Φ. Μαυρόφτας- Βιογρ.- Κείμενα

Φώτιος Μαυρόφτας Πολιτευτής
με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών



Ηγεσία και η  4η Βιομηχανική Επανάσταση

Για το μέλλον της οικονομίας και ειδικά σε αυτό τον τομέα, οι συζητήσεις είναι πολλές, τα πεδία εφαρμογής της πολλά, και ερωτηματικά προκύπτουν αν και το κατά πόσο θέσεις εργασίας θα μειωθούν ή θα αυξηθούν.

Ας όμως ξεκινήσουμε την αναφορά στο θέμα αυτό.

Η τεχνολογία, η φιλελεύθερη οικονομία και κουλτούρα κρατών οδήγησε με την χρήση της, στην μείωση της φτώχειας από το 37% το 1990 στο 9% το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στον εγχώριο τύπο.
Η χρήση της τεχνολογίας βοήθησε βέβαια και το διεθνές εμπόριο ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο και με ταχύτατους ρυθμούς.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η τεχνολογία είναι ένα βασικό ίσως το βασικότερο εργαλείο για να μπορεί μια οικονομία να αναπτυχθεί. Σημειώνουμε εδώ ότι η σωστή χρήση είναι αυτή που βοηθά και εξυπηρετεί.

Για την συμμετοχή της χώρας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, απαιτείται μια συνολική αποτίμηση και εκτίμηση της οικονομίας μας.

Σε τι βασίζουμε την ανάπτυξή της, την αύξηση των εσόδων της και την μείωση των δαπανών της έτσι ώστε η οικονομία να στηρίζει την κοινωνία και όχι η κοινωνία την οικονομία... Για να μπορέσει η Ελλάδα να συμμετάσχει στην πρόκληση αυτή, οφείλει να αναπτύξει οικονομία που να έχει ως κεντρικό της απαιτούμενο την υψηλή εξειδίκευση.

Σημαίνει αυτό ότι, η βάση της οικονομίας είναι η σύνδεση εκπαίδευσης με σύγχρονα επαγγέλματα, κάτι που έχει ήδη αναφερθεί και είναι το μέλλον της εκπαίδευσης αυτό, καθώς επίσης και η στροφή σε επαγγέλματα τεχνολογικής ειδίκευσης.

Σε προγενέστερο άρθρο αυτό είχε τονιστεί. Θέσεις εργασίας.
Οι θέσεις εργασίας χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες.
Στις εφήμερες και στις μόνιμες.

Οι μόνιμες θέσεις εργασίας αποκτούν την ιδιότητα αυτή εφόσον είναι ποιοτικές. Κάτι που προσφέρει το επιχειρείν όταν εξελίσσεται.

Οι εφήμερες θέσεις εργασίας είναι κυρίως θέσεις απασχόλησης σε επαγγέλματα που προσφέρουν μια εφήμερη δυνατότητα εργασίας εφόσον δεν εξελιχθούν.

Είναι οι θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

 Και μισθοί που δεν ανταποκρίνονται σε μια οικονομία που επενδύει στους ανθρώπους της αλλά βρίσκονται σε μια οικονομία η οποία δεν μπορεί να αξιοποιεί σωστά το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ίσως ο λόγος είναι η αντίληψη περί οικονομίας... Μια αντίληψη που δεν είναι ίδια για όλους, για αυτό και δεν είμαστε όλοι ίδιοι..

Τα πεδία εφαρμογής της 4ης β.επ. είναι πολλά. Μια μικρή έρευνα μπορεί να το καταστήσει σαφές. Τα πεδία αυτά, δίνουν κατεύθυνση στην οικονομία προς τα που να στραφεί.
Έχουμε την ευκαιρία μέσω νέας πρακτικής για τα Πανεπιστήμια, να έχουμε εισροή φοιτητών καθώς και πλούσια εξαγωγή νέων επαγγελματιών, κάτι που μπορεί να προσφέρει μια περαιτέρω υπεραξία στην κοινωνία και στην υστεροφημία της Πολιτείας.

Ερχόμαστε όμως σε ένα καίριο ερώτημα.Κατά πόσο έτοιμη είναι η Ελληνική Οικονομία να ακολουθήσει. Να συμμετάσχει. Πλήθος μελετών μας δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις αποκτούν σημαντικά οφέλη από την 4η β.επ.

Γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικές μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που συνεχώς εξελίσσεται και είναι απαιτητικό.
Η Πολιτική όμως κατά πόσο έτοιμη είναι. Καθότι γνωρίζουμε ότι η πορεία μιας οικονομίας, εξαρτάται από πολιτικές αποφάσεις. Και θα πρόσθετα σε αυτό το σημείο, και από πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο.
Στην ιστορία, πολλά επαγγέλματα είχαν δημιουργηθεί που στην εποχή μας δεν υπάρχουν. Πολλά που υπάρχουν και δεν υπήρχαν. Και πολλά που θα υπάρξουν και ακόμα δεν έχουν εμφανισθεί.

Αρκεί σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι ποσοστό μαθητών στο μέλλον θα κληθεί να αναζητήσει επάγγελμα καθότι πολλά θα έχουν αλλάξει.
Για να μπορεί η Πολιτική να είναι αρωγός στην εξέλιξη της οικονομίας, ο Πολιτικός σχεδιάζει με μακρόπνοη στρατηγική ανάπτυξης. Στο σχέδιο αυτό, καλείται να στηρίξει την νέα μέθοδο παραγωγικότητας, να μπορεί να συνδυάσει την στροφή αυτή της οικονομίας με την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την αξιοποίηση ήδη υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού που ίσως θα χρειαστεί να μετακινηθεί επαγγελματικά, αφού οι αλλαγές είναι ταχύτατες.

Αυτό που η 4η β.επ. φέρνει και αυτό το διαβάζουμε παντού, είναι η αυτοματοποίηση. Η αυτοματοποίηση έχει συνδεθεί με φόβο.
Φόβο απώλειας θέσεων εργασίας. Σίγουρα και με θετικές προβλέψεις διότι σημαίνει ανάπτυξη νέων επαγγελμάτων. Θα δούμε εν συντομία από που πηγάζει ο φόβος. Ο φόβος πηγάζει όταν δεν υπάρχει μια Ηγεσία που να μπορεί να συνδυάσει την μελλοντική κατάσταση με την ήδη υπάρχουσα.

Όταν δεν δημιουργεί νέες συνθήκες εκπαίδευσης αλλά και κατάρτισης έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν την οικονομία, επιχειρώντας μαζί της για αυτήν και την ανάπτυξη της.

Επιμένω να τονίζω ότι το επίπεδο της Ηγεσίας καθορίζει και σε ποια επίπεδα θα κινηθεί η ζωή. Δεν θα ήθελα να μιλήσω σχολιάζοντας τα όλα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία.
Για την συνεχή κλήση του για διενέργεια διαλόγου... θεωρώ ότι αν ο χρόνος τείνει προς συζητήσεις, χάνουμε το τρένο.. ένα τρένο που δεν φαίνεται να απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ, που μονίμως θέλει να βρίσκεται σε μια καρέκλα και να συζητά.. και ο χρόνος περνάει...

Είναι καιρός να δούμε το Κράτος μας από την οπτική γωνία της τεχνολογικής προόδου και πως αυτή να μπορεί να συνδυαστεί με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα στην οικονομία της.

Με συζητήσεις όχι όμως του... να το δούμε ή να μην το δούμε.. αλλά με συζητήσεις ουσιαστικές βασισμένες σε κινήσεις επί χάρτου.

Πως η 4η β.επ. μπορεί να βοηθήσει τους τομείς της οικονομίας μας. Μπορεί να εμπνεύσει π.χ. τον νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με την γεωργική παραγωγή;

Μπορούμε να συνδυάσουμε τον άνθρωπο και το αυτοματοποιημένο σύστημα;

Τι προοπτική δίνουμε εξαρτάται από την προοπτική που είχαμε με τα ήδη δεδομένα. Και μια προοπτική για την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μετά τον τυφώνα... Τσίπρας - Καμμένος, είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια νέα επιχειρηματική και εκπαιδευτική οικονομική κουλτούρα, ώστε να υπάρχει συνεχής παραγωγή δεξιοτήτων σε τομείς που η οικονομία απαιτεί.

Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι κλάδοι της οικονομίας θα αναζητήσουν την νέα οικονομία... από την Ιατρική μέχρι και την Ναυτιλία έως και την καλλιέργεια γης.
Έρχομαι στις κινήσεις όπως αυτές διαγράφονται από την Ηγεσία της Ν.Δ στο άμεσο μέλλον. Υπάρχει συνεχής αποτίμηση της κατάστασης.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να λέει τα δικά του, αλλά οι δείκτες μιλούν από μόνοι τους.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ σε συζητήσεις με τους συμπολίτες του, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις επισκέψεις του σε πόλεις και χωριά της χώρας μας, ακούει ένα καθολικό αίτημα... μέλλον...

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, με μια οικονομία που ακόμα ψάχνεται.. μόνος πυλώνας της.. Τουρισμός.. είναι καθόλα απαιτητό το γεγονός μιας στροφής τέτοιας που να μπορεί να παραχθεί ποιοτικό μέλλον.
Αν αναζητήσουμε τα αίτια της καθυστέρησης της ανάπτυξης της οικονομίας μας, αυτά θα μας οδηγήσουν σε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα.

Δεν υπήρχε σύνδεση εκπαίδευσης με το μέλλον της οικονομίας. Αλλά σύνδεση με το παρόν της.
Δεν υπήρχε σχέδιο αξιοποιήσιμης τεχνογνωσίας για 5.. 10.. 20.. χρόνια μετά..

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι παρά τα όποια γεγονότα έχουν συμβεί και αφορούν αρνήσεις χορηγιών ή και δωρεών ιδιωτών σε σχολεία ή πανεπιστήμια, αποφασισμένος να καταστήσει σαφές σε κάθε πλευρά ότι το μέλλον της χώρας είναι οι άνθρωποι και όχι οι ιδεοληψίες.


Ν.Δ - Κυριάκος Μητσοτάκης
Αυτοδυναμία
Σας ευχαριστώ

Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών

Η Ιδεολογία του Μέλλοντος

Η Δ.Ε.Θ. δεν αποτελεί παρελθόν. Αλλά κατέστει με τον λόγο του Προέδρου της Ν.Δ. και αυριανού Πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων και Ηγέτη της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, μια ανοικτή θύρα για το μέλλον.
Πάμε όμως να δούμε τα κατόπιν των ημερών αυτών, ως μια σύντομη καταγραφή των όσων έχουν συμβεί όχι στην επικαιρότητα, για την οποία η Κυβέρνηση των Τσίπρα - Καμμένου φροντίζει... να είναι γεμάτη με δυσάρεστες καταστάσεις, ήδη ένα γεγονός όπως αυτό στη Μόρια έχει ήδη πάρει διαστάσεις μιας εθνικής ταπείνωσης της χώρας ως προς την εικόνα της στο εξωτερικό, και λογικό το ερώτημα το τι έχει συμβεί με το συνολικό στην 3ετία 2015-2018 ποσόν των 1.600.000.000 ευρώ για το προσφυγικό που έλαβε η χώρα μας από την Ε.Ε.
Θέλω να μείνω σε τοπίο αμιγώς πολιτικό και κοινωνικό ως προς τα που βαδίζει η χώρα μας.
Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή σε ότι αφορά τον ορισμό της ιδεολογίας. Αυτή την στιγμή ειδικά μετά τον λόγο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό που εντοπίζεται είναι η ανάπτυξη της Εθνικής Ιδεολογίας.
Η ιδεολογία της Χώρας - Δημοκρατίας.
Η οποία είναι σαφέστατα ενωτική. Προτάσσεται δηλαδή το κοινωνικό συμφέρον της Δημοκρατίας, κάτι που ως εξέλιξη των ιδεολογιών ήταν μοιραίο να συμβεί ώστε η χώρα μας ως η Πρωτεύουσα Παγκοσμίως της Δημοκρατίας, να μπορέσει επιτέλους να βρεθεί εκεί όπου θα έπρεπε ήδη να ήταν.
Όχι ουραγός της Ευρώπης αλλά ανάμεσα στους πρωτοπόρους της Ευρώπης. Για να βρεθούμε σε αυτό το σημείο Πολιτικά - Ιδεολογικά - Κοινωνικά, στη πορεία κάτι έγινε κρυστάλλινο.
Ότι αυτό που καθυστερεί την κοινωνία, είναι η ιδεολογία του λαϊκισμού, η οποία μέσα της έχει χαρακτηριστικά καθεστωτικής νοοτροπίας καθώς επίσης στοιχεία φασίζουσας συμπεριφοράς και ρητορικής.
Όταν λοιπόν τα στοιχεία αυτά εντοπίζονται η κοινωνία, οι πολίτες, που πολίτες είναι όλοι όπως πολλές φορές μέσα από την αρθρογραφία έχει αναφερθεί, αναζητούν μια ενωτική ιδεολογία η οποία ταυτόχρονα να είναι λαϊκή.
Είναι δεδομένο ότι η Αριστερά έχει σοβαρή κρίση ταυτότητας. Αφού βλέπουμε ότι αυτή τυγχάνει μια είδους ακραία εκμετάλλευση από κύκλους που βρίσκονται και εκπροσωπούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά από κάθε ακραίο κύκλο.
Και προσπαθώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει ταυτότητα εντός της Αριστεράς βλέπει προς την ομάδα των σοσιαλιστών. Και μάλιστα διαβάζουμε ότι θα στηρίξει υποψηφίους της κεντροαριστεράς στις δημοτικές εκλογές και περιφερειακές εκλογές. Δίνοντας την αίσθηση στη κοινή γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά και η κεντροαριστερά.
Είναι τρικ. Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι απομονωμένος από την κοινωνία. Και ότι όλοι, άπαντες θέλουν εκλογές. Η Ν.Δ έχοντας διαγνώσει την πορεία των ιδεολογιών στον 21ο αιώνα, ως η παράταξη που εδραίωσε τη Δημοκρατία στη χώρα μας, διαπιστώνει όντας η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας όπου εντός αυτής αναπτύσσεται η ιδεολογία της Χώρας - Δημοκρατίας, το μέλλον της χώρας βρίσκεται στην πρόσκληση όλων εκείνων των δυνάμεων που προτάσσουν την Εθνική Ανάταση και φυσικά παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές τους διαφορές.
Στην Ιστορία υπάρχουν πολλά κεφάλαια που έχουν ήδη γραφτεί. Επίσης όμως, υπάρχουν και κεφάλαια που περιμένουν από την Πολιτική να γραφτούν.
Αναμφίβολα λοιπόν, η σύγχρονη ιδεολογία εντοπίζεται στη πατριωτική συνείδηση και δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση. Ο πολίτης το φωνάζει...
Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν, η Ν.Δ και ο Πρόεδρός της έχουν επί της ουσίας αναλάβει πρωτοβουλία αφού γύρω από αυτήν ολοένα και συγκεντρώνονται άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι για ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που μας προσφέρει ο Τσίπρας - Καμμένος, και δημιουργούν ένα forum πολιτικής αναγέννησης της Δημοκρατίας και της Δημιουργικής Πολιτικής.
Έχουμε μπροστά μας την μετεξέλιξη του όρου Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση λειτουργεί ως think tank, ως δεξαμενή σκέψης, δηλαδή ως ένας όμιλος ανθρώπων που σκέφτονται, αναλύουν, εντοπίζουν, εφαρμόζουν, προχωρούν, και εργάζονται βάσει συμπερασμάτων ώστε να υπάρχει το αποτέλεσμα που πραγματικά θα αξίζει στη Πολιτική.
Αφού λοιπόν είμαστε στα σκαλοπάτια εκείνα που ήταν δεδομένο ότι θα τα βλέπαμε κάποια στιγμή μπροστά μας, τα σκαλοπάτια εξέλιξης της Πολιτικής μέσω της εξέλιξης των ιδεολογιών, ο όρος Κυβέρνηση και ο όρος Κυβερνητικό έργο αποκτούν μια νέα διάσταση έχοντας πλέον ένα οδικό χάρτη που θα βαδίσουν.
Την Εθνική Ιδεολογία και την δεξαμενή σκέψης ως το πως η χώρα θα βαδίσει στον 21ο αιώνα.
Γνωρίζω, και πιστεύω πολλοί, και ειδικά οι συμπολίτες μας που ιδεολογικά ανήκουν στο χώρο του κέντρου, ότι ο Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός ήταν αυτός που αποτέλεσε την αφορμή για την συμμετοχή του κέντρου στην λαϊκή παράταξη ήδη από αρχάς της ιδρύσεως της.
Καθόσον όσοι αναλύουν την Πολιτική, γνωρίζουν ότι ο Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία του μέτρου, της λογικής, της τάξης έτσι ώστε μέσα σε ένα τέτοιο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον να ξεδιπλώνονται οι αρετές του πολίτη.
Πλέον είμαστε στο σημείο εκείνο που ο Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός γίνεται ως εξέλιξη μια Εθνική Ιδεολογία, αφού βλέπουμε ότι αυτή είναι το μέλλον.
Το μέλλον είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος, με ένα Κράτος που θα είναι συμμέτοχος στην επιτυχία του ως αυτό που θα δίνει κίνητρα.
Ποιοι θέλουμε να είμαστε.
Πως θέλουμε να είμαστε.
Και τι θέλουμε να παραδώσουμε.
Είναι ερωτήσεις που η Πολιτική απευθύνει καθημερινά σε αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά.
Δεν είναι λάθος να μην υπάρχει ιδεολογία.
Αυτό που είναι λάθος είναι η ιδεολογία να καθυστερεί ένα Έθνος.
Η Πολιτική στην Ελλάδα είναι προ ιστορικών ευθυνών της. Και μάλιστα ευθυνών που ο πολίτης θα αναζητήσει έντονα και πιεστικά στο κοντινό μέλλον...
Αυτό που έχει διαπιστώσει η Ν.Δ με την Ηγεσία της είναι ότι η καθυστέρηση κοστίζει ακριβά, και έχοντας αφουγκραστεί την κοινωνία και τις ανάγκες της αλλά και τις φιλοδοξίες και τα όνειρά της, είναι το εξής και με αυτό κλείνω το κείμενο.....
Τα μάτια των Πολιτών είναι καρφωμένα αυτή την στιγμή στην Πολιτική. Με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον πολιτικών οργανισμών.
Η κοινωνία ζητεί ενότητα. Και ο Πρόεδρος της Ν.Δ της δίνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να πάμε όλοι μαζί μπροστά.
Το ποιοι θα είναι μαζί και το ποιοι τελικά δεν θα είναι, είναι ερώτηση που η απάντηση δεν είναι προς τη Ν.Δ.
Είναι προς όλη την κοινωνία και τον Ελληνισμό.
Ν.Δ - Κυριάκος Μητσοτάκης
Αυτοδυναμία

Σας ευχαριστώ.

11.09.2018

Φώτιος Μαυρόφτας Πολιτευτής με την Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών
Το 2ο μέρος για την Δ.Ε.Θ. του 2018 και τη σύνδεση που κάνω με το 2017.

Επέλεξα να αρθρογραφήσω το 2ο μέρος για την Δ.Ε.Θ. του 2018 και τη σύνδεση που κάνω με το 2017, κατόπιν της παρουσίας του κ. Τσίπρα στην Δ.Ε.Θ. 

Ο λόγος δεν ήταν για να δω το τι θα πει, τι θα κάνει ή το πως θα κινηθεί επικοινωνιακά. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι Έλληνες είχαν καταλάβει περίπου το τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας φέτος στην Δ.Ε.Θ. 

Ο λόγος ήταν για να μπορέσω να σχηματίσω άποψη σχετικά με το τι είναι ακριβώς το μέλλον. Ομολογώ ότι σκέφτηκα πολύ, το έψαξα αναζήτησα τι ακριβώς σημαίνει μέλλον. 

Ώστε να μπορέσω να δώσω στον αναγνώστη μια εικόνα για την Δ.Ε.Θ. του 2018, την Δ.Ε.Θ. του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Την Δ.Ε.Θ. της Ελλάδας του αύριο. Αρχικά όμως θα ήθελα πριν εισέλθω στο κυρίως μέρος της αρθρογραφίας μου να αναφερθώ λίγο στα του κ. Τσίπρα. 

Η Ν.Δ τοποθετήθηκε στο θέμα, με σχετική της ανακοίνωση που περιγράφει στο ακριβώς και στο ακέραιο, το τι έζησε ο Πολίτης το 2ήμερο 8-9/09/2018 στη Θεσσαλονίκη από την παρουσία του κ. Τσίπρα εκεί. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ως αντιπολίτευση. Μέλλον λοιπόν το θέμα μας που συνδέει το 2017 με το 2018. 

Ποιος μπορεί να μιλά για μέλλον, αρχικά είναι αυτό που πρέπει ο πολίτης να σκεφτεί. 

Μπορεί να μιλά για μέλλον η Πολιτική; 
Μπορεί να μιλά για μέλλον ο.. διχασμός; 
Μπορεί να μιλά για μέλλον το ακραίο στοιχείο; 
Ποιος μπορεί και έχει δικαίωμα να ομιλεί για μέλλον; 

Σίγουρα όλοι έχουν δικαίωμα. 
Εξάλλου η ελευθερία σε μια Δημοκρατία, του λόγου, είναι δεδομένη. 

Το ζητούμενο βέβαια είναι αν ο λόγος αυτός εκφέρεται από αυτούς που πιστεύουν το μέλλον, στο μέλλον, και όχι από αυτούς που χρησιμοποιούν την έννοια ΜΕΛΛΟΝ για να κοροϊδέψουν τον πολίτη... Σίγουρα μπαίνουμε σε βαθιές έννοιες όσο πλησιάζουν οι εκλογές και πάμε σε πολύ σημαντικές έννοιες για την Πολιτική. Μέλλον... είναι μια εξ αυτών.. 

Τι είναι μέλλον λοιπόν. Μέλλον είναι μια κατάσταση που έχει το δικαίωμα να διαμορφωθεί από ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται για να παράγουν μέλλον... Κοινωνικό,
 Οικονομικό,
 Πολιτικό, 
Νομικό,
 Εκπαιδευτικό..μέλλον
 για κάθε βαθμίδα της ζωής. 

Επομένως, η διατύπωση αυτή, το αξίωμα αυτό ή το θεώρημα αυτό, εντοπίζει αρχικά ποια η μεγάλη διαφορά πολιτικών ιδεολογιών. 

Υπάρχουν ιδεολογίες που παγιδεύουν τον άνθρωπο στο να θεωρεί το μέλλον ως κάτι.. κακό... και υπάρχουν ιδεολογίες που ελευθερώνουν τον άνθρωπο με το να θεωρεί το μέλλον ως κάτι καλό... Γιατί όμως επιχειρείται παγίδευση του Πολίτη. 

Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Για να ζει μια ιδεολογία μονίμως στο παρόν αντλώντας δύναμη, την όποια δύναμη... από το παρελθόν... τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει καμία ανανέωση και επαφή με το σύγχρονο.......................... Σημαντική λεπτομέρεια για την Πολιτική όπως διαμορφώνεται στον 21ο αιώνα. Η Πολιτική είναι να ελευθερώνει τον άνθρωπο και να δίνει την εικόνα του μέλλοντος. 

Τι είναι μέλλον. Μέλλον είναι πυλώνας της θεσμικής Δημοκρατίας. Χωρίς Πολιτεία με μέλλον.. οι θεσμοί χαλαρώνουν.. αλλοιώνονται... και καθίστανται ευάλωτοι σε καθεστωτικές νοοτροπίες.. Μέλλον είναι η δύναμη της Δημοκρατίας ώστε να ισχυροποιεί τους θεσμούς της. 

Να μπορεί να δίνει στον Πολίτη αίσθημα θεσμικής ασφάλειας.. 

"Οραματίζομαι μια Ελλάδα με πραγματική ελευθερία"

 Κυριάκος Μητσοτάκης - Δ.Ε.Θ. 2017. Άλλη μια χαρακτηριστική φράση από τον τότε λόγο του Προέδρου, απευθυνόμενος στους Έλληνες Πολίτες. Μέλλον... Πραγματική ελευθερία. 2 έννοιες ταυτόσημες. Και είναι, καθότι ελευθερία χωρίς μέλλον δεν υπάρχει και μέλλον χωρίς ελευθερία επίσης δεν υπάρχει. Το μέλλον, στηρίζεται σε κώδικα αξιών.

 Ο κώδικας αξιών του μέλλοντος, είναι ίδιος με το κώδικα αξιών της Δημοκρατίας. Συνεργασία. Αλληλεγγύη. Ομαδικότητα. Μέλλον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ασφάλεια της καινοτομίας. 

Την δυνατότητα δηλαδή που δίνει η καινοτομία στη ζωή του ανθρώπου ώστε να μπορεί να πρωτοπορεί συνεχώς. Όταν έχεις την δυνατότητα αυτή αισθάνεσαι ασφαλής στο κόσμο.

 Όταν δεν πρωτοπορείς διακατέχεσαι από αίσθημα ανασφάλειας, ανασφάλεια του γεγονότος ότι η στασιμότητα και η οπισθοδρόμηση καθιστά ευάλωτη τη ζωή. Η κοινωνία διακρίνει καθαρά ότι η χώρα βρίσκεται με τη λήξη της δανειακής σύμβασης, με τη λήξη του προγράμματος Τσίπρα, εκτός στόχων.

 Το πρόγραμμα είχε μια και μόνη ουσία. Την έξοδο της χώρας στις αγορές και μεταρρυθμίσεις τέτοιες ώστε η οικονομία να εξέλθει δυνατή. Τα αντίθετα βιώνουμε όμως. Και για αυτό το γεγονός, ο κ. Τσίπρας τήρησε σιγή αλλά ήταν με δυνατή φωνή στο να εμπαίζει την λογική και την αλήθεια. Δεν πειράζει όμως...η κοινωνία έχει έτοιμη την απάντησή της και θα την δώσει την ώρα που η Δημοκρατία θα μιλήσει... Βλέπουμε από την παραπάνω παράγραφο ότι το μέλλον είναι μια παράμετρος αλήθειας.

 Η αλήθεια πηγάζει από το μέλλον αλλά και το μέλλον τροφοδοτεί την αλήθεια. Αλλά αν το μέλλον πέσει σε πρακτικές ψεύδους, τότε ο πολίτης χάνει ή αρχίζει να χάνει την εμπιστοσύνη του, σε μια τόσο σπουδαία έννοια... Καλούμαστε λοιπόν, εμείς οι πολίτες να προστατεύσουμε το μέλλον ώστε αυτό πάντα να τροφοδοτεί την αλήθεια και η αλήθεια να τροφοδοτεί το μέλλον. 


Κανείς δεν μπορεί να ζει στο ψεύδος... κάτι που θα ήθελε πολύ να συμβεί ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος... Μέχρι στιγμής αυτό που βλέπει ο αναγνώστης είναι μια θεωρητική ματιά. 

Δεν υπάρχουν προτάσεις προγραμματικού λόγου, δηλαδή κυβερνητικές κινήσεις. Αυτό όμως που σίγουρα ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει άμεσα είναι ότι η τεχνοκρατική φιλοσοφία είναι αυτή που παράγει μέλλον.

 Η Πολιτική να γίνει μια ζωντανή έννοια για τον Πολίτη.

 Και μόνο με την οπτική γωνία της τέχνης.. του κράτους... να ξέρεις να δημιουργείς... η Πολιτική μπορεί να γίνει μια ζωντανή έννοια... Δ.Ε.Θ. 2017 - Δ.Ε.Θ. 2018... 

Ραντεβού με το μέλλον..... 

Ν.Δ. - Κυριάκος Μητσοτάκης 

Αυτοδυναμία.


05/09/2018

“Δ.Ε.Θ. 2017 – Δ.Ε.Θ. 2018, 1 χρόνος μετά”

 Πριν ξεκινήσω το κυρίως θέμα της αρθρογραφίας μου, λίγα λόγια για τον Βαξεβάνη. Αν και πιστεύω ότι σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το έθεσε στο ακριβώς το όλο ζήτημα, θέλω να πάω λίγο πιο μακριά και να δούμε κάτι όλοι μαζί, που ίσως ενδεχομένως συμβαίνει στα υπόγεια του Μαξίμου.

Εξάλλου είναι γνωστός στα πέριξ ο Βαξεβάνης, αν θέλει ας έρθει να μου κάνει παρατήρηση. Το Μαξίμου έχει δρομολογήσει κατάσταση πτώσης ηθικού του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ και στοχεύει ταυτόχρονα στο να πλήξει την εικόνα του Προέδρου της Ν.Δ.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι τα γνωστά fake news καθώς επίσης και ορισμένοι που θα ήθελαν να είναι κοντά στη Κυβέρνηση αλλά τελικά βρέθηκαν εκτός αυτής, όπως επίσης άνθρωποι που βρέθηκαν και ορθώς βρέθηκαν εκτός της Ν.Δ. είναι στην υπηρεσία αυτή…..
Και ξεκινάμε να εισέλθουμε στο κυρίως μέρος του άρθρου.

Στη Δ.Ε.Θ. του 2017 η Ηγεσία της Παρατάξεως είπε χαρακτηριστικά :
“Δεν έχω στο νου μου μόνο αριθμούς και δείκτες. Έχω πρώτα από όλα ανθρώπους.”
Πριν 1 έτος αυτή η φράση, διότι ο λόγος του Προέδρου έχει πολλές και καίριες φράσεις που μαρτυρούν το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας με Κυβέρνηση Ν.Δ, έδωσε την ευκαιρία στον Πολίτη να ακούσει για πρώτη φορά, ανοικτά και καθαρά ότι η Πολιτική είναι ανθρωποκεντρική έννοια.

Η Πολιτική των αριθμών δεν είναι η Πολιτική της Δημοκρατίας. Η Πολιτική της Δημοκρατίας είναι ο άνθρωπος και πως μέσα από τους αριθμούς και τους δείκτες να μπορεί να έχει ευημερία και καλό επίπεδο ζωής.

Η αφετηρία είναι ο άνθρωπος και τα πάντα χτίζονται γύρω από αυτόν.

1 χρόνος μετά την Δ.Ε.Θ. 2017 και αυτό που είδαμε πάνω σε αυτή τη φράση από την Κυβέρνηση Τσίπρα είναι ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα ότι ο άνθρωπος για τη Κυβέρνηση αυτή… δεν έχει καμία αξία… ΜΑΤΙ.

Σίγουρα υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα αλλά ας μείνουμε στο πλέον πρόσφατο. Θέλω να αναπτύξω το άρθρο αυτό πάνω σε 2 φράσεις της τότε ομιλίας….
1 έτος μετά την τότε ομιλία, που χαρακτηρίστηκε ιστορική για το πως ένας Ηγέτης οραματίζεται τη χώρα και τους πολίτες αυτής.

Μένω όμως προς το παρόν στη ως ανωτέρω φράση, γιατί πάνω σε αυτήν βασίζεται η δομική διαφορά ενός πολιτεύματος της κοινωνίας των πολιτών από ένα καθεστώς…..
Ο άνθρωπος έχει ορισμένα βασικά κοινά χαρακτηριστικά.
Το ένα εξ αυτών κοινό που έχει είναι η επιθυμία. Ο άνθρωπος επιθυμεί βασιζόμενος στο Δημοκρατικό Πολίτευμα να έχει όλες εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε να μπορεί να προγραμματίζει και να σχεδιάζει τη ζωή του μέσα σε ένα Κράτος που του δίνει το δικαίωμα και να προγραμματίσει και να σχεδιάσει και να υλοποιήσει.

Η φράση τότε του Προέδρου συνέδεσε 2 καίριες έννοιες της ανθρωποκεντρικής Πολιτικής.

Το δικαίωμα και την υλοποίηση.
Αν μείνουμε σε αυτή την σύνδεση των εννοιών, αυτό που βλέπουμε 1 έτος μετά από αυτή τη φράση, ως Κυβερνητικό σχεδιασμό Τσίπρα – Καμμένου, ότι υπάρχει στέρηση δικαιωμάτων, και φυσικά αυτό που υπάρχει είναι η απουσία κάθε υλοποίησης άξιου κυβερνητικού έργου που να δίνει δικαιώματα προγραμματισμού, σχεδιασμού ζωής του Πολίτη, ώστε να υλοποιήσει τα σχέδιά του.
Αυτό λοιπόν που έχουμε 1 έτος κατόπιν της φράσης αυτής, από τη Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι μια καθεστωτική νοοτροπία εξακολούθηση παρουσίας αυτής ως νοοτροπία και φυσικά απουσία κάθε μακροπρόθεσμης πολιτικής…………………….

Ως κοινό στοιχείο λοιπόν του ανθρώπου είναι η επιθυμία.

Και δεν κοιτάμε το ποιος επιθυμεί τις πράξεις…
Αυτό που κοιτά η σύγχρονη Πολιτική είναι το τι κάνεις για να υπάρχουν οι επιθυμίες στον Πολίτη.

Τι Κράτος του δίνεις να ζει….

Επομένως η σύνδεση μεταξύ επιθυμίας και ποιότητας Κράτους είναι καίριας σημασίας για το μέλλον της έννοιας Κράτος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Η Πολιτική εξελίσσεται.

Φεύγω από αυτή τη φράση, εξάλλου η αρθρογραφία για την Δ.Ε.Θ. θα έχει σύντομα και 2ο σκέλος, η Ν.Δ ανεβαίνει και είναι ήδη στη Βόρεια Ελλάδα, για να μεταδώσει εκ νέου, και μάλιστα ο ρυθμός μετάδοσης του οράματος και του σχεδίου είναι αμείωτης έντασης και ταχύτητας, ο Πρόεδρος εξάλλου έχει σε εγρήγορση όλα τα στελέχη της παρατάξεως και μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού, η παράταξη είναι καθημερινά κοντά και δίπλα τον Πολίτη, έχοντας μείνει πάντα πιστή στην αρχή της διακήρυξης της.. έξω και πάνω από Αριστερά, Δεξιά… όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στο μήνυμά του ο ιδρυτής της Ν.Δ., για να έρθω στην επόμενη και επίσης σπουδαία που με αυτήν μπαίνουμε στα τη φετινής Δ.Ε.Θ.

“Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που αξίζουμε”

Χαρακτηριστική φράση από τον τότε λόγο του Προέδρου. Ποια Ελλάδα αξίζουμε λοιπόν. Η διαπίστωση ότι όντως αυτή που έχουμε με την παρούσα κατάσταση, είναι ότι και σαφώς δεν αξίζει σε εμάς τους Έλληνες.
Η ερώτηση όμως του ποια Ελλάδα αξίζουμε, θα απαντηθεί σε αυτή την Δ.Ε.Θ.

Και θα απαντηθεί όχι μόνο μέσω ενός κυβερνητικού λόγου, δηλαδή κινήσεις κυβερνητικού έργου, αλλά θα απαντηθεί και με Πολιτικό Λόγο.

Θα απαντηθεί με λόγο Δημοκρατίας.

Η Ν.Δ εκφράζει ένα ευρύ, ευρύτατο πλέον κοινωνικό φάσμα. Και αυτό γιατί με την Ηγεσία της επέστρεψε σε αυτό που είναι η Ν.Δ.
Έξω και πάνω… Καλύπτει ένα ευρύ ιδεολογικό τοπίο, βασιζόμενο στην αρχή του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού. Δηλαδή βασιζόμενη στην αρχή της Δημοκρατίας.

Στην ελευθερία του ανθρώπου. Με εποπτικό Κράτος και όχι με παρεμβατικό Κράτος.
Το ποια Ελλάδα αξίζουμε σίγουρα αυτό έχει άμεση σχέση με το να αντιληφθεί ο Πολίτης τι πραγματικά αξίζει και τι πραγματικά του αξίζει να έχει.

Είναι ένα ερώτημα που απάντηση εντοπίζεται στην αξιολόγηση της κατάστασης. Η αξιολόγηση κατάστασης είναι μια ιδιαίτερη Ηγετική Ικανότητα που την έχουν και την αναπτύσσουν Ηγέτες που θέλουν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο, γνωρίζοντας την πραγματικότητα του σήμερα.

Αν μείνουμε στον Πολιτικό – Κοινωνικό όρο
“Κοινωνία των Πολιτών”,
η φετινή Δ.Ε.Θ., θα αποτελέσει ορόσημο Δημοκρατικού Λόγου για τα όλα όσα αυτός ο όρος καλύπτει.

Ένα κυβερνητικό έργο για να υλοποιηθεί βασίζεται στην αρχή της αξιολόγησης της κατάστασης, και τι προκύπτει από την αξιολόγηση αυτή ως δεδομένο για την Κοινωνία των Πολιτών.

Η Ν.Δ. έχει στην Ηγεσία της, και απαρτίζεται από στελέχη επίσης με αυτό το γνώρισμα, και αυτό είναι επιτυχία της Ηγεσίας της παρατάξεως, με ένα χάρισμα. Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται.
Το χάρισμα του να εμπλουτίζεται ο Πολιτικός Λόγος με το σύγχρονο περιβάλλον. Με έννοιες νέες. Η Ν.Δ. φέρνει στο προσκήνιο τον Δημοκρατικό – Πολιτικό λόγο της κοινωνίας που οραματίζεται.

Στοιχεία ήθους, 
ευπρέπειας, αλλά και 
δυναμικής, είναι ορισμένα στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης Πολίτη – Πολιτικού.
Η Δ.Ε.Θ. του 2018 συν όλα τα άλλα, θα είναι ορόσημο και για αυτήν την περαιτέρω ενδυνάμωση της σχέσης, που ήδη έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται.

Κλείνω το πρώτο από τα 2 μέρη της αναφοράς μου στην Δ.Ε.Θ. 2018, θεωρώντας σωστό να πω κάτι.
Τα όλα όσα ζήσαμε ως χώρα κατά το παρελθόν ανήκουν εκεί.

Για να θυμόμαστε, για να μελετάμε λάθη και παραλείψεις, για να διδασκόμεθα.
Τα όσα κατά το παρελθόν έζησε η χώρα είναι ένα από τα κίνητρά της.
Να πάρει μια ιστορία και να αλλάξει το ρουν αυτής.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στη Δ.Ε.Θ. για να μιλήσει και για… Δημοκρατία…

Ν.Δ – Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτοδυναμία


Σας ευχαριστώ.


29/08/2018

 "Κοινωνική Πολιτική"

 Ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο, και τώρα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, ώστε να δούμε επ' ακριβώς τι είναι Κοινωνική Πολιτική.
Ξεκινάμε να προσεγγίσουμε το μεγάλο θέμα αυτό, προχωρώντας σε μια διαπίστωση.

Ο Πολιτικός είναι μέλος της Κοινωνίας. 
Ζητεί την εμπιστοσύνη αυτής.


Ορκίζεται εφόσον εκλεγεί Βουλευτής στο Σύνταγμα της χώρας,
και ασκεί τα καθήκοντά του πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον της κοινωνίας, για την ομαλή λειτουργία του Κράτους και της εμπέδωσης εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας - Κράτους - Πολιτών.


Για να ασκηθεί Κοινωνική Πολιτική, κοινωνική πολιτική ως ακριβώς είναι ο ορισμός αυτής, περιλαμβάνει μια σειρά επιμέρους μελετών στα ζητήματα του τόπου.

Η Κοινωνική Πολιτική έχει ως επιμέρους θέματα της... αντλεί πληροφορίες δηλαδή από...

- Κοινωνιολογία 
- δημογραφία
- νομική 
- οικονομική και 
- πολιτική επιστήμη
- κοινωνική ανθρωπολογία 
- ψυχολογία 
-στατιστική


Τα στοιχεία από όπου αντλεί πληροφορίες είναι γνωστά, δεν θεωρώ ότι παραθέτω κάποια γνώση που ενδεχομένως να μην υπάρχει ή να μην μπορεί να αναζητηθεί.

Ωστόσο κρίνω απαραίτητο και απολύτως αναγκαίο να εισέλθουμε σε βαθιές έννοιες Πολιτικής έτσι ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε στη χώρα μας, την αληθινή έννοια της Πολιτικής, μια έννοια που γνώρισε απίστευτη "βιαιότητα" το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εξαιτίας του λαϊκισμού...........
Για να ασκηθεί Κοινωνική Πολιτική προέχει η τοποθέτηση κατάλληλων ανθρώπων που να έχουν γνώσεις.


Γνώσεις Διοίκησης.
Γνώσεις Ψυχολογίας. 
Γνώσεις Οικονομικών.
Γνώσεις Πολιτικών Επιστημών.
Ιστορία.
Νομικά.
Κοινωνική Εργασία. 
Κοινωνιολογία.
Και Φιλοσοφία.


Βλέπουμε λοιπόν, ότι η Κυβέρνηση καλείται να συγκεντρώσει ανθρώπους που να μπορούν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους ώστε να καταρτιστεί αυτό που εύκολα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, ομάδα κρούσης.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις.

Έχει τονιστεί ως κεντρική επιλογή και φυσικά αυτή η επιλογή περικλείει τα πάντα. Και ειδικά στα της Κοινωνικής Πολιτικής.

Κοινωνική Πολιτική είναι μια καθολική άσκηση Πολιτικής που συμπεριλαμβάνει από ότι βλέπουμε τα πάντα που αφορούν τη ζωή του Πολίτη.Για να ασκηθεί Κοινωνική Πολιτική προσεγγίζεις τον άνθρωπο.

Πιστεύω ότι αυτό είναι απολύτως κατανοητό, και ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για Δημοκρατία είναι δεδομένο ότι ο Πολίτης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ασέβεια, όπως πολλάκις έχει συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα..........

Η Πολιτική είναι Κοινωνική;
Άμεσα μπορούμε να απαντήσουμε.
Ναι είναι.
Και είναι γιατί φροντίζει να ασκεί την σωστή Κοινωνική Πολιτική έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Κοινωνίας, τα οποία εντοπίζονται στα της γενικότερης ανάπτυξης.


Ανάπτυξη έτσι ώστε να υπάρχουν συνθήκες κάλυψης αναγκών και ευημερίας.
Τα στάδια είναι και έχουν τον χαρακτήρα βημάτων ένα προς ένα.

Άμεσα σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να συμβεί. Υπάρχει το στοιχείο του εντοπισμού. Και εφόσον εντοπιστεί το τι λάθος γίνεται κατά την άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής, τότε αναδιοργανώνεις όλη την φιλοσοφία περί Πολιτικής.

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην Κοινωνική Πολιτική.
Ερώτημα.
Απάντηση. Ναι. 
Γιατί.. είναι το επόμενο ερώτημα.
Γιατί χάθηκε στη πορεία η αληθινή έννοια της Πολιτικής... Η έννοια της Κοινωνίας.

Χάθηκε η έννοια του προγραμματισμού.
Της στοχοθέτησης.
Της χρονοοριοθέτησης.
Των χρονοδιαγραμμάτων.


Τα ως ανωτέρω στοιχεία αφορούν την αύξηση όλων των δεικτών που μια Ολική Πολιτική καλείται να κάνει. Και όταν αποκαλούμε την Πολιτική ως Ολική αυτομάτως λέμε ότι αυτή έρχεται να προάγει την θέση του Πολίτη στην Κοινωνία και όχι να υποβαθμίσει το ρόλο του σε αυτήν.

Τι σημαίνει προάγω τον Πολίτη. Εδώ είμαστε σε ένα ζήτημα καίριο για την εποχή μας. Ήδη είμαστε στην αρχή μια μεγάλης πορείας από την οποία θα κριθεί αν η Ελλάδα θα μπορεί να βρει τη θέση της στο κόσμο των επενδυτών.

Αν ένα Κράτος δεν έχει Ολική Πολιτική, τέτοια ώστε να φροντίζει από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, που πιο μεγάλο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την Υγεία και την Ασφάλεια, τότε ο κόσμος των επενδυτών εύκολα μπορεί να θεωρήσει ότι το Κράτος αυτό δεν σέβεται τους Πολίτες του άρα γιατί να έρθω να τοποθετήσω τα χρήματά μου σε αυτό το Κράτος που ενδεχομένως να μην επιδείξει σεβασμό και προς εμένα.

Συνεχίζουμε την αναφορά μας σε αυτό το μεγάλο θέμα συζήτησης περί Πολιτικής και Κοινωνίας. Και εισερχόμαστε σε νέες ίσως έννοιες που άπτονται αυτού του θέματος, λέγοντας ότι για να ασκείται ορθά η Κοινωνική Πολιτική, η Διοίκηση καλείται να αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αντιληφθεί και μάλιστα υπηρετούν έννοιες Δημοκρατίας.

Και μια έννοια καθοριστική για την ποιότητα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, είναι η έννοια της εξασφάλισης και της διασφάλισης.

Η χώρα εξήλθε από μια μακρά περίοδο και εισήλθε όμως σε μια ακόμα μακρύτερη. Εξαιτίας εγκληματικών λαθών και παραλείψεων της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
Έτσι έχουν τα πράγματα.

Και καλούμαστε να αποδεχθούμε το λάθος μας να εμπιστευτούμε τη χώρα σε 2 ανθρώπους που συνεχώς αποδεικνύουν το πόσο λίγοι είναι για να βρίσκονται στη Πολιτική.

Σε αυτή τη μακρά περίοδο που ακολουθεί, ένας στόχος είναι αυτός που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Την πλήρη αναδιοργάνωση του Κράτους και την νέα προσέγγιση της Πολιτικής της Κοινωνίας ή αλλιώς της Κοινωνικής Πολιτικής.

Η σύγχρονη Πολιτική είναι η Πολιτική της Ιεράρχησης. Καλείται η Πολιτική να ιεραρχήσει τις ανάγκες.
Τους τρόπους επίλυσης θεμάτων.


Και να καθορίσει το πλαίσιο εκκίνησης ενός ευρέος φάσματος όχι παρεμβάσεων αλλά καινοτομιών.


Σύμφωνα με βιβλιογραφία, η Κοινωνική Πολιτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι κοινωνικού σχεδιασμού. Και όταν η αναφορά γίνεται για κοινωνικό σχεδιασμό δεν αφορά μόνο κοινωνικές δομές. Αφορά το σύνολο του οικονομικού σου προσανατολισμού.

Έρχομαι στο κλείσιμο ενός άρθρου που σίγουρα η θεματολογία του δεν εξαντλείται εδώ. Η συζήτηση και η αναζήτηση εννοιών στη Πολιτική ποτέ δεν παύει. 
Είναι συνεχής και καλώς είναι έτσι ώστε η Πολιτική Φιλοσοφία συνεχώς να εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία, ώστε ο Πολίτης να έρθει ακόμα πιο κοντά στην πραγματική φύση της Πολιτικής.

Η Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφώς προσανατολισμένη σε μια προσέγγιση της Πολιτικής ως έχει η Πολιτική την έννοιά της.

Η Πολιτική της Κοινωνίας ή η Κοινωνική Πολιτική είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε στο να δει και να χαράξει δρόμους ολικής αλλαγής.

Το μέλλον, όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και αυριανός Πρωθυπουργός και Ηγέτης της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να περιμένει.

Η Ηγεσία της παρατάξεως έχοντας καθαρό πλάνο μπροστά της, σχεδιάζει την Κοινωνική Πολιτική με τέτοιο τρόπο ώστε αυτή να επιστρέψει στον ορισμό της.

Τα της Οικονομίας καθορίζουν την ποιότητα του Κράτους. Και η ποιότητα του Κράτους καθορίζει αν υπάρχει η εξασφάλιση και διασφάλιση.

Η Ηγεσία λοιπόν έρχεται να τονίσει ότι η Πολιτική επιστρέφει ως και έννοια Ολικής Πολιτικής.
Παραθέτω ως κλείσιμο του άρθρου μια φράση.

Με την δύναμη της αλήθειας μπορούμε επιτέλους να πάμε την πατρίδα μας μπροστά.

κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτοδυναμία



Σας ευχαριστώ.

28.08.2018


"Η Παιδεία ως πυλώνας αρχών και αξιών της Δημοκρατίας"


Σε αυτό το άρθρο η αναφορά δεν θα γίνει στις προτάσεις της Ν.Δ και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα της Παιδείας.

 Ο σκοπός της σημερινής αρθρογραφίας είναι να αναδείξει θέματα κοινωνικά που συνδέονται με την Παιδεία και με το Δημοκρατικό Πολίτευμα. 

Ο όρος Παιδεία απαντάται ως εξής : Είναι ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με την διδασκαλία και συνεπώς να αποτελέσουν το αντικείμενο της παιδείας.

 Ο ορισμός αυτός έχει να κάνει με την εγκύκλια Παιδεία.

 Η λέξη Παιδεία έρχεται από την αρχαία Ελληνική.
Σημαίνει "παιδεύω" δηλαδή διδάσκω, εκπαιδεύω.

 Η Παιδεία δεν είναι μόνο ζήτημα γνώσης, δεξιοτήτων. Είναι καλλιέργεια του μυαλού και της ψυχικής καλλιέργειας επίσης.

 Οδηγεί το άνθρωπο ώστε να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο έχοντας την νοοτροπία του συμμετέχειν.

 Στη στιγμή αυτή, έρχεται όμως ένας ορισμός της Παιδείας που ενώ υπάρχει, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος.

 Η Παιδεία ως αγωγή ήθους και χαρακτήρα, εκπορεύεται μέσα από το 
αξιακό κώδικα της Δημοκρατίας.

 Όταν 
ο αξιακός κώδικας της Δημοκρατίας δεν έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με την Κυβέρνηση που καλείται να την υπηρετήσει, τότε πρόβλημα έχει η Κυβέρνηση και όχι ο αξιακός κώδικας.

 Η Παιδεία, η αγωγή, η μετάδοση μέσω αυτής αρχών και αξιών, έρχεται να συμπληρώσει την επιμέρους καλλιέργεια του ανθρώπου που ως αφετηρία του έχει την οικογένεια.

Αυτό που ιδιαίτερα πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής όσο προχωρά ο χρόνος, είναι η αγωνία των νέων ανθρώπων να δουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα Παιδείας που να έρχεται να δίνει στην οικογένεια, όλα εκείνα τα εφόδια ώστε το παιδί να φτάσει στο σημείο εκείνο που να βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα βέβαια από Πολιτικές επενδύσεων, άρα θέσεων εργασίας καλά αμειβομένων, να μπορεί να εργαστεί και να προσφέρει τις γνώσεις του στο τόπο του και την προσωπικότητά του στα κοινά.

Ερχόμαστε τώρα στο πεδίο εκείνο που είναι πολύ σπουδαίο στα της Παιδείας. Η Παιδεία έρχεται να μεταδώσει ή να δώσει την εικόνα τι κάνει ένα Κράτος για τους Πολίτες του.

 Τι μέσα από την Παιδεία ως αγωγή και διδασκαλία τους λέει και τους ενημερώνει για το μέλλον. Η κοινωνία χαρακτηρίζεται από 2 κυρίως επίπεδα δραστηριοτήτων.

Από την
 θεωρητική δραστηριότητα και από την πρακτική δραστηριότητα.

Δηλαδή την τεχνική δραστηριότητα. Αυτό είναι το φάσμα κάλυψης δραστηριοτήτων σε ένα Κράτος.
 Υπάρχει η θεωρία, δηλαδή κάτι που δεν έχει να κάνει με τεχνικό επάγγελμα και υπάρχει το τεχνικό επάγγελμα που συνδυάζει την θεωρία και την πρακτική. Όμως εδώ πρέπει να πούμε κάτι.

 Το θεωρητικό επάγγελμα έχει και αυτό την τεχνική του. Και τη πρακτική του. Η Ελλάδα του 21ου αιώνα ήδη στο 2018 έτος αυτού, εισέρχεται στην πιο καθοριστική της περίοδο για το μέλλον όχι μόνο της Παιδείας... αλλά για το μέλλον κάθε πτυχής του Κράτους, της Πολιτείας.

 Η Παιδεία καλείται να στραφεί ή να ενταθεί αν θέλουμε να είμαστε ολοκληρωμένοι στο λόγο μας, στα πεδία εκείνα που θα οδηγήσουν τη νέα γενιά να συμμετάσχει στην ολοκληρωτική αναγέννηση της χώρας. Δηλαδή στην δημιουργική της φάση και στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της.

 Και αυτό προϋποθέτει προς τα που προσανατολίζεται το Κράτος. Και το Κράτος ενός δημιουργικού πνεύματος έρχεται να μας πει ότι η στροφή είναι 
προς τα τεχνικά επαγγέλματα. Στα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με δημιουργική επενδυτική πολιτική.

 Πιο είναι το μέλλον λοιπόν που αυτή την στιγμή το σύστημα της Παιδείας μας, έρχεται να μας πει... Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, που συμπεριλαμβάνει αυτό που στο προηγούμενο άρθρο χαρακτηρίστηκε ως Ολική Πολιτική.

 Αν ανατρέξουμε στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας θα διαπιστώσουμε ότι αυτές στηρίζονται 
στην Δημιουργική Πολιτική.

 Σε αυτή την Πολιτική δηλαδή που προσφέρει κάθε εφόδιο στον άνθρωπο ώστε να μπορεί να καλλιεργήσει τα ταλέντα του και να αναπτύξει τα δημιουργικά του οράματα.

 Η Ελλάδα θέλει χτίσιμο σε αυτά τα σημεία στα οποία πάσχει. Η χώρα χρειάζεται μια νέα επενδυτική και τεχνική Πολιτική, που θα έρχεται μέσα από την Παιδεία έχοντας αυτή μεταδώσει αξίες δημιουργικότητας και διεκδίκησης και επιτυχίας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα επί τω πλείστον παροχής υπηρεσίας. Δεν είναι λάθος Πολιτική αυτή. Αλλά πρέπει να συμπληρωθεί και από μια άλλη Πολιτική.

 Ο συνδυασμός αυτών των 2 έρχεται και φέρνει την ανάπτυξη ξεκινώντας από τη Παιδεία. Σε λίγο χρονικό διάστημα από σήμερα, σε λίγες εβδομάδες, ξεκινά το νέο ακαδημαϊκό - σχολικό έτος.

 Το τελευταίο με αυτή την Κυβέρνηση που περιφρονεί την αξία του ανθρώπου. Τα βήματα ανασυγκρότησης της χώρας για τα οποία ομιλεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολλά και θα είναι ένας καθημερινός βηματισμός.

Όλα θα έχουν το 
χαρακτηριστικό της ταχύτητας, ώστε να προλάβουμε το χαμένο χρόνο που είχε η χώρα με Τσίπρα - Καμμένο.

 Χαμένος χρόνος που έχει να κάνει με αποπροσανατολισμό της χώρας από τους εθνικούς της στόχους. 

Εθνικούς στόχους που μόνο μια Κυβέρνηση της Ν.Δ, του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να υπηρετήσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

 Και το πιο σοβαρό από το να δώσεις στους νέο
υς ένα όραμα...
                
Ν.Δ - Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτοδυναμία

Σας ευχαριστώ





18/08/2018

Πόλωση;

 Έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Η οποία όπως διαφαίνεται ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κρίνεται το μέλλον σε αυτές. Δεν είναι εκλογές απλά για μια Κυβέρνηση. Είναι εκλογές για τη Κυβέρνηση του μέλλοντος.
Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε αυτή την περίοδο έτοιμος να δυναμιτίσει το κλίμα. Σε αυτή την άποψη καταλήγω βλέποντας ότι στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Τσίπρα όχι μόνο εντός της Κουμουνδούρου αλλά κυρίως εντός του Μαξίμου, έχουν ενεργοποιηθεί ώστε να εκφράζουν μια ακραία, επιθετική, διχαστική και προσβλητική ρητορική... που είναι απόδειξη ότι έχει χαθεί η ψυχραιμία.
Αναγνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για ήττα, αλλά πρόκειται για συντριβή.

