια επικοινωνιακή καταιγίδα την στιγμή κατά την οποία τα θύματα αυξάνονταν γρήγορα.

 Θα μείνω στο γιατί το έπραξε. Και στη συνέχεια θα αναφερθώ στο τι έγινε κατόπιν της τραγωδίας, μια τραγωδία που ακόμα υφίσταται και θα υφίσταται για πολύ καιρό στις μνήμες των ανθρώπων και στη μνήμη της Δημοκρατίας μας.

 Ο κ. Τσίπρας αναμφίβολα δεν διαθέτει το ανάλογο βάρος να μπορεί να χειρίζεται κρίσεις. Εξάλλου αυτό έχει φανεί περίτρανα και στην προηγούμενη κρίση δις φορές μάλιστα, πετρελαιοκηλίδα, και Μάνδρα. 

Κρίση επίσης είχαμε και κατά την πτώση του αεροσκάφους μας, όπου εκεί και σε αυτή τη περίπτωση δεν παρέστη ώστε να τιμήσει ως Πρωθυπουργός τον πεσόντα πιλότο της πολεμικής μας αεροπορίας. 

Παντού άφαντος ο κ. Τσίπρας.

 Το γεγονός της εμφάνισής του το βράδυ της 23ης Ιουλίου έγινε διότι αυτό το γεγονός έδειξε σε όλους τις αδυναμίες του κράτους, ενός κράτους που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο, θέλοντας με αυτό το τρόπο να κρατήσει ισορροπίες στο εσωτερικό του. 

Θέλησε με την εμφάνισή του να κρύψει και αυτό το γεγονός.

 Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η ανικανότητα συνεχώς γινόταν εμφανής με πράξεις που όχι μόνο δημιούργησαν αίσθημα οργής στη κοινωνία αλλά είμαστε πλέον στη συνθήκη της πλήρους απαξίωσης του κ. Τσίπρα. 

Έχουμε μια Κυβέρνηση, κλινικά ανήμπορη... 

Έχουμε κατόπιν του σόου, σωρεία αφηγημάτων. 

Αυτά έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού σε πολλά Μ.Μ.Ε. είναι γνωστά, ας μην επαναληφθούν. Πάμε να δούμε το γιατί τόσα πολλά.

 Η ανικανότητα του Τσίπρα είναι μια εφευρετική διαδικασία για τους επικοινωνιολόγους του. Υπάρχει η στρατηγική του όσο πιο πολλά παρουσιαστούν ως δικαιολογίες, ως ευθύνες κ.λπ., θα ξεχαστεί γρήγορα ότι η ευθύνη βαραίνει την κεφαλή, αφού τοποθετήσεις γίνονται κατόπιν σχετικών εγκρίσεων.

 Είδαμε όμως ότι αυτή η τακτική τελικά δεν λειτούργησε υπέρ του κ. Τσίπρα. Κάτι που έγινε άμεσα αντιληπτό στη Κουμουνδούρου είναι ο κίνδυνος εξαιτίας του κ. Τσίπρα, αυτό το κόμμα να απαξιωθεί πλήρως στα μάτια της κοινωνίας, και να έχουν μια ραγδαία πτώση στα όρια του 3% και μάλιστα να υπάρχει και η πλήρης διάλυση. 

Αυτό το έχουν προσέξει παλιά στελέχη της Κουμουνδούρου που και τότε δεν έβλεπαν με καλό μάτι την είσοδο του κ. Τσίπρα στο κάδρο των αρχηγών του κόμματος αυτού. 

Ο κ. Τσίπρας αμφισβητείται στα εσωτερικά της Κουμουνδούρου.

 Έγινε ορατό ότι δεν τον απασχολεί η πορεία του κόμματος αλλά επικοινωνιακά να διασωθεί ο ίδιος και ορισμένα στελέχη του που τον στηρίζουν βλ. Πολάκης, Σπίρτζης, Παππάς, Βερναρδάκης. 

Έχουμε όμως και τον κ. Τζανακόπουλο στο κάδρο εκείνων που τον αμφισβητούν. Και αυτό κατόπιν της συνέντευξης του "όλα σωστά τα κάναμε" στην οποία πρωτοστάτησε με μόνο σκοπό να καλύψει τον Πρωθυπουργό. 

Από το κάδρο εκείνο, 3 αποτελούν παρελθόν, αντικαταστάθηκαν βέβαια από στελέχη που έφεραν και εκείνα ευθύνη για την τραγωδία, ανακοίνωση σχετική έχει εκδώσει η Ν.Δ , παραπέμπω σε αυτήν. 

Το μέγα αγκάθι του κ. Τσίπρα, ονομάζεται Τζανακόπουλος. Και βλέπουμε ότι μετά την 23η Ιουλίου τον κ. Παππά να αρχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σχετικές για τον κ. Τσίπρα. 

Τζανακόπουλος και Παππάς δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Είναι γεγονός ότι ο κυβ. εκπ. είναι, εξαιτίας του κ. Τσίπρα και συμβούλων του βλ. Φλαμπουράρης - Δραγασάκης, οι μέντορες του κ. Τσίπρα, κυριολεκτικά στον αέρα, αφού η παρουσία του είναι συνυφασμένη με το "όλα σωστά τα κάναμε" και με το "τελικά δεν έγιναν όλα σωστά" και ανακοίνωσε τις αλλαγές σε πρόσωπα.

 Πως μπορεί η Κυβέρνηση να σταθεί με τον κ. Τζανακόπουλο πλέον σε αυτή τη θέση.
 Αν παρατηρήσεις προσεχτικά τον κ. Τζανακόπουλο δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του. 

Ο κ. Τσίπρας αφού ζήτησε κάλυψη μέσω αυτής της συνέντευξης, μετέπειτα τους άδειασε στην κυριολεξία όλους... του πάνελ αυτού..

 Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα είναι δεδομένη όσο και αν το Μαξίμου το κρύβει.
 Η ανικανότητα του κ. Τσίπρα έφτασε στο σημείο να επιτρέψει στον κ. Πολάκη να μιλήσει για θολούρα.... φυσικά δεν τον έχει αποπέμψει αφού είναι δικό του όργανο στο να εκτελεί συγκεκριμένο έργο. 

Ποιο είναι αυτό; 
Μπορεί να το γράψει και μόνος του στο facebook, όπου είναι πολυγραφότατος για αυτό εξάλλου και οι αποζημιώσεις από δίκες πέφτουν βροχή.

 Ο τρόπος που χειρίστηκε την τραγωδία δεν είναι δείγμα ενός ανθρώπου που σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

 Υπάρχουν μέσα στη Κουμουνδούρου φωνές που λένε ότι μια τέτοια εκπροσώπηση δεν είναι που αρμόζει σε πολίτες που έχουν οικογένειες και θα μπορούσαν αυτό το μοιραίο απόγευμα, να ήταν και οι ίδιοι με τις οικογένειές τους στο Μάτι και στις γύρω πληγείσες περιοχές.

 Η αντίδραση του κ. Τσίπρα δείχνει γιατί δεν μπορεί να θεωρείται Πρωθυπουργός των Ελλήνων.

 Αλλά Πρόεδρος μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα στο κοντινό μέλλον ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ.

 Έπεται συνέχεια.....

Σας ευχαριστώ.