Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

La Regeneration - Η αναγέννηση




Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε ημερίδα για την Ψηφιακή Οικονομία στη Θεσσαλονίκη. 31.05.2018










Φώτιος Μαυρόφτας Υποψήφιος Βουλευτής  με την Ν.Δ.
στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών

02/06/2018
16:09:53

 La Regeneration - Η αναγέννηση
 Η αναγέννηση της Πολιτικής σηματοδοτεί και την αναγέννηση της κοινωνίας.
Μπορεί να ακούγεται ως μια πολύ ισχυρή δόση ιδεολογικής ή φιλοσοφικής σκοπιάς ρητορική, αλλά εφόσον βρεθούμε στη θέση να σκεφτούμε ότι ο Ηγέτης, έχει 12 κύριες δραστηριότητες, τότε η ως άνω φράση έχει την βαρύτητά της.
Η κοινωνία των πολιτών κάνοντας βήματα προόδου, εφόσον φυσικά υπάρχει το κλίμα που καλλιεργεί την πρόοδο, μπορεί να βρεθεί στη θέση να κάνει την κάθε ημέρα διαφορετική προς το θετικό.
Ποιες οι προϋποθέσεις της αναγέννησης όμως.
Στο σημερινό κείμενο ηγεσίας λοιπόν, θα γίνει αναφορά στις ιδέες αυτές που θεωρούνται ως "επαναστατικές" στο χώρο της Ηγεσίας και ωθούν με μεγάλη δύναμη την κίνηση της κοινωνίας προς τα εμπρός.
Ως Ηγέτης Κορυφής, ο άνθρωπος που ηγείται είναι σταθερά προσηλωμένος στο στόχο και στο όραμα.
Αλλά δεν μένει σε αυτά μόνο.
Τα 2 αυτά χαρακτηριστικά έρχονται και συμπληρώνονται. Αφού... Στόχος και όραμα χωρίς ανθρώπους είναι μια απασχόληση της σκιάς....
Ας ξεκινήσουμε.
Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ηγέτης Κορυφής;
Είναι η Νέα Ν.Δ. ως οργανισμός, κινούμενη πάνω στις αρχές των 12 νέων ιδεών Ηγεσίας;
Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Ν.Δ. με το άνοιγμα της θύρας της στη κοινωνία, ακόμα μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι έχει περάσει διάστημα από τότε που έγινε η αρχή, είναι η αναζήτηση αυτών που η Ηγεσία όπως μεταφράζεται κυρίως σε μεγάλους πολυεθνικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς, θεωρεί ως εν δυνάμει Ηγέτες επιμέρους τμημάτων.
Άρα εδώ έχουμε μία από τις 12 κύριες δραστηριότητες και νέες ιδέες της Ηγεσίας στη Πολιτική.
Την δέσμευση του Ηγέτη στην αναζήτηση και στον εμπλουτισμό με νέο ανθρώπινο δυναμικό.
Η Ν.Δ. και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αυτό φάνηκε εξάλλου από τη πρόσφατη παρουσία του σε δημόσια συζήτηση για την Ηγεσία με συνομιλητή τον καθηγητή κ. Μπουραντά, δίνει μεγάλη βαρύτητα σε όλο αυτό που ονομάζεται ΗΓΕΣΙΑ.
Μια ιδέα προς ένα καλύτερο αύριο είναι να δίνεις μεγάλη σημασία και αξία στην Ηγεσία.
Η αναγέννηση της Πολιτικής και της κοινωνίας είναι μια διεργασία που έρχεται μέσα από τους κόλπους του πως ο Ηγέτης αντιλαμβάνεται την Ηγεσία.
Υπάρχουν είδη Ηγέτη, όμως υπάρχει και χαρακτηριστικό Ηγέτη.
...ο Ηγέτης Κορυφής. ... προσελκύει τις ιδέες. Δίνει στους ανθρώπους εμπειρίες ηγεσίας και ευθύνης συλλογικής.
Δεν μένει αμέτοχος στις ιδέες.
Παρέχει ιδέες και ο ίδιος.
Ζει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του.
Βλέπει τις ευκαιρίες και αξιοποιεί άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό.
Δίνει το βήμα της πρωτοβουλίας.
Δέσμευση στη δημιουργία Ηγετικής Ομάδας. Όπου σε αυτή την ομάδα δεν έχει το ρόλο του ειδικού. Αλλά του συνομιλητή και του συμβούλου.
Είναι Ηγέτης του αποτελέσματος. Διότι γνωρίζει ότι στις σύγχρονες κοινωνίες ο άνθρωπος δεν αρκείται στο λόγο, αλλά κάνει βήμα πέρα από αυτόν και αναζητεί το αποτέλεσμα.
...Γνωρίζει ότι ο άνθρωπος βασίζει την ύπαρξή του στη κοινωνία πάνω στο αποτέλεσμα. Θέλει δηλαδή να είναι αποτελεσματικός.
Αυτό το χαρακτηριστικό του πολίτη του αιώνα που διανύουμε, του πολίτη που θέλει να είναι αποτελεσματικός, έχει ως αρωγή, πολιτικές που στηρίζουν την επιθυμία της αποτελεσματικότητας.
Αν κάτι πρέπει να δούμε στη κοινωνία μας, στο πως η Πολιτεία μπορεί να ξεκινήσει μια νέα δραστηριότητα σκέψης του πως η Ηγεσία ανυψώνει την Δημοκρατία, είναι από ποια πλευρά της Ιστορίας θέλουμε να είμαστε.
Στο χαρακτηριστικό της Δημοκρατικής Πολιτείας ως μια εν συνεχή ροή και τροφοδοσίας της, με ιδέες που έχουν τη τάση να συγκρούονται, αν προσθέσουμε την Ηγεσία Κορυφής, θα δούμε ότι εκεί όπου η σύγκρουση παύει.. και το παρελθόν δεν έχει βήμα, είναι η στιγμή που ο Πολίτης βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με την Ιστορία.
Μια ιδέα λοιπόν, και ερχόμαστε στα θέματα της επικαιρότητας όπως αυτή την θέλει η Κυβέρνηση..., της σύγχρονης Ηγεσίας, είναι να μην αφήνεις την κοινωνία να παρασυρθεί σε ιδέες που προκαλούν σύγκρουση αλλά να την οδηγήσεις σε ιδέες αγκαλιάζοντας μια νέα Πολιτική Φιλοσοφία και Νοοτροπία Ηγεσίας.
Η Ν.Δ. λοιπόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως ο σύγχρονος στην Ελλάδα εκφραστής της Ηγεσίας Κορυφής, δεν πρόκειται να παίξουν το παιχνίδι του κ. Τσίπρα και των συμβούλων του.
Δεν γυρίζουμε πίσω, και δίνουμε στη νέα γενιά μια Ελλάδα που σέβεται την ιστορία αλλά έχει κάθε δικαίωμα να γράψει νέα.
Όσο και να θέλει η Κυβέρνηση να μένουμε ως κοινωνία συνέχεια σε συζητήσεις για το χθες.. , η πόρτα έκλεισε.
Η ιδεατή κοινωνία είναι αυτή που κάθε πρωί στοχεύει στο αύριο. Με μια Κυβέρνηση που παρέχει στους Πολίτες της χώρας το περιβάλλον που θέλουν να ζουν, σχεδιάζοντας αυτό το περιβάλλον μαζί....
Η μετακίνηση του κ. Τσίπρα προς μια ρητορική.. επενδύσεων κ.λπ. γνωστών παρόμοιων λόγων... είναι μια μετακίνηση που αναγκάζεται να κάνει.
Την ατζέντα την ορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.... ...και ο κ. Τσίπρας ακολουθεί μόνο και μόνο για να μην είναι ορατό το πόσο πίσω έχει μείνει... και δείχνει να πιστεύει σε κάτι ενώ αυτό που θέλει είναι ένας στρατός πολιτών εξαρτημένων από την ανάπτυξη του επιδόματος...
Θα ήταν λάθος μου να μην αναφέρω μέσα στην αρθρογραφία αυτή, αναδεικνύοντας την Ηγεσία Κορυφής, το θέμα Καμμένου...
Το θέμα Καμμένου και όλο αυτό που έχει εξελιχθεί αυτές τις ημέρες, είναι μια παραδειγματική τιμωρία της Δημοκρατίας απέναντι στο πως μια Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Ηγεσία..
Στη Δημοκρατία δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις... κάνεις αυτά που πρέπει και κινείσαι πάνω σε ηθικούς κανόνες.
Η Ηθική του ανθρώπου πρέπει να συνδυάζεται με την Ηθική της Δημοκρατίας. Η μια συμπληρώνει και εμπλουτίζει την άλλη. Και ως ιδέα της σύγχρονης Ηγεσίας, είναι η σύμπραξη και η ταύτιση της Ηθικής Ηγεσίας με την Ηγεσία Κορυφής.
Αυτή την στιγμή.. ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας βρίσκονται στη κορυφή.. αλλά δεν υπάρχει η ταύτιση... της Ηθικής Ηγεσίας με την Ηγεσία Κορυφής... Σε αυτή την διαπίστωση οδηγείται ο Πολίτης όταν μελετήσει με ματιά ψύχραιμη την εικόνα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση και μοιραία η χώρα.........................
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε σήμερα στο διαγωνισμό Junior Achievement Europe. Με νέα παιδιά, που θέλησαν να σκεφτούν έξω από το κουτί.. να οργανωθούν, να εργαστούν σκληρά, να δουν με την δραστηριότητά του πως είναι να είσαι στη κορυφή, ποια συναισθήματα παράγονται.. και το γιατί οι ιδέες είναι αυτές που ωθούν τη κοινωνία προς ένα αύριο ευρείας σκέψης και κατανόησης των ανθρώπινων δυνατοτήτων.
Η σημερινή παρουσία όμως, είναι και ένα κλασικό παράδειγμα του τι είναι Ηγεσία Κορυφής. Η επένδυση στο αύριο μιας χώρας, με την στήριξη από το σήμερα της χώρας.
Η Πολιτική Αλλαγή, είναι αλλαγή φιλοσοφίας στο πως αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στο σύγχρονο κόσμο.
Ή θα επιστρέψουμε σε αυτόν και θα παραμείνουμε... ή θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση αδυναμίας κατανόησης ότι ο κόσμος τρέφεται από την επιθυμία της αποτελεσματικότητας και της κορυφής.
Που θέλουμε να ανήκουμε λοιπόν.
Και τι Δημοκρατία θέλουμε να έχουμε.
Σας ευχαριστώ.



Πολλά συγχαρητήρια σε εσάς που ξεφύγατε από τις απαιτητικές μαθητικές σας υποχρεώσεις για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό «Junior Achievement Europe». Να σκεφτείτε έξω από το κουτί, να δοκιμάσετε, να πειραματιστείτε με το να φτιάξετε μια εικονική επιχείρηση.
Μάθατε πόσο σημαντικό είναι να εργάζεστε ως ομάδα, να βλέπετε ότι δεν αρκεί απλά να έχει κανείς μια καλή ιδέα αλλά ότι απαιτείται πάντα σκληρή δουλειά, οργάνωση, συνεργασία, κατανομή ρόλων, επικοινωνία. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους. Είστε όλοι νικητές.