Θα μου πείτε... ξέρουν και άλλο τρόπο από το να εκφράζονται; 
Δεν ξέρουν, είναι αλήθεια αυτό.
Όμως τώρα θα δούμε και θα ακούσουμε απίστευτα πράγματα. Το ότι ο κ. Τσίπρας έχει παραδώσει τα κλειδιά του Μαξίμου στον κ. Καρτερό, αυτό είναι κάτι........................................

Πάμε να δούμε όμως την τρέχουσα κατάσταση.

Έχουμε δημοσιεύματα ξένου τύπου που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια ομάδα ερασιτεχνών πρώην κομμουνιστών.
Βλέπουμε ότι ο διεθνής τύπος είδε μετά από διάστημα 3 ετών ότι οι όποιες κινήσεις αυτής της ομάδος δεν εκινούντο προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά μάλλον προς μια ρεβανσιστική διάθεση έναντι της Δημοκρατίας.
Κάτι που εύκολα μπορεί να χαρακτηρισθεί και κόμπλεξ... Αυτό δείχνουν εξάλλου πολλά γεγονότα.
Έχουμε στην επικαιρότητα επίσης το γεγονός ότι ο Ρουβίκωνας καλωσόρισε την σεζόν, όπως χαρακτηριστικά είπε σε ανάρτηση ηγετικού του στελέχους.
Αναφέρθηκα και μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό μου στο twitter σε αυτό το θέμα.
Ο Ρουβίκωνας δεν έχει την αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση που απαιτείται.
Είναι η χρυσή εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί ως αντιπολίτευση να δημιουργεί προβλήματα στο Κυβερνητικό Έργο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η οποία είναι Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, αλλά μάλλον δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει την ενότητα του λαού. Είναι μια ακραία ενάντια στην έννομη τάξη και ασφάλεια του Πολίτη παρακρατική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τοποθέτηση Σκουρλέτη στη θέση που είναι δεν είναι τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το παρελθόν................. Υπάρχουν όμως και στοιχεία στην επικαιρότητα που χρίζουν προσέγγισης.
Είναι δεδομένο, το γεγονός χαιρετίστηκε καθολικά από την κοινωνία, ότι η επιστροφή των 2 αξιωματικών στη χώρα ήταν ένα χαρμόσυνο νέο για όλους μας.
Όμως τι είδαμε και μας προβληματίζει πολύ.

Είδαμε να επιχειρείται μια εκμετάλλευση επικοινωνιακή του γεγονότος.
Είδαμε να επιχειρείται κάλυψη μέσω αυτού πολλών δυσάρεστων γεγονότων.
Και βλέπουμε ότι επιχειρείται μια ρητορική της επιτυχίας, ενώ μόλις σήμερα διαβάζουμε ότι το δημόσιο χρέος στο πρώτο εξάμηνο του '18 αυξήθηκε...
Επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας σε ρητορική επιτυχίας;
Είναι δρόμος πόλωσης αυτός; 
Με μια ταχεία ματιά ναι είναι.
Το να προκαλείς με έναν τέτοιο λόγο την κοινωνία, ενώ η κοινωνία βλέπει και ζει την αποτυχία σου, σίγουρα θα προκαλέσει έντονες διενέξεις.
Άρα βλέπουμε ότι μια τέτοια ρητορική της Κυβέρνησης δεν αποσκοπεί στο να μιλά για τις...επιτυχίες... της... αλλά αποσκοπεί στο να προκαλεί... για να ξεκινάμε να βλέπουμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία επομένως...
Σήμερα επίσης έχουμε μια μήνυση εναντίον Σκουρλέτη - Τόσκα και κατά παντός υπεύθυνου για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.
Σχετική αναφορά επίσης από το προσωπικό λογαριασμό στο twitter. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την Κυβέρνηση.
Και μόνο η κίνηση αυτή δείχνει ότι η κοινωνία δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο από 
την υπευθυνότητα,
την οργάνωση, 
την δικαιοσύνη,
την εντιμότητα.
Το σεβασμό.
Θα έχουμε εξελίξεις. Οι ευθύνες είναι κάτι που κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου δεν μπορεί να τις συγκαλύψει.
Είναι λόγος αυτός να υπάρξει πόλωση;
Ναι και σαφώς είναι.
Θα έχουμε σίγουρα κινήσεις έντονης δραστηριότητας Ρουβίκωνα, και επίσης τοποθετήσεις στελεχών της Κυβέρνησης που θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να καλύψουν τον κ. Τσίπρα. Και από την στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το θέμα.
Ας μείνουμε λίγο, και να δούμε αν οδηγεί η τραγωδία αυτή, την Κυβέρνηση σε πολωτικές κινήσεις.
Κατόπιν της αποκαλύψεως των sms, ναι. Δεν είναι τυχαίος ο ρόλος Καρτερού. Ανέλαβε άμεσα δράση με σχετικές οδηγίες, αν και θεωρώ ότι δεν τις έχει ανάγκη.
Γνωρίζει καλά το ρόλο του, από το παρελθόν γνωστή φυσιογνωμία ο κύριος αυτός. Αποκαλύφθηκε μια τεράστια πλάνη... μια καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος... και τι πιο μεγάλο δικαίωμα.. από την ζωή και από το σεβασμό σε εκλιπόντα...
Αυτό πως μπορεί να καλυφθεί;
Να κλείσει η επικαιρότητα; 
Είναι αδύνατον.

Εδώ έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με δημοσιογραφική δεοντολογία, ο δημοσιογράφος καταγράφει είδηση και την μεταδίδει στη κοινωνία, αλλά έχουμε να κάνουμε και με θέματα ανθρώπινης συνειδήσεως... και μόνο η συνείδηση φτάνει να κρατήσει το ζήτημα πάντα στη κορυφή της επικαιρότητας.

Αυτό δεν το θέλει το Μαξίμου.
Ο λόγος της επίθεσης σε δημοσιογραφικό οργανισμό ήταν αυτός. Και μέσω αυτού.. σε όλους εκείνους που πιστά υπηρετούν το λειτούργημα του δημοσιογράφου.
Η κίνηση ήταν επιθετική και διασπαστική...
Είμαστε λοιπόν ενώπιον μιας στρατηγικής πόλωσης που συμπεριλαμβάνει και το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Είναι κάτι νέο στο τραπέζι. Και είμαι πολύ κοντά στο να σιγουρευτώ ότι δεν θα είναι και η μόνη κίνηση από εδώ και στο εξής.
Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας θέλει ανθρώπους που να συμφωνούν με αυτόν και να διαφωνούν με το καλό και το μέλλον της χώρας... ευτυχώς βλέπουμε ότι αυτός ο κύκλος συνεχώς μικραίνει και περιορίζεται.
Έχουμε και την αμφισβήτηση του κ. Τσίπρα ως προς ικανότητες και μέσα από την Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα.

Είναι λόγος πόλωσης η εσωτερική αμφισβήτηση του κ. Τσίπρα από στελέχη του.
Ναι.
Ναι.
Ναι.
Σήμερα τι άλλο έχουμε.
Λίγες ώρες πριν το τέλος των μνημονίων... και της εισόδου σε επιτροπεία.. τόσο μεγάλη είναι η επιτυχία αυτής της παρέας... έχουμε ένα αδύναμο Χρηματιστήριο και επίσης πιέσεις στα ομόλογα μας.
Φαίνεται και ο διεθνής τύπος το φωνάζει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον με μια τέτοια πολιτική όπως αυτή ασκείται από τον κ. Τσίπρα.. φτάσαμε έστω και στο τέλος της σύμβασης.. και ακόμα η χώρα.. σέρνεται.. αντί να τρέχει.. άρα.. τι έγινε αυτά τα 3 χρόνια;
Απάντηση... ΤΙΠΟΤΑ.....
Στο φωνάζει το Χρηματιστήριο σου ότι δεν έγινε τίποτα..... Ξένοι αναλυτές φωνάζουν... ότι η Ελλάδα έτσι όπως είναι τώρα... με αυτό το στίγμα στην πολιτική της... είναι ασύμφορος τόπος για επενδύσεις.
Είναι μια χώρα που δεν έχει κάτι να δώσει.

Είναι παράγοντας πόλωσης αυτός από την Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου;
Ναι είναι.
Κάτι πρέπει να κάνεις, μια αντίδραση για να καλυφθούν αυτές οι φωνές. Ποιος άλλος παράγοντας που μας λέει ότι θα υπάρξει πόλωση, υπάρχει.
Η κατάσταση στους ΑΝΕΛ. Το ακροδεξιό κόμμα του κ. Καμμένου, το κόμμα της καρέκλας όπως αλλιώς μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε, είναι σε τέτοια δημοσκοπικά μεγέθη που έχει εξαφανιστεί από την κοινωνία.
Ουσία και δεδομένο... ο κ. Καμμένος δεν έχει ακροατήριο.

Πως μπορεί να ακούγεται; 
Μόνο με κραυγές, θεατρινισμούς και επικοινωνιακές εκμεταλλεύσεις γεγονότων όπως μόλις και πρόσφατα.
Ένας παράγοντας πόλωσης είναι και ο κ. Καμμένος λοιπόν. Οι της Κυβέρνησης θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το έργο τους.. και μόνο η λέξη έργο.. ακούγεται ως ανέκδοτο όταν συνδυάζεται με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του.
Θα προσπαθήσουν όμως και κάτι άλλο... να μεταφέρουν στη κοινωνία ένα κλίμα.. ότι μετά τις 20/08 θα έχουν μια ευλυγισία ως προς κινήσεις τους.
Μίλησε σχετικά για αυτό το θέμα, ο κ. Γ. Τσίπρας, σήμερα. Και έδωσε και στίγμα για την Δ.Ε.Θ. όπως διάβασα στις δηλώσεις του.
Ο κ. Τσίπρας εκεί θα πάει με βαριά καρδιά... ξέρει ότι η Μακεδονία δεν θέλει ούτε ζωγραφιστό να τον δει... θα επιχειρήσει να μιλήσει για το αύριο... αν και δεν ξέρω αν έχει καταλάβει ότι ο κ. Γ. Τσίπρας τον εξέθεσε στο μέγιστο λέγοντας ότι η Δ.Ε.Θ. θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις... τον άδειασε και ο ίδιος... τον αποκάλεσε ψεύτη δημοσίως για όλα τα παρελθόντα έτη, αλλά ταυτόχρονα όμως προσπάθησε να σχηματίσει μια εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει με γλώσσα που ποτέ μέχρι και σήμερα δεν είχε ακουμπήσει...
Μάταιος ο κόπος.
Η κοινωνία έχει απαξιώσει πλήρως την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ όπου τον οδηγεί σε ποσοστά... πρωτοφανούς φθοράς και πτώσης..
Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει το βηματισμό της.
Δεν πέφτει στη παγίδα της πόλωσης, απαντά όμως, αλλά δεν πέφτει, σχεδιάζει κάθε κυβερνητική της κίνηση... η Ηγεσία ήδη έχει σχηματίσει εικόνα του τι χρειάζεται η χώρα άμεσα με την ανάληψη της ιστορικής ευθύνης που φέρουν αυτές οι εκλογές.
Και το σπουδαιότερο.. τι χρειάζεται για να έχει συνέχεια αυτός ο τόπος... Δεν ακολουθούμε τον κ. Τσίπρα σε ότι έχει σχεδιάσει από εδώ και στο εξής.
Τον παρακολουθούμε όμως. Να είναι σίγουρος ότι βλέπουμε τι γίνεται.
Πολλά χαρακτηρίζουν την Ηγεσία της Ν.Δ Θα επισημάνω ένα χαρακτηριστικό από τα πολλά.
Η αποφασιστικότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να δει την Ελλάδα μια χώρα που θα έχει ενδυναμωμένους θεσμούς,
ένα σύγχρονο Κράτος, 
μια χώρα σε συνεχή δημιουργική κίνηση,
μια χώρα που θα σέβεται τον πολίτη,
 
είναι δεδομένη.....
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μια

Ηγεσία της Αποφασιστικότητας.
Και ακριβώς αυτή θα έχει.
Ν.Δ - Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτοδυναμία

Σας ευχαριστώ


Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής
με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών

14/08/2018

 Η διαδρομή


 Η διαδρομή ενός ανθρώπου χαρακτηρίζεται από το ήθος του.

Από την υπευθυνότητα του.
Από την αφοσίωσή του.
Τον επαγγελματισμό του. 
Τις ιδέες του. 
Την προσφορά του.


Από ένα σύνολο παραμέτρων που όμως σχηματίζουν την εικόνα του ανθρώπου, που ως γνώμονα στη ζωή έχει την προσφορά.
Κατόπιν της εισαγωγής αυτής, θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή, να αναφερθώ στη τιμή που έγινε προς το πρόσωπό μου, με την απόφαση των Η.Ε. και της Διεθνούς Νομικών να οριστώ ως Πρόεδρος επιτροπής του γραφείου τους στη χώρα μας.
Υπερασπίζοντας και με αυτό το τρόπο τα δικαιώματα του πολίτη και πιστά τηρώντας τις επιταγές της Δημοκρατίας, που έχει κύριο μέλημα την ασφάλεια για κάθε πολίτη.
Μέσα από μια συνεχή πορεία απόκτησης γνώσεων και εμπειρίας, εργασίας με στοιχεία υπομονής και επιμονής, μεθοδολογίας και πίστης σε αρχές και αξίες, κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της ανταμοιβής ή της αναγνώρισης αν θέλετε να το εκφράσουμε και με αυτό το τρόπο.

Οι ευθύνες δεν λυγίζουν τον άνθρωπο που πιστεύει στον ανθρωπισμό της Πολιτικής και των όλων όσων εκπορεύονται ως θεσμοί από αυτήν.
Τον ενδυναμώνουν ώστε μέσα από αυτές να δίνει όλη του δύναμη ψυχής ώστε να είναι σε θέση να φανεί αντάξιος αξιών και ιδανικών της Πολιτικής.

Αν οι ευθύνες λυγίζουν τον άνθρωπο, σημαίνει ότι αυτό με το οποίο αποφάσισες να ασχοληθείς, να επικεντρωθείς, το έπραξες για λόγους συμφέροντος και όχι ουσίας.
Αν λυγίσεις, σημαίνει αποχωρείς, σημαίνει φεύγεις, σημαίνει ότι δεν μπορείς....

Η ανανέωση στην Πολιτική καλείται να είναι βασισμένη πάνω στις αρχές της επιτυχίας, της αναγνώρισης, της προσπάθειας, της επιμονής και της υπομονής, της ευθύνης, της γνώσης, των αξιών, του ήθους, της προσπάθειας...

Είναι γεγονός ότι το κάλεσμα του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για είσοδο νέων ανθρώπων στη Πολιτική αλλά και έμπειρων που μέχρι και σήμερα δεν είχαν ασχοληθεί, αλλά έμπειρων στη ζωή ερχόμενοι στη Πολιτική σε μια ώριμη ηλικία έχοντας περάσει από πολλά στάδια, ώστε να πλαισιώσουν τους νέους ανθρώπους, είναι τώρα πια μια επιβεβαιωμένη συνθήκη...

Η κίνηση αυτή είναι μια ιστορική κίνηση για την συνέχεια της Δημοκρατίας μας, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Πολιτών της χώρας.

Ναι... η χώρα έχει ανάγκη από μια Εθνική Ηγεσία, βασισμένη πάνω στις αρχές του Πολιτεύματος και στη φιλοσοφία αυτού.

Φιλελεύθερο και Πατριωτικό.

Μέσα λοιπόν από τις κατά καιρούς αναγνωρίσεις στελεχών της Ν.Δ έρχεται σε όλους μας η εξής σκέψη...
Ότι η αριστεία είναι ένας μακρύς δρόμος που σύντομα όμως είναι ικανός να σε φέρει στην αναγνώριση.

Οι άνθρωποι δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, όταν ο Ηγέτης είναι πάντα παρών να δίνει νέα κίνητρα στους ανθρώπους.


Σας ευχαριστώ


Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής
με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών



12/08/2018
11:40:27








Υπευθυνότητα



Η ηγεσία του μέλλοντος, είναι δημιουργία περιβάλλοντος υπευθυνότητας.

Αν και πάντα εθεωρείτο ότι δεν μπορεί ένας οργανισμός, μια χώρα να διοικηθεί αν δεν υπάρχει αυτό το περιβάλλον, παραδείγματα μας λένε, ότι πολλάκις αυτός ο παράγοντας είχε παραμεριστεί.

Το περιβάλλον υπευθυνότητας, πως όμως δημιουργείται.
Είναι ευθύνη ποιου. Ποιων. Και από που πηγάζει μια τέτοια πρακτική.
Για να δημιουργηθεί περιβάλλον υπευθυνότητας, η Ηγεσία καλείται να είναι θετική.

Θετική Ηγεσία είναι αυτή που επιδιώκει τη σύνθεση. Η εστίαση είναι στο αποτέλεσμα. Αλλά και στη εν γένει συμπεριφορά. Αυτή η πρακτική, μας λέει ότι η τοποθέτηση ανθρώπων σε θέσεις ευθύνης δεν πηγάζει μόνο από την γνώση. Δηλαδή του να γνωρίζεις το αντικείμενο.
Μια ηγεσία κοιτά σύνολο. Μπορεί να έχεις την γνώση. Την κατάρτιση. Αλλά αν η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας δεν συμβαδίζει, τότε αντί για περιβάλλον υπευθυνότητας στο τομέα, έχουμε μια συνεχή παραγόμενη ανασφάλεια..

Ο Ηγέτης είναι αρωγός. Αυτός ο προσδιορισμός μας έρχεται από το μέλλον.. Τα πρότυπα Ηγεσίας αλλάζουν σταδιακά. Δεν είναι μια απομακρυσμένη έννοια, του κλείνομαι δηλαδή στο καβούκι μου.
Η κίνηση είναι ζωτικής σημασίας για την δημιουργία περιβάλλοντος υπευθυνότητας. Να σε βλέπει καθημερινά ο άνθρωπος δίπλα του. Όπως επίσης τι άλλο είναι. Στην στόχευση αυτού του περιβάλλοντος, ο Ηγέτης οικοδομεί νέες σχέσεις με την κοινότητα. Με τη κοινωνία.
Οι σχέσεις αυτές τοποθετούνται πάνω σε μια επιστροφή, στις αξίες της Θεσμικότητας της Δημοκρατίας.

Η εμπιστοσύνη καθορίζει το περιβάλλον.
Η υπευθυνότητα ορίζει την εμπιστοσύνη.
Και το περιβάλλον τις συνθήκες.

Η οικοδόμηση μιας νέας σχέσης λοιπόν, είναι ευθύνη ενός σύγχρονου Ηγέτη που γνωρίζει ότι η Ηγεσία είναι το βασικό εργαλείο για να μπορείς να στηρίξεις την κοινωνία, δίνοντας σε αυτή αίσθημα έμπρακτο ασφάλειας που πηγάζει μέσα από το πλήθος των άριστων επιλογών.
Βλέπετε λοιπόν ότι όλα κινούνται γύρω από επιλογές.

Επιλογές στα πρόσωπα.
Επιλογές το ποιες θέσεις θα δημιουργηθούν.
Ποιες να καταργηθούν.
Ποιες να εμπλουτιστούν με νέα φιλοσοφία.

Παρατηρείται το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα στη κοινωνία, είναι μοιραίο να χαρακτηριστεί ως ατμόσφαιρα που προκαλεί την πεποίθηση ότι η ανευθυνότητα κυριαρχεί στα της Κυβέρνησης. Οι πολλές αλλαγές αφηγημάτων, οι τακτές αλλαγές ώστε να θολώσει η επικαιρότητα, δεν θα τσακωθούμε με όλο το κόσμο επειδή ο κ. Κοτζιάς και η Κυβέρνηση θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα.. είναι πρακτικές που δεν φέρνουν στη κοινωνία αυτό που χρειάζεται.
Αντίθετα, απομακρύνουν τη κοινωνία από αισθήματα ασφάλειας και υπευθυνότητας. Η ριζική αλλαγή στο πως βλέπουμε και θέλουμε το περιβάλλον γύρω μας, τυχαίνει να είναι αυτή την εποχή ζωτικής σημασίας για το μέλλον της χώρας.
Βασίζουμε τις δυνάμεις που.
Τις αξιοποιούμε πως.
Και τι αποτελέσματα έχουμε.
....συμψηφισμοί, στους οποίους είδαμε τη Κυβέρνηση ότι ειδικεύεται και άριστα κιόλας, δεν χωρούν και δεν έχουν θέση για τη καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος υπευθυνότητας. Ηγεσία μέσω αρωγής, είναι ένα από τα ζητήματα που θα κρίνουν το μέλλον της κοινωνίας. Και πάνω σε αυτό ακουμπά και το μέλλον της Πολιτικής.
Η ανανέωση της Πολιτικής μέσα από την Ηγεσία του περιβάλλοντος υπευθυνότητας είναι επιτακτική ανάγκη. Η Δ.Ε.Θ. πλησιάζει.
Αν στα της 2017, η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ και αυριανού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίστηκε ως ιστορική, η φετινή θα είναι ένα μνημείο ιστορικά Πολιτικού Λόγου.
Δεν σταματάμε.
Μόλις αρχίσαμε.
Ν.Δ. - Κυριάκος Μητσοτάκης
Αυτοδυναμία
Σας ευχαριστώ.




Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής
  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών


Σήμερα είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος σάν Άνθρωπος-καί γιά τήν Παιδεία πού πήρα απλόχερα από τούς δύο υπέροχους Γονείς μού, καί γιά τίς Γνώσεις πού απέκτησα μέσα από τά Μαθητικά καί Πανεπιστημιακά μού Χρόνια...μέ τήν Απόφαση τής Διεθνή Νομικών στο Ηνωμένο βασίλειο τίς Μεγάλης Βρετανίας-Αγγλία... καί τά Ηνωμένα έθνη... μέ ορίζουν Πρόεδρο τού γραφείου στήν Ελλάδα...Κάθε Έλληνας στή θέση μού θά ήταν Όπως καί εγώ σήμερα χαρούμενος καί ευτυχισμένος Γιατί θά έβλεπε ότι ή κοπή τού καί ή θυσίες τού Αναγνωρίζονται μέσα από τήν σκληρή Εργασία πολλών ετών...Αλλά καί ό πρόεδρος μάς καί Αυριανός Πρωθυπουργός τού Τόπου μας... Κυριάκος Μητσοτάκης ... θά είναι χαρούμενος πού τά στελέχη τού τυγχάνουν τέτοιας Αναγνώρισης Παγκόσμια... σήμερα έλαβα την επιστολή καί Θέλω τήν χαρά μού νά τήν μοιραστώ μαζί σάς...


Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής
 με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών



08.08.2018

Αμφισβήτηση  - Απαξίωση 


Τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε από την Βοσνία λόγω ενημέρωσης και άμεσης πληροφόρησης ότι στην Ανατολική Αττική αυτό που εξελισσόταν ήταν μια τραγωδία. 

Γνώριζε, και ο λόγος του σόου ήταν ακριβώς αυτός. Να εμφανισθεί ο κ. Τσίπρας ότι είναι ο ενεργών το συντονισμό, αδύνατον βέβαια να κρυφτεί ότι δεν ήταν επί της ουσίας, καθότι ο τρόμος στο βλέμμα του από τα όσα είχε πληροφορηθεί ήταν εμφανής. 
Ανόητες ερωτήσεις, είναι γνωστά αυτά, μαρτυρούν την αγωνία του να μην δείξει κάτι..

 Ο κ. Τσίπρας έδωσε σχετικές οδηγίες, ώστε να αντιμετωπισθεί η τραγωδία αυτή το βράδυ της 23ης Ιούλιου ως μια επικοινωνιακή καταιγίδα την στιγμή κατά την οποία τα θύματα αυξάνονταν γρήγορα.

 Θα μείνω στο γιατί το έπραξε. Και στη συνέχεια θα αναφερθώ στο τι έγινε κατόπιν της τραγωδίας, μια τραγωδία που ακόμα υφίσταται και θα υφίσταται για πολύ καιρό στις μνήμες των ανθρώπων και στη μνήμη της Δημοκρατίας μας.

 Ο κ. Τσίπρας αναμφίβολα δεν διαθέτει το ανάλογο βάρος να μπορεί να χειρίζεται κρίσεις. Εξάλλου αυτό έχει φανεί περίτρανα και στην προηγούμενη κρίση δις φορές μάλιστα, πετρελαιοκηλίδα, και Μάνδρα. 

Κρίση επίσης είχαμε και κατά την πτώση του αεροσκάφους μας, όπου εκεί και σε αυτή τη περίπτωση δεν παρέστη ώστε να τιμήσει ως Πρωθυπουργός τον πεσόντα πιλότο της πολεμικής μας αεροπορίας. 

Παντού άφαντος ο κ. Τσίπρας.

 Το γεγονός της εμφάνισής του το βράδυ της 23ης Ιουλίου έγινε διότι αυτό το γεγονός έδειξε σε όλους τις αδυναμίες του κράτους, ενός κράτους που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο, θέλοντας με αυτό το τρόπο να κρατήσει ισορροπίες στο εσωτερικό του. 

Θέλησε με την εμφάνισή του να κρύψει και αυτό το γεγονός.

 Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η ανικανότητα συνεχώς γινόταν εμφανής με πράξεις που όχι μόνο δημιούργησαν αίσθημα οργής στη κοινωνία αλλά είμαστε πλέον στη συνθήκη της πλήρους απαξίωσης του κ. Τσίπρα. 

Έχουμε μια Κυβέρνηση, κλινικά ανήμπορη... 

Έχουμε κατόπιν του σόου, σωρεία αφηγημάτων. 

Αυτά έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού σε πολλά Μ.Μ.Ε. είναι γνωστά, ας μην επαναληφθούν. Πάμε να δούμε το γιατί τόσα πολλά.

 Η ανικανότητα του Τσίπρα είναι μια εφευρετική διαδικασία για τους επικοινωνιολόγους του. Υπάρχει η στρατηγική του όσο πιο πολλά παρουσιαστούν ως δικαιολογίες, ως ευθύνες κ.λπ., θα ξεχαστεί γρήγορα ότι η ευθύνη βαραίνει την κεφαλή, αφού τοποθετήσεις γίνονται κατόπιν σχετικών εγκρίσεων.

 Είδαμε όμως ότι αυτή η τακτική τελικά δεν λειτούργησε υπέρ του κ. Τσίπρα. Κάτι που έγινε άμεσα αντιληπτό στη Κουμουνδούρου είναι ο κίνδυνος εξαιτίας του κ. Τσίπρα, αυτό το κόμμα να απαξιωθεί πλήρως στα μάτια της κοινωνίας, και να έχουν μια ραγδαία πτώση στα όρια του 3% και μάλιστα να υπάρχει και η πλήρης διάλυση. 

Αυτό το έχουν προσέξει παλιά στελέχη της Κουμουνδούρου που και τότε δεν έβλεπαν με καλό μάτι την είσοδο του κ. Τσίπρα στο κάδρο των αρχηγών του κόμματος αυτού. 

Ο κ. Τσίπρας αμφισβητείται στα εσωτερικά της Κουμουνδούρου.

 Έγινε ορατό ότι δεν τον απασχολεί η πορεία του κόμματος αλλά επικοινωνιακά να διασωθεί ο ίδιος και ορισμένα στελέχη του που τον στηρίζουν βλ. Πολάκης, Σπίρτζης, Παππάς, Βερναρδάκης. 

Έχουμε όμως και τον κ. Τζανακόπουλο στο κάδρο εκείνων που τον αμφισβητούν. Και αυτό κατόπιν της συνέντευξης του "όλα σωστά τα κάναμε" στην οποία πρωτοστάτησε με μόνο σκοπό να καλύψει τον Πρωθυπουργό. 

Από το κάδρο εκείνο, 3 αποτελούν παρελθόν, αντικαταστάθηκαν βέβαια από στελέχη που έφεραν και εκείνα ευθύνη για την τραγωδία, ανακοίνωση σχετική έχει εκδώσει η Ν.Δ , παραπέμπω σε αυτήν. 

Το μέγα αγκάθι του κ. Τσίπρα, ονομάζεται Τζανακόπουλος. Και βλέπουμε ότι μετά την 23η Ιουλίου τον κ. Παππά να αρχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σχετικές για τον κ. Τσίπρα. 

Τζανακόπουλος και Παππάς δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Είναι γεγονός ότι ο κυβ. εκπ. είναι, εξαιτίας του κ. Τσίπρα και συμβούλων του βλ. Φλαμπουράρης - Δραγασάκης, οι μέντορες του κ. Τσίπρα, κυριολεκτικά στον αέρα, αφού η παρουσία του είναι συνυφασμένη με το "όλα σωστά τα κάναμε" και με το "τελικά δεν έγιναν όλα σωστά" και ανακοίνωσε τις αλλαγές σε πρόσωπα.

 Πως μπορεί η Κυβέρνηση να σταθεί με τον κ. Τζανακόπουλο πλέον σε αυτή τη θέση.
 Αν παρατηρήσεις προσεχτικά τον κ. Τζανακόπουλο δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του. 

Ο κ. Τσίπρας αφού ζήτησε κάλυψη μέσω αυτής της συνέντευξης, μετέπειτα τους άδειασε στην κυριολεξία όλους... του πάνελ αυτού..

 Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα είναι δεδομένη όσο και αν το Μαξίμου το κρύβει.
 Η ανικανότητα του κ. Τσίπρα έφτασε στο σημείο να επιτρέψει στον κ. Πολάκη να μιλήσει για θολούρα.... φυσικά δεν τον έχει αποπέμψει αφού είναι δικό του όργανο στο να εκτελεί συγκεκριμένο έργο. 

Ποιο είναι αυτό; 
Μπορεί να το γράψει και μόνος του στο facebook, όπου είναι πολυγραφότατος για αυτό εξάλλου και οι αποζημιώσεις από δίκες πέφτουν βροχή.

 Ο τρόπος που χειρίστηκε την τραγωδία δεν είναι δείγμα ενός ανθρώπου που σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

 Υπάρχουν μέσα στη Κουμουνδούρου φωνές που λένε ότι μια τέτοια εκπροσώπηση δεν είναι που αρμόζει σε πολίτες που έχουν οικογένειες και θα μπορούσαν αυτό το μοιραίο απόγευμα, να ήταν και οι ίδιοι με τις οικογένειές τους στο Μάτι και στις γύρω πληγείσες περιοχές.

 Η αντίδραση του κ. Τσίπρα δείχνει γιατί δεν μπορεί να θεωρείται Πρωθυπουργός των Ελλήνων.

 Αλλά Πρόεδρος μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα στο κοντινό μέλλον ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ.

 Έπεται συνέχεια.....


Σας ευχαριστώ.

01.08.2018
Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών


Τι είναι Κράτος. Συνέχεια...

 Η διαδικασία της παραπλάνησης της κοινωνίας από τις τεράστιες ευθύνες για την τραγωδία που έζησε η χώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών, έχουμε διαβάσει και ακούσει πλήθος δικαιολογιών για το πότε και αν ήξερε ο κ. Τσίπρας για τις απώλειες συνανθρώπων μας. Δεν θα μπω σε διαδικασία κριτικής αυτή τη στιγμή. Εξάλλου κάθε ημέρα επιφυλάσσει και από μια νέα δικαιολογία ή προσπάθεια συγκάλυψης.

Τα κρατάω για επόμενη αρθρογραφία. Το έχω ήδη γράψει ότι θα ασχοληθώ εκτενώς. Συνεχίζω τη σειρά κειμένων στο τι είναι Κράτος. Και πάλι, και σε αυτό δεν θα αντληθούν πληροφορίες νομικής έννοιας. Μένω πιστός στην απλότητα του λόγου θέλοντας με αυτό το τρόπο να φέρω ένα απλό και σύγχρονο λόγο.

Τι είναι Κράτος. Κράτος είναι η πρόληψη.
Και εξηγώ.
Είναι η εκπαίδευση που παρέχεις στον πολίτη ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το πως πρέπει να δρα σε περίπτωση φυσικών φαινομένων που πλήττουν την ασφάλειά του. Π.χ. σεισμός, πλημμύρες, πυρκαγιές.
Να δημιουργήσεις κέντρα εκπαιδευτικά και μάλιστα να υπάρχει και σχετική διδακτέα ύλη.

Η εμπέδωση της ασφάλειας ξεκινά από τη νεαρή ηλικία. Ο πολίτης που είναι μικρός σε ηλικία γνωρίζει και αισθάνεται ότι έχει ένα Κράτος που νοιάζεται για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να προστατέψει αρχικά μόνος του τον εαυτό του.

Πριν φτάσουν τα σωστικά κλιμάκια. Είναι σημαντικό επομένως μια σύγχρονη Πολιτεία να έχει Πολίτες που να έχουν εμπράκτως το αίσθημα ασφάλειας, σε πολλαπλά επίπεδα.

Κράτος είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα του Πολίτη. Πως αυτός ο σεβασμός εκφράζεται.
Εδώ τα στοιχεία που μπορούν να αποτυπωθούν είναι αρκετά. Θα μείνω σε ορισμένα που τα θεωρώ πολύ σημαντικά.

Ο σεβασμός στη προσωπικότητα του Πολίτη εκφράζεται με το να μην του μειώνεται η νοημοσύνη.

Ένα Κράτος σοβαρό και αξιόπιστο όχι μόνο προς την δική του οντότητα αλλά αξιόπιστο και προς τους θεσμούς που το ίδιο έχει ώστε να υπάρχει δημοκρατική τάξη και αρμονία, καλείται να είναι πάντα έτοιμο να παραδεχθεί ανοικτά λάθη και παραλείψεις και να μην χρησιμοποιεί την οντότητα του Κράτους ως πρόσχημα να κρύβεται υπεύθυνος πίσω από αυτό...

Τι σημαίνει πρακτικά.
Ότι ο όρος Κράτος δεν μπορεί να είναι ασπίδα προστασίας ανεύθυνων... Καθότι με αυτό το τρόπο χάνει την αξιοπιστία του, και είναι γεγονός ότι ο Πολίτης δεν θα το σεβαστεί.

Ο σεβασμός στη προσωπικότητα του Πολίτη, είναι να αναδεικνύεται από το Κράτος, η καλύτερη Ηγεσία.
Όχι η καλή, η μέτρια ή η κακή.

Αλλά ένα Κράτος αναζητά μέσα από την καθημερινή ενασχόληση με τα κοινά τον καλύτερο.
Κράτος είναι οι Πολίτες.

Οπότε ένα Κράτος δεν κινείται με όρους προπαγάνδας αλλά αφήνει το χώρο ελεύθερο για την ανάδειξη μέσω του Πολιτικού Λόγου, του καλύτερου.

Ο σεβασμός στη προσωπικότητα του Πολίτη, είναι να αναδεικνύεται από το Κράτος η θέληση του κάθε πολίτη για πρόοδο και δημιουργία. Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας όπου ο κόσμος κινείται και ανά πάσα στιγμή κάτι νέο δημιουργείται μέσα από επιχειρηματική ιδέα.

Το Κράτος φροντίζει ιδέες να ανθίζουν που να έχουν φυσικά να κάνουν με τη παραγωγή πλούτου. Ας μην ξεχνάμε το εξής. Ότι το Κράτος ως μια οντότητα νομική, έχει την δική του φήμη.

Φήμη.
Μια αξιοπρόσεχτη έννοια.
Τι Κράτος θέλουμε στη σύγχρονη εποχή;Αυτό είναι ένα σοβαρό ερώτημα που απαντήσεις σε αυτό θα έχουμε εφόσον καταλάβουμε που ανήκουμε. Ανήκουμε στο κόσμο των ιδεών και οραμάτων ή στο κόσμο της αντίληψης ενός δυσκίνητου Κράτους.

Η φήμη του κάθε Κράτους πηγάζει από τις δομές του και το κατά πόσο αυτές λειτουργούν στην εντέλεια και τάχιστα. Η ταχύτητα είναι ιδιαίτερο γνώρισμα της εποχής μας. Π.χ.. ταχύτητες internet.. και μόνο αυτό το παράδειγμα φτάνει και περισσεύει ώστε να δούμε τι καθημερινά συμβαίνει γύρω μας. Και πόσο ανταγωνισμός υπάρχει σε αυτό το τομέα της τεχνολογίας. Ανήκεις επομένως κάπου που τα πάντα κινούνται και θέλουν να κινούνται με ταχύτητα.
Η φήμη του κάθε Κράτους πηγάζει από το πόσο δίκαιο είναι.

Υπάρχει Κράτος άδικο θα είναι η ερώτηση;
Θα μπορούσα να πω ως αρχική σκέψη πως όχι δεν υπάρχει.
Υπάρχει όμως ως έννοια Κράτους, Κράτος που να μην το απασχολεί να ακούει τις αγωνίες του Πολίτη. Αυτό ίσως να μπορείς να το χαρακτηρίσεις και ένα άδικο Κράτος.

Όμως, είναι ποτέ δυνατόν ο όρος Κράτος να συμπεριλαμβάνει αδικία ως χαρακτηριστικό μέσα σε αυτό;Όχι. Άδικος είναι ο τρόπος που ορισμένοι συμπεριφέρονται στο Κράτος όταν βρεθούν στα ηνία αυτού. Και ένας άδικος τρόπος είναι να "εργάζεσαι" για το διχασμό, ενώ όλοι οι Πολίτες είναι πλήρωμα της Πολιτείας.
Βλέπουμε ως πορεία ανάλυσης ότι στη σύγχρονη εποχή έχουμε μπροστά μας έννοιες για το δίκαιο ή το άδικο Κράτος ως προς το πως συμπεριφέρεται στους Πολίτες. Διχαστικά ή όχι.

Κράτος είναι η συμμετοχή του Πολίτη στα κοινά έτσι ώστε μέσα από σύνθεση και όχι μέσα από σύγκρουση να παράγεται ιδέα, όραμα, σχέδιο και πράξη.
Για το κοινό συμφέρον της φήμης του Κράτους. Υπάρχουν έννοιες πάνω από εμάς, που όμως αγγίζουν τον Πολίτη. Η φήμη του Κράτους είναι μια έννοια πάνω από εμάς, αλλά αγγίζει εμάς, καθότι η φήμη παράγεται από εμάς ως πλήρωμα αυτού.

Κράτος είναι... Μια κοινωνία που συμμετέχει και δεν απέχει. Είναι ευκαιρία να δούμε πέρα από τα όσα βλέπουμε. Και να φύγουμε από τα κλισέ του τι κάνει ένα Κράτος.
Η Βουλή είναι η Εθνική Αντιπροσωπεία. Μέσα σε αυτόν το θεσμό νόμοι τίθενται προς δημόσια διαβούλευση.

Ο νόμος παράγει ενέργεια, και η ενέργεια..... αποτέλεσμα... Το αποτέλεσμα ενός νόμου πρέπει να είναι ωφέλιμο για τη κοινωνία των Πολιτών. Οπότε η Βουλή καλείται να στελεχωθεί από ανθρώπους που η ενέργεια θα παράγει αποτέλεσμα ωφέλιμο και όχι καταστρεπτικό.

Ανθρώπους δηλαδή που να έχουν την συναίσθηση ότι προσφέρουν.

Κράτος είναι η εμπιστοσύνη στο νέο.
Κράτος είναι η εμπιστοσύνη στην εμπειρία.
Κράτος είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο.
Το επόμενο άρθρο αυτής της μίνι σειράς θα είναι εντός ολίγων ημερών. Στο επόμενο θα δούμε πως μια Ηγεσία μεταφέρει ένα Κράτος από το χθες στο σήμερα και από το σήμερα στο αύριο των Πολιτών.

Θα δούμε πως το Πολίτευμα της Δημοκρατίας οδηγείται σε μια αναθεώρηση της αξιοπιστίας των θεσμών της. Και εκεί, σε αυτό το άρθρο θα δούμε ότι μια κοινωνία που οι θεσμοί του Πρωθυπουργού και του ΠτΔ δεν τυγχάνουν σεβασμού από τα πρόσωπά που κατέχουν αυτές τις θέσεις, είναι δεδομένο ότι θα αναζητήσει την επιστροφή της αξιοπιστίας της Πολιτικής.

Η χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε το πως η Νέα Ν.Δ. σκέφτεται για το αύριο.

Δυστυχώς, αφορμή για αυτή τη συνέντευξη ήταν ένα δραματικό γεγονός. Όμως όπως όλοι είδαν και επίσης άκουσαν. τα σχέδια και τα πλάνα της Ν.Δ. είναι για να μην υπάρχουν παρόμοιες συνεντεύξεις στο μέλλον.

Σταθερά τα βήματα λοιπόν. Έχουμε μια επαναπροσέγγιση της έννοιας Κράτος και μια αναθεώρηση του τι είναι η Δημοκρατία.

Αν συνεχιστεί η ταύτιση με συμπεριφορές που μειώνουν τον Πολίτη, και έχουμε Κυβέρνηση που δεν σέβεται το Σύνταγμα ή το μεταφράζει όπως εκείνη θέλει για να μην χάσει προνόμια του Κράτους, τότε ίσως πρέπει να έρθει η στιγμή της σκέψης ότι η Δημοκρατία καλείται να επιβραβεύει μόνο αυτούς που την σέβονται.

Πιστεύω ότι και ο Κοινοβουλευτισμός περνά σε μια άλλη φάση.

Την φάση της Αριστείας.


Σας ευχαριστώ.

Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών

28.07.2018
"Τι είναι Κράτος"

Αυτό θα είναι το θέμα της αρθρογραφίας αυτής. Και θα είναι το πρώτο από μια σειρά άρθρων που θα βασίζονται στο τι είναι, και στο πως μπορεί να γίνει καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Και τα βασικά ποια είναι. Και εδώ, εκπτώσεις δεν χωρούν.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο πως η παρέα του κ. Τσίπρα αντιμετώπισε την πρωτοφανή αυτή Εθνική Τραγωδία.
Τις δηλώσεις.
Τα σόου.
Τα "αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά δεν παραιτούμαι" δηλαδή... "δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη".
Τα γνωστά τα προσβλητικά του κ. Τσίπρα είναι αυτά, η αγωνία του να εφευρίσκει εχθρούς, τώρα είναι τα Μ.Μ.Ε. που κάνουν αυτό που επιτάσσει η δεοντολογία, να ενημερώνουν δηλαδή, η αγωνία του να δείξει ότι υπάρχει ανάληψη ευθύνης αλλά μόνο για κάμερες, και να δείξει ένα πρόσωπο υπεύθυνου, ενώ δεν μπορεί ούτε τα κορδόνια από τα παπούτσια του να δέσει... την κοροϊδία π.χ. του κ. Σταθάκη ο οποίος υπέγραψε σχετικό Φ.Ε.Κ. για το Κόκκινο Λιμανάκι, ένα Φ.Ε.Κ. που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, καθότι είδαμε μια προσπάθεια να κατηγορηθούν άνθρωποι ως "καλά να πάθετε", που δείχνει ότι εδώ μάλλον κάτι άλλο έχει συμβεί.

Την γενική αναφορά πάνω στο πως η Κυβέρνηση κινήθηκε, θα γίνει πολύ σύντομα. Και θα γίνει διότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δούμε τι άνθρωποι είναι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα.

Κάποιος θα τους χαρακτήριζε ως δειλούς, φοβισμένους και τρομοκρατημένους ανθρώπους, που έχουν μια φασίζουσα αντίληψη και συμπεριφορά, άνθρωποι που διψούν για εξουσία και καρέκλα και δεν λογαριάζουν τίποτα ακόμα και αν μπροστά τους υπάρχουν άνθρωποι που κείτονται... Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.

Τι είναι ΚΡΑΤΟΣ.
Ώστε να μπούμε και το θέμα μας.
Κράτος είναι η οργανωμένη κοινωνία εγκατεστημένη σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο (χώρα), η οποία ανήκει στα μέλη της, αυτοδύναμη εξουσία.
Τι είναι όμως Κράτος.
Είναι η κοινωνία;
Είναι οι δομές του;
Είναι ο σεβασμός προς το δίκαιο;
Είναι ο σεβασμός στο νόμο και στο περιβάλλον;
Είναι η Παιδεία του;
Η ασφάλειά του;
Τι είναι;

Θα μπορούσα να αντλήσω πολλές πληροφορίες από την νομική ερμηνεία του τι εστί Κράτος. Θα ήθελα όμως να μιλήσω και να απευθυνθώ με λόγια που πιστεύω ότι θα είναι άμεσα κατανοητά.

Η Παιδεία είναι το βασικό θεμέλιο της κοινωνίας των πολιτών. Από τη παιδεία χτίζεται το παρόν, και το μέλλον.

Η Παιδεία δεν είναι ζήτημα απλό. Επηρεάζει τα πάντα και καθορίζει τη πορεία του Κράτους ανά τα έτη.

Κράτος θα μπορούσα να πω, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο ως έννοια με το αίσθημα του δικαίου. Δηλαδή το δίκαιο της αξιοκρατίας.

Κράτος είναι εκείνο που έχει τοποθετήσει ανθρώπους με τις κατάλληλες γνώσεις στο κατάλληλο πόστο. Είναι αυτό που έχει ήδη σχεδιάσει πορεία ετών μπροστά του και δεν καλείται να διαχειρίζεται καταστάσεις παρόντος.

Κράτος είναι εκείνο που βλέπει τα λάθη του παρελθόντος και συνεχώς βελτιώνεται.

Κράτος είναι οι πολίτες. Οι οποίοι έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να εκλέγουν τους άριστους, αξιολογώντας τους πάντες.

Κράτος είναι ένα κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον, που μέσα σε αυτό ο άνθρωπος κινείται και ζει.

Το Κράτος όμως καθορίζεται και από το Σύνταγμά του. Από τους νόμους του. Άδικοι νόμοι δεν τηρούνται. Ενώ οι δίκαιοι νόμοι πάντα θα τηρούνται.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο νομοθέτης καλείται να εντοπίζει το δίκαιο για ένα Κράτος και όχι το αυστηρό.

Κράτος τι είναι.... Είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό είναι μια ερμηνεία του Κράτους στη σύγχρονη εποχή. Και γιατί. Ο πολίτης συμμετέχει στα του κράτους, στις υπηρεσίες του, στις παροχές του, με ποικίλους τρόπους.

Είτε εργάζεται για αυτό είτε συμπράττει με αυτό. Είναι λάθος να πιστεύουμε στη χώρα μας ότι το να έχεις την ιδιωτική πρωτοβουλία για θέματα που το κράτος θα πρέπει να φροντίζει ως μια χείρα βοηθείας, στήριξης καλύτερα για να είμαι σαφής στα γραφόμενα μου, αναιρεί την έννοια του Κράτους... Καθότι αν αυτή η νοοτροπία υπάρχει, τότε καθιστά η Πολιτική αυτόματα τον πολίτη εκτός του Κράτους.. εκτός της κοινωνίας των Πολιτών... Κράτος...
Είναι αυτό που συνταγματικά είναι υποχρεωμένο να σέβεται, να προστατεύει και να εξασφαλίζει την ανθρώπινη αξία.

Βλέπουμε λοιπόν μέσα από το παραπάνω ότι το Σύνταγμα, που είναι δικαίωμα της Πολιτείας να το έχει, ταυτόχρονα υποχρεώνει την Πολιτεία να σέβεται τον άνθρωπο.

Την αξία του.
Η Πολιτεία..
Άρα το κράτος είναι η βασική πολιτειακή οντότητα. Που μέσα σε αυτό, όλο αυτό που εκφράζει η Πολιτεία ως έννοια που μας έρχεται από το παρελθόν, είναι οντότητα επιδίωξης του κοινού καλού.
Κράτος και Πολιτεία είναι το ίδιο;

Πηγές μας αναφέρουν ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Αλλά αν θέλουμε να πάμε στην νέα εποχή, καλούμαστε να δούμε ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία είναι ο τόπος για το κοινό καλό, έτσι και το Κράτος πρέπει να είναι και ο τόπος για το επίσης κοινό καλό.
Κράτος... Κράτος είναι αυτό που επιτρέπει στο πολίτη να καθορίζει το μέλλον του. Δεν είναι αυτό που θα καθορίζει το μέλλον του πολίτη.
Μένω και οδεύω προς το κλείσιμο για το πρώτο άρθρο μιας μίνι σειράς άρθρων πάνω σε αυτό το θέμα, που το θεωρώ κατεξοχήν κοινωνικό, λέγοντας και αναφερόμενος στη φράση του Προέδρου της Ν.Δ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα γεγονότα που ζήσαμε όλοι, για την Εθνική τραγωδία...

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι που μόνο ένας Ηγέτης με συναίσθηση μπορεί να το αναφέρει.

Είπε.. "να γίνουμε καλύτεροι"

Είναι η πρώτη φορά που εγώ προσωπικά βλέπω στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, Πολιτικό άνδρα να λέει... ναι... έχουμε κάνει λάθη πολλά σε αυτό το τόπο....
Μια γενναία φράση.

Μια φράση που σηματοδοτεί μια νέα σχέση Πολιτικής με τον Πολίτη, μια σχέση που ξεκίνησε από την φράση... Συμφωνία Αλήθειας...
Η Ν.Δ ως ένας πολιτικός οργανισμός, μια παράταξη που έχει παρελθόν αλλά και μέλλον είναι η μόνη μέχρι και αυτές τις γραμμές, που αναγνώρισε τα διαχρονικά λάθη που έχουν γίνει στη χώρα...

Όταν κάποιος εντοπίζει τα λάθος, είναι σε θέση να κάνει τα σωστά..
Ο κ. Τσίπρας δεν εντόπισε κανένα λάθος.. άρα κανένα σωστό δεν μπορεί να φέρει σε αυτή τη χώρα...

Η Ν.Δ και ο Πρόεδρός της, ομιλούν πλέον για ένα νέο Κράτος.

Και η συγκυρία αυτή είναι ίσως η κατάλληλη, ώστε εμείς όλοι, πολίτες άπαντες, να δούμε το πως αυτή η χώρα θα αποκτήσει αυτό που έχει χάσει.. Την ηρεμία της...

Ν.Δ. - Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτοδυναμία


Σας ευχαριστώ.

Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών




17/07/2018


"Η εργασία είναι η πεμπτουσία της Πολιτικής Πράξης"


Η κοινωνική συνοχή είναι μια έννοια που ακουμπά πάνω σε συνθήκες διαβίωσης της κοινωνίας.
 Όταν το βιοτικό επίπεδο είναι σε επίπεδα που επιτρέπουν τις επενδύσεις των πολιτών, τότε η κοινωνική συνοχή σφυρηλατείται.
Όταν το βιοτικό επίπεδο είναι σε επίπεδο που δεν μπορεί ο πολίτης να καλύψει βασικές του ανάγκες, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση συγκεκριμένης δυσκολίας της Πολιτικής να προσφέρει λύσεις.
Για να δούμε κάτι που το θεωρώ σημαντικό.
Ποια είναι η ουσία της Πολιτικής.
Να προλαβαίνει καταστάσεις.
Να προλαμβάνει. Και να διαμορφώνει συνθήκες συνοχής και συνέχειας και πορείας της κοινωνίας. Σαφώς προσανατολισμένη στα πολυεπίπεδα της ζωής της Πολιτείας και εξυπακούεται δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε ο Πολίτης να αισθάνεται τη Πολιτεία κοντά του και σύμμαχό του.
Πως τις προλαβαίνει. Και πως προλαμβάνει.
Θα έρθω πάλι σε κοινωνικό θέμα στη αρθρογραφία αυτή. Θα δούμε σύντομα το γιατί η εργασία, η αύξηση των θέσεων και μάλιστα αύξηση που θα φέρει καλές αμοιβές, είναι σημαντική για την Πολιτική συνείδηση του Πολίτη.
Η εργασία ως γνωστόν έχει και φέρει θετικά στους εξής ως κάτωθι τομείς Πνευματικός τομέας
Ηθικός τομέας
Ψυχολογικός τομέας
Κοινωνικός τομέας
Πολιτικός τομέας
Οικονομικός τομέας
Εθνικός τομέας
Ο ένας τομέας είναι συνδεδεμένος με τον αμέσως επόμενο.
Το να έχεις πολιτικό στόχο την αύξηση των σωστά.. αμειβομένων θέσεων εργασίας, είναι πράξη ευθύνης απέναντι στη προσωπικότητα του πολίτη.
Θα αναφερθώ στους 3 τελευταίους τομείς. Ξεκινώντας από τον τελευταίο.
Η εργασία ως εθνικός στόχος εξυπηρετεί άμεσα την πολιτική που ακολουθείται για αύξηση του Α.Ε.Π. της χώρας καθιστώντας αυτήν ως μια χώρα οικονομικά δυνατή και αυτάρκης. Δεν είναι όμως αυτό μόνο. Καθόσον γνωρίζουμε ότι το να έχεις μια οικονομία δυνατή, αυτό παρέχει ασφάλεια στους πολίτες διότι ο λόγος είναι ότι η χώρα έχει κύρος και διαπραγματευτική ισχύ.
Επομένως δεν θα ήταν λάθος να ισχυριστώ ότι η εργασία ως ένα κοινωνικό αγαθό αλλά και ως δικαίωμα που εκπορεύεται από το Σύνταγμα, δίνει στη προσωπικότητα του πολίτη το κύρος ενός δυνατού Έθνους και μιας σωστής Δημοκρατίας.
Συνεχίζω με τον δεύτερο από το τέλος τομέα.Οικονομικός τομέας Η πολιτική της εργασίας, των σωστά αμειβομένων θέσεων εργασίας οφείλει να έχει ως κίνητρο την ψυχολογία του πολίτη.
Και εξηγώ.
Η οικονομική ζωή, που αυτή τη ζωή έχει ο άνθρωπος από την εποχή της ανακάλυψης ότι για να ζήσει διενεργεί καθημερινές συναλλαγές, είναι ζωή κάλυψης αναγκών. Η κάλυψη αναγκών έρχεται μέσα από την ανάπτυξη καινοτομιών, που ανά τους αιώνες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Είναι η εξέλιξη.
Μέσα από αυτή την συνεχή εξέλιξη, ο πολίτης διαπιστώνει ότι η έμφαση της πολιτικής είναι στο πως να δίνει τα εφόδια στην ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε να ανακαλύπτει. Όσο περισσότερο το κράτος έχει ανθρώπους που εκσυγχρονίζουν τις συναλλαγές και εφευρίσκουν νέους τρόπους αύξησης παραγωγής, αυξάνεται η ζήτηση. Και όταν αυξάνεται η ζήτηση είναι μόνο θετικό.
Η ουσία είναι ο πολίτης να καλύπτει τις ανάγκες του και να έχει το χώρο εκείνο ώστε να καλύπτει και τις βλέψεις του στη ζωή.
Ξεκινάμε δηλαδή από το στόχο της αυτοσυντήρησης και πάμε σταδιακά σε στόχο τέτοιο ώστε ο πολίτης να μπορεί να δημιουργήσει στη ζωή του.
Πάμε στο τρίτο από το τέλος τομέα.
Και θα μείνω σε αυτόν προχωρώντας σε μια αναφορά που θεωρώ ότι θα αγγίξει. Κάνουμε αναφορά στη Πολιτική. Και εντοπίζουμε τι είναι Πολιτική. Και τι είναι να ασκείς Πολιτική.
Είναι η ανώτερη μορφή οργάνωσης της ζωής. Με τρόπο που θέτει κανόνες. Λειτουργίας ομαλής της κοινωνίας και την οδηγεί σε δρόμους συνεχούς επέκτασης της κοινωνικής συνείδησης και εφαρμογής σχεδίων τέτοιων που να θέσουν σε λειτουργία την δημοκρατική αντίληψη και συνείδηση του πολίτη.
Η εργασία είναι η πεμπτουσία της Πολιτικής Πράξης. Είναι αυτή που έρχεται όχι να συμπληρώσει αλλά να είναι η αφετηρία επενδύσεων του κράτους στους πολίτες που εργάζονται.
Η εργασία του ατόμου, της μοναδικής προσωπικότητας του Πολίτη, ενώ το πιστεύω είναι ότι αποτελεί μια πράξη ατομική, εργάζομαι για να ζήσω - δημιουργήσω, εν τούτοις είναι πράξη συνόλου.
Είναι μια βαθιά Πολιτική Πράξη.. Γιατί μέσω του ενός ωφελούνται γεωμετρικά και άλλοι πολίτες.
Αυτό τι σημαίνει. Ας το δούμε πρακτικά. Ότι όταν η Πολιτική που ασκείς είναι φιλολαϊκή, και φιλολαϊκή είναι και θέσεις εργασίας σωστά αμειβόμενες και ανάπτυξη σε κάθε πεδίο της παραγωγικής αλυσίδας του κράτους, καθίσταται ο Πολίτης αρωγός στην Πολιτική.
Είναι μέλος μιας συνολικής προσπάθειας ανάτασης, προσπάθειας επένδυσης του κράτους στους πολίτες του, και είναι ορατό το γεγονός της άμεσης αντίληψης ότι το Δημοκρατικό δικαίωμα στην εργασία είναι και αυτό που ισχυροποιεί τους δεσμούς Πολίτη - Πολιτικού.
Πολιτικά σκεπτόμενος πολίτης είναι και αυτός που μέσα από την εργασία μπορεί να αντιληφθεί ποιες είναι οι πρακτικές εκείνες που δίνουν δικαίωμα να διατηρεί την εργασία του και να αμείβεται σωστά και δίκαια.
Συνδέστε αυτό το θεώρημα ή αξίωμα αν θέλετε, με την εκπαίδευση. Οι σχολές μας, το έχω γράψει ήδη, καλούνται να έρθουν στο αύριο....
Οι επιχειρήσεις αναζητούν νέες δεξιότητες.
Επομένως είναι ζήτημα εμπιστοσύνης και ορθής κρίσης, να δει ο Πολίτης πως θα μπορέσει να αναπτύξει το πολιτικό του σκέπτεσθαι για να διακρίνει ποιος τον καθυστερεί... και ποιος τον ωθεί..
Οι Πολιτικές εργασίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας Δημοκρατίας που σέβεται τη προσωπικότητα του Πολίτη, και του δίνει την κοινωνική ηρεμία που χρειάζεται ώστε να εργάζεται απρόσκοπτα για τους στόχους που έχει θέσει στη ζωή του.
Είναι θέμα Παιδείας της Πολιτικής. Και η Παιδεία είναι κάτι που κερδίζεις αλλά και κάτι που έχεις απορρίψει...
Ερχόμενος στο κλείσιμο του σημερινού αυτού άρθρου θα έλεγα για την Κυβέρνηση να πάψει να πειραματίζεται με τις ζωές των ανθρώπων......
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την πλειοψηφία ενός λαού που έχει δει ότι η Πολιτική καλείται να είναι σωστά δομημένη και αναλυτική ως προς τις λύσεις, δίκαιη, σωστή αλλά και ταχύτατη προς την υλοποίηση.. ...έρχεται να τονίσει προς πάσα κατεύθυνση το εξής..... Ο σεβασμός στη προσωπικότητα του Πολίτη, είναι καθήκον της Πολιτείας και δεν μπορεί αυτός να τυγχάνει πειραματισμών.
Ως έννοια ηθικής αλλά και Πολιτικής Δεοντολογίας, ο σεβασμός για το αύριο των πολιτών είναι.. μη διαπραγματεύσιμος..
Ν.Δ - Κυριάκος Μητσοτάκης


Αυτοδυναμία
Σας ευχαριστώ.


12.07.2018

Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών
 "Αξιοποιούμε τον Πολιτισμό μας,

 παράγουμε νέο πολιτισμό"


Είναι καίριας σημασίας ο Πολιτισμός για την κοινωνική συνοχή; Με μια άμεση απάντηση του σαφώς και είναι, το θέμα δεν εξαντλείται εκεί.. Από που πηγάζει ο Πολιτισμός. Για να το δούμε.
Ο Πολιτισμός πηγάζει από την κουλτούρα του κάθε έθνους. Και για να υπάρχει κουλτούρα σημαίνει ότι έχεις ταυτότητα. Ξέρεις ποιος είσαι, και γνωρίζεις το τι έχεις ως κληρονομιά να διαχειριστείς. Από που ξεκινάς για έναν νέο Πολιτισμό.
Στο ερώτημα αυτό, και στην ανάλυση της απάντησης, θα μπορέσουμε να δούμε το βαθύ σκεπτικό του Προέδρου της Ν.Δ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί ομιλεί συνεχώς για τα κοινωνικά θέματα που αυτά είναι που καθορίζουν και την πορεία μιας χώρας, συν βέβαια ότι κοινωνικό θέμα είναι και το επιχειρείν.
Η αφετηρία παραγωγής, δημιουργίας, ενός πολιτισμού που να μπορεί να σταθεί στον αιώνα επάξια, είναι το να συνδεθεί κάθε βαθμίδα της ζωής με μια βασική έννοια της κοινωνικής ύπαρξης του ατόμου.
Ο σεβασμός ως προς το επίπεδο ζωής. Αν καθίσει ο πολίτης και διαβάσει μια προς μια τις προτάσεις της Ν.Δ για το κοινωνικό κράτος, π.χ. παιδικοί σταθμοί, πρότυπα σχολεία, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κίνητρα για την οικογένεια με μέτρα που στηρίζουν τις γεννήσεις, μην αμελούμε ότι μελέτες δείχνουν ότι η χώρα μας γερνά, δεν γεννά, και πληθυσμιακά συρρικνώνεται, η ενέργεια αυτή αποτελεί καίριας σημασίας για το μέλλον της χώρας μας, θα διαπιστώσει ότι εκτός του ότι είναι ακριβές σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο, είναι ταυτόχρονα και μια απαίτηση των πολιτών.
Και η Ν.Δ ως η παράταξη της λαϊκής βάσης, αφουγκράζεται και συν εργάζεται για το πρόγραμμά της, με τους πολίτες.. Αυτές οι προτάσεις όπως επίσης και οι προτάσεις ως προς το επιχειρείν, είναι ένα μείγμα που θέτει τις βάσεις ενός νέου κοινωνικού πολιτισμού...
Οι προτάσεις της Ν.Δ αγκαλιάζουν ένα ευρύ φάσμα της καθημερινότητας του πολίτη. Αν μέσα σε αυτές συμπεριλάβουμε την ασφάλεια, που είναι το πρώτο που μια κοινωνία ζητεί έτσι ώστε μέσω αυτής να μπορεί απρόσκοπτα να εργάζεται και να δημιουργεί, τότε έχουμε μπροστά μας μια εικόνα της σύγχρονης κοινωνικής δομής, μέσα από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που δημιουργεί μια δυναμική άριστης συνεργασίας μεταξύ Πολιτικού και Πολίτη.
Θα ήθελα να μείνω διεξοδικά σε όλες τις προτάσεις αυτές. Έχω όμως επιλέξει να αναφερθώ στο επιχειρείν, διότι το θεωρώ ως το κομμάτι εκείνο της ζωής που μέσα από αυτό μπορεί ένα κράτος να στηρίξει τις ενέργειές του προς χάριν της βελτίωσης του επιπέδου ζωής και του δίκαιου αιτήματος των μελών της κοινωνίας για ένα κράτος που θα φροντίζει για όλα, ώστε όλα να είναι υπέρ του πολίτη.
Το επιχειρείν και όπως είπε και ο Πρόεδρος χθες στη συνάντησή του με φορείς, δεν είναι ένα ένοχο πεδίο της ζωής.... Είναι το πεδίο της ζωής εκείνο που ο πολίτης θέλει να βλέπει τον εαυτό του να ζει μέσα στο περιβάλλον του δημιουργικά με το να δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον.
Είναι το πεδίο της ζωής που ο άνθρωπος προσφέρει στον συνάνθρωπο, στον συμπολίτη του θέση εργασίας έτσι ώστε και αυτός να δημιουργήσει μέσα από την επιχειρηματικότητα την ζωή του και γιατί όχι, να διεκδικήσει και ανώτερες κατόπιν θέσεις μέσα στην επιχείρηση.
Το επιχειρείν είναι το κατεξοχήν κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας που μετά τις σπουδές, μετά τα πτυχία, μετά τις όλες ενέργειες που κάνει ο πολίτης ώστε να μορφώσει τον εαυτό του, να τον δει αριστούχο, έρχεται μέσω σεμιναρίων και επένδυσης χρόνου εκ νέου στις επιμορφωτικές ενέργειες, να ολοκληρώσει τη προσωπικότητα του ανθρώπου και να τον καταστήσει μια δύναμη παραγωγής...
Ο Πολιτισμός βασίζεται σε έννοιες ανθρώπινες. Και για να έχεις Πολιτισμό, καλείσαι να δεις ότι αυτός παράγεται από ανθρώπους δημιουργικούς.
Αν θεωρήσεις ότι το επιχειρείν είναι και αυτό, που είναι, ένα δημιουργικό κομμάτι, τότε ενισχύοντας το επιχειρείν και δίνοντας όλα τα εφόδια σε αυτό να επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό, σε νέες τεχνολογίες, καινοτομία, εξωστρέφεια κ.λ.π., έχεις θέσει ήδη σε λειτουργία την κοινωνία ώστε να παράγει.
Χωρίς επιχειρείν, χωρίς να δώσεις το δικαίωμα στον άνθρωπο να ζήσει την εμπειρία αυτή, πως θα μπορέσεις μετά να στηρίξεις την κοινωνία... Για αυτό, βλέπουμε και είμαστε μάρτυρες, ολοκληρωμένων προτάσεων για κοινωνικά θέματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί, και αυτό είναι κάτι το καινοτόμο ως ιδέα πολιτικής σκέψης, δημιουργεί δηλαδή μια νέα κουλτούρα πολιτικής σκέψης, ότι το να είσαι προσηλωμένος στο επιχειρείν, στοχοθετημένος να στηρίξεις αυτό το τομέα της ζωής, σου δίνει την ελευθερία ώστε να στηρίξεις όλα τα στρώματα... με μια πολύπλευρη και σύνθετη πολιτική.
Ο κ. Τσίπρας θέλει να πιστεύει ότι στηρίζει τα κοινωνικά στρώματα έχοντας όμως καταφερθεί ενάντια και με τους νόμους του, στην επιχειρηματικότητα, στο επιχειρείν..... κάτι δεν ταιριάζει λοιπόν στις όποιες προτάσεις του κ. Τσίπρα, που πολύ αμφιβάλλω αν μπορούν να θεωρούνται και προτάσεις...
Η κοινωνική συνοχή, το κοινωνικό κράτος, δεν περιορίζεται μόνο στις παροχές προς τον πολίτη.
Κοινωνικό κράτος είναι και αυτό που προσφέρει την ελευθερία της δημιουργίας.
Κοινωνικό κράτος είναι αυτό που τις ακραίες συμπεριφορές με το να κινείται μπροστά, τις τοποθετεί σταδιακά στο περιθώριο με ως αποτέλεσμα αυτές να εκλείψουν.
Μιλάμε για Πολιτισμό. Πολιτισμός είναι πρωτοβουλία. Είναι ένωση ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν. Βλέπουμε λοιπόν, ότι η έννοια του Πολιτισμού ακουμπά πάνω σε μια λέξη. Πρωτοβουλία. Πρωτοβουλία ιδιωτών.
Που αν σε αυτό το σημείο έρθουμε και δούμε το τι πραγματικά είναι η πρωτοβουλία ως έννοια, κίνηση, στοιχείο της Δημοκρατίας, θα δούμε μέσα σε αυτήν ότι περιέχει στοιχείο της συνθετικής ιδέας και ενότητας..
Η πολιτική κουλτούρα στην Ελλάδα αλλάζει. Και μπορείτε να το διαπιστώσετε στα βιβλιοπωλεία. Η εποχή που βιβλία αριστερής σκέψης κατέκλυζαν τα βιβλιοπωλεία, έχει περάσει.
Η βιβλιογραφία που αναπτύσσεται είναι κυρίως φιλελεύθερη. Αλλάζει ο κόσμος. Και αλλάζει θα έλεγα επιστρέφοντας στην πραγματική έννοια της πρωτοβουλίας.... και στις διεκδικήσεις ενός ρεαλιστικού ονείρου, μέσα από στόχους προκαθορισμένους.
Όλοι μας αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι η Ελλάδα ως ένα μοντέλο κράτους που ήθελε να έχει τον πολίτη, δέσμιο.... έχει τελειώσει...
Η Ελλάδα καλείται όχι να ανοικοδομηθεί.. αλλά να οικοδομηθεί...
Με νέα υλικά. Πατώντας στις αξίες ενός Πολιτισμού της Πρωτοβουλίας που την συνοδεύει από το παρελθόν της...
Για να υπάρξουν αυτά τα νέα υλικά, ο πολίτης έρχεται να σκεφτεί ότι το κράτος ξεκινά από την Παιδεία του.
Ίσως αν δούμε ότι το σκεπτικό αλλάζει, η χώρα αυτή δεν θα αλλάξει.. αλλά.. θα είναι κάτι το τελείως άγνωστο - γνωστό σε εμάς..
Καλούμαστε να ανακαλύψουμε... τη χώρα μας... τους ανθρώπους μας.. εμάς.. Εδώ μιλάμε για Πολιτική....
Όλοι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Αυτοδυναμία
Σας ευχαριστώ.

07.07.2018
Η επανεκκίνηση της λογικής


Αν και τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στο διάστημα αυτό μεταξύ της τελευταίας αρθρογραφίας και στο τώρα είναι πολλά και σοβαράεν τούτοις σήμερα θα ήθελα να φύγω λίγο από το τι έχει συμβείεξάλλου πιστεύω ότι άπαντες στη κοινωνία έχουν καταλάβει ότι η Κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να εισέλθει στη Βουλή... 
Πριν όμως μπω στο θέμα το σημερινόθα ήθελα λίγο να σταθώ για λίγες γραμμές στα της δήλωσης του κΖάεφ που χώρισε την Ελλάδα στα 4. Ευθύνη για αυτές τις δηλώσεις έχουν οι κυβερνώντες και κυρίως ο κΚαμμένοςΠου θα μπορούσε να είχε σταματήσει τον κΖάεφ αλλά δεν το έπραξεη καρέκλα είναι φαίνεται η κύρια ασχολία του κΚαμμένουΘα έχουμε όμως χρόνο να μιλήσουμε για τον κΚαμμένομόλις βέβαια συνέλθει από τα κατά καιρούς και ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα παραληρήματος που έχειώστε να μπορεί να συζητήσει με ηρεμία και τάξη μυαλούδύσκολο το θεωρώ αλλά ας του δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει ως λογικό ον καθότι πολλά από αυτά που λέει με τα πολλά που κάνειδεν συνδέονται λογικάΤο θέμα αυτό και βέβαια δεν εξαντλείται μόνο σε αυτή τη παράγραφο

Η άσκηση κριτικής θα συνεχιστείΚαθότι ο κΚαμμένος πέφτει σε πολλά λάθη... Θα αναπτύξωκαι εισέρχομαι στο θέμα το σημερινόστον όρο ΟμιλίαΘα προσπαθήσω να συνδέσω τον όρο αυτό με το τι έχει συμβεί στη χώρα μαςκαι επίσης το τι πρόκειται να συμβεί στο επόμενο διάστημα με το τέλος και την ήττα του λαϊκισμούΚαι θα συνδέσω ως κλείσιμο της σημερινής μας επαφής με την εμφάνιση του Προέδρου της Ν.Δ και εορτάζων σήμερα κΚυριάκο Μητσοτάκη.
Ας τις δούμε μια προς μιαΥπάρχουν 4 καταχρήσεις της ομιλίας
 1. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο λέξεις με ασταθή έννοιαμε τέτοιο τρόπο ώστε να καταχωρούν ως αντιλήψεις αυτά που ποτέ πραγματικά αντιλήφθηκανΟι λεγόμενες.. αυταπάτες..
 2. Χρησιμοποιούν λέξεις με μεταφορική έννοιαδηλαδή με διαφορετική από την προκαθορισμένη τους έννοιακαι με αυτό το τρόπο εξαπατούν τους άλλουςΑπάτη
 3. Όταν ομιλούν με λέξεις που δηλώνουν επιθυμία αντίθετη με την πραγματική επιθυμία.
 
  4. Όταν η ομιλίαοι λέξεις τοποθετούνται με τρόπο που θέλουν να βλάψουναυτό θεωρείται κατάχρηση ομιλίαςκαθότι η ομιλία συνίσταται πάντα στη βελτίωση του ανθρώπου και όχι στο να τον βλάψεις.
  Ας δούμε και το εξής θέμα που έρχεται ως συνέχεια των 4 αυτών καταχρήσεωνΗ αντίληψη της ομιλίαςΕδώ η Φιλοσοφία έρχεται και μας λέει.. Όταν ένας άνθρωπος ακούγοντας μια ομιλία κάνει εκείνες τις σκέψεις που οι λέξεις συνθέτουν αυτή την ομιλία και η σύνδεσή τους έχουν οριστεί και συσταθεί να υποδηλώνουντότε την κατανοεί.

  Η κατανόηση λοιπόνδεν είναι τίποτα άλλο παρά η αντίληψη που προκαλείται από την ομιλίαΆρα επομένως και τελικώς... αν η ομιλίαόπως μας λέει η Φιλοσοφίαείναι ανθρώπινο χαρακτηριστικόέτσι και η κατανόηση είναι και αυτό ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικόΑν κατά την ομιλία προκύψει δυσκολία κατανόησηςσημαίνει ότι εδώ υπάρχει το ψευδές και το παράλογοΔηλαδή δεν μπορεί η ομιλία να καταστεί μια λογική σύνδεσησειρά λέξεων που να συνθέτουν ένα νόημαΑυτός που πραγματοποιεί αυτού του είδους την ομιλία δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επαναλαμβάνεται έχοντας επίσης και αποστηθίσει λέξεις... Έρχομαι στα του σήμερα.. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Υπάρχει η κατάχρηση της ομιλίας πάντα με βάσει ορισμούς που μας δίνουν έρευνες της ΦιλοσοφίαςΝομίζω ότι είναι περιττό ακόμα και το να γράψω το...ναι... Επί πολλά έτη άκουγε η κοινωνία ανθρώπους που προσπαθούσαν να επιβάλλουν ένα τρόπο σκέψης ξένο προς το ιδεώδες των κοινωνιώνένα ιδεώδες που προτάσσει την ανάπτυξη της γνώσης ώστε να υπάρχει αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω μέσα από την ρήση του Γαλιλαίου.
 

  Μια επιχειρούμενη ηγεμονία σκέψης και νοοτροπίας.. Είδαμε λοιπόν ότι αυτή η επιχειρούμενη ιδεολογική μετάλλαξη της κοινωνίαςμας οδήγησε στο τελευταίο σκαλοπάτι αυτής της προσπάθειας ως ένα δείγμα πλήρους αποτυχίας επιβολής της.. τον ακραίο λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεπικουρούμενη από τα άκρα της Χ.ΑΜε τη Κυβέρνηση αυτήέχουμε γνωρίσει όλες εκείνες τις εμπειρίες του τι συμβαίνει ή του τι μπορεί να συμβεί εφόσον η ΟΜΙΛΙΑ αφεθεί στα χέρια ανθρώπων που την χειρίζονται ώστε να βλάψουν.. ενώ αρχικά εμφανίζονται ως αυτοί που θέλουν να μην βλάψουν.. Είδαμε όλοι την εμφάνιση του Προέδρου της Ν.Δ κΚυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά την διενέργεια συζήτησης για την ΟικονομίαΘα είναι σύντομος.
  Από την πλευρά του Προέδρου είχαμε ΟΜΙΛΙΑΚαι από την πλευρά του κΤσίπρα.. την κατάχρησή της.. και όπως ήταν λογικό και επόμενο και πάντα στηριζόμενος στις δεσμεύσεις τουο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τις απαντήσεις που αξίζουν... Είναι ένα κοινωνικό πρωτίστως θέμα αυτό που ζει η Ελληνική Κοινωνία.
 
 
  Θα έλεγα ότι πρώτα είναι το κοινωνικό και μετά το πολιτικόΒλέπουμε ότι η προσπάθεια ηγεμονίας της Αριστεράςέφερε στη δημόσια ΟΜΙΛΙΑτα αντίθετα από αυτά για τα οποία είναι χρήσιμηΗ ΟΜΙΛΙΑ.. Αυτό το γεγονός αν μη τι άλλοεφόσον σταθεί ο κάθε πολίτης και το δει και το μελετήσει στο μυαλό τουσοκάρει... Υπάρχει όμως καιθα την χαρακτήριζα όχι αντίστασηαλλά δράσηΗ δράση της λογικής σύνδεσης μεταξύ του τώρα και του αύριοΗ Πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που να ΟΜΙΛΟΥΝ.
Όχι ανθρώπους που η αντίληψη της ομιλίας τους από τους ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει κατανοητήεπίτηδες βέβαιαώστε αυτοί οι άνθρωποι που ομιλούν.. κατά αυτό το τρόπο.. να μπορούν μέσα από την μη αντίληψη να επιχειρούν "ελεύθερατην χειραγώγηση της κοινωνίας... Είναι κατάχρησηεπομένως μια είδους παραβίαση ενός δικαιώματος.. της κατανόησης ώστε να έχω την ορθή απόφαση μπροστά μου.. Φτάνουμε στο τέλος της ανάρτησηςΚαι θα ήθελα να κλείσω με την εξής επισήμανσηκαι αυτό εξαιτίας γεγονότων που μεσολάβησαν την εβδομάδα αυτή.. Η Ν.Δ είναι το κατεξοχήν κόμμα - παράταξη της λαϊκής βάσης.
  Είναι η παράταξη εκείνη που ήτανήρθεέρχεται και θα έρχεται πάντα ως μια συνένωση δυνάμεων του Έθνους.. και όχι μόνο της Δημοκρατίας του Κράτους.. είναι η παράταξη εκείνη που το Έθνος και τη Δημοκρατία το θεωρεί έναΚαι το Έθνος δεν ζει μόνο εντός της χώρας... ζει και στο εξωτερικό.. και σε αυτούς τους ανθρώπους... η Δημοκρατία μας έχει ηθική υποχρέωση να τους δώσει όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να και αυτοί να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της χώρας τους... ως Πολίτες και αυτοί του Έθνους γενικότερα.. Είναι μια λεπτομέρεια η οποία όμως είναι υψίστης σημασίαςΕίναι πρώτα το Έθνος και μετά το Κράτος -  Δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί και έχει ήδη ζητήσει την χορήγηση δικαιώματος ψήφου για τους ομοεθνείς μας, που ζουν στο εξωτερικό.

 
Ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στο Έθνος και στην Δημοκρατία ως έννοια Πολιτεύματος.
  Ακατανόητο το γεγονός σύστασης επιτροπής για ένα θέμα που μπορεί να λυθεί άμεσα.. την στιγμή που ο κΤσίπρας σπεύδει να λύσει με ταχύτητα...
 
άλλα θέματα..
  Γιατί καθυστερήσεις εδώ.. και ταχύτητα εκεί... κΤσίπρα;

Σας ευχαριστώ.

30.06.2018


 Υπάρχουν έννοιες στην Πολιτική που επειδή είναι βαθιές, συνήθως λαμβάνουν αναλύσεις χωρίς όμως να προσεγγίζουν την ουσία των εννοιών.

Ξεκινώ λοιπόν την αρθρογραφία αυτή θέλοντας να γίνουν ξεκάθαρες έννοιες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να τις αλλοιώσουν ή να τις εξορίσουν από την Πολιτική Φιλοσοφία.

 Μιλάμε για μια εποχή που έρχεται. Και αυτή είναι ο Πολιτικός Φιλελευθερισμός... Μια έννοια που η Αριστερά δεν μπορεί να την καταλάβει.

 Παρά το γεγονός ότι όπως θα δούμε υπήρχε ήδη αλλά τώρα λαμβάνει νέες διαστάσεις.. Ο Πολιτικός Φιλελευθερισμός είναι η έννοια εκείνη στην Πολιτική που είναι θεμελιωμένη στις αρχές της ελευθερίας και των ίσων δικαιωμάτων.

 Ο Πολιτικός Φιλελευθερισμός γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα. Είναι η πρώτη χώρα του τότε γνωστού κόσμου που μέσω της Αθήνας γνώρισε για πρώτη φορά τον όρο αυτό, που επέτρεπε στους πολίτες τα ίσα δικαιώματα σε ένα πρότυπο δημοκρατικό κράτος - πόλη. 

Ας δούμε στη χώρα μας τι συμβαίνει. Και ας πάμε τον όρο αυτό λίγο πιο μακριά από τις γνωστές αναλύσεις που διαχρονικά έχουν γίνει. Καθότι ο πλανήτης κινείται ταχύτατα, έτσι λοιπόν και έννοιες που προϋπήρχαν συνεχίζουν τη πορεία τους στο χρόνο λαμβάνοντας νέες διαστάσεις μέσω αναλύσεων.

 Η στιγμή αυτή της ιστορίας χαρακτηρίζεται από μια υπόγεια προσπάθεια που όμως όσο πλησιάζουμε στο τέρμα της θητείας αυτής της Κυβέρνησης, που ενώ εκλέχθηκε με βάση την Δημοκρατία βλέπει έναν κ. Τσίπρα να δηλώνει ότι το να στρέφεσαι ενάντια στη πλειοψηφία είναι ευθύνη, γίνεται φανερή.

Η προσπάθεια αυτή εντοπίζεται στο να πληγεί ο Πολιτικός Φιλελευθερισμός μέσω της αχαλίνωτης προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να επηρεάσει το εκλογικό σώμα ώστε να μην εκφραστεί ελεύθερα αλλά να εκφραστεί υπό καθεστώς προπαγάνδας.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Νέα Πολιτική του Αύριο θα είναι μια δομημένη έννοια της Ελευθερίας βάσει των αποτελεσμάτων και όχι βάσει των υποσχέσεων από αυτούς που αποτελέσματα ήρθαν ενάντια στην πλειοψηφία.

Το να ασκείς Πολιτική δίνει αφενός το δικαίωμα να στραφείς στις ιδεολογίες της Δημοκρατίας αλλά μέσω της άσκησης να δεις ποιες από αυτές είναι αποδεκτές για το μέλλον της Πολιτικής και άρρηκτα συνδεδεμένες με το μέλλον της κοινωνίας.

 Το Πολίτευμα που ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι είναι ιδεολογικά στον Αστικό Φιλελευθερισμό, αποτελεί σημείο αναφοράς για κράτη που δεν το έχουν αλλά επιθυμούν να το φτάσουν. Θα λέγαμε και όχι άδικα εδώ, ότι το να έχεις πολίτες πολιτικά φιλελεύθερους οδηγεί σε μια άριστα οργανωμένη κοινωνία, που μπροστά της θα έχει έργα και κατόπιν υποσχέσεις βάσει των αποτελεσμάτων και όχι υποσχέσεις με το ενδεχόμενο έργων... Πρακτικά επομένως.

 Που κινούμαστε πάνω στον παγκόσμιο ιδεολογικό χάρτη. Στο εξής σαφές δεδομένο. Ένα κράτος για να έχει συνέχεια και πορεία μέσα στο χρόνο, πραγματοποιεί τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που το ίδιο κρίνει απαραίτητες για την συνέχεια του και την πορεία του.

 Ώστε με βάση αυτές που θα επιλέξει να μπορεί μέσα από τα έργα να ασκεί μια φιλελεύθερη κοινωνική πολιτική, βασιζόμενη πάντα στις αξίες του ανθρωπισμού. Αν σε αυτή τη περίπτωση έρθουμε και "κολλήσουμε" την επιχειρούμενη προπαγάνδα, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Ότι η προπαγάνδα δεν επιθυμεί την συνέχεια και την πορεία του κράτους μέσα στο χρόνο, αλλά την συνέχεια και την πορεία μέσα στο χρόνο αυτών που την ασκούν.

 Η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει λογικές ενός εδώ και αρκετά έτη εγκαταλελειμένου μοντέλου οικονομίας όπως αυτό της Αριστεράς. Ο λόγος, οι λόγοι είναι πολλοί. Θα περιοριστώ σε έναν που θεωρώ καίριας σημασίας.

 Η Αριστερά αντλεί δύναμη από την θεωρία της ότι είναι φιλολαϊκή, ψευδεπίγραφη βέβαια, εφαρμόζοντας όμως την Πολιτική αυτή, με κινήσεις προς τα κάτω. Δηλαδή, και αυτό έχει ήδη γίνει γνωστό, το βλέπουμε εξάλλου όλοι μας στη καθημερινότητά μας, της μείωσης και όχι της αύξησης. Ώστε να εμφανίζεται ότι προσπαθεί για την αύξηση την οποία όμως την δίνει μέσω της μείωσης. Είναι αστείο αν δεν ήταν τραγικό.

 Για να οδηγήσεις έναν λαό στο σύγχρονο κόσμο προς την επιτυχία, εφαρμόζεις αυτά ακριβώς που η επιτυχία απαιτεί. Δίνεις το ελεύθερο στην κοινωνία να ασκήσει πολιτικό δικαίωμα με βάση την αλήθεια και το γεγονός και όχι με βάση το ψέμα και την φαντασία.

 Η άσκηση επομένως προπαγάνδας στερεί την Δημοκρατία από την κύρια πηγή της. Τον Πολιτικό Φιλελευθερισμό. Εκεί εξάλλου εντοπίζεται και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Ας μην ξεχνά επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι είναι Πολιτικά Φιλελεύθερο δικαίωμα...

 Προχωρώντας ώστε να έρθω σταδιακά στον επίλογο του άρθρου, είναι ζήτημα που άπτεται της Πολιτικής να συναντήσει το σύγχρονο κόσμο. Να επενδύσει δηλαδή όχι στα λόγια αλλά στους ανθρώπους που παράγουν την ενέργεια ώστε ένα κράτος να μπορεί.


Στρεφόμαστε δηλαδή ιδεολογικά με ταχείς ρυθμούς, στη ιδέα εκείνη που δίνει τα δικαιώματα στον πολίτη να ασκήσει την παραγωγική του φιλοσοφία απερίσκεπτα ώστε το κράτος να καταστεί δυνατό και να έχει ισχυρό λόγο στο παγκόσμιο αλλά και στο περιφερειακό χάρτη της περιοχής όπου ανήκει.


Την ώρα λοιπόν που αυτές οι γραμμές γράφονται, η κοινωνία έχει δει μια Κυβέρνηση που έχει αδυνατίσει το λόγο της χώρας στο εξωτερικό και βρίσκεται υπό ισχυρή πίεση να δεχθεί πρακτικές που προβληματίζουν την κοινωνία. Μένω λίγο σε αυτό το σημείο και έρχομαι να τονίσω το εξής. Η άσκηση της φιλελεύθερης πολιτικής κοινωνικά και οικονομικά δίνει την δυνατότητα στη χώρα μέσα από την αύξηση του Α.Ε.Π. αλλά και την γενικότερη φιλοσοφία, να μπορεί να έχει επιχειρήματα ισχυρά σε διεθνείς συζητήσεις γενικού συμφέροντος.


Ξεκινάς από την Παιδεία και καταλήγεις στο μοντέλο της Οικονομίας. Τα μέσα αυτής της διαδρομής χαρακτηρίζονται ως τα στάδια εκείνα των μεταρρυθμίσεων που θα μπορέσουν να δυναμώσουν τον λόγο της χώρας διεθνώς. Πολιτικός επομένως Φιλελευθερισμός στον αιώνα αυτό, αλλάζει ή εμπλουτίζεται ως έννοια αν θέλετε, με νέα δεδομένα.


Θα μπορούσα να συμπεριλάβω στην αρθρογραφία αυτή τις βάσεις του Φιλελευθερισμού. Αλλά θεωρώ ότι είναι γνωστές. Μια όμως προσέγγιση είναι σωστό να γίνει, και είναι η εξής. Μιλάμε για ιδεολογίες στη σύγχρονη Πολιτική.


 Και έννοιες που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ομιλεί για αυτές προσπαθώντας, και αυτός είναι ο μόνος λόγος, να διώξει από πάνω του συζητήσεις για το τι πρεσβεύει ιδεολογικά ο ίδιος, προσπάθειες που στρέφονται και προς την καιροσκοπική μετακίνηση σε ιδεολογίες όπως π.χ. του σοσιαλισμού, της κεντροαριστεράς.


Στις θεωρίες που παράγονται σήμερα και θα οδηγήσουν το αύριο, εντάσσεται ένα γενικό πλαίσιο συζήτησης ως το πως μια κοινωνία μπορεί να δει καθαρά που οδηγεί ο διχασμός. Και καταλήγουν αυτές οι θεωρίες σε ένα χρήσιμο σκεπτικό θα έλεγα.


Ο διχασμός υπάρχει ώστε να μην υπάρχει ο Πολιτικός Φιλελευθερισμός. 
Να ασκείται πίεση στον πολίτη ώστε να μην ασκήσει το δικαίωμά του με νηφαλιότητα.

 Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία.

 Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αφήνει περιθώριο στην εφαρμογή του διχασμού.

Η προστασία του Πολιτικού Φιλελευθερισμού, η προστασία για την νηφαλιότητα της άσκησης των δικαιωμάτων είναι μια συνθήκη κοινωνικής ειρήνης και πορείας προς την ευημερία αλλά και γενική ανάπτυξη των δικαιωμάτων των ίσων ευκαιριών, μέσα από ένα ευέλικτο κράτος, ψηφιακής πραγματικότητας.

Σας ευχαριστώ.

"Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών"
 

24.06.2018



"Να του δώσεις την δυνατότητα του ΜΠΟΡΏ"

 Η χθεσινή ημέρα, επιφύλαξε μια έκπληξη στην κοινωνία. Την γραβάτα θα πει κάποιος ως άμεση απάντηση. Αυτή δεν είναι έκπληξη.
Ο κ. Τσίπρας το είχε προαναγγείλει το γεγονός. Αλλά είχαμε μόνο το γεγονός της γραβάτας χωρίς αυτό να συνοδεύεται με γεγονότα που είχε υποσχεθεί.

Δεν θα ήθελα να αναπτύξω στο άρθρο αυτό τις αποφάσεις του Eurogroup, ούτε επίσης τα τετελεσμένα τα οποία φέρει αυτή η απόφαση. Εξάλλου το θέμα οδεύει στη Βουλή, η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της κινήθηκαν πάλι αστραπιαία ώστε να ενημερωθεί η κοινωνία, και να έρθει στο φως μια υπόθεση που ενώ ο κ. Τσίπρας γνωρίζει το τι έχει πράξει, εν τούτοις παρουσιάζει την απόφαση ως θρίαμβο.

Αν θα έμενα για λίγο στην απόφαση του Προέδρου να φέρει το θέμα στη Βουλή, θα έλεγα ότι η αλήθεια όσο και να την πολεμά ο κ. Τσίπρας, πάντα έρχεται στο φως.
Σημαίνει αυτό, ότι η Ν.Δ. όπως πράττει όλο αυτό το καιρό, δεν θα αφήσει την Κυβέρνηση να εμπαίζει τους πολίτες. Ξέρει ο κ. Τσίπρας τι έχει φέρει.
Προς την ανάπτυξη του θέματος. Θα ήταν μια χρήσιμη προσέγγιση για την Πολιτική, να γίνει αναφορά με αφορμή την χθεσινή ημέρα, στο επικοινωνιακό σχέδιο του λαϊκισμού. Ένα νέο είδος.

Γνωρίζω ότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά, ότι το να επιχειρεί να αναιρεί τις δηλώσεις που έχει κάνει, τον οδηγεί συνεχώς σε νέες στρατηγικές προσέγγισης του εκλογικού σώματος.
Πιο σώμα βέβαια να προσεγγίσει.. Επικοινωνιακά παιχνίδια η κοινωνία έχει γνωρίσει πολλά από αυτή την Κυβέρνηση.
Υπάρχουν πρόσφατα εξάλλου παραδείγματα. Δεν είναι μόνο αυτό που όλοι είδαν χθες.

Η Πολιτική είναι επαφή με τον Πολίτη. Είναι η επαφή της Αλήθειας με το πρόσωπο. Είναι να γνωρίσεις τον άνθρωπο, να καταλάβεις τις αγωνίες του και να του προσφέρεις αυτό που χρειάζεται ώστε η ζωή του να κυλά ομαλά. Να του δώσεις την δυνατότητα του ΜΠΟΡΏ.

Υπάρχουν στιγμές που βλέποντας κάποιος το πως η Κυβέρνηση κινείται, φτάνει στο σημείο να σκεφτεί γιατί αυτή η επικοινωνιακή καταιγίδα. Και που πάει.
Εδώ η ανάλυση που μπορεί να γίνει ακουμπά στην ψυχοσύνθεση της Κυβέρνησης. Η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Και έχει απομακρυνθεί εξαιτίας όλης αυτής της κυνικότητας και όλα όσα ως συμπεριφορά πρεσβεύει αυτή η Κυβέρνηση.

Αλλά και το τι έχει φέρει ως παραγόμενο προϊόν στη κοινωνία. Το αποτέλεσμα της πορείας της. Το μόνο που έχει μείνει στη Κυβέρνηση είναι να παίξει με την εικόνα, εντονότερα από ποτέ άλλοτε.

Είμαι πολύ σαφής στις λέξεις μου. Να παίξει με την εικόνα. Δημιουργώντας έτσι ένα νέο είδος ρητορικής. Την ρητορική της εικόνας. Ένα νέο είδος λαϊκισμού.
Παρατηρήθηκε το φαινόμενο, και ο Πρόεδρος της Ν.Δ το έθιξε άμεσα χθες, να παραδέχεται ο κ. Τσίπρας τα του δημοψηφίσματος. Βλέπουμε λοιπόν, ότι η Κυβέρνηση μέσα από δηλώσεις μικρές που αναιρούν μεγάλες όμως............ , έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο επικοινωνιακό πεδίο στηριζόμενο σε ένα νέο είδος λαϊκισμού.

Ο Πολίτης γνωρίζει ότι οι θεσμοί υπάρχουν για να είναι οργανωμένη η ζωή του. Να στηρίζεται το κράτος οπότε ως φυσικό επακόλουθο και ο ίδιος.
Η Κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό. Και εφαρμόζει κάτι εξαιρετικά περίεργο. Πιστεύει ότι ενώ ο Πολίτης σέβεται τους Θεσμούς θα σεβαστεί και την ίδια. Μόνο που ο Πολίτης σέβεται τους Θεσμούς με το να κρίνει αλλά και με το να κατακρίνει πρακτικές και πρόσωπα που δεν τους σέβονται.

Την Δημοκρατία την υπερασπίζεσαι ποικιλοτρόπως και ιδίως σε εποχές σαν και αυτή που διανύουμε, την υπερασπίζεσαι με το να αναδεικνύονται πρακτικές που την προσβάλλουν. Αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, ήταν προσβολή προς τους θεσμούς της χώρας και προς το Πολίτευμα της Ελλάδος.
Το Πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Η χθεσινή εικόνα έδειξε σε όλο το κόσμο, μέσα από τα παγκόσμια δίκτυα ενημέρωσης και social media, έναν Πρωθυπουργό να επενδύει στην εικόνα της ρητορικής του λαϊκισμού, θεωρώντας την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό ως μορφή οργάνωσης του Κράτους, της Πολιτείας, ως μέσον να στερεί την δυνατότητα από τον Πολίτη να δει την αλήθεια.
Αυτό, όπως επίσης και πολλά άλλα, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, αποδεκτό, πραγματικότητα. Υφίσταται επομένως η Πολιτική, μια κατάφωρη παραβίαση της ουσίας της ύπαρξής της.
Είναι γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με τον ΠτΔ λέγοντας όσα είπε, και με τον ΠτΔ να δέχεται ατάραχος τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, αυτό πρέπει να το μελετήσει καλά το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος εκφράζει τον λαό και πρέπει να εκλέγεται από αυτόν, συνέδεσε τον λαϊκισμό του και την εικόνα του, με πρακτικές που βλάπτουν το θεσμό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Προκαλεί εντύπωση η μη αντίδραση του ΠτΔ σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί να προηγείται η αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που δεν ήταν και παρών στη συνομιλία και να μην υπάρχει δευτερευόντως αντίδραση από τον ΠτΔ και φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει καθόλου αντίδραση.. σε ένα σοβαρό Εθνικό θέμα, ακόμα ένα με Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, όπως το αποτέλεσμα που προκάλεσε το δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα.

Η εικόνα της μη αντίδρασης ήταν ένα Κοινοβουλευτικό σοκ επομένως και της κοινωνίας. Ο Πολίτης επιζητεί την υπευθυνότητα και την σοβαρή ανάλυση της πραγματικότητας. Να γνωρίζει τι γίνεται και το τι θα γίνει.
Θέλει την συνεργασία του με την Πολιτική. Δεν θέλει συνεργασία με την ρητορική της εικόνας του λαϊκισμού. Και βλέπουμε από χθες, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, θα έλεγα είναι εντυπωσιακό δεδομένο, να υπάρχουν φωνές που να λένε ότι αυτή δεν είναι η εικόνα Πρωθυπουργού που θέλουμε να έχουμε ως αντιπρόσωπό μας στη διεθνή κοινότητα αλλά και εσωτερικά.

Το δεδομένο όμως που επίσης έχουμε είναι καίριας σημασίας για να καταλάβει το εκλογικό σώμα του τι έχει συμβεί. Μετά την συμφωνία των Πρεσπών, όπου με αυτή τη συμφωνία ο Μακεδόνας παύει να έχει καταγωγή, θα πρέπει να του δοθεί μια νέα καταγωγή, η εκχώρηση που έκανε η Κυβέρνηση παράγει αποτελέσματα που είναι συνεχώς σε διαδικασία αναλύσεων, η Κυβέρνηση αναζητούσε κάτι ώστε να συγκρατήσει τις διαλυτικές τάσεις που παρατηρούνται στις δομές των κομματικών οργανώσεων που την συνθέτουν, που αποδεικνύονται ότι κινούνται εκτός δημοκρατικού τόξου.

Μη μελετώντας επομένως την απόφαση του Eurogroup σωστά, την μελέτησε όπως εκείνη θεωρούσε ως σωστή,ήθελε να αντικαταστήσει την εικόνα της πραγματικότητας που δημιούργησε με το στυλό του κ. Καμμένου, με μια εικόνα που το λιγότερο που της αξίζει είναι η χλεύη.
Βλέπουμε επομένως μια κατάσταση που σαφώς προβληματίζει την κοινωνία. Η Κυβέρνηση εκλέγεται μέσα από τους κόλπους της κοινωνίας. Η κοινωνία εκπροσωπείται μέσα από την Κυβέρνηση, είναι η πλειοψηφία, μειώνοντας την εκπροσώπηση αυτών που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους.

Είναι η επιλογή αυτή που καθορίζει το μέλλον και παράγει ένα παρόν. Η εβδομάδα που έρχεται, είναι ακόμα μια εβδομάδα ευκαιρίας.
Η Ν.Δ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κληθούν για ακόμα μια φορά να υπερασπιστούν το δικαίωμα της κοινωνίας στην αλήθεια.
Να υπερασπιστούν το δικαίωμα της κοινωνίας στην επιλογή. Και να καταστήσουν σαφές στον κ. Τσίπρα ότι η Πολιτική δεν είναι εικόνα.
Είναι δημιουργία και παραγωγική.
Δεν είναι καταστροφική και αντιπαραγωγική. Και καλεί την κοινωνία να είναι ενεργά συμμετέχουσα.

Τα μέτρα που συνοδεύουν το νέο μνημόνιο Τσίπρα και την επιμήκυνση των μνημονίων του, ήδη βρίσκονται σε διαδικασία αποτίμησης και ανάλυσης.
Τα μέτρα όμως που η κοινωνία καλείται να εφαρμόσει είναι διαφορετικής φύσεως.

Είναι μέτρα αποκατάστασης της ομαλότητας.

Της κανονικότητας και της σύμπνοιας.

Να στραφεί σε ένα οραματικό ρεαλισμό και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δίνονται ώστε αυτό που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος να μην φανεί.
Είναι η στροφή της κοινωνίας προς πολιτικές που απελευθερώνουν. Όχι σε πολιτικές που δένουν τη γραβάτα σφικτά....................... Αλλά σε πολιτικές που η γραβάτα θα είναι σωστά δεμένη.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχίζει τη πορεία του μέσα στη κοινωνία.
Και ένα είναι σίγουρο και να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας αυτό, που πιστεύω το γνωρίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αυριανός Πρωθυπουργός και Ηγέτης της χώρας, θα επαναφέρει την κοινωνία σε ράγες ενός τρένου που θα κινείται ταχύτατα, για να καλύψει το χαμένο έδαφος που ως αποτέλεσμα έφερε η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.
Η συμμετοχή της κοινωνίας στη ταχύτητα αυτή, προσθέτει περαιτέρω προστιθέμενη αξία στην πολιτική.
Σας ευχαριστώ.


19.06.2018
Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.

στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών



"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστός
 στο ραντεβού του με την Ιστορία"


 Οι Κινέζοι λένε για την αλήθεια : Είναι εύκολο το να γνωρίζεις την αλήθεια δύσκολο όμως να την ακολουθήσεις. Για να ακολουθήσεις την αλήθεια που γνωρίζεις πρέπει να υπάρχει ένα χαρακτηριστικό. Να μην υποχωρείς από τις αλήθειες.

 Ας ξεκινήσουμε με τη σημερινή αρθρογραφία που δεν θα είναι μακροσκελής. Θα ήθελα να προσεγγίσω το θέμα του Σκοπιανού με μια αυστηρά δομημένη σκέψη και οπτική της νέας πραγματικότητας.

 Η νέα πραγματικότητα λέει ότι ο κ. Τσίπρας για μια γραβάτα έδωσε αυτό που οι Κυβερνήσεις της χώρας, ανεξαρτήτως των ιδεολογιών των Κυβερνήσεως, δεν εισήλθαν ποτέ σε διαδικασία παραχώρησης.

 Η Κυβέρνηση του Τσίπρα όμως, με αποσπασματικές κινήσεις διακίνησης εγγράφων, επιχείρησε να παρουσιάσει την υποχώρησή της, ως ένα γεγονός που έχει συντελεσθεί από άλλους και όχι από την ίδια. Απλά η ίδια ήρθε και έβαλε μια υπογραφή.

 Η Υπουργός των Εξωτερικών της χώρας μας κατά την τελευταία διαπραγμάτευση με την Σκοπιανή πλευρά, η κα. Ντόρα Μπακογιάννη, μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, αυτό που είδε ο Ελληνικός Λαός ήταν η απόλυτη κατεδάφιση της προπαγάνδας της Κυβέρνησης του Τσίπρα, που ως στόχο είχε να πλήξει όχι μόνο την Ν.Δ. αλλά τα Εθνικά Συμφέροντα της χώρας σε σύνολο.

Ήταν διπλό το χτύπημα του Κοτζιά. Φεύγω από αυτή την αναφορά και ξεκινάω την ανάπτυξη της σημερινής αρθρογραφίας.

 
Η Μακεδονία δόθηκε για μια γραβάτα.

 Όμως αυτό που έχει συμβεί είναι κάτι που φέρνει σε δυσχερή θέση, συγκεκριμένους πολιτικούς οργανισμούς που ενώ θέλουν να θεωρούνται πατριωτικοί, εν τούτοις διαπιστώνει ο πολίτης ότι επικρατεί ένα κενό, που παρουσιάζεται ως γεμάτο. Δηλαδή. Εξαπάτηση.

Την στιγμή αυτή έχουν δημιουργηθεί δεδομένα. Το δεδομένο που εγώ προσωπικά θέλω να θίξω σήμερα είναι ότι ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Μιχαλολιάκος και ο κ. Θεοδωράκης, έχουν σοβαρό πρόβλημα πολιτικής ύπαρξης αφού εμφανίζονται να μην εκπροσωπούν καμία ιδεολογία.

 Ο κ. Καμμένος αυτή τη στιγμή μετρά όχι απουσίες... οι άνθρωποι που φεύγουν από τους ΑΝΕΛ, είναι άνθρωποι που θέλουν να εμφανισθούν στη κοινωνία έχοντας πιστά μείνει στις ιδεολογίες τους.

Προσέξτε τι έχει συμβεί δηλαδή. Η Χ.Α. αυτή τη στιγμή, είναι άνευ ουσίας ύπαρξης. Αντί να μείνει στη Βουλή με μια παρουσία αξιόλογη... έστησε με τον κ. Τσίπρα ότι είδε το πανελλήνιο σε μια στιγμή κρίσιμης επιχειρηματολογίας για Εθνικό Θέμα.

 Το Κ.Κ.Ε.
Η ανάλυση εδώ είναι μια και συγκεκριμένη άνευ δυνατότητας αμφισβήτησης. Το Κ.Κ.Ε. αποχωρώντας, έδωσε την εικόνα του δεν δίνω στα Σκόπια ότι δίνει ο Τσίπρας, δίνοντας όμως στον Τσίπρα τον αριθμό των Βουλευτών που ήθελε έχοντας ήδη αποχωρήσει η Χ.Α. μη τυχόν και οι ΑΝΕΛ δεν τηρήσουν τη γραμμή του Καμμένου. Δηλαδή που ΝΑΙ και βρεθεί ξαφνικά η χώρα χωρίς Κυβέρνηση.

Είναι μέγα ψεύδος, πλάνη ιδεολογική, είναι μια κατεδάφιση αυτό που γίνεται της Αριστεράς σε σύνολο στη χώρας μας.. Για κανένα ΝΑΤΟ και Ε.Ε. δεν αποχώρησε το Κ.Κ.Ε. Η ειλικρίνεια των πολιτικών οργανισμών, είναι αυτό που δένει τον οργανισμό με τον πολίτη.

Ο κ. Θεοδωράκης. Είναι θέμα καθαρά του ΚΙΝ.ΑΛ. τι θα πράξει, αλλά φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, ενώ ήθελε να παρουσιαστεί ως ο Τα αλλάζω Όλα, έμεινε κοντά στο Τσίπρα ώστε όλα να μείνουν ίδια κ. Θεοδωράκη.. Επομένως υπάρχει συμπέρασμα το οποίο λέει στον πολίτη.

Η ιδεολογία γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να λένε ότι εκπροσωπούν τον λαό, αλλά εκπροσωπούν πολιτική σκοπιμότητα. Αυτή την στιγμή στο πολιτικό πεδίο υπάρχει ένα μέρος του εκλογικού σώματος που βλέπει ένα άλλο μέρος του εκλογικού σώματος να έχει μόνο Εθνική Ταυτότητα, Έλληνας Πολίτης.

Δείτε ανατροπή από μια φράση του Ζάεφ και από μια συγκατάθεση του Τσίπρα.
Μέσα σε ένα λεπτό έγινε ανατροπή στις ζωές των ανθρώπων.

Η ανατροπή οφείλεται ξεκάθαρα στη Κυβέρνηση, αυτή κυβερνά, στην συγκυβέρνηση δηλαδή στους ΑΝΕΛ, στην αποχώρηση του Κ.Κ.Ε. που θέλει να θεωρείται πατριωτικό............ και στη συμμετοχή της Χ.Α. που επίσης θέλει να θεωρείται πατριωτική............. τους αφήσατε εκτεθειμένους στη κοινωνία............................ Γυρίζω λίγες γραμμές πίσω.

Η Κυβέρνηση κυβερνά. Η Ν.Δ. όφειλε να πράξει το αυτονόητο. Να εμποδίσει με κάθε μέσον θεσμικό μια τέτοια ανατροπή στις ζωές των ανθρώπων. Πιστή στις αρχές της, πιστή στην ιδεολογία της, και πιστή και αυτό είναι εξίσου σημαντικό, πιστή στην ουσία του Πολιτεύματος. Η Δημοκρατία είναι Φιλελεύθερη και Πατριωτική. Είδαμε ότι πολιτικοί οργανισμοί συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

Να μην υπάρξει η ανατροπή αυτή στις ζωές συμπολιτών μας. Πρακτικά ερχόμαστε σε ένα νέο δεδομένο. Την Δημοκρατία την κοιτάς πάντα face to face. Το δημοκρατικό τόξο αυτόματα άλλαξε από το Σάββατο το βράδυ. Και έχει γίνει το εξής σε ότι αφορά τις ιδεολογίες. Οδηγούμαστε σε μια νέα πολιτική ιδεολογίας.

 Της Εθνικής ιδεολογίας. Δηλαδή σε αυτό που πάντα υποστήριζα ότι έρχεται, η 4η γενιά Δημοκρατίας. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η ανατροπή που έχει συμβεί. Την στιγμή αυτή υπάρχουν στο σύνολο της χώρας, άνθρωποι που υποστήριζαν μια ιδεολογία αλλά βρίσκονται τώρα στο κενό. Και το κενό οφείλεται ότι η ιδεολογία ήταν πολιτική σκοπιμότητα........................... Η Πολιτική είναι τώρα σε πρώτο πλάνο.

Ο καιρός και το διάστημα εκείνο που η Παραπολιτική έδωσε στη κοινωνία μια πλαστή εικόνα της πραγματικότητας, έφτασε στο τέλος της. Είναι η ώρα των αποδείξεων περί Πολιτικής. Η περίπτωση πολλοί να μείνουν εκτός είναι τώρα πιο ορατή από ποτέ. Και ο λόγος είναι ότι η αλήθεια της κοινωνίας εκφράζεται από την αλήθεια των ιδεολογιών. Όχι αν στην ιδεολογία υπάρχει σκοπιμότητα.

 Ο Πολίτης είδε μέσα σε ένα βράδυ ότι η απαίτησή του για επιστροφή της Πολιτικής είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο Βουλευτής εκπροσωπεί εκλογικό σώμα. Εκπροσωπεί ανθρώπους. Αυτό και μόνο, αυτή η ουσιώδης επιστροφή είναι ικανή να μας δώσει την εικόνα μια νέας κοινωνικής δομής. Μια κοινωνία που θα έχει αφήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που επιχείρησαν να ξεγράψουν την ιστορία και να πλάσουν μια νέα χωρίς όμως να έχουν φροντίσει τα συμφέροντα της ιστορίας.

 Αυτούς που με το λαϊκισμό παρουσίασαν τα λάθος μονοπάτια ως σωστά μονοπάτια....................... Εδώ έχουμε να κάνουμε με την κοινωνία της αλήθειας. Και η Πολιτική έρχεται ως σφραγίδα αυτής της επιστολής, αυτής της νέας χάρτας.

Δεν είναι υπερβολή. Το πιστεύω ότι δεν είναι. Η ώρα συνάντησης της Πολιτικής με τους Πολίτες της Πολιτείας είναι η στιγμή που για τη χώρα θα σημάνει μια νέα εποχή. Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Μιχαλολιάκος, ο κ. Θεοδωράκης, δημιούργησαν ορισμένα δεδομένα αυτή την στιγμή. Τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα δεδομένα που ο λαός γνώριζε.

Η εποχή των δικαιολογιών τελείωσε όμως.

Είμαστε στην εποχή των πράξεων.

 Στην εποχή που ο πολιτικός λόγος θα είναι σύγχρονος έχοντας αφήσει πίσω του λαϊκισμούς και λοιπές ιδιότητες που αμέσως τον υποβαθμίζουν.

 Η Ν.Δ έμεινε πιστή


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστός στο ραντεβού του με την Ιστορία
.

Και η χώρα έτοιμη να επιστρέψει στην Πολιτική.

Για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις είναι, και δεν φταίει κανείς σε αυτό παρά μόνο οι ίδιοι.... θύματα του κ. Τσίπρα... ή και σύμμαχοι του.......
Οι πολίτες όμως όχι.....
ούτε θύματα αλλά και ούτε σύμμαχοι του κ. Τσίπρα.....

Σας ευχαριστώ


14.06.2018
"Η κοινωνία είναι σε θέση να δει ότι λίγοι,επιχειρούν να πείσουν πολλούς,
 ενώ δεν εκφράζουν
τους πολλούς αλλά τους πολύ λίγους"


Δεν θα αναφερθώ στα γεγονότα διότι αυτά είναι ήδη γνωστά. 

Έχουμε μια Κυβέρνηση, μια παρέα πιο σωστά, αυτός είναι ο σωστός όρος, που έφερε στη χώρα 2 μνημόνια, δις ευρώ στις πλάτες της, το προσφυγικό πρόβλημα τσάκισε στη κυριολεξία τα νησιά, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα ως προς την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, έχει οργανώσει παρακράτος, ο Ρουβίκωνας είναι παρακράτος, προσωπικοί φίλοι του Τσίπρα και του Τόσκα, ένας στρατός που έχει μια αποστολή και μόνο. Να υπάρχει στην κοινωνία ως κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ όντας αντιπολίτευση...... 

Έχει διχάσει την κοινωνία. Έχει τσακίσει την μεσαία τάξη. Έχει δημιουργήσει ένα ρεκόρ... η χώρα μόνη πρώτη στις μερικής απασχόλησης θέσεις εργασίας... Έχει μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε αίθουσα επιθέσεων και ύβρεων με δήθεν σκάνδαλα.... έχει φέρει στη δημόσια ζωή τέτοια θλίψη που αναρωτιέται ο πολίτης..... Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που με αυτή τη παρέα απασχολούν την σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. 

Πάρα πολλά. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα δεν έχει βιώσει ποτέ, από την Μεταπολίτευση μέχρι και το 2015, μια τέτοια κατάσταση ατμόσφαιρας. Θα έλεγα και το πιστεύω απόλυτα, ότι η Δημοκρατία μας όπως και ο Πολιτικός μας Πολιτισμός, το αίσθημα δικαίου της Πολιτικής, βρίσκονται μπροστά στις πλέον σημαντικές αποφάσεις για την πορεία της χώρας. Το πως αντιλαμβάνεται ο Πολιτικός την ευθύνη, ήρθε η στιγμή να φανεί. 

Το πως ο Πολιτικός θεωρεί την Πολιτική αξιοπρέπεια, ήρθε η στιγμή να φανεί. Το πως ο Πολιτικός θεωρεί ότι πρέπει να είναι η συναίσθηση του δικαίου της Πολιτικής, ήρθε η ώρα να φανεί. Και το πως ο Πολιτικός θεωρεί την άριστη Δημοκρατία... ήρθε επίσης η ώρα να φανεί... Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το λέω εγώ ως κατάληξη συμπερασματική, το λέει ο ίδιος με το παρελθόν και τις επαναλαμβανόμενες πράξεις του, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο εκφραστής ενός ακραίου κομματιού της διεθνούς ξεπερασμένης κομμουνιστικής ιδεολογίας. 

Ένας "διεθνιστής" που δεν θέλει για την χώρα του το καλό αλλά θέλει το καλό των άλλων χωρών εις βάρος της δικής του... αυτό όμως δεν είναι διεθνισμός... αυτό είναι μια εγκληματική θεώρηση της Πολιτικής σκέψης και νοοτροπίας. Και ας δούμε τι επιχειρεί αυτός ο τύπος.

 Να μετατρέψει το σύνολο, επαναλαμβάνω για να είμαι σαφής, το σύνολο του Πολιτικού κόσμου, ως φορείς της ξεπερασμένης κομμουνιστικής ιδεολογίας που δεν αναγνωρίζει Έθνος αλλά δίνει το δικαίωμα σε πληθυσμούς να καπηλεύσουν ιστορία που δεν έχουν.. Πραγματικότητα; Ας μιλήσουμε λίγο για αυτήν.
 Αν θέλει το σύγχρονο Πολιτικό μας περιβάλλον να σταθεί αντάξιο της φήμης που συνοδεύει αυτή τη χώρα για αιώνες, είναι να αντιληφθεί άμεσα το ρόλο του Τσίπρα και της παρέας του.

 Που δεν είναι άλλος από την πλήρη ισοπέδωση κάθε αισθητικής του δικαίου της Δημοκρατίας, όπως εξίσου επίσης και της περιφρόνησης του κοινωνικού ιστού. 

Ο κ. Τσίπρας με συνέπεια λοιπόν, φτωχοποίησε στην κοινωνία, έσπειρε διχόνοια, για να αδυνατίσει την Πολιτική σκέψη, νοοτροπία των πολιτών αλλά επίσης να βρει τρόπο να πλήξει την Πολιτική όπως αυτή εκφράζεται από το σύνολο του Δημοκρατικού τόξου με το περιβόητο... που έχει αφήσει να εννοηθεί.. ίδιοι είμαστε όλοι... 

Δεν είμαστε όμως.. και ο Τσίπρας είναι προ των πυλών πολιτικού αφανισμού. Δεν είναι το ζήτημα λοιπόν τι θα πράξουν οι αντιπρόσωποι της Βορείου Ελλάδος ως αντιπρόσωποι αυτής. 

Είναι το τι θα πράξουν ως Βουλευτές της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Κανείς δεν εκπροσωπεί την Περιφέρειά του. Άπαντες εκπροσωπούν μέσα από το ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας - Βουλή, τις αρχές του Συντάγματος.

 Πόσες φορές έχετε ακούσει, όλοι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προσέγγισης της Πολιτικής, την λέξη παραίτηση, θα παραιτηθώ, από τα χείλη στελεχών της Κυβέρνησης; Αρκετές είναι η αλήθεια. 

Ο λόγος που αυτές δεν έγιναν ποιος είναι; Η εύκολη απάντηση. 

Η καρέκλα. Πάμε όμως στην ουσιαστική απάντηση, διότι οι εξελίξεις της τρέχουσας εβδομάδας, μας ωθούν σε άλλου είδους σκέψεις της κατάστασης. 

Η απάντηση είναι μια, κρυστάλλινη, κάθετη και απόλυτη. Ο λόγος των μη παραιτήσεων είναι η ταύτιση της 

Πολιτικής με την δειλία. Να συνηθίσει ο λαός τις υποχωρήσεις. Είναι όμως αυτή η εικόνα της Πολιτικής;

 Αυτή η εικόνα αφορά μόνο αυτούς που θέλουν να ευτελίσουν στα μάτια των πολιτών την Ηθική της Πολιτικής. 

Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί καθαρά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα συνονθύλευμα ακραίων, που βρήκαν την ευκαιρία τους καλλιεργώντας το μίσος και ρητορικές εγκληματικής οργάνωσης, για να βρουν το χώρο τους μέσα στη κοινωνία, μια κοινωνία που δεν είδε εξ αρχής το τι εκπροσωπούν οι άνθρωποι αυτοί.

 Ή εξαπατήθηκε; Ο Πολιτικός Πολιτισμός όμως, ως ένα θεμέλιο της Δημοκρατικής μας υπόστασης ορίζει τα εξής. Να αναγνωρίζεις την αποτυχία σου και να αποχωρείς.

 Όμως ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να χτυπήσει στα θεμέλια της Δημοκρατίας. 

Ως γνήσιος εκφραστής των ακραίων, διατηρεί ζωντανές τις σχέσεις του με κύκλους που απεργάζονται την κοινωνική αναταραχή. 

Ο λαός τώρα καταλαβαίνει που βρίσκεται. Καταλαβαίνει το ποιος είναι ο Τσίπρας και η παρέα του. Και λειτουργεί ως οφείλει να λειτουργήσει.

 Ως μια ενωμένη κοινωνική οντότητα ώστε να αποτραπεί η εγκαθίδρυση καθεστώτος. 

Ο Τσίπρας συμπεριφέρεται όπως στα εφηβικά του χρόνια και φοιτητικά παράλληλα. 

Αναρχικά. Ένα παιδί των Εξαρχείων, αντιεξουσιαστής και αρνητής γνώσης. 

Προ των ευθυνών τους επομένως άπαντες. Βουλευτές όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν στη κοινή ζωή αυτού του τόπου. 

Το Δημοκρατικό τόξο πρέπει να δηλώσει παρών, στην ιστορική αυτή καμπή της μεταπολίτευσης. Γιατί όμως. 

Η Κυβέρνηση είναι ο μόνος λόγος; 

Τα Σκόπια ο δεύτερος; 

Είναι η αφορμή, η Πολιτική ζωή της χώρας να δημιουργήσει ένα νέο status στη Δημοκρατία. 

Η κοινωνία είναι σε θέση να δει ότι λίγοι, επιχειρούν να πείσουν πολλούς, ενώ δεν εκφράζουν τους πολλούς αλλά τους πολύ λίγους.

 Η θέση ευθύνης του Βουλευτή, είναι να υπερασπίζεται το περί δικαίου αίσθημα της Πολιτείας, της κοινωνίας των Πολιτών. 

Είμαστε παρόντες όλοι, σε στιγμές που είτε θα προάγουν την Δημοκρατία είτε θα την μειώσουν στα μάτια του λαού, και από εκεί αρχίζει μέγα πρόβλημα. 

Η Βουλή των Ελλήνων, καλείται να δώσει στην καθημερινότητα του πολίτη, την ομαλότητα και την ποιότητα που επιθυμεί.

 Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας την διορατική ματιά της Ηγεσίας, έχει δει ήδη τον κίνδυνο του τι σημαίνει η Πολιτική να μην συμβαδίζει με το αίσθημα του δικαίου της Δημοκρατίας. 

Και καλεί σε εγρήγορση το Δημοκρατικό τόξο, να μην γίνει θύμα και φορέας ιδεοληψιών και καταστροφής.

 Η πρόταση μομφής είναι ιστορικής σημασίας για την Δημοκρατία μας και την ποιότητα αυτής. 

Η χώρα μας αξίζει καλύτερα. Οι πολίτες αξίζουν καλύτερα. 

Η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία επίσης αξίζει καλύτερα.

 Είμαστε εδώ για την Ιστορία και όχι η Ιστορία για εμάς... 

Εκλογές ώστε να υπάρχει εκκίνηση μιας νέας δημιουργικής περιόδου της Πολιτικής στη χώρα μας, μια νέα γενιά Δημοκρατίας.

Σας ευχαριστώ.




08.06.2018

"Η Πολιτική σκέψη των πολιτών συνεχώς
 εξελίσσεται διότι ο κόσμος εξελίσσεται"




Μένοντας για λίγο στην επικαιρότητα, και διαβάζοντας τα όσα έχουν προηγηθεί της συνέντευξης του κ. Κοτζιά, του αναπληρωτή υπουργού των....
 Σκοπίων δηλαδή, αναζητούμε είναι η αλήθεια αν η Κυβέρνηση έχει Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, θέλω με την ευκαιρία αυτής της εισαγωγής να θέσω ένα ερώτημα.

 Τι ακριβώς πράττει ο Πρωθυπουργός ώστε να επαναφέρει στη τάξη τους ανθρώπους του.

 Και αν δεν πράττει, γιατί τότε ενισχύει με την αδιαφορία του............... τοποθετήσεις όπως του κ. Καρανίκα... π.χ. Για τον κ. Κοτζιά το θέμα δεν εξαντλείται.

 Πρώτη φορά στα όσα χρόνια ζω, έχω δει Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να είναι Υπουργός Εσωτερικών..... και Εξωτερικών.... άλλης χώρας, πλην αυτής που τον πληρώνει μέσα από τους φόρους της... Είναι δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας έχει δώσει εντολές στον κ. Κοτζιά να μην ενημερώσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και να προσπαθήσει δημιουργία τετελεσμένου.

 Θεωρώ, πάντα διαβάζοντας τις εξελίξεις, ότι η σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. των Σκοπίων, όπου αφήνει μια αίσθηση καθυστέρησης, είναι ακόμα ένα μέτρο πίεσης των Σκοπίων.

 Τα Σκόπια θέλουν το όνομα χωρίς καμία παραχώρηση, φάνηκε έντονα αυτό από το ύφος της δήλωσης του κ. Ζάεφ "παραμένω αισιόδοξος αν και δεν είναι εύκολο". 

Τα Σκόπια τα θέλουν όλα, και έχουν βρει το καλύτερο συνεργάτη τους. Τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά. Παραμένει ερώτηση προς την Κυβέρνηση.

 Γιατί συνεχίζει να θεωρεί το λαό που συμμετέχει στα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας, ως ετερόκλητο.

 Δίνοντας με αυτό το τρόπο, πάσα στα Σκόπια να θέσουν ζήτημα ασφάλειας εφόσον υπήκοοι τους, επισκεφθούν πόλεις της χώρας όπου συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν.

 Γιατί το πράττει αυτό η Κυβέρνηση, θα το δούμε. Με μια πρόχειρη ματιά, αυτή η τακτική έχει εκ πορευθεί σε συνεννόηση Τσίπρα - Ζάεφ.

 Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. 
Δεν είναι όμως δικό μου θέμα να απαντήσω στο ερώτημα αυτό. 

Ας απαντήσει η Κυβέρνηση. Πάντως, το θέμα όσο προχωρά αναδεικνύει το μέγα σφάλμα της Κυβέρνησης.

 Να αντιμετωπίσει ένα εθνικό θέμα που είχε παγώσει, ως θέμα ρεβανσισμού για όσα δεν κατάφερε η Αριστερά να πετύχει προ πολλών ετών... Είναι όμως πολύ λογικό, και κλείνω, αλήθεια είναι, την μεγάλη αυτή εισαγωγή λέγοντας.

 Η Κυβέρνηση μέσα από τα συλλαλητήρια βλέπει την καθολική της αποδοκιμασία. 

Σήμερα όμως, και ξεκινώ το κύριο θέμα της αρθρογραφίας μου, θα ήθελα να αναφερθώ στο φαινόμενο της εμφανέστατης στροφής της Πολιτικής Σκέψης.

 Και πως αυτή η στροφή έρχεται μέσα από την διεργασία των πολιτικών πιστεύω, να τονίσει ότι ο λαϊκισμός δεν είναι πολιτική σκέψη, αλλά μια στρέβλωση των δημοκρατικών αξιών, μετάφραση αυτών κατά το δοκούν. 

Ποια είναι η στροφή που ραγδαία στη χώρα μας αναπτύσσεται και θα δούμε και αυτό το φαινόμενο και στην Ευρώπη. Η πατριωτική ανανεωτική φιλελεύθερη ανάπτυξη της κοινωνίας.

 Τι μας έχει δείξει ο λαϊκισμός μέχρι και σήμερα. Ότι στερεί από την κοινωνία την ευκαιρία ανάπτυξης.

 Ανάκαμψης. 
Και επαφής με το σύγχρονο κόσμο των καινοτόμων ιδεών πολιτικά, κοινωνικά, επιχειρηματικά. Θεωρείται ο λαϊκισμός, ως απειλή για την Δημοκρατία και εχθρός φυσικά του μέλλοντος.

 Σε αυτή την παραδοχή, οδηγείται ο πολίτης της Ελλάδος, βλέποντας πως κράτη που έχουν Κυβερνήσεις σοβαρές και αξιόπιστες, έχουν κάνει πολλά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς που απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό σύνολο και φάσμα δραστηριοτήτων. 

Ας μην μείνουμε όμως σε αυτό. 
Ας μην μείνουμε παρατηρητές προόδου άλλων χωρών πλην της δικής μας. 
Ας μην το πράξουμε. 
Και ας πράξουμε κάτι άλλο.

 Η ανανέωση της Πολιτικής Σκέψης είναι μια προϋπόθεση ενδυνάμωσης της Δημοκρατίας μας, και ικανή να δώσει στο Πολίτευμα την δυναμική εκείνη που χρειάζεται ώστε οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, να μπορούν να γίνουν τάχιστα για να μην χάσουμε την επαφή μας με την Ευρώπη, μια Ευρώπη που έχει ανάγκη την Ελλάδα. 

Καλούμαστε ως Πολίτες της χώρας μας, και μάλιστα με διπλή ιδιότητα. ως και Πολίτες της Ευρώπης, να σκεφτούμε ότι η μεταρρύθμιση δεν έρχεται μόνη της. Αλλά αυτή προκαλείται ως ενέργεια όταν τίποτα δεν αλλάζει. 

Αλλά γίνεται μια άσχημη εικόνα. Η Πολιτική σκέψη των πολιτών συνεχώς εξελίσσεται διότι ο κόσμος εξελίσσεται.
 Η απάντηση όμως στο λαϊκισμό, δεν είναι ο αυτοσκοπός της Πολιτικής. Ο σκοπός της Πολιτικής είναι να εργάζεται για το συμφέρον της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της Πολιτικής.

Μέσα λοιπόν από αυτές τις δραστηριότητες της Πολιτικής, ως άσκηση αλλά και ως σκέψη, ο λαϊκισμός δεν θα έχει χώρο ανάπτυξης. Και επί προσθέτως.... θα οδηγηθεί και σε ένα πολιτικό ιδεολογικά αδιέξοδο.

 Αναζητώντας στέγη σε ιδεολογίες, θα αποδείξει ότι ποτέ δεν είχε ιδεολογία. Παρά μόνο μια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας. Η μόνη ιδέα στην οποία πιστεύουν οι λαϊκιστές.

 Στην ιδέα της εξαπάτησης. Η Πολιτική καλείται ήδη από τις αρχές του 21ου αιώνα, να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα των κοινωνιών. Ορισμένα από αυτά, είναι η ποιότητα ζωής, η ποιότητα της καθημερινότητας, η οικονομική ευημερία, η ασφάλεια, το πως η καινοτομία θα μπορεί να απλοποιήσει την επαφή του Πολίτη με το Κράτος, το πως η γραφειοκρατία θα σταθεί αρωγός και όχι εχθρός της ανάπτυξης, στο πως η εκπαίδευση θα μπορεί να δημιουργεί εκείνη νέες επαγγελματικές ενασχολήσεις και όχι αυτές να ζητούν από την εκπαίδευση νέους για να ασχοληθούν με κάτι που ήδη υπάρχει.

 Γενικά..
Η Πολιτική καλείται να απαντήσει αλλά έρχεται και να ρωτήσει... Τα θέλουμε τα παραπάνω;

Ως μέλη της κοινωνίας των πολιτών, όλοι μας, τα θέλουμε....;

 Για να απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, ακολουθείς μόνο έναν δρόμο. Της Πολιτικής Αλήθειας. Η Αλήθεια, είναι μια πραγματικότητα που ο λαϊκισμός δεν μπορεί να αντέξει. Και δεν την αντέχει από την στιγμή που μόνιμα επιχειρεί να διαμορφώσει μια δική του αλήθεια, που όμως είναι συνεχώς μια εικονική αλήθεια....

 Τα θέματα της ανάπτυξης στην ολότητα της κοινωνικής οργάνωσης, είναι η πεμπτουσία του πολιτικού διαλόγου μεταξύ πολίτη, πολιτικού.

 Ο διάλογος αυτός έχει ουσία όταν ο πολίτης αρχίζει να βλέπει γύρω του εικόνες και πρακτικές που στη πατρίδα του θα μπορούσαν να υπάρχουν, αλλά για κάποιο λόγο δεν υπήρξαν.

 Ίσως γιατί ο άνθρωπος πάντα ελκύεται από κάτι εφήμερο. Όμως ας δούμε τι αλλάζει. Ο άνθρωπος δεν θέλει να έχει το εφήμερο. Θέλει να έχει το μακροπρόθεσμα μόνιμο.

Μια κρατική οντότητα που να του επιτρέπει με τις καινοτόμες δομές της, να τον οδηγεί συνεχώς να επενδύει στη χώρα του. Η αλλαγή στάσης, είναι η νέα μορφή της φιλελεύθερης προσέγγισης μιας ιδεολογίας που οδήγησε σε ανάπτυξη διαχρονικά το κόσμο.

Είναι ο εναγκαλισμός της πατρίδας με τους πολίτες, και των πολιτών με την πολιτική.

 Η χώρα μας, έζησε το λαϊκισμό. Διαχρονικά αυτός υπήρξε. Μόνο που τώρα, στη παρούσα φάση, έχουμε τον καθεστωτικό λαϊκισμό, και τον λαϊκισμό που ως εξαγωγή έχει δημιουργήσει θύλακες ανομίας, βίας και Ρουβίκωνα.

Στη χώρα μας, αυτό το φαινόμενο λαϊκισμού βιώνουμε. Το τι βιώνεις όμως, δεν είναι ταυτόσημη έννοια με το τι θες να βιώνεις.

 Οι ανθρώπινες αξίες, και μια ανθρώπινη αξία είναι η αξία της επιλογής, επιλογή που ο πολίτης κάνει την στιγμή που πρέπει, βλέποντας όμως και συγκρίνοντας το κράτος που έχει με το κράτος που θέλει. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο, μια συνέχεια του καθεστωτικού λαϊκισμού στην χώρα.

 Όπως και φυσικά εννοείται του λαϊκισμού όπως ο καθένας τον γνωρίζει. Και εξηγώ το λόγο. Η χώρα μας βρίσκεται στο σκαλοπάτι γεωγραφικής αναβάθμισης. Αξιοποίησης και διεθνών συνεργασιών με τις γειτονικές της χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Γεωπολιτικά, τίποτα δεν μένει στάσιμο.

 Αλλά όμως για να μην παραμείνει ακίνητο, επιβάλλεται μια σύγχρονης αντίληψης διεθνούς διπλωματίας και πολιτικής Κυβέρνηση.

Κλείνω την αρθρογραφία αυτή λέγοντας με αφορμή την παραπάνω παράγραφο.

 Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θέλουν για την κοινωνία οι ευκαιρίες να περνάνε και να χάνουμε το τρένο.

 Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αναβάθμιση, όπως επίσης και μια νέα Πολιτική Κουλτούρα, που θα συνδυάζει τις Δημοκρατικές Αξίες με τις Αξίες του Ανθρώπου.

Συμφωνία αλήθειας για την αλήθεια της Πολιτικής, για την Πολιτική της Κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ.




04/06/2018
05:28:48

"Πολιτική και Κουλτούρα, και όχι
 Παραπολιτική και Υποκουλτούρα"


Ποιο είναι το πεδίο σύγκρουσης της Πολιτικής στη χώρα μας. Και πως αυτό το πεδίο διαμορφώνει μια νέα κατάσταση.
Το πεδίο σύγκρουσης της Πολιτικής... ...Είναι οι πολιτικές εκείνες που βρίσκουν μέσα από έντονες αμφισβητήσεις το πεδίο εκείνο, ώστε να ενταθούν τα φαινόμενα βίαιου λεκτικού λαϊκισμού συνεπικουρούμενα από μια ασάφεια λόγου εξειδικευμένη, που να προκαλεί ένταση συναισθημάτων του πολίτη...με την Νέα Πολιτική Κουλτούρα της Δυτικής Κοινωνίας.

Μετά την λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η ανθρωπότητα κινήθηκε πάνω σε νέες ράγες.
Οι ράγες αυτές θεωρήθηκαν ότι πρέπει να είναι διαχωριστικές, με έντονα τα στοιχεία Δύσης... Ανατολής.. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι η μεν Δυτική Ευρώπη έκανε βήματα προόδου, δημιουργήθηκε σχετικά σύντομα μέσα σε 10, 15 χρόνια μια νέα μεσαία τάξη, η Ανατολική Ευρώπη να είναι σε ένα καθεστώς στασιμότητας παρακμιακής σύνθεσης, αν συγκρίνουμε την ακμή της Δύσης...

Η σύγκρουση ιδεολογική, κατόπιν λήξης πολέμου, πολιτικά ήταν ανάμεσα στον καπιταλισμό - φιλελευθερισμό και πως αυτός μπορεί γρήγορα να επαναφέρει τις κοινωνίες σε ανάπτυξη και στην αριστερή ιδεολογία, μιας μορφής φεουδαρχικής εκδήλωσης εξουσίας, όπου υπάρχει ο πύργος.. και από κάτω ο λαός.. που αφού δίνει.. μετά περιμένει κάτι να πάρει..

Θα ξεκινήσω την αναφορά μου λέγοντας ότι το πρόβλημα της υποκουλτούρας που εκπροσωπεί ο λαϊκισμός, και μάλιστα θέλει να την επιβάλλει στη δημόσια ζωή, είναι ότι αδυνατεί να καταλάβει το πως λειτουργεί η κοινωνία.
Επειδή δεν μπορεί να καταλάβει το πως λειτουργεί η κοινωνία, ασκεί πίεση σε αυτήν επιχειρώντας να μην αναπτύξει νέα νοοτροπία και να μην ακολουθήσει ένα νέο δρόμο.
Η κοινωνία έχει βασικές καθημερινές λειτουργίες. Τις οποίες το Κράτος έρχεται και τις στηρίζει. Είναι πολιτικά λάθος να λέμε στη σύγχρονη πολιτική ότι το Κράτος παρέχει... Παροχή στη μελλοντική έννοια της Πολιτικής Κράτους είναι, η εξασφαλισμένη ανοικτή οδός στον Πολίτη ώστε να δημιουργήσει και να παράγει πλούτο. Για να έρθει κατόπιν η έννοια της αλληλοστήριξης.

Τι είναι η πρόταση στην Πολιτική. Είναι ένας σχεδιασμός πριν γίνει πρόταση. Πάμε στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε.. Πριν γίνει Κυβέρνηση, το μόνο που έκανε είναι ότι επένδυε αποκλειστικά στην εικόνα και σε μια ρητορική, που την γνωρίζει όλη η κοινωνία.
Αφού έγινε Κυβέρνηση, κανένα σχέδιο δεν υπάρχει παρά μόνο να εφαρμόζει και να ψηφίζει τα μέτρα των μνημονίων της, και έρχεται τώρα.. 1 έτος πριν την λήξη της θητείας της εφόσον εξαντλήσει την 4ετία, κάτι που προσωπικά το αποκλείω να συμβεί, οδεύουμε ολοταχώς προς τις εκλογές πριν το 2019, ξαφνικά.. ανακαλύπτει σχέδιο επόμενης ημέρας.. ενώ δεν ήξερε το πως να διαχειριστεί τις προηγούμενες ημέρες από την επόμενη ημέρα...
Η Κυβέρνηση πολεμά τον πλούτο, τον καπιταλισμό αφού όμως ταυτόχρονα τον στηρίζει καθόσον πολλά στελέχη της δεν τα θεωρείς ως αντικαπιταλιστικά..

Σταδιακά ο μύθος της Αριστεράς διαλύεται. Είναι θέμα της προσωπικής διαχείρισης της Αριστεράς να καταλάβει ότι στηρίχθηκε πάνω σε επιτυχίες μιας κοινωνίας που έχει τρόπο σκέψης διαφορετικό από αυτήν.

Η συμπεριφορά της Αριστεράς δεν θεωρείται ως η ενδεδειγμένη για την Δημοκρατία. Παραμένει στα επίπεδα όταν έχτιζε το μύθο της, και μη μπορώντας να δεχθεί ότι ο κόσμος την θεωρεί εκτός από ψευδή και επιπλέον παρωχημένη, είναι ικανή να συμμαχήσει με λαϊκίστικα μορφώματα των άκρων ώστε να συντηρεί μια κατάσταση παραβίασης της ηθικής της ανάπτυξης.

Υπάρχει στη δημόσια ζωή η λεκτική βία της Αριστεράς; Νομίζω ότι πολλά παραδείγματα συνηγορούν στο ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα να είναι, ναι. Υπάρχει λεκτική βία στο δημόσιο λόγο.

Ας δούμε την πηγή. Η πηγή δεν παύει να είναι μια και μοναδική. Η αντιπάθεια απέναντι στην θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου θα υποστεί ταπείνωση. Όποιος με οδηγήσει σε θεσμικά όργανα, θα υποστεί ταπείνωση.
Όποιος δεν είναι μαζί μου... είναι εναντίον μου... όποιος θέλει την Δημοκρατία είναι... ή εμείς ή αυτοί... Η όλη κατάσταση αυτή έρχεται να μας θυμίσει ότι το Κράτος δεν τυγχάνει σεβασμού από πολιτικές δυνάμεις της χώρας... όπως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χ.Α. που εντάσσονται στα αντιδημοκρατικά κόμματα ως γνήσιοι εκφραστές του λαϊκισμού.

Η σπίλωση της θεσμικής οργάνωσης της Δημοκρατίας είναι δείγμα υποκουλτούρας, κατώτερης ποιοτικά πολιτικής σκέψης, και αντίστασης στη πρόοδο, στην ανάπτυξη, στην ευημερία. Η νοοτροπία στη Πολιτική δεν είναι ποτέ στάσιμη. Η νοοτροπία αλλάζει εξαιτίας της αλλαγής των αιτημάτων που έχει η κοινωνία από την εποχή που ζει.

Αν η Πολιτική δεν είναι με την εποχή της, η εποχή θα την προσπεράσει και εκεί είναι που το πεδίο σύγκρουσης διαμορφώνεται. Η κοινωνία με μια Κυβέρνηση που την κρατά στάσιμη, με συντήρηση την οδηγεί πίσω. Ενώ η κοινωνία επιθυμεί το μέλλον της και το να συμβαδίζει με την εποχή της.

Αξίζει να δούμε την εκρηκτικότητα με την οποία απαντούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Κυβέρνησης, σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το 2015 και μετά. Ουσία; Απάντηση δεν έχει δοθεί ποτέ σαφής. Την ώρα της απάντησης παρακολουθούμε την τακτική του απαντώ με το να μην απαντώ.

Απαντά με το να μην απαντά αυτός που δεν εκπροσωπεί κουλτούρα Πολιτικής. Βρισκόμαστε μπροστά σε συμπεράσματα που είναι ικανά εφόσον αυτά επεξεργαστούν από το κάθε πολίτη, να διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο Πολιτικής Ηθικής του Δημόσιου Λόγου.
Ο Πολίτης εκπροσωπείται στη Βουλή. Εκπροσωπείται το ήθος του. Η προσωπικότητά του . Ο χαρακτήρας του. Τα όνειρά του. Υπάρχει η Αλήθεια της Προσωπικότητας. Υπάρχει όμως και η αληθοφάνεια αυτής.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίζεται σε αληθοφανείς προσωπικότητες και στη σοβαροφάνεια. Διότι αν και εφόσον αυτό συμβεί, και έχει ήδη συμβεί, αυτό βιώνει η Ελληνική Δημοκρατία με την κυβέρνηση αυτή, τότε έχοντας πέσει θύμα ο Πολίτης, μετατρέπει την Δημοκρατία του, σε Δημοκρατία της επικράτηση της υποκουλτούρας..
Αποτελεί Εθνικό Στόχο, η επιστροφή του Πολίτη στη Πολιτική.

Εθνικός στόχος ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια αλλά και ο εμπλουτισμός της Δημοκρατίας με τη νέα κουλτούρα της Πολιτικής σκέψης, που επιτάσσει το γενικό καλό και συμφέρον του Έθνους, και της ετοιμότητας αυτού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει από την εποχή που ζει.

Εθνικό Στόχο που υπηρετεί πιστά η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η Κυβέρνηση με την ρητορική της κάνει εμφανές το γεγονός ότι έχει γίνει αντιληπτή η κουλτούρα της... από την κοινωνία και εν προκειμένω να αντιδράσει σε αυτή τη διαπίστωση της κοινωνίας, έχει καταλήξει ότι η αντίδραση πρέπει να είναι υποβάθμιση του λόγου, ώστε ο Πολίτης να σοκαριστεί και να αποφύγει την επιστροφή στη Πολιτική.
Όπως ο καθένας καταλαβαίνει, έχουμε μια επιχειρούμενη επικράτηση εκχυδαϊσμού της γενικής δημόσιας ζωής και εικόνας.

Η κουλτούρα της Πολιτικής καλείται να αντιμετωπίσει την τελευταία κίνηση του λαϊκισμού. Η πίστη στην θεσμική λειτουργία του Πολιτεύματος καθώς επίσης και η πίστη στην ηθική του λόγου, απαντάται σε πολιτικούς οργανισμούς που εκπροσωπούν την ιδέα Πολίτης - Πολιτική. Αναζητείται λοιπόν, ποια ιδέα εκπροσωπεί η Κυβέρνηση.

Είναι μια ερώτηση που η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεται να απαντήσει. Οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης στην αταλάντευτη πορεία της Ν.Δ. και του Προέδρου της στο μέλλον όπως επίσης και στο δικαίωμα της κοινωνίας να διαμαρτυρηθεί για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό, μάλλον μαρτυρούν ότι η ιδέα που εκπροσωπεί η Κυβέρνηση είναι μια κοινωνία της υποκουλτούρας.
Η Αριστερά δεν μπόρεσε ποτέ να κατανοήσει ότι οι κοινωνίες είναι Φιλελεύθερες. Και ότι έχουν προχωρήσει χωρίς τις ιδέες της. Στη χώρα μας το 2015 είδαμε την Αριστερά.

Αλλά την είχαμε δει και πριν το 2015, τι έκανε για να έρθει το 2015..... Και είδαμε ότι η Πολιτική της κουλτούρα... όντως δεν θα κατάφερνε ποτέ να οδηγήσει μια χώρα στη πρόοδο...
Καλούμαστε επομένως να εμπιστευτούμε τις διαπιστώσεις μας, τα συμπεράσματά μας ως λαός, ως κοινωνία, και να οργανώσουμε μια νέα εθνική στρατηγική πολιτικής σκέψης και επιτυχίας.

Η εμπιστοσύνη στον Φιλελεύθερο Πατριωτισμό είναι όχι μονόδρομος, αλλά δρόμος χωρίς επιστροφή αν θέλουμε να δούμε την χώρα μας ακμάζουσα.

Πολιτική και Κουλτούρα, και όχι Παραπολιτική και Υποκουλτούρα.

Σας ευχαριστώ.



02/06/2018
16:09:53

 La Regeneration - Η αναγέννηση



 Η αναγέννηση της Πολιτικής σηματοδοτεί και την αναγέννηση της κοινωνίας.
Μπορεί να ακούγεται ως μια πολύ ισχυρή δόση ιδεολογικής ή φιλοσοφικής σκοπιάς ρητορική, αλλά εφόσον βρεθούμε στη θέση να σκεφτούμε ότι ο Ηγέτης, έχει 12 κύριες δραστηριότητες, τότε η ως άνω φράση έχει την βαρύτητά της.
Η κοινωνία των πολιτών κάνοντας βήματα προόδου, εφόσον φυσικά υπάρχει το κλίμα που καλλιεργεί την πρόοδο, μπορεί να βρεθεί στη θέση να κάνει την κάθε ημέρα διαφορετική προς το θετικό.
Ποιες οι προϋποθέσεις της αναγέννησης όμως.
Στο σημερινό κείμενο ηγεσίας λοιπόν, θα γίνει αναφορά στις ιδέες αυτές που θεωρούνται ως "επαναστατικές" στο χώρο της Ηγεσίας και ωθούν με μεγάλη δύναμη την κίνηση της κοινωνίας προς τα εμπρός.
Ως Ηγέτης Κορυφής, ο άνθρωπος που ηγείται είναι σταθερά προσηλωμένος στο στόχο και στο όραμα.
Αλλά δεν μένει σε αυτά μόνο.
Τα 2 αυτά χαρακτηριστικά έρχονται και συμπληρώνονται. Αφού... Στόχος και όραμα χωρίς ανθρώπους είναι μια απασχόληση της σκιάς....
Ας ξεκινήσουμε.
Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ηγέτης Κορυφής;
Είναι η Νέα Ν.Δ. ως οργανισμός, κινούμενη πάνω στις αρχές των 12 νέων ιδεών Ηγεσίας;
Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Ν.Δ. με το άνοιγμα της θύρας της στη κοινωνία, ακόμα μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι έχει περάσει διάστημα από τότε που έγινε η αρχή, είναι η αναζήτηση αυτών που η Ηγεσία όπως μεταφράζεται κυρίως σε μεγάλους πολυεθνικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς, θεωρεί ως εν δυνάμει Ηγέτες επιμέρους τμημάτων.
Άρα εδώ έχουμε μία από τις 12 κύριες δραστηριότητες και νέες ιδέες της Ηγεσίας στη Πολιτική.
Την δέσμευση του Ηγέτη στην αναζήτηση και στον εμπλουτισμό με νέο ανθρώπινο δυναμικό.
Η Ν.Δ. και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αυτό φάνηκε εξάλλου από τη πρόσφατη παρουσία του σε δημόσια συζήτηση για την Ηγεσία με συνομιλητή τον καθηγητή κ. Μπουραντά, δίνει μεγάλη βαρύτητα σε όλο αυτό που ονομάζεται ΗΓΕΣΙΑ.
Μια ιδέα προς ένα καλύτερο αύριο είναι να δίνεις μεγάλη σημασία και αξία στην Ηγεσία.
Η αναγέννηση της Πολιτικής και της κοινωνίας είναι μια διεργασία που έρχεται μέσα από τους κόλπους του πως ο Ηγέτης αντιλαμβάνεται την Ηγεσία.
Υπάρχουν είδη Ηγέτη, όμως υπάρχει και χαρακτηριστικό Ηγέτη.
...ο Ηγέτης Κορυφής. ... προσελκύει τις ιδέες. Δίνει στους ανθρώπους εμπειρίες ηγεσίας και ευθύνης συλλογικής.
Δεν μένει αμέτοχος στις ιδέες.
Παρέχει ιδέες και ο ίδιος.
Ζει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του.
Βλέπει τις ευκαιρίες και αξιοποιεί άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό.
Δίνει το βήμα της πρωτοβουλίας.
Δέσμευση στη δημιουργία Ηγετικής Ομάδας. Όπου σε αυτή την ομάδα δεν έχει το ρόλο του ειδικού. Αλλά του συνομιλητή και του συμβούλου.
Είναι Ηγέτης του αποτελέσματος. Διότι γνωρίζει ότι στις σύγχρονες κοινωνίες ο άνθρωπος δεν αρκείται στο λόγο, αλλά κάνει βήμα πέρα από αυτόν και αναζητεί το αποτέλεσμα.
...Γνωρίζει ότι ο άνθρωπος βασίζει την ύπαρξή του στη κοινωνία πάνω στο αποτέλεσμα. Θέλει δηλαδή να είναι αποτελεσματικός.
Αυτό το χαρακτηριστικό του πολίτη του αιώνα που διανύουμε, του πολίτη που θέλει να είναι αποτελεσματικός, έχει ως αρωγή, πολιτικές που στηρίζουν την επιθυμία της αποτελεσματικότητας.
Αν κάτι πρέπει να δούμε στη κοινωνία μας, στο πως η Πολιτεία μπορεί να ξεκινήσει μια νέα δραστηριότητα σκέψης του πως η Ηγεσία ανυψώνει την Δημοκρατία, είναι από ποια πλευρά της Ιστορίας θέλουμε να είμαστε.
Στο χαρακτηριστικό της Δημοκρατικής Πολιτείας ως μια εν συνεχή ροή και τροφοδοσίας της, με ιδέες που έχουν τη τάση να συγκρούονται, αν προσθέσουμε την Ηγεσία Κορυφής, θα δούμε ότι εκεί όπου η σύγκρουση παύει.. και το παρελθόν δεν έχει βήμα, είναι η στιγμή που ο Πολίτης βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με την Ιστορία.
Μια ιδέα λοιπόν, και ερχόμαστε στα θέματα της επικαιρότητας όπως αυτή την θέλει η Κυβέρνηση..., της σύγχρονης Ηγεσίας, είναι να μην αφήνεις την κοινωνία να παρασυρθεί σε ιδέες που προκαλούν σύγκρουση αλλά να την οδηγήσεις σε ιδέες αγκαλιάζοντας μια νέα Πολιτική Φιλοσοφία και Νοοτροπία Ηγεσίας.
Η Ν.Δ. λοιπόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως ο σύγχρονος στην Ελλάδα εκφραστής της Ηγεσίας Κορυφής, δεν πρόκειται να παίξουν το παιχνίδι του κ. Τσίπρα και των συμβούλων του.
Δεν γυρίζουμε πίσω, και δίνουμε στη νέα γενιά μια Ελλάδα που σέβεται την ιστορία αλλά έχει κάθε δικαίωμα να γράψει νέα.
Όσο και να θέλει η Κυβέρνηση να μένουμε ως κοινωνία συνέχεια σε συζητήσεις για το χθες.. , η πόρτα έκλεισε.
Η ιδεατή κοινωνία είναι αυτή που κάθε πρωί στοχεύει στο αύριο. Με μια Κυβέρνηση που παρέχει στους Πολίτες της χώρας το περιβάλλον που θέλουν να ζουν, σχεδιάζοντας αυτό το περιβάλλον μαζί....
Η μετακίνηση του κ. Τσίπρα προς μια ρητορική.. επενδύσεων κ.λπ. γνωστών παρόμοιων λόγων... είναι μια μετακίνηση που αναγκάζεται να κάνει.
Την ατζέντα την ορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.... ...και ο κ. Τσίπρας ακολουθεί μόνο και μόνο για να μην είναι ορατό το πόσο πίσω έχει μείνει... και δείχνει να πιστεύει σε κάτι ενώ αυτό που θέλει είναι ένας στρατός πολιτών εξαρτημένων από την ανάπτυξη του επιδόματος...
Θα ήταν λάθος μου να μην αναφέρω μέσα στην αρθρογραφία αυτή, αναδεικνύοντας την Ηγεσία Κορυφής, το θέμα Καμμένου...
Το θέμα Καμμένου και όλο αυτό που έχει εξελιχθεί αυτές τις ημέρες, είναι μια παραδειγματική τιμωρία της Δημοκρατίας απέναντι στο πως μια Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Ηγεσία..
Στη Δημοκρατία δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις... κάνεις αυτά που πρέπει και κινείσαι πάνω σε ηθικούς κανόνες.
Η Ηθική του ανθρώπου πρέπει να συνδυάζεται με την Ηθική της Δημοκρατίας. Η μια συμπληρώνει και εμπλουτίζει την άλλη. Και ως ιδέα της σύγχρονης Ηγεσίας, είναι η σύμπραξη και η ταύτιση της Ηθικής Ηγεσίας με την Ηγεσία Κορυφής.
Αυτή την στιγμή.. ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας βρίσκονται στη κορυφή.. αλλά δεν υπάρχει η ταύτιση... της Ηθικής Ηγεσίας με την Ηγεσία Κορυφής... Σε αυτή την διαπίστωση οδηγείται ο Πολίτης όταν μελετήσει με ματιά ψύχραιμη την εικόνα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση και μοιραία η χώρα.........................
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε σήμερα στο διαγωνισμό Junior Achievement Europe. Με νέα παιδιά, που θέλησαν να σκεφτούν έξω από το κουτί.. να οργανωθούν, να εργαστούν σκληρά, να δουν με την δραστηριότητά του πως είναι να είσαι στη κορυφή, ποια συναισθήματα παράγονται.. και το γιατί οι ιδέες είναι αυτές που ωθούν τη κοινωνία προς ένα αύριο ευρείας σκέψης και κατανόησης των ανθρώπινων δυνατοτήτων.
Η σημερινή παρουσία όμως, είναι και ένα κλασικό παράδειγμα του τι είναι Ηγεσία Κορυφής. Η επένδυση στο αύριο μιας χώρας, με την στήριξη από το σήμερα της χώρας.
Η Πολιτική Αλλαγή, είναι αλλαγή φιλοσοφίας στο πως αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στο σύγχρονο κόσμο.
Ή θα επιστρέψουμε σε αυτόν και θα παραμείνουμε... ή θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση αδυναμίας κατανόησης ότι ο κόσμος τρέφεται από την επιθυμία της αποτελεσματικότητας και της κορυφής.
Που θέλουμε να ανήκουμε λοιπόν.

Και τι Δημοκρατία θέλουμε να έχουμε.

Σας ευχαριστώ.



22/05/2018
06:19:46

"Το Νόμο της Σπουδαιότητας"


 Ήμουν σχεδόν πεπεισμένος ότι μετά το καταδικαστέο περιστατικό με τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, είναι αυτονόητη η καταδίκη της βίας στη Δημοκρατία, δεν υπάρχει Δημοκρατία όταν καλλιεργείται η βία, ότι ο κ. Τσίπρας θα έπαιζε το παιχνίδι του.
Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την κατάπτυστη δήλωσή του, με την οποία δεν καταδικάσει τη βία αλλά την διαχωρίζει, να έρθει και να κατηγορήσει τη Ν.Δ.... Θα ήθελα να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, ότι αν μια φορά έχει γελοιοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας, η προσπάθειά του για πόλωση, διχασμό, με αφορμή και αυτή τη δήλωση, έχει γελοιοποιηθεί στο μέγιστο.
Πλέον κανείς δεν δίνει σημασία τι λέει ένας αποδεδειγμένα πλέον λαϊκιστής... Είναι σαν να μιλάει στο τοίχο ο κ. Τσίπρας.
Η κοινωνία γνωρίζει τι έχει γίνει στη χώρα.
Και θυμάται πάρα πολύ καλά.
Και στη μνήμη αυτή, θα δώσει σάρκα και οστά, στις εκλογές, όπου εκεί ο πολίτης καλείται να αποφασίσει μεταξύ Πολιτικής και μιας συμμορίας λαϊκιστών....
Δεν θα ήθελα να τονίσω αυτό το θέμα περισσότερο, πιστεύω ότι η σημερινή εικόνα του κ. Τσίπρα τα είπε όλα από μόνη της, και ειλικρινά είμαι της άποψης ότι, η κοινωνία καλό θα ήταν να απαλλαγεί δια παντός, από φαινόμενα Τσίπρα και λοιπών ακραίων, ώστε επιτέλους να βρούμε το βηματισμό μας στον 21ο αιώνα, επιλέγοντας Πολιτικές και όχι πρακτικές χάους, διχόνοιας, φασισμού και λοιπών εννοιών που εντοπίζονται σε ένα συνονθύλευμα που ανήκει εκτός του δημοκρατικού τόξου, παρά μόνο εντός των ακραίων κύκλων, της χώρας.
Και το προαναφερθέν, ήρθε ο κ. Τσίπρας και το επιβεβαίωσε σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. κ. Τσίπρα εκεί ανήκετε, από εκεί ήρθατε, αλλά και εκεί θα επιστρέψετε.
Ανάξιος ακόμα και για το τίτλο "τέως Πρωθυπουργός" είστε... μόνος σας ορίσατε την μοίρα σας κ. Τσίπρα.
Όμως υπάρχει ευτυχές γεγονός. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών λειτούργησαν και όλο αυτό που επιχείρησε ο κ. Τσίπρας του γυρνά εις βάρος του.
Με αφορμή όμως ένα γεγονός που θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες με την παρουσία και συζήτηση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καθηγητή και συγγραφέα κ. Δημήτρη Μπουραντά, στη παρουσίαση βιβλίου του με θέμα την Ηγεσία, θα ήθελα να επιστρέψω στην θεματολογία αυτή με έναν νόμο της Ηγεσίας.
Το Νόμο της Σπουδαιότητας. Ένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να μεγαλουργήσει.
Αυτό που γίνεται είναι η αφύπνιση της κοινωνίας, ώστε να αντιληφθεί τις ικανότητές της.
Αυτό όμως, οδηγεί σε μια άριστα αρμονική σχέση μεταξύ της δύναμης και κινητικότητας, της ηγεσίας και των ανθρώπων.
Η Ηγεσία είναι μια συναισθηματική κατάσταση. Η οποία έχει ως αφετηρία την αρχή της ικανότητας να αντιλαμβάνεσαι το συναίσθημα αλλαγής που έχει ο κόσμος.
Το ερώτημα είναι αν το αίσθημα αλλαγής βρίσκει ικανό και άξιο ηγέτη ώστε να αξιοποιηθεί.
Αυτό είναι ένα ερώτημα στο σύγχρονο κόσμο και θεωρία της Ηγεσίας.
Ας δούμε όμως ποιος το εντοπίζει. Αυτός που ξέρει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για αποφάσεις. Και οι αποφάσεις λαμβάνονται όχι ερήμην της κοινωνίας όπως π.χ. πράττει ο κ. Τσίπρας που άλλα λέει μπροστά της και άλλα κάνει όταν της γυρίζει τη πλάτη, αλλά μαζί με την κοινωνία.
Οι αποφάσεις ώστε να ανταποκρίνονται στο νόμο της σπουδαιότητας, λαμβάνονται υπό το πρίσμα της νηφαλιότητας και της ικανότητας να μπορεί μια κατάσταση να γίνει διακριτή καθαρά.
Δεν είμαστε σε εποχή φαντασίωσης.
Δηλαδή επιστροφής σε ένα μοντέλο κράτους που το είδαμε, το ζήσαμε και μας οδήγησε εκεί όπου μας οδήγησε.
Είμαστε στην εποχή της ρεαλιστικής πραγματικότητας και προσέγγισης του σύγχρονου κόσμου.
Και του Φιλελευθερισμού. Τι είναι αυτό όμως που κάνει το σπουδαίο σε μια προσπάθεια.
Ο άνθρωπος.
Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ο άνθρωπος και η δημιουργική του σκέψη.
Όταν έχεις μια ηγεσία... στυλ.. Τσίπρα, για ποια δημιουργική σκέψη κάνουμε λόγο, όταν ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που ακόμα.... ακόμα.. δεν έχει καταδικάσει την Marfin και δεν βρήκε ένα λόγο.. ένα.. να πει κάτι για τις ψυχές που χάθηκαν.. γιατί πρέπει η κοινωνία να έχει καταστρεπτική σκέψη ως ηγεσία της.. δεν το έχω καταλάβει,αλλά κοντά είναι η ώρα που η απορία μου αυτή θα λυθεί.....
Καμία εξέλιξη δεν είναι εφικτή αν δεν υπάρχει η σύνδεση μεταξύ της βιωματικής κατάστασης της Δημοκρατίας με την άριστη μελλοντική Δημοκρατία.
Η σύνδεση δηλαδή του τι ζεις με του τι θες να υπάρχει γύρω σου ως Δημοκρατία για να μπορείς να δημιουργήσεις.
Η Δημοκρατία συγκρίνεται μόνο με τον εαυτό της εφόσον θέλει συνεχώς να εξελίσσεται.
Ο Νόμος της Σπουδαιότητας συναντάται στον Φιλελευθερισμό. Ως νόμος Ηγεσίας, είναι ο νόμος της ένωσης των ικανοτήτων και της αξίας και αριστείας.
Είναι ο δυναμικός τροχός που κινείται ώστε με τις αρχές και τις αξίες του Φιλελευθερισμού να υπάρχει συνεχής προοδευτική κατάσταση κοινωνίας άρα πνεύματος επομένως οικονομίας κατάληξη η συνεχής αναβάθμιση των ανθρώπινων δυνατοτήτων.
Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πολιτικός οργανισμός που γύρω του συγκεντρώνει τους πολίτες της χώρας, αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο δυναμική ευρείας αυτοδυναμίας.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στη σταθερή πορεία της Ηγεσίας στις αρχές, αξίες, ιδανικά της Δημοκρατίας, μια Δημοκρατία για την οποία ανέφερα σε πρόσφατο άρθρο μου, ότι δεν παύει να είναι το πολίτευμα εκείνο του Φιλελευθερισμού και του Πατριωτισμού, της συμπόρευσης Πολιτικής με Πολίτες.
Ωστόσο, οφείλεται και σε ένα επιπλέον γεγονός, και δεν θα ακουμπήσω πολιτική ανάλυση, διαφορές δηλαδή Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου τι να συζητάμε... αλλά θα επικεντρωθώ στην εξής παράμετρο.
Η Δημοκρατία είναι ένα ευαίσθητο Πολίτευμα, ανθρωπισμός, αλλά δίκαιο Πολίτευμα όταν εντοπίζονται πολιτικές που απαξιώνουν τον άνθρωπο...

Ν.Δ. - Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτοδυναμία.

Σας ευχαριστώ

 Βιογραφικό 



Όνομα πατέρας Φίλιππος  Μαυροφτάς 
 Όνομα μητέρας Ευτυχία Μαυροφτά 
 Το γένος Λίνδου 
 Ημερομηνία γέννησης  23/05/1953 
 Τόπος γέννησης Καϊρο Αίγυπτου
 Τόπος διαμονής Αθήνα 
Αριθμός Ταυτότητας Φ.014832 
 Ημ.εκδ. 04/01/2001
 Οικογενειακή κατάσταση  Διαζευγμένος
 Τηλ 698-314-7530 / 693-115-4529 

Είμαι Επικοινωνιακός & Σταθερός Στις Απόψεις Μου  & Με Την Πεποίθηση Ότι Στη Δημοκρατία Δεν Υπάρχουν Αδιέξοδα...Αυτό Είναι Το Τρίπτυχο Που Με Εκφράζει Και Με Καθιστά Υπεύθυνο Απέναντι Στην Κοινωνία Και Στους Ανθρώπους...
Είμαι Οραματιστής Της Τεχνοκρατικής Αντίληψης  & Των Μεθόδων Αυτής. 
Που Είναι Ή Ελεύθερη Οικονομία & Ή Ανάπτυξη Της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας...
Έχω Παρά Πολύ Καλές Σπουδές... Στον Τομέα Τις Ανθρωπολογίας & Ανατομίας Του Ανθρώπου... 

 Έχω Τελειώσει το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  Αθηνών στο Τομέα Δημοσιογράφος & Διοίκηση ΜΜΕ  Μάνατζερ. Έχω & Δύο Μεταπτυχιακά Στο Λονδίνο. 

 Το Ένα Επάνω Στην Εγκληματολογία Και Το Άλλο Επάνω Στην Ψυχολογία Του Ανθρώπου... Ξένες Γλώσσες  Αγγλικά - Γαλλικά -  Ισπανικά    Πιστεύω Στις Αρχές Της Θεωρίας Της Τεκτονικής Ιδέας & Της Φιλοσοφίας Αυτής...

Είμαι Μέλος - GREEK NEWS AGENCY "STORM" (ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ΕΙΔΉΣΕΩΝ "''ΑΝΤΆΡΑ")  & ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑ ΈΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ & ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΏΝ ΔΙΕΘΝΏΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΩΝ (ΠΕΣΑΔΕΠ).

 Έχω Έντονη Δράση Στην Ειδησεογραφικη Διεύθυνση Συντακτών, Ειδησεογραφων,Μεταφραστών, Διορθωτών Ημερήσιου Τύπου Και Δημοσίων Διεθνών Σχέσεων. 
Εχω Προσφέρει Δε Τις Υπηρεσίες μου Για Τη Μελέτη Εσωτερικού Και Εξωτερικού Τύπου. Εποπτεύει Τους Ραδιοφωνικούς Και Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Τις Εκδόσεις Εφημερίδων Και Περιοδικών Για Λογαριασμό Τρίτων, Τους Ανταποκριτές Και Τους 'Έκτακτους Απεσταλμένους, Στις Πρεσβείες Και τα Προξενεία, Τις Κοινοπραξίες Παραρτημάτων Και Τις Συμβάσεις τους.. 
Να Κάνω Έρευνα Σε Φυλακές, Ψυχιατρεία, Νοσοκομεία, (Αρμοδιότητα Του Βρετανικού Πρακτορείου Ειδήσεων "αντάρα' ' και της Διεθνούς Νομικών)... 
ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟ  ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΙΑΙΡΑΡΧΙΑ  
ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ UNISEF... 
ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ GREENPEACE... 
ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ WWF... 
ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ 
                                      ΠΡΟΚΛΗΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 

                               Και Έχω Βραβευτεί Από Τον "Σύλλογο Μέριμνα ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου