Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η μείωση της φορολογίας θα πάρει πολλές μορφές.






Επικίνδυνοι σκόπελοι για την οικονομία και το κράτος

Λοβέρδος Γιάννης 
Επικίνδυνοι σκόπελοι για την οικονομία και το κράτος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η υπόθεση των αναδρομικών των συνταξιούχων, που κυριαρχεί σήμερα στην επικαιρότητα, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία όχι μόνον τον ΕΦΚΑ αλλά και την ίδια την ελληνική οικονομία, εξαιτίας της ανευθυνότητας και του ερασιτεχνισμού με την οποίαν αντιμετωπίζει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ενώ την ίδια ώρα θέτει υπό ομηρία ξανά τους συνταξιούχους, που δεν γνωρίζουν τι να πιστέψουν και τι όχι, που υποφέρουν και δοκιμάζονται εδώ και χρόνια από τις κυβερνητικές πολιτικές και για μια ακόμα φορά τους ανοίγουν, για πολιτικάντικους λόγους, μια αχτίδα ελπίδας, που είναι δυστυχώς βέβαιο ότι δεν πρόκειται να εκπληρωθεί. Κι ο λόγος είναι ότι το ποσό των αναδρομικών που οφείλεται, αν επικυρωθούν κι από το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικά, είναι τεράστιο κι είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να πληρωθεί από μια οικονομία, που συνεχίζει να βρίσκεται σε κακά χάλια, κι από ένα κράτος, που συνεχίζει να βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης.
Οι υπολογισμοί που γίνονται για το ύψος αυτών των αναδρομικών, που αφορά πλέον όλους τους συνταξιούχους, άξνω των 2,5 εκατ ανθρώπων, είναι εφιαλτικοί για την παραπαίουσα οικονομία. Από 9 δισ ευρώ ή ακόμα και 12 δισ ευρώ τα υπολογίζουν ορισμένοι. Ίσως ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται το ύψος των ποσών αυτών. Τα 12δισ. είναι ουσιαστικά οι εισπράξεις του κράτους από πέντε χρόνια συνεχούς επιβολής του ΕΝΦΙΑ. Ιλιγγιώδη ποσά, που είναι αδύνατον να καλυφθούν από την σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Και οδηγούν είτε σε δημοσιονομική εκτροπή, καθιστώντας απαγορευτική την όποια κοινωνική ή άλλη πολιτική του κράτους και φέρνοντας σε αδιέξοδο μια λίαν ευάλωτη πραγματικότητα, που χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό την δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα και το τοξικό πολιτικό κλίμα, που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών, που πλέον προγραμματίζονται ανοικτά από το Μαξίμου για το τέλος Μαίου 2019, μαζί με τις υπόλοιπες εκλογές, αυτοδιοικητικές, περιφερειακές, ευρωβουλευτικές, που έχουν ήδη καθοριστεί για την περίοδο εκείνη.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να πάει σε τετραπλές, ή και σε πενταπλές κάλπες, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς πόλωσης, με, συχνά αστήρικτες, κατηγορίες για διαφθορά εναντίον πολιτικών της αντιπάλων, επιδιώκοντας όχι βέβαια να κερδίσει τις εκλογές αλλά απλώς και μόνον να μειώσει την τεράστια διαφορά της από τη ΝΔ και να εξασφαλίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατηρώντας τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία, μην επιτρέποντας στους εσωκομματικούς του αντιπάλους να τον αμφισβητήσουν ανοικτά την επόμενη μέρα των εκλογών. Αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει, και δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο. Δεν τους ενδιαφέρει σε τι κατάσταση θα παραδώσουν το κράτος και την οικονομία στην επόμενη κυβέρνηση, έστω κι αν οι συνθήκες θα είναι λίαν αρνητικές κι η χώρα βρεθεί και πάλι στο χείλος του γκρεμού.
Όμως μέχρι την ημέρα των εκλογών, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να περάσει τρία μεγάλα και καθοριστικά νομοσχέδια. Αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2019, που θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά, που ακόμα και τώρα δεν έχει πλέρως αποσαφηνισθεί τι θα γίνει με την περικοπή της "προσωπικής διαφοράς" από τις τις συντάξεις των παλιών, προ νόμου Κατρούγκαλου, συνταξιούχων και τι θα γίνει με τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο κ. Τσίπρας τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση επιμένει ότι όλες οι δεσμεύσεις της θαεφαρμοσθούν. Κι ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν ούτε ένα ευρώ. Όμως το κλίμα, όπως προέκυψε κι από την χτεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, δεν είναι τόσο βέβαιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σοβαρό πρόβλημα με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, που πυροδοτεί σοβαρές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι αγορές είναι άκρως ανήσυχες, το ύψος των επιτοκίων διατηρείται υψηλά, αντίθετα οι μετοχές βρίσκονται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι μπήκε ο Νοέμβριος, που παραδοσιακά είναι από τους καλύτερους χρηματιστηριακά μήνες του χρόνου. Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να έχουν επιφυλάξεις για το πώς θα τα πάει η ελληνική οικονομία μέσα στο 2019, και φοβούνται, λόγω προεκλογικού χρόνου, εκτροχιασμό δημοσιονομικό. Ολα λοιπόν είναι στον αέρα ακόμα. Κι ο χρόνος πιέζει.
Ακόμα όμως κι αν ξεπεράσει τον σκόπελο των συντάξεων και του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση έχει δύο σοβαρά ζητήματα ακόμα να χειριστεί. Την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα Σκόπια, που αναμένεται να έλθει στην ελληνική Βουλή τους πρώτους μήνες του 2019 και την συνταγματική αναθεώρηση, που άνοιξε με την επιμονή του πρωθυπουργού κι η πρώτη συζήτηση σχετικά θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής την μεθεπόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 12ο συνέδριο της Νεολαίας του Ε.Λ.Κ.





Η τραγωδία της Βορείου Ηπείρου

Λοβέρδος Γιάννης 
Η τραγωδία της Βορείου Ηπείρου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ήρωας ή παλαβός, πατριώτης ή φανατικός εθνικιστής; Το δίλημμα που θέτουν ορισμένοι για τον Κώστα Κατσίφα είναι χωρίς νόημα. O θάνατος του είναι μια τραγωδία. Κι η σκιά του θανάτου του πέφτει βαριά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Και κυρίως αναδεικνύει την δοκιμασία, που υφίστανται οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου επί δεκαετίες, αβοήθητοι από το ελληνικό κράτος, όμηροι των κομμουνιστικών ιδεοληψιών άλλοτε του αλβανικού καθεστώτος και σήμερα των ακραίων εθνικιστικών κύκλων των Τιράνων. Για μένα ο θάνατος του Κώστα Kατσίφα πέρα από ανθρώπινη τραγωδία για την οικογένεια του, που υποφέρει, είναι κι ευκαιρία να γνωρίσουμε την τραγωδία, που έχει υποστεί ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου διαχρονικά.

 Οι Βορειοηπειρώτες είναι ίσως το αδικημένο τμήμα του ελληνικού λαού. Αφέθηκαν στην τύχη τους από τότε, που η Αλβανία αρνήθηκε να αποδεχτεί εμπράκτως την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και την προσάρτησε στο κράτος της. Οι Βορειηπειρώτες υπέστησαν ανείπωτα δεινά επί κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα. Αλλά και στην μετακομμουνιστική Αλβανία, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν.

Το καθεστώς των Τιράνων δεν αποδέχεται την ελληνικότητα των μειονοτικών χωριών της Βορείου Ηπείρου. Μολονότι η μειονότητα είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως εθνική μειονότητα, από τις λίγες που αναγνωρίζονται στα δυτικά βαλκάνια. Να επισημάνω ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης, δεν αποτελούν εθνική μειονότητα αλλά θρησκευτική, όπως αναγνωρίζει η συνθήκη της Λωζάνης. Δεν αναγνωρίζονται ως τούρκοι αλλά ως μουσουλμάνοι. Αυτό δεν τους εμποδίζει να εγείρουν ζητήματα αυτοδιάθεσης. Ενώ η Αλβανία αρνείται να δεχτεί ανάλογες συμπεριφορές από τους Βορειοηπειρώτες, που τα δικαιώματα τους συστηματικά καταπατούνται από την κυβέρνηση των Τιράνων.
Επιπρόσθετα, επειδή πολλοί βορειοηπειρώτες έχουν επιλέξει να έρθουν στην Ελλάδα, κι έχουν διπλή υπηκοότητα, τα μειονοτικά χωριά, ιδίως τους χειμερινούς μήνες εγκαταλείπονται. Με ελάχιστους ηλικιωμένους να μένουν πίσω. Αυτό τα μετατρέπει σε ευκολότερο στόχο για οργανωμένες συμμορίες μαφιόζων, διακινητών συχνά ναρκωτικών κι άλλων παράνομων ουσιών, να επιτίθενται σε αυτά, να τρομοκρατούν και να ληστεύουν τους ντόπιους Ελληνες. Η κατάσταση θυμίζει Αγρια Δύση. Η Αλβανία μόνον κατ’ όνομα είναι δημοκρατία και κράτος δικαίου. Η διαφθορά κι η εθνικιστική υστερία κυριαρχούν. Τα ατομικά δικαιώματα των βορειοηπειρωτών παραβιάζονται. Όλα αυτά δεν φαίνεται να απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ενώ αντίθετα, οι σχέσεις Αθηνών Τιράνων περνούν από μύρια κύματα. 

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να προσεγγίζει την κατάσταση με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και νηφαλιότητα. Αλλά συγχρόνως και με αποφασιστικότητα. Δυστυχώς, προκαλείται βασίμως η εντύπωση, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ότι η Ελλάδα υποχωρεί διαρκώς έναντι όλων των διεθνών προκλήσεων, που αντιμετωπίζει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί γιατί θίγει το εθνικό γόητρο και ταπεινώνει ακόμα περισσότερο ένα λαό, που υποφέρει πολλαπλώς.


2  Νοεμβρίοu 2018

Η Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στην Κιβωτό του Κόσμου
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. #Κυριάκος_Μητσοτάκης και ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πιθανός υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ επισκέφθηκαν σήμερα την «Κιβωτό του Κόσμου». Τους δύο πολιτικούς υποδέχθηκε ο ιδρυτής της Κιβωτού, Πατήρ Αντώνιος αλλά και πολλά από τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης. 

Ο Πατήρ Αντώνιος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βέμπερ για τη δράση της Κιβωτού, υπογραμμίζοντας ότι όσα έχουν επιτύχει είναι αποτέλεσμα της συμβολής των περίπου 3.000 εθελοντών της οργάνωσης καθώς και των υποστηρικτών της. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πατέρα Αντώνιο για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί και το οποίο αναδεικνύει τη σημασία που έχει να είναι κανείς ενεργός πολίτης ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα στην οποία η κοινωνία των πολιτών καλείται πολλές φορές να αναπληρώσει τα κενά που αφήνει το κράτος.

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά που τον καλωσόρισαν, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Χαίρομαι που είμαι σήμερα μαζί σας. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και απρόοπτα αλλά πίσω από κάθε δυσκολία βρίσκεται και μία ευκαιρία. Να δίνετε αγάπη και να παίρνετε αγάπη. Το καλύτερο διαβατήριο για τη ζωή είναι η καλή μόρφωση και το σχολείο».

Από την πλευρά του, ο κ. Βέμπερ σημείωσε τα εξής: «Η Ευρώπη έχει πολλά χρώματα, φυλές και γλώσσες. Η εμπειρία που έχετε εδώ, που είστε σαν μια οικογένεια, είναι αυτό που προσπαθούμε να γίνουμε στην Ευρώπη».

Στο τέλος της γιορτής, τα παιδιά της Κιβωτού δώρισαν στους δύο επισκέπτες από ένα ξύλινο καραβάκι που κατασκεύασαν μόνα τους.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 18 άτομα, , τα οποία χαμογελούν
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται