Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΜΟΣΧΑ


#ΜΟΣΧΑ
Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία τόνισε από τη Μόσχα ο πρόεδρος της Ν.Δ. #Κυριάκος_Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας τους συνομιλητές του ότι στην Ελλάδα και το πρόσωπό του θα βρίσκουν πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή.
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος Ενωμένη Ρωσία Ντμίτρι Μεντβέντεφ χωρίς όμως να γίνουν δ...
Δείτε περισσότερα



Μετά το Bloomberg, τους Financial Times, την ιταλική RAI, και το CNBC, σήμερα και το ρωσικό πρακτορείο TASS προβλέπει ότι ο#Κυριάκος_Μητσοτάκης θα είναι, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ο επόμενος #πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Εν όψει της διήμερης επίσκεψης του στη Μόσχα σήμερα Τετάρτη, ο Πρόεδρος της ΝΔ παραχώρησε συνέντευξη στο Ρωσικό πρακτορείο TASS. Στον πρόλογό του το Ρωσικό πρακτορείο επισημαίνει, ακόμη, ότι σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, οι επόμενες εθνικές εκλογ...
Συνεχίστε την ανάγνωση




Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

«1907-2019: Στο μέλλον με ασφάλεια»


Η Ομιλία του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σημερα σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με θέμα: «1907-2019: Στο μέλλον με ασφάλεια».

Το τρίπτυχό μας είναι σαφές: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, όχι του κόμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας#Κυριάκος_Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι μόνο η ανάπτυξη μπορεί να χρηματοδοτήσει ρεαλιστικά πλεονάσματα.
Μιλώντας ...

Συνεχίστε την ανάγνωση

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Σαρωτική ήττα για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ



Σαρωτική ήττα για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Λοβέρδος Γιάννης  Πριν 4 ώρες κ 6 λεπτά
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα επένδυσε τους τελευταίους μήνες στην ανεύθυνη πολιτική των παροχών για να αντιστρέψει το αρνητικό για την ίδια πολιτικό κλίμα.
Εδώ και καιρό γράφαμε ότι αυτή η πολιτική υπονομεύει την οικονομία και ναρκοθετεί την πορεία της χώρας. Καθώς μια κυβέρνηση, που βρίσκεται σε αποδρομή δεν μπορεί να ανακάμψει με παροχές που προδίδουν την αγωνία της, τους τελευταίους μήνες της θητείας της. Όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Παρά τα κοινωνικά μερίσματα, την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, την αύξηση του κατώτατου μισθού, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διεύρυνση της διαφοράς εις βάρος των κυβερνώντος κόμματος κι υπέρ της ΝΔ, που δείχνει να προσεγγίζει πλέον και το 40%. ΟΙ έρευνες αυτές έχουν ήδη προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου που βλέπει την σαρωτική ήττα να πλησιάζει. Κι ο πανικός αυτός επιτείνεται από τις βεβιασμένες εξαγορές στελεχών από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.
Ότι κι αν κάνει η κυβέρνηση δεν της βγαίνει. Η οργή του κόσμου από την Συμφωνία των Πρεσπών σε συνδυασμό με την πραγματική οικονομία, που υποφέρει, έχουν προκαλέσει λίαν αρνητικό κλίμα, που μπορεί να επιφέρει μεγάλη ήττα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και μοιραία φέρνει εγγύτερα, από το τέλος της θητείας, τον χρόνο των εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό το φιάσκο με την ρύθμιση για την «προστασία της πρώτης κατοικίας», που με τους «κόφτες» που εισάγει καθίσταται δώρον άδωρον για τους περισσότερους δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια». Την ίδια ώρα, που η στάση των αγορών και τα άρθρα του διεθνούς τύπου δείχνουν ότι ουδείς πλέον πείθεται ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει την χώρα από την βαθιά οικονομική, κι όχι μόνον, κρίση στην οποίαν βρίσκεται την τελευταία δεκαετία περίπου.
Μετά το 2009, η Ελλάδα μπορεί να μην βίωσε τις φοβερές πολεμικές συγκρούσεις και τις καταστροφές του τότε, ευτυχώς. Αλλά δυστυχώς στην οικονομία της βίωσε παρόμοιες καταστάσεις. Κι αν ακόμα τα μνημόνια τελείωσαν, η μεταμνημονιακή περίοδος δεν προμηνύεται ευτυχής και στρωμένη με ροδοπέταλα, ότι κι αν ισχυρίζονται ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κι οι σύντροφοι του. Αντιθέτως, αν η Ελλάδα, η δημόσια διοίκηση της κι ο τρόπος που λειτουργούν το κράτος, η οικονομία κι η επιχειρηματικότητα, δεν αλλάξουν άμεσα και σοβαρά, οι προοπτικές είναι πολύ δύσκολες.
Αντίθετα από ότι ευρέως πιστεύεται, στην πραγματικότητα, με την εξαίρεση της καταπολέμησης των πρωτογενών ελλειμμάτων (που κατέστη δυνατή χάρις στην υπερβολική φορολόγηση και την τεράστια μείωση κοινωνικών κι άλλων δαπανών του προϋπολογισμού), τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι σήμερα πολύ χειρότερα από ότι ήταν το 2010 όταν υποχρεωθήκαμε να αναζητήσουμε την υποστήριξη των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ και μπήκαμε στα μνημόνια. Ακόμα και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, που συνεχίζουν να κινούνται κοντά στο 4,5%, χωρίς η κυβέρνηση ακόμα να αποτολμά «καθαρή έξοδο» στις αγορές, όπως επί σειράν μηνών ισχυριζόταν, είναι απαγορευτικά. Και το χειρότερο όλων.
Ο θετικός κύκλος της ευρωπαϊκής οικονομίας, που ισχύει την τελευταία τριετία, κλείνει κι από ότι φαίνεται ανοίγει ένας αρνητικός κύκλος, με το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (στο οποίο η Ελλάδα ουδέποτε εισήλθε αλλά εκμεταλλεύθηκε την συνολική άνοδο των ευρωπαϊκών οικονομιών για να αυξήσει τις εξαγωγές της και τον τουριστικό της τζίρο) και την σταθερή άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Σε αυτή την νέα πραγματικότητα, με υψηλά επιτόκια δανεισμού και χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, χωρίς χαμηλότοκο δανεισμό από τους Ευρωπαίους, χωρίς σοβαρές προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων κι αύξηση της επιχειρηματικής και παραγωγικής δραστηριότητας, πώς θα μπορούσε η οικονομία να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Σε αυτή την μεταμνημονιακή εποχή, η κυβέρνηση του Τσίπρα δείχνει να πορεύεται χωρίς σχέδιο και προοπτική. Το μόνο, που δείχνει να την απασχολεί είναι πώς θα κοροϊδέψει για μια ακόμα φορά τους Ελληνες πολίτες για να υφαρπάξει για μια ακόμα φορά την ψήφο τους, προστρέχοντας στην παροχολογία και στην υποσχεσιολογία, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας. Είναι προφανές ότι το μόνο, που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι πώς θα έχει καλύτερη επίδοση στις εκλογές και πώς θα μεταφέρει την «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου και της ΝΔ, που είναι πλέον βέβαιο ότι θα παραλάβει «καμένη γη», χωρίς να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πιεστικές υποχρεώσεις της χώρας.
Κοντόφθαλμη κυβερνητική στάση, που δεν νοιάζεται για το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά μόνον για το πολιτικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κ. Τσίπρα, με αήθη κι ανεύθυνο τρόπο. Το ερώτημα, που απομένει να απαντηθεί είναι πόσοι πολίτες, ψηφοφόροι, θα παρασυρθούν από αυτή την ανεύθυνη στάση των κυβερνητικών και πόσοι θα πιστέψουν στα νέα δημαγωγικά και λαϊκιστικά ψέματα, μιας τόσο ανεύθυνης και συνεπώς επικίνδυνης για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών, κυβέρνησης…

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές


#Κυριάκος_Μητσοτάκης "Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Δεν ξέρω εάν ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Σε περίπτωση που το επιλέξει, έχουμε εθνικές εκλογές #ΕΚΛΟΓΕΣ2019 και προφανώς αυτή είναι η μητέρα των μαχών.
Στην περίπτωση, όμως, που δεν το επιλέξει, και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση ακριβώς τα ίδια που θα κάναμε εάν είχαμε εθνικές εκλογές την 26η Μαΐου. Το ρολόι λοιπόν μετράει αντίστροφα, τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας".

Το σύστημα υγείας που αξίζουμε είναι σύγχρονο, αποτελεσματικό και προσβάσιμο. Λειτουργεί και δεν ταλαιπωρεί. Σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μεριμνά για τους ευάλωτους. Προλαμβάνει την ασθένεια και προωθεί την καλή ποιότητα ζωής. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας για την Υγεία.https://metonkyriako.gr/ygia/



Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ) είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει και της παρουσίασης του προγράμματος του κόμματος για την υγεία. Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δίνεται έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα,... Δείτε περισσότερα


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία.


#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : Η ζωή ενός ανθρώπου με μερική ή ολική απώλεια όρασης είναι πολύ δύσκολη σε μια χώρα με ελλιπείς υποδομές. Εκεί εστιάστηκε η κουβέντα που είχα με την Αναπληρώτρια Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου.

Την Ιωάννα-Μαρία συνόδεψε στο γραφείο μου η Μέη, ο σκύλος-οδηγός της. «Ένας σκύλος-οδηγός σου αλλάζει τη ζωή», μου ε... Δείτε περισσότερα
Παρουσίαση του προγράμματος
της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία.



Η υγεία στο επίκεντρο


Ο προεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμά του κόμματος ,για μια νεα ποιοτική δημόσια υγεία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. #Ελλάδα_μπορούμε #ΠρογραμμαΥγειας 


#Κυριάκος_Μητσοτάκης Το σύστημα υγείας που αξίζουμε είναι σύγχρονο, αποτελεσματικό και προσβάσιμο. Λειτουργεί και δεν ταλαιπωρεί. Σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μεριμνά για τους ευάλωτους. Προλαμβάνει την ασθένεια και προωθεί την καλή ποιότητα ζωής. Αυτό είναι το...Συνεχίστε την ανάγνωση

 22 Φεβ 2019

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο διευρυμένο Διαγραμματειακό Όργανο του Κόμματος.

Ηλίθιοι ή βολεμένοι;

Λοβέρδος Γιάννης 
Ηλίθιοι ή βολεμένοι;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ακόμα και τώρα, που είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι κατώτερη των περιστάσεων, μας είπε τεράστια ψέματα κι οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο, υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι, που κάποτε ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ισχυρίζονται «να διώξουμε αυτούς. Αλλά σε ποιους να πάμε; Πάλι σε εκείνους που μας κατέστρεψαν». Φαινομενικά το επιχείρημα αυτό έχει λογική. Ουσιαστικά όμως εκκινεί από μια κουτοπονηριά μερίδας ψηφοφόρων.
Εξηγούμαι:
Από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας από τον βασιλιά Παύλο το 1955, μέχρι και το 2015,  η Ελλάδα κυβερνάται ανελλιπώς από δύο οικογένειες, που μαζί με τους πολιτικούς τους φίλους, τους παρατρεχάμενους και τους κομματικούς τους πελάτες, χαίρουν της συντριπτικής υποστήριξης του εκλογικού σώματος. Οι οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου, με την εξαίρεση της επταετούς δικτατορίας, κυβερνούν συστηματικά με όποιο κόμμα κι αν δημιουργούν, όπως κι αν λέγεται, ΠΑΣΟΚ, ΕΡΕ, ΝΔ, Ένωση Κέντρου, από τότε μέχρι σήμερα. Σε όλες τις εκλογές από το 1955 μέχρι το 2015, για 60 ολόκληρα χρόνια, σε όλες μα σε όλες τις εκλογές, που μεσολάβησαν τα κόμματα των δύο οικογενειών αυτών, κερδίζουν την μεγάλη υποστήριξη των εκλογέων με τεράστια ποσοστά, που συνήθως υπερβαίνουν αθροιστικά το 80% ενίοτε προσεγγίζουν και το 85%.
Ακόμα και στην παρακμή του συστήματος αυτού, όταν υποψήφιοι ήταν τα εγγόνια κι οι ανηψιοί των ιδρυτών των δυναστειών τους, στις εκλογές του 2007 και του 2009, οι οικογένειες αυτές κέρδισαν με ποσοστό, που προσήγγισε αθροιστικά το 80%. Όταν είχαν γίνει σαφή τα μειονεκτήματα τους και οι αδυναμίες τους κι όταν ήταν σαφές ότι η υπερχρεωμένη Ελλάδα, με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε μια Ευρώπη, που ήδη ταλανιζόταν από την διεθνή τραπεζοπιστωτική κρίση, εισερχόταν στη δίνη μεγάλων περιπετειών, όπως πολλοί αναλυτές (μεταξύ των οποίων κι ο υπογράφων) λέγαμε και γράφαμε. Κι όμως ο ελληνικός λαός συνέχιζε να δείχνει την ευρεία υποστήριξη του στις οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου.
Σήμερα, η Ελλάδα υφίσταται το προβλεπόμενο. Την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της, που είναι πρωτοφανής. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της χώρας μας, το βιοτικό επίπεδο δεν υφίστατο τόσο μεγάλη πτώση. Μέχρι τώρα από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, με την εφήμερη εξαίρεση σημαντικών ανατροπών, όπως ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή, η Κατοχή κι ο Εμφύλιος Πόλεμος, κάθε γενιά ζούσε καλύτερα από την προηγούμενη. Κι αυτό οφείλεται στην τεχνητή κατασκευή ενός μοντέλου που δανειζόταν για να καταναλώνει χωρίς να παράγει με την ευθύνη των δύο οικογενειών και των κομμάτων τους, που υποστήριζε η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων, αλλά και του συνόλου σχεδόν των κομμάτων, των πολιτικών, των συνδικαλιστών και της ίδιας της κοινωνίας μας. Το μοντέλο αυτό, του να καταναλώνουμε χωρίς να παράγουμε, όπως ήταν φυσικό κατέρρευσε την στιγμή, που η παγκόσμια τραπεζοπιστωτική κρίση στέρεψε τις πηγές του δανεισμού. Κι οι επιπτώσεις είναι γνωστές σε όλους.
Το 2015 λοιπόν μεγάλο μέρος των ελλήνων που δήλωνε «αγανακτισμένο» κι «οργισμένο» και διατεθειμένο να «τιμωρήσει» η και να «εκδικηθεί» τις δύο οικογένειες, που ήταν οι εκλεκτοί τους επί σειράν δεκαετιών. Γι΄αυτό ψήφισε Τσίπρα και διαψεύστηκε στην επιλογή του.
Όμως κάποιοι επιμένουν. Γιατί άραγε; Ο φόβος από την κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου τα προηγούμενα «μνημονιακά χρόνια» κι η διάχυτη ανασφάλεια είναι αναμφίβολα δικαιολογημένοι. Η οργή όχι και τόσο. Κι εξηγούμαι.
Μετά το 2010, η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων, που επί σειρά δεκαετιών όπως καταδείξαμε υποστήριζε τις δύο οικογένειες και τα κόμματα τους, ανακάλυψε ότι οι Καραμανλή, Παπανδρέου κι οι παρατρεχάμενοι τους είναι «λαμόγια», «απατεώνες», «κλέφτες», «ψεύτες», ακόμα και «προδότες». Πότε έγιναν όλα αυτά; Από το 2010 κι έπειτα. Όχι φυσικά. Πότε μας «κατέστρεψαν»; Το 2011. Όχι βέβαια, αυτά δεν γίνονται ακόμα κι αν είναι αλήθεια, από την μια στιγμή στην άλλη. Παίρνει δεκαετίες για να διαμορφωθούν τα μοντέλα της καταστροφής. Πότε ανακάλυψαν ότι ήταν κλέφτες, ψεύτες και προδότες. Εδώ ισχύουν δύο εκδοχές. Είτε το ήξεραν πάντοτε και σώπαιναν διότι το σύστημα, που οι δύο οικογένειες είχαν διαμορφώσει, τους βόλευε και τους επέτρεπε να ζουν πολύ πιο πάνω από τις πραγματικές δυνατότητες και την πραγματική τους παραγωγικότητα. Οπότε στην περίπτωση αυτή είναι συνένοχοι του «εγκλήματος» που συνετελέσθη στην Ελλάδα. Είτε δεν το ήξεραν και τους πήρε 55 χρόνια να το καταλάβουν. Τότε είμαστε ένα έθνος ηλιθίων. Γιατί μόνον ηλίθιους τους παίρνει 55 χρόνια να αντιληφθούν ότι οι ηγέτες τους,  τους κοροϊδεύουν και τους κατακλέβουν. Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει. Τουλάχιστον με την ορθό λόγο που γεννήθηκε μεν στην αρχαία Ελλάδα αλλά που οι νεοέλληνες δεν είμαστε φανατικοί οπαδοί του. Οπότε και στις δύο περιπτώσεις, είτε είμαστε βολεμένοι συνένοχοι είτε είμαστε ηλίθιοι, είμαστε συνυπεύθυνοι. Κι η πραγματική ζωή είναι συνήθως αμείλικτη και για τους βολεμένους και για τους ηλίθιους.


20 Φεβ 2019

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

“Η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη στα Χανιά το 89′ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα ξανακερδίσει το 2019 επί Κυριάκου Μητσοτάκη” θα αναδείξουν Χανιώτη πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη..

 18 Φεβ 2019
Ντ. Μπακογιάννη:ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ-Όσα λέει για Γ.Μαρινάκη,Θ.Νίνο, Αλ. Μαρκογιαννάκη & Εκλογές στο Ρέθυμνο


Μπακογιάννη: Είμαι πολύ χαρούμενη που κατεβαίνω υποψήφια στα Χανιά

https://neodimokratis.gr





Αισιόδοξη ότι στα Χανιά η ΝΔ θα εκλέξει τουλάχιστον τρεις βουλευτές στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και εξαιρετικά χαρούμενη που η ίδια θα είναι υποψήφια στο νομό εμφανίστηκε η Χανιώτισσα βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με δημοσιογράφους στο ιστορικό καφέ Κήπος, η βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι εθνικές εκλογές -που η ίδια εκτιμά ότι θα γίνουν νωρίτερα από το Πάσχα-, θα αναδείξουν Χανιώτη πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα Χανιά θα εκλέξουν τουλάχιστον 3 βουλευτές από τη γαλάζια παράταξη.
“Η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη στα Χανιά το 89′ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα ξανακερδίσει το 2019 επί Κυριάκου Μητσοτάκη” είπε χαρακτηριστικά σε διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφους.
“Είμαι χαρούμενη και μόνο που βρίσκομαι στον τόπο μου και που μου έρχονται όλες οι αναμνήσεις των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων από τα Χανιά, πολύ σημαντικό ότι θα κατέβω εδώ βουλευτής” ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σημείωσε δε ότι τα “εγκλήματα” της παρούσας κυβέρνησης θα φανούν μετά τις εκλογές και είναι αρκετά.
Για Περιφέρεια – Δήμο Χανίων
Η κα Μπακογιάννη δήλωσε για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης με το χρίσμα της ΝΔ Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ότι θα πάει πολύ καλά και έχει την πεποίθηση ότι αξίζει και μόνο που ένας νέος άνθρωπος βγήκε μπροστά για να διεκδικήσει το θεσμό.
Για τον Σταύρο Αρναουτάκη είπε πως θεωρεί πως ότι είχε να δώσει το έδωσε και δεν μπορεί να κάνει κάτι επιπλέον διεκδικώντας νέα θητεία.
Στον Δήμο Χανίων, η στήριξη στον Άρη Παπαδογιάννη είναι ενιαία και παρά τις σχέσεις που έχει με εταίρο υποψήφιο διεκδικητή του “θώκου”, η προσήλωση της βρίσκεται στο πρόσωπο του πρώτου.
Σε γενικότερο πλαίσιο, η υποψήφια βουλευτής Χανίων στις ερχόμενες εκλογές ήταν χαλαρή και απάντησε σε οτιδήποτε κι αν έπεσε στο τραπέζι, ενώ ο διάλογος που είχε με όλους τους δημοσιογράφους, προμηνύει πως η εκλογική αντιπαράθεση ιδίως στα Χανιά θα είναι εξαιρετικά σκληρή και ενδιαφέρουσα σε αρκετά σημεία.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν τον περασμένο Μάιο ή τον περασμένο Ιούνιο, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μου λένε: “Θέλει να σας μιλήσει ο Πρωθυπουργός”.



Μητσοτακης ομιλία Κοζάνη για Κασαπίδη και Σκοπιανό

9 Φεβ 2019

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιαννιτσά.


Στο χείλος του γκρεμού μας φέρνει ο Τσίπρας

Λοβέρδος Γιάννης 
Στο χείλος του γκρεμού μας φέρνει ο Τσίπρας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η κατάσταση της οικονομίας κάθε μέρα που περνάει γίνεται χειρότερη.  Αυτή είναι μια πραγματικότητα που την βιώνουν την καθημερινότητα τους όλοι όσοι ασχολούνται με την πραγματική οικονομία και την αγορά. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Οι επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι σύντομα θα στερέψει το ρευστό από την οικονομία και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όλοι, και ασφαλώς και το ίδιο το κράτος, θα είναι πολύ μεγάλες. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι εκτιμήσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές,  μάλλον γρηγορότερα.
Το πιθανότερο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, οι εκλογές θα γίνουν πραγματικότητα μόνο και μόνο διότι οι κυβερνώντες καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα χειροτερεύουν και ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την πολιτική της ακατάσχετης παροχολογίας που έχει φέρει σε αδιέξοδο ακόμα και τον ίδιο τον προϋπολογισμό, ιδίως στο τραπεζικό σύστημα. Μην ξεχνάμε ότι η προειδοποίηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για την κατάσταση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, το οποίο μπορεί σύντομα να χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση, έχει προκαλέσει σεισμό στην οικονομία. Η εντύπωση ότι το τραπεζικό σύστημα είναι στην άκρη του γκρεμού και ότι τα «κόκκινα δάνεια» είναι μια βόμβα μεγατόνων, που ετοιμάζεται να σκάσει, έχουν προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους στο οικονομικό επιτελείο και της κυβέρνησης αλλα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία των τραπεζών κατέδειξε ότι η κοντόφθαλμη, για εκλογικούς και μόνο λόγους, προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει λύσεις που δεν είναι πραγματικές λύσεις, στο θέμα των κόκκινων δανείων, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Υπό τις παρούσες συνθήκες, όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τρόπο καθαρά προεκλογικό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και ναρκοθετώντας την πορεία της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέτει εν αμφιβόλω την διαδικασία εξόδου της χώρας από την βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται τελευταία δεκαετία.
Ήδη ο διεθνής τύπος προειδοποιεί ότι η εγκατάλειψη κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειες και η παροχολογία οδηγούν σε νέα αδιέξοδα την κυβέρνηση και την οικονομία και φέρνουν πιο κοντά του ενδεχόμενο νέας μεγάλης κρίσης. Μην ξεχνάμε ότι οι αγορές είναι αμείλικτες και ότι τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα από τα οποία είναι πολύ δύσκολο να υποχωρήσουν όσο το προεκλογικό κλίμα δηλητηριάζει τις συνθήκες στην αγορά. Σήμερα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να αδιαφορεί για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Συμπεριφέρεται ωσάν το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το εκλογικό αποτέλεσμα κι η νομή της εξουσίας, κι όχι η πορεία της χώρας κι η προκοπή του τόπου.
Το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης», που επεξεργάζονται στο Μαξίμου αποσκοπεί στον σχηματισμό μιας βραχύβιας κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία θα κληρονομήσει όλες τις αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος και δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν από την κοινωνία και την οικονομία. Δηλαδή η βόμβα θα σκάσει στα χέρια του Κυριάκου, όπως υποστηρίζουν οι Συριζαίοι, οι οποίοι εκτιμούν ότι καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποτυγχάνει να δώσει λύση στα πιεστικά οικονομικά προβλήματα, η κοινωνική αγανάκτηςη θα μεγεθύνεται και μοιραία ο ΣυΡιζΑ, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορέσει να επανέλθει σύντομα ως ο κεντρικός παράγοντας μιας νέας κεντροαριστερής κυβέρνησης. Καθώς μάλιστα οι μεθεπόμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Λίγοι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει ότι σήμερα, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η πραγματικότητα στην οικονομία είναι πολύ χειρότερη ακόμα και από το 2010 όταν η χώρα μας υποχρεώθηκε να μπει στο μνημόνιο. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει δημόσιο χρέος  335 δισεκατομμύρια €, μεγαλύτερο από ότι ήταν και το 2010. Αυτό είναι συγκλονιστικό. Αν σύντομα δεν βρεθούν τρόποι να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και νέο παραγωγικό χρήμα που θα επιτρέψει την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, η Ελλάδα και πάλι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Και θα παρακαλεί τους ευρωπαίους για νέο μνημόνιο. Αυτό το γνωρίζει καλά κι ο υπουργός οικονομικών ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος έχει ήδη προειδοποιήσει το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επίτηδες κωφεύει.
Με λίγα λόγια, η ανεύθυνη κυβέρνηση Τσίπρα οδηγεί την Ελλάδα και πάλι στην άκρη του γκρεμού για βραχυπρόθεσμα κομματικά οφέλη. Αδιαφορώντας για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν όταν η ίδια αποχωρήσει από την εξουσία τους προσεχείς μήνες. Ήδη η εντολή του υπουργού αναπληρωτή οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη να μαζέψει όλα τα διαθέσιμα των φορέων του κράτους σε ειδικό λογαριασμό, καταδεικνύει την έλλειψη ρευστότητας που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση καθώς οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες περνούν χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη της οικονομίας και χωρίς την ρευστότητα να επικρατεί στην αγορά. Σύντομα η κυβέρνηση Τσίπρα θα παραδώσει την εξουσία όχι γιατί το επιθυμεί αλλά γιατί γνωρίζει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες,  η βιωσιμότητα της δε θα’ναι μεγάλη γιατί δεν είναι μεγάλη η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση στα Χανιά για την εξωτερική πολιτική


Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας 

κ. Κυριάκου Μητσοτάκη 

στην εφημερίδα Merkur του Μονάχου
...




Ο Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη 
στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του Μονάχου (14-02-2019)

Το 2019 είναι ένα κρίσιμο έτος για την Ευρώπη και θα είναι επίσης ένα κρίσιμο έτος για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι οι φετινές εξελίξεις στην Ελλάδα θα έχουν σημασία και για την υπόλοιπη Ευρώπη, για πολλούς λόγους.

...
Συνεχίστε την ανάγνωση
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε χθες στηv Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του Μονάχου. Στο πλαίσιο αυτό είχε διμερή συνάντηση με την Πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) κ. Άνεγκρετ Κραμπ- Καρενμπάουερ.
Κατά τη συνάντησή του με την κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τα εξής:
«Η ομιλία σας έδειξε ότι έχετε όραμα το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η Ευρώπη για να προχωρήσει μπροστά. Μερι...

Δείτε περισσότερα
#ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ :"Σήμερα αφιερώνουμε το σήμα μας στη μάχη κατά του #παιδικού_καρκίνου. Μια σκληρή πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με θάρρος, φροντίδα και κατάλληλες πολιτικές. Στηρίζουμε τους μικρούς αυτούς ήρωες και τις οικογένειές τους που δίνουν την πιο σκληρή μάχη". #childhoodcancerday#childhoodcancer


 13 Φεβ 2019

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.




1 Φεβ 2019




Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση «Δημοσιογραφία και Δημοκρατία»