Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

"Το Νόμο της Σπουδαιότητας"

22/05/2018
06:19:46

"Το Νόμο της Σπουδαιότητας"



 Ήμουν σχεδόν πεπεισμένος ότι μετά το καταδικαστέο περιστατικό με τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, είναι αυτονόητη η καταδίκη της βίας στη Δημοκρατία, δεν υπάρχει Δημοκρατία όταν καλλιεργείται η βία, ότι ο κ. Τσίπρας θα έπαιζε το παιχνίδι του.
Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την κατάπτυστη δήλωσή του, με την οποία δεν καταδικάσει τη βία αλλά την διαχωρίζει, να έρθει και να κατηγορήσει τη Ν.Δ.... Θα ήθελα να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, ότι αν μια φορά έχει γελοιοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας, η προσπάθειά του για πόλωση, διχασμό, με αφορμή και αυτή τη δήλωση, έχει γελοιοποιηθεί στο μέγιστο.
Πλέον κανείς δεν δίνει σημασία τι λέει ένας αποδεδειγμένα πλέον λαϊκιστής... Είναι σαν να μιλάει στο τοίχο ο κ. Τσίπρας.
Η κοινωνία γνωρίζει τι έχει γίνει στη χώρα.
Και θυμάται πάρα πολύ καλά.
Και στη μνήμη αυτή, θα δώσει σάρκα και οστά, στις εκλογές, όπου εκεί ο πολίτης καλείται να αποφασίσει μεταξύ Πολιτικής και μιας συμμορίας λαϊκιστών....
Δεν θα ήθελα να τονίσω αυτό το θέμα περισσότερο, πιστεύω ότι η σημερινή εικόνα του κ. Τσίπρα τα είπε όλα από μόνη της, και ειλικρινά είμαι της άποψης ότι, η κοινωνία καλό θα ήταν να απαλλαγεί δια παντός, από φαινόμενα Τσίπρα και λοιπών ακραίων, ώστε επιτέλους να βρούμε το βηματισμό μας στον 21ο αιώνα, επιλέγοντας Πολιτικές και όχι πρακτικές χάους, διχόνοιας, φασισμού και λοιπών εννοιών που εντοπίζονται σε ένα συνονθύλευμα που ανήκει εκτός του δημοκρατικού τόξου, παρά μόνο εντός των ακραίων κύκλων, της χώρας.
Και το προαναφερθέν, ήρθε ο κ. Τσίπρας και το επιβεβαίωσε σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. κ. Τσίπρα εκεί ανήκετε, από εκεί ήρθατε, αλλά και εκεί θα επιστρέψετε.
Ανάξιος ακόμα και για το τίτλο "τέως Πρωθυπουργός" είστε... μόνος σας ορίσατε την μοίρα σας κ. Τσίπρα.
Όμως υπάρχει ευτυχές γεγονός. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών λειτούργησαν και όλο αυτό που επιχείρησε ο κ. Τσίπρας του γυρνά εις βάρος του.
Με αφορμή όμως ένα γεγονός που θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες με την παρουσία και συζήτηση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καθηγητή και συγγραφέα κ. Δημήτρη Μπουραντά, στη παρουσίαση βιβλίου του με θέμα την Ηγεσία, θα ήθελα να επιστρέψω στην θεματολογία αυτή με έναν νόμο της Ηγεσίας.
Το Νόμο της Σπουδαιότητας. Ένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να μεγαλουργήσει.
Αυτό που γίνεται είναι η αφύπνιση της κοινωνίας, ώστε να αντιληφθεί τις ικανότητές της.
Αυτό όμως, οδηγεί σε μια άριστα αρμονική σχέση μεταξύ της δύναμης και κινητικότητας, της ηγεσίας και των ανθρώπων.
Η Ηγεσία είναι μια συναισθηματική κατάσταση. Η οποία έχει ως αφετηρία την αρχή της ικανότητας να αντιλαμβάνεσαι το συναίσθημα αλλαγής που έχει ο κόσμος.
Το ερώτημα είναι αν το αίσθημα αλλαγής βρίσκει ικανό και άξιο ηγέτη ώστε να αξιοποιηθεί.
Αυτό είναι ένα ερώτημα στο σύγχρονο κόσμο και θεωρία της Ηγεσίας.
Ας δούμε όμως ποιος το εντοπίζει. Αυτός που ξέρει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για αποφάσεις. Και οι αποφάσεις λαμβάνονται όχι ερήμην της κοινωνίας όπως π.χ. πράττει ο κ. Τσίπρας που άλλα λέει μπροστά της και άλλα κάνει όταν της γυρίζει τη πλάτη, αλλά μαζί με την κοινωνία.
Οι αποφάσεις ώστε να ανταποκρίνονται στο νόμο της σπουδαιότητας, λαμβάνονται υπό το πρίσμα της νηφαλιότητας και της ικανότητας να μπορεί μια κατάσταση να γίνει διακριτή καθαρά.
Δεν είμαστε σε εποχή φαντασίωσης.
Δηλαδή επιστροφής σε ένα μοντέλο κράτους που το είδαμε, το ζήσαμε και μας οδήγησε εκεί όπου μας οδήγησε.
Είμαστε στην εποχή της ρεαλιστικής πραγματικότητας και προσέγγισης του σύγχρονου κόσμου.
Και του Φιλελευθερισμού. Τι είναι αυτό όμως που κάνει το σπουδαίο σε μια προσπάθεια.
Ο άνθρωπος.
Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ο άνθρωπος και η δημιουργική του σκέψη.
Όταν έχεις μια ηγεσία... στυλ.. Τσίπρα, για ποια δημιουργική σκέψη κάνουμε λόγο, όταν ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που ακόμα.... ακόμα.. δεν έχει καταδικάσει την Marfin και δεν βρήκε ένα λόγο.. ένα.. να πει κάτι για τις ψυχές που χάθηκαν.. γιατί πρέπει η κοινωνία να έχει καταστρεπτική σκέψη ως ηγεσία της.. δεν το έχω καταλάβει,αλλά κοντά είναι η ώρα που η απορία μου αυτή θα λυθεί.....
Καμία εξέλιξη δεν είναι εφικτή αν δεν υπάρχει η σύνδεση μεταξύ της βιωματικής κατάστασης της Δημοκρατίας με την άριστη μελλοντική Δημοκρατία.
Η σύνδεση δηλαδή του τι ζεις με του τι θες να υπάρχει γύρω σου ως Δημοκρατία για να μπορείς να δημιουργήσεις.
Η Δημοκρατία συγκρίνεται μόνο με τον εαυτό της εφόσον θέλει συνεχώς να εξελίσσεται.
Ο Νόμος της Σπουδαιότητας συναντάται στον Φιλελευθερισμό. Ως νόμος Ηγεσίας, είναι ο νόμος της ένωσης των ικανοτήτων και της αξίας και αριστείας.
Είναι ο δυναμικός τροχός που κινείται ώστε με τις αρχές και τις αξίες του Φιλελευθερισμού να υπάρχει συνεχής προοδευτική κατάσταση κοινωνίας άρα πνεύματος επομένως οικονομίας κατάληξη η συνεχής αναβάθμιση των ανθρώπινων δυνατοτήτων.
Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πολιτικός οργανισμός που γύρω του συγκεντρώνει τους πολίτες της χώρας, αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο δυναμική ευρείας αυτοδυναμίας.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στη σταθερή πορεία της Ηγεσίας στις αρχές, αξίες, ιδανικά της Δημοκρατίας, μια Δημοκρατία για την οποία ανέφερα σε πρόσφατο άρθρο μου, ότι δεν παύει να είναι το πολίτευμα εκείνο του Φιλελευθερισμού και του Πατριωτισμού, της συμπόρευσης Πολιτικής με Πολίτες.
Ωστόσο, οφείλεται και σε ένα επιπλέον γεγονός, και δεν θα ακουμπήσω πολιτική ανάλυση, διαφορές δηλαδή Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου τι να συζητάμε... αλλά θα επικεντρωθώ στην εξής παράμετρο.
Η Δημοκρατία είναι ένα ευαίσθητο Πολίτευμα, ανθρωπισμός, αλλά δίκαιο Πολίτευμα όταν εντοπίζονται πολιτικές που απαξιώνουν τον άνθρωπο...
Ν.Δ. - Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτοδυναμία.
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου