Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

"Είτε το θέλετε είτε όχι, θα παίρνετε τις απαντήσεις που σας αξίζουν"Η χώρα βαδίζει προς την αυτοδυναμία της...

26/05/2018
22:12:38

 "Είτε το θέλετε είτε όχι, θα παίρνετε τις απαντήσεις που σας αξίζουν"Η χώρα βαδίζει προς την αυτοδυναμία της...



 Η αλήθεια είναι όμως άλλη.
Η κυβέρνηση υπέγραψε νέο μνημόνιο για να εφαρμοστεί το ήδη μνημόνιο που είχε φέρει στη Βουλή, το 3ο, με το οποίο συνδέει, αναφέρεται στο κείμενο των 40 σελίδων, ότι η μείωση των συντάξεων είναι προαπαιτούμενο......
Δυστυχώς όμως, αντί να έχουμε μια Κυβέρνηση που να έχει το θάρρος να πει ότι αυτό που έχω προκαλέσει σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που είχα υποσχεθεί προ ετών, αλλά είναι μια ασφυξία οικονομική του πληθυσμού της χώρας, η οποία επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής, παρατηρούμε φαινόμενα που προκαλούν και το γέλιο (ειρωνικό) αλλά και το θυμό.
Κανείς όμως, σίγουρα δεν μπορεί να είναι αδιάφορος. Η Κυβέρνηση παλεύει να πείσει ότι αυτό που φέρνει στη Βουλή δεν θα εφαρμοστεί, αλλά θα κάνουν, έτσι λένε, ότι μπορούν, θα παλέψουν όπως λένε..., για να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, μέτρα όμως που συνδέονται με το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχουν στείλει στους θεσμούς.
Αναφορά ειδικά στο κομμάτι των συντάξεων υπάρχει.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη.
Η χώρα, πληρώνοντας το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της απέναντι στους θεσμούς, και θα κληθεί εξαιτίας Τσίπρα και λοιπών συνεργατών του, να είναι σε επιτροπεία σκληρή, μέχρι το 2050.
Είναι άλλο να έχεις να αποπληρώσεις τα δάνειά σου, και άλλο είναι να σε επιτηρούν αυστηρά για να δουν τι κάνεις ώστε να έχεις την ικανότητα να τα αποπληρώσεις.
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Το 2ο δείχνει αναξιοπιστία.. το πρώτο δείχνει ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Εξαιτίας του νέου αυτού μνημονίου, η Κυβέρνηση, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ... αναζητεί ημερομηνία εκλογών, αλλά όμως αυτό που θα το συνοδεύει προς αυτές, επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να πει στη κοινωνία, δεν τον πιστεύει ούτε και το σκαλοπάτι του Μαξίμου... θα είναι η αναβίωση εποχής που οι παλιοί δεν θέλουν να την θυμούνται, και οι νέοι δεν τους απασχολεί, διότι ο νέος κοιτά το από εδώ και πέρα.
Ο κ. Τσίπρας, "τελειώνοντας" ουσιαστικά τους συνταξιούχους.. θέλει να τους κρατά.. αναβιώνοντας την εποχή του διχασμού... Αριστερά - Δεξιά, παρακράτος και όλα αυτά τέλος πάντων... που δεν ενδιαφέρουν κανέναν στη χώρα, παρά μόνο τους προσωπικούς φίλους του κ. Τσίπρα στον Ρουβίκωνα.... Γιατί δεν υπάρχει κίνηση προς Ρουβίκωνα.
Θα τολμήσω να πω ότι δεν είναι μόνο λόγος προσωπικής φιλίας του κ. Τσίπρα με ηγετικά του στελέχη, αλλά είναι και η εφεδρεία του για το μετά, ώστε να επιχειρήσει να κάνει στη χώρα, αυτά που έκανε όταν ήταν στην Αντιπολίτευση.
Η Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται να στείλει στο σπίτι του τον κ. Τσίπρα και να μην δει Βουλή ποτέ ξανά.
Διότι και μόνο μια τέτοια πρακτική ως σκέψη, να αναβιώσει παρακράτος ρητορική, όλο αυτό που επιχειρεί να κάνει, δεν αξίζει ούτε σύνταξη του κράτους.
Αν η Δημοκρατία σέβεται τον εαυτό της, δεν υπάρχει λόγος να τιμά αυτούς που την ντροπιάζουν.
Ας μιλήσουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα για το δικαίωμα και της Δημοκρατίας..
Για το δικαίωμα της Δικαιοσύνης...
Γιατί η Δημοκρατία θα πρέπει να τιμά τέτοιους;
Επειδή κάποτε είχαν το τίτλο του Πρωθυπουργού τον οποίο δεν τίμησαν, δίχασαν αντί να ενώσουν... Γιατί;
Γιατί στη χώρα να υπάρχει ένα θέατρο;
Έτσι θεωρείται ότι μια κοινωνία σέβεται θεσμούς;
Μα δεν τον σέβεται ο ίδιος πρώτα από όλα..
Ο κ. Τσίπρας είναι ηλίου φαεινότερο που οδηγεί την προεκλογική περίοδο.
Η Ν.Δ. πράττει ορθά.
Σωστά.
Άριστα.
Πρώτα από όλα, αναδεικνύει τις προτάσεις της μέσα από σύγχρονο πολιτικό λόγο. Συνεχίζει με το να μην αφήνει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον κ. Τσίπρα, να εφαρμόσει οποιαδήποτε τακτική διχασμού του λαού.
Οι απαντήσεις, το είδαμε πρόσφατα στη Βουλή, είναι άμεσες, ακαριαίες, ευθείς, και αποστομωτικές.
Το τρίτο στάδιο, είναι να ενημερώνει την κοινωνία, για το πως το μέλλον μπορεί να διαμορφωθεί.
Θα ήταν εύκολο να πέσει η χώρα στη παγίδα του διχασμού. Εκεί ποντάρει εξάλλου και ο κ. Τσίπρας.
Το δύσκολο όμως είναι να κατανοήσουμε ότι αν πέσουμε.. δεν έχουμε τίποτα ως Έθνος να προσφέρουμε στη πατρίδα μας. Παρά μόνο μια ένταση, που είναι παρατηρήσιμη από επενδυτές.. μια χώρα διχασμένη είναι προσφιλές έδαφος για επενδύσεις;
Ο κ. Τσίπρας, το γνωρίζει καλά, άσχετα αν δίνει εντολές στον κ. Τζανακόπουλο να λέει αυτά που λέει περί νίκης και ήττας, ότι υπολείπεται κατά πολύ, είναι τεράστια η διαφορά, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, που ανάγκασε τον Τσίπρα να αναβιώσει στο λόγο του στη Βουλή αυτά που αναβίωσε... Αυτή η διαφορά οφείλεται σε πολλά.
Θα αναφέρω μόνο ένα λόγο από τους πάρα πολλούς. Που πιστεύω ότι μπορεί να θεωρηθεί άξιος προσοχής.
Η κοινωνία, έχει κουραστεί να έχει πολιτικούς που ενώ δεν έχουν τι να δώσουν το μόνο που δίνουν είναι ένταση και ταξικό μίσος.
Βρισκόμαστε καθαρά, στο κατώφλι της 4ης γενιάς Δημοκρατίας.
Της ενότητας εθνικής με έναν σύγχρονο Πολιτικό Ηγέτη, για να πάμε μπροστά.
Η κοινωνία κ. Τσίπρα δεν είναι βλάκας, ούτε σανοφάγος, ούτε τίποτα από όλα αυτά που πιστεύετε εσείς και η παρέα εκεί μέσα.. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Καρανίκας, Τζανακόπουλος, Καρτερός και λοιποί..
Είναι στο μυαλό σας μια τέτοια εικόνα. Και η ώρα πλησιάζει που η κοινωνία θα σας δώσει την εικόνα όχι μόνο του ποια είναι αλλά και του ποιοι είστε εσείς..
Ο κ. Τσίπρας, όποιο δρόμο και αν πάρει, διχασμό, ένταση, το δρόμο του "θα παλέψουμε", η πολιτική αυτή είναι μη αποδεχτή πλέον στη κοινωνία.
Η Αριστερά απέτυχε.
Αποκαλύφθηκε.
Και έχει ιδεολογικά, τελειώσει.
Δίχασε.
Κούρασε.
Ψεύδεται.
Προσβάλει.
Ο κ. Τσίπρας ήταν ο άνθρωπος εκείνος που έδειξε στη κοινωνία μας ότι η Αριστερά δεν είναι τίποτα άλλο παρά... το να ζω εις βάρος των άλλων.. και όχι το να ζω μαζί με τους ανθρώπους...
Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, ως κομμουνιστής της αναρχικής πτέρυγας, πείτε το κ. Τσίπρα, συμπαρασύρει στον αφανισμό γενικά την Αριστερά στην Ελλάδα.
Η μάχη είναι ιδεολογική για τον κ. Τσίπρα. Αλλά η μάχη δεν είναι ιδεολογική κ. Τσίπρα. Η μάχη είναι για το αύριο και το μέλλον της χώρας.. και όχι του εαυτού σας.. Δεν θα πέσουμε στη παγίδα σας.
Όπως δεν έχουμε πέσει σε καμία παγίδα σας. Και αυτό ο λαός μας το αναγνωρίζει. Και αυτό.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή είπε στρεφόμενος προς τον κ. Τσίπρα :
"Είτε το θέλετε είτε όχι, θα παίρνετε τις απαντήσεις που σας αξίζουν"
Η χώρα βαδίζει προς την αυτοδυναμία της..
Ν.Δ. - Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σας ευχαριστώ.

1 σχόλιο: