Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Έψαξε για νέα στελέχη, τελικά όμως βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό.

Εισαγωγική τοποθέτηση στη συνάντηση εργασίας Προέδρου ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.



με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στην Υπέροχη Εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ...














Φώτιος Μαυρόφτας Πολιτευτής με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθηνών

05/09/2018
“Δ.Ε.Θ. 2017 – Δ.Ε.Θ. 2018, 1 χρόνος μετά”
 Πριν ξεκινήσω το κυρίως θέμα της αρθρογραφίας μου, λίγα λόγια για τον Βαξεβάνη. Αν και πιστεύω ότι σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το έθεσε στο ακριβώς το όλο ζήτημα, θέλω να πάω λίγο πιο μακριά και να δούμε κάτι όλοι μαζί, που ίσως ενδεχομένως συμβαίνει στα υπόγεια του Μαξίμου.
Εξάλλου είναι γνωστός στα πέριξ ο Βαξεβάνης, αν θέλει ας έρθει να μου κάνει παρατήρηση. Το Μαξίμου έχει δρομολογήσει κατάσταση πτώσης ηθικού του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ και στοχεύει ταυτόχρονα στο να πλήξει την εικόνα του Προέδρου της Ν.Δ.
Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι τα γνωστά fake news καθώς επίσης και ορισμένοι που θα ήθελαν να είναι κοντά στη Κυβέρνηση αλλά τελικά βρέθηκαν εκτός αυτής, όπως επίσης άνθρωποι που βρέθηκαν και ορθώς βρέθηκαν εκτός της Ν.Δ. είναι στην υπηρεσία αυτή…..
Και ξεκινάμε να εισέλθουμε στο κυρίως μέρος του άρθρου.
Στη Δ.Ε.Θ. του 2017 η Ηγεσία της Παρατάξεως είπε χαρακτηριστικά :
“Δεν έχω στο νου μου μόνο αριθμούς και δείκτες. Έχω πρώτα από όλα ανθρώπους.”
Πριν 1 έτος αυτή η φράση, διότι ο λόγος του Προέδρου έχει πολλές και καίριες φράσεις που μαρτυρούν το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας με Κυβέρνηση Ν.Δ, έδωσε την ευκαιρία στον Πολίτη να ακούσει για πρώτη φορά, ανοικτά και καθαρά ότι η Πολιτική είναι ανθρωποκεντρική έννοια.
Η Πολιτική των αριθμών δεν είναι η Πολιτική της Δημοκρατίας. Η Πολιτική της Δημοκρατίας είναι ο άνθρωπος και πως μέσα από τους αριθμούς και τους δείκτες να μπορεί να έχει ευημερία και καλό επίπεδο ζωής.
Η αφετηρία είναι ο άνθρωπος και τα πάντα χτίζονται γύρω από αυτόν.
1 χρόνος μετά την Δ.Ε.Θ. 2017 και αυτό που είδαμε πάνω σε αυτή τη φράση από την Κυβέρνηση Τσίπρα είναι ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα ότι ο άνθρωπος για τη Κυβέρνηση αυτή… δεν έχει καμία αξία… ΜΑΤΙ.
Σίγουρα υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα αλλά ας μείνουμε στο πλέον πρόσφατο. Θέλω να αναπτύξω το άρθρο αυτό πάνω σε 2 φράσεις της τότε ομιλίας….
1 έτος μετά την τότε ομιλία, που χαρακτηρίστηκε ιστορική για το πως ένας Ηγέτης οραματίζεται τη χώρα και τους πολίτες αυτής.
Μένω όμως προς το παρόν στη ως ανωτέρω φράση, γιατί πάνω σε αυτήν βασίζεται η δομική διαφορά ενός πολιτεύματος της κοινωνίας των πολιτών από ένα καθεστώς…..
Ο άνθρωπος έχει ορισμένα βασικά κοινά χαρακτηριστικά.
Το ένα εξ αυτών κοινό που έχει είναι η επιθυμία. Ο άνθρωπος επιθυμεί βασιζόμενος στο Δημοκρατικό Πολίτευμα να έχει όλες εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε να μπορεί να προγραμματίζει και να σχεδιάζει τη ζωή του μέσα σε ένα Κράτος που του δίνει το δικαίωμα και να προγραμματίσει και να σχεδιάσει και να υλοποιήσει.
Η φράση τότε του Προέδρου συνέδεσε 2 καίριες έννοιες της ανθρωποκεντρικής Πολιτικής.
Το δικαίωμα και την υλοποίηση.
Αν μείνουμε σε αυτή την σύνδεση των εννοιών, αυτό που βλέπουμε 1 έτος μετά από αυτή τη φράση, ως Κυβερνητικό σχεδιασμό Τσίπρα – Καμμένου, ότι υπάρχει στέρηση δικαιωμάτων, και φυσικά αυτό που υπάρχει είναι η απουσία κάθε υλοποίησης άξιου κυβερνητικού έργου που να δίνει δικαιώματα προγραμματισμού, σχεδιασμού ζωής του Πολίτη, ώστε να υλοποιήσει τα σχέδιά του.
Αυτό λοιπόν που έχουμε 1 έτος κατόπιν της φράσης αυτής, από τη Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι μια καθεστωτική νοοτροπία εξακολούθηση παρουσίας αυτής ως νοοτροπία και φυσικά απουσία κάθε μακροπρόθεσμης πολιτικής…………………….
Ως κοινό στοιχείο λοιπόν του ανθρώπου είναι η επιθυμία.
Και δεν κοιτάμε το ποιος επιθυμεί τις πράξεις…
Αυτό που κοιτά η σύγχρονη Πολιτική είναι το τι κάνεις για να υπάρχουν οι επιθυμίες στον Πολίτη.
Τι Κράτος του δίνεις να ζει….
Επομένως η σύνδεση μεταξύ επιθυμίας και ποιότητας Κράτους είναι καίριας σημασίας για το μέλλον της έννοιας Κράτος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Η Πολιτική εξελίσσεται.
Φεύγω από αυτή τη φράση, εξάλλου η αρθρογραφία για την Δ.Ε.Θ. θα έχει σύντομα και 2ο σκέλος, η Ν.Δ ανεβαίνει και είναι ήδη στη Βόρεια Ελλάδα, για να μεταδώσει εκ νέου, και μάλιστα ο ρυθμός μετάδοσης του οράματος και του σχεδίου είναι αμείωτης έντασης και ταχύτητας, ο Πρόεδρος εξάλλου έχει σε εγρήγορση όλα τα στελέχη της παρατάξεως και μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού, η παράταξη είναι καθημερινά κοντά και δίπλα τον Πολίτη, έχοντας μείνει πάντα πιστή στην αρχή της διακήρυξης της.. έξω και πάνω από Αριστερά, Δεξιά… όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στο μήνυμά του ο ιδρυτής της Ν.Δ., για να έρθω στην επόμενη και επίσης σπουδαία που με αυτήν μπαίνουμε στα τη φετινής Δ.Ε.Θ.
“Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που αξίζουμε”
Χαρακτηριστική φράση από τον τότε λόγο του Προέδρου. Ποια Ελλάδα αξίζουμε λοιπόν. Η διαπίστωση ότι όντως αυτή που έχουμε με την παρούσα κατάσταση, είναι ότι και σαφώς δεν αξίζει σε εμάς τους Έλληνες.
Η ερώτηση όμως του ποια Ελλάδα αξίζουμε, θα απαντηθεί σε αυτή την Δ.Ε.Θ.
Και θα απαντηθεί όχι μόνο μέσω ενός κυβερνητικού λόγου, δηλαδή κινήσεις κυβερνητικού έργου, αλλά θα απαντηθεί και με Πολιτικό Λόγο.
Θα απαντηθεί με λόγο Δημοκρατίας.
Η Ν.Δ εκφράζει ένα ευρύ, ευρύτατο πλέον κοινωνικό φάσμα. Και αυτό γιατί με την Ηγεσία της επέστρεψε σε αυτό που είναι η Ν.Δ.
Έξω και πάνω… Καλύπτει ένα ευρύ ιδεολογικό τοπίο, βασιζόμενο στην αρχή του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού. Δηλαδή βασιζόμενη στην αρχή της Δημοκρατίας.
Στην ελευθερία του ανθρώπου. Με εποπτικό Κράτος και όχι με παρεμβατικό Κράτος.
Το ποια Ελλάδα αξίζουμε σίγουρα αυτό έχει άμεση σχέση με το να αντιληφθεί ο Πολίτης τι πραγματικά αξίζει και τι πραγματικά του αξίζει να έχει.
Είναι ένα ερώτημα που απάντηση εντοπίζεται στην αξιολόγηση της κατάστασης. Η αξιολόγηση κατάστασης είναι μια ιδιαίτερη Ηγετική Ικανότητα που την έχουν και την αναπτύσσουν Ηγέτες που θέλουν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο, γνωρίζοντας την πραγματικότητα του σήμερα.
Αν μείνουμε στον Πολιτικό – Κοινωνικό όρο
“Κοινωνία των Πολιτών”,
η φετινή Δ.Ε.Θ., θα αποτελέσει ορόσημο Δημοκρατικού Λόγου για τα όλα όσα αυτός ο όρος καλύπτει.
Ένα κυβερνητικό έργο για να υλοποιηθεί βασίζεται στην αρχή της αξιολόγησης της κατάστασης, και τι προκύπτει από την αξιολόγηση αυτή ως δεδομένο για την Κοινωνία των Πολιτών.
Η Ν.Δ. έχει στην Ηγεσία της, και απαρτίζεται από στελέχη επίσης με αυτό το γνώρισμα, και αυτό είναι επιτυχία της Ηγεσίας της παρατάξεως, με ένα χάρισμα. Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται.
Το χάρισμα του να εμπλουτίζεται ο Πολιτικός Λόγος με το σύγχρονο περιβάλλον. Με έννοιες νέες. Η Ν.Δ. φέρνει στο προσκήνιο τον Δημοκρατικό – Πολιτικό λόγο της κοινωνίας που οραματίζεται.
Στοιχεία ήθους, 
ευπρέπειας, αλλά και 
δυναμικής, είναι ορισμένα στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης Πολίτη – Πολιτικού.
Η Δ.Ε.Θ. του 2018 συν όλα τα άλλα, θα είναι ορόσημο και για αυτήν την περαιτέρω ενδυνάμωση της σχέσης, που ήδη έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται.
Κλείνω το πρώτο από τα 2 μέρη της αναφοράς μου στην Δ.Ε.Θ. 2018, θεωρώντας σωστό να πω κάτι.
Τα όλα όσα ζήσαμε ως χώρα κατά το παρελθόν ανήκουν εκεί.
Για να θυμόμαστε, για να μελετάμε λάθη και παραλείψεις, για να διδασκόμεθα.
Τα όσα κατά το παρελθόν έζησε η χώρα είναι ένα από τα κίνητρά της.
Να πάρει μια ιστορία και να αλλάξει το ρουν αυτής.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στη Δ.Ε.Θ. για να μιλήσει και για… Δημοκρατία…
Ν.Δ – Κυριάκος Μητσοτάκης
Αυτοδυναμία
Σας ευχαριστώ